Dodaj do ulubionych

Nowe samoopalacze Be Bronze?

31.03.04, 17:03
czy ktoś już ma, stosował? czy rzeczywiście ładnie pachną? interesują mnie
zwłaszcza opinie o tym do jasnej karnacji.
Obserwuj wątek
    • june.miller Re: Nowe samoopalacze Be Bronze? 31.03.04, 19:21
      Dołączam się do pytania. Miałam 2 lata temu starą wersję tego w sprayu do
      jasnej karnacji, był niezły. Czy to ten sam samoopalacz, tyle że w innym
      opakowaniu? Jeżeli tak, to chyba się skuszę.
    • basiaplewik Re: Nowe samoopalacze Be Bronze? 03.04.04, 17:04
      ja też jestem ciekawa tych samoopalaczy. miałam parę lat temu(chyba 4 lata
      temu!) taki w brązowej tubie, żeby go równomiernie nałożyć i żeby nie było
      zacieków trzeba się było namęczyć ho ho ,a i tak zawsze wychodziło nierówno.
      Przerzuciłam się potem na samoopalacze innych firm (eris, oriflame)ale jeśli te
      się poprawiły to do nich wrócę. czekam na opinie. pozdrawiam. basia
      • martaori Re: Nowe samoopalacze Be Bronze? 05.04.04, 12:56
        osobiście używam samoopalaczaa z firmy Oriflame, ponieważ jest on już brązowy,
        z drobinkami złotego brokatu co w bardzo duzym stopniu ułatwia równe nałożenie
        na ciało i natychmiastowy efekt poza tym ma bardzo przyjemy zapach, który
        pozostaje na skórze przez cały czas.pozdrawiam marta
        • kasia.lomanczyk Re: Nowe samoopalacze Be Bronze? 05.04.04, 13:40
          Ale pytanie było o samoopalacz Avonu, to jest forum Avon, więc dlaczego piszesz
          tutaj o jakichś innych samoopalaczach, skoro nie masz nic do powiedzenia o
          samoopalaczu Avonu?
          Jest na tym portalu kilka forów Oriflame, więc dlaczego wszystkie oriflejki
          pchają się z uporem maniaka tutaj?!
          Odezwij się jak będziesz miała coś do powiedzenia o Avonie.
          • martaori do Pani Kasi 07.04.04, 14:00
            Jakoś jeszcze nie mam wyrobionego zdania na temat kosmetyków Avon. Jednak moja
            poprzedniczka też napisała ze używa samoopalacza z Oriflame a ja tylko
            rozbudowałam jej wypowiedź. Nie rozumie, dlaczego droga pani Kasiu
            potraktowałaś mnie tak nie miło. Myślałam, że któraś z osób zrobi porównanie do
            samoopalacza a nie skrytykuje mnie. Bardzo mnie dziwi to zachowanie.
    • basiaplewik Re: Nowe samoopalacze Be Bronze? 05.04.04, 13:55
      może się jednak dowiem od Was czegoś o samoopalaczach avonu?(hihi)
      a marcieori bardzo dziękuję- i jedna uwaga,zanim rozpędzisz się z reklamą
      kosmetyków oriflame przeczytaj uważnie mój post, przecież napisałam tam, że
      używałam samoopalaczy oriflame (właściwie mam go jeszcze i stosuję).
      Ale jestem kobietą, lubię kosmetyki,i lubię nowości- być może ten a avonu
      będzie dobry?? pozdrawiam
    • ptasia Re: Nowe samoopalacze Be Bronze? 19.04.04, 18:15
      no to sama sobie (i zainteresowanym) odpowiadam, bo zakupie i dwukrotnym użyciu:
      rzeczywiście nie śmierdzi, morelą co prawda też nie pachnie, zapach ma ogólnie
      dość nieokreślony, niezbyt nachalny. trochę za drugim użyciem spod tej
      "nieokreśloności" wychynął typowy smrodek samoopalaczowy, ale minimalnie - czyli
      duży plus. poza tym: płynny, na skórze osiada (spray) w postaci b. delikatnej
      mgiełki, niestety, nie barwionej, trzeba pamiętać, gdzie się nałożyło. efekty:
      stosowałam na noc, więc nie wiem, jak szybko pojawia się kolor, ale chyba po
      kilku h. efekt jest b. naturalny (wersja do jasnej karnacji), niezbyt ciemny,
      odcień raczej miodowy, ciepły, ale nie pomarańczowy. smugi minimalne, ale to
      wliczone w ryzyko. ogólnie jestem zadowolona i polecam, jeśli komuś zależy na
      naturalnym, lekkim zbrązowieniu. zobaczymy, jak będzie z wydajnością i sprayem
      (w Vichy pompka mi się zepsuła po ok. 2 tygodniach ;/). Pzdr.
      • justa_79 Re: Nowe samoopalacze Be Bronze? 27.04.04, 10:33
        mam tą wersję do jasnej karnacji, zdecydowanie śmierdzi, jak każdy samoopalacz,
        po 2 użyciach odcień mam w niektórych miejscach lekko pomarańczowy ;> ale
        generalnie delikatny efekt.
        • ptasia Re: Nowe samoopalacze Be Bronze? 27.04.04, 12:01
          justa_79 napisała:

> mam tą wersję do jasnej karnacji, zdecydowanie śmierdzi, jak każdy samoopalacz,

???
          już użyłam ze 4 razy i zapach jest naprawdę nadal minimalny - może to kwestia
          też reakcji na skórze?
          • kasia.lomanczyk Re: Nowe samoopalacze Be Bronze? 27.04.04, 12:33
            W samoopalaczach niestety smrodku nie da się uniknąć, to tak samo jak brudzące
            antyperspiranty: śmierdzi i brudzi główna substancja.
            Ja używam samoopalacza Dax do twarzy i muszę przyznać, że też śmierdzi, na
            mojej skórze to chyba wszystkie takie specyfiki mają ten charakterystyczny
            zapach.
          • justa_79 Re: Nowe samoopalacze Be Bronze? 28.04.04, 09:41
            możliwe, że to indywidualna kwestia, przecież perfumy też na każdym pachną
            inaczej smile niektórzy narzekają nawet na zapach balsamu brązującego Sopot Ziaji,
            który ma pewnie tej substancji czynnej o wiele mniej, dla mnie on jest akurat
            OK. a tu się po prostu męczyłam z tym zapachem, był naprawdę intensywny.
            • ptasia Re: Nowe samoopalacze Be Bronze? 28.04.04, 12:39
              justa_79 napisała:

> możliwe, że to indywidualna kwestia, przecież perfumy też na każdym pachną
              > inaczej smile niektórzy narzekają nawet na zapach balsamu brązującego Sopot
              Ziaji,
              >
              > który ma pewnie tej substancji czynnej o wiele mniej, dla mnie on jest akurat
              > OK. a tu się po prostu męczyłam z tym zapachem, był naprawdę intensywny.

no to wszystko jasne: dla mnie (i mojego M.) Sopot był naprawdę trudny do
              zniesienia smile)
              • omango Re: Nowe samoopalacze Be Bronze? 28.04.04, 12:56
                A co Wy na to, aby samoopalacz mieszac z kremem lub balsamem do ciala i
                rozsmarowywac na ciele? podobno jest to niezly sposob na unikniecie cieni.
                Co o tym myslicie?
                • justa_79 Re: Nowe samoopalacze Be Bronze? 28.04.04, 14:46
                  pewnie dobry pomysł, tylko mnie by się nie chciało wink poza tym, pewnie uzyska
                  się jaśniejszy odcień, bo w końcu rozcieńcza się tym kremem, balsamem
                  samoopalacz, a mnie akurat zależy na wyraźnej opaleniźnie. ale jak ktoś
                  notorycznie smaruje się w plamy, to może być dobry pomysł.
                  • omango Re: Nowe samoopalacze Be Bronze? 28.04.04, 15:13
                    ja akurat jestem klasyczna blondynka (blond wlosy i jasniutenka karnacja) wiec
                    w moim przypadku jest wielka szansa na plamy i cienie... smile dlatego za
                    pierwszym razem zamierzam wyprobowac pomieszanie
                    jestem straasznie ciekawa efektu bo co roku moja najciemniejsza opalenizna
                    wyglada jak "zwykly" kolor u innych, a z zasady to w ogole nie powinnam sie
                    opalac - udary, stany przedudarowe i inne przypadlosci po zarzyciu kapieli
                    slonecznej to u mnie standard sad
                    w tym roku wreszcie po dluugich przemysleniach przekonalam sie do
                    saamoopalacza smile
                    • ptasia Re: Nowe samoopalacze Be Bronze? 28.04.04, 16:32
                      zawsze mieszam do twarzy. mam resztkę Vichy, po ktorym uzytym solo wyglądam jak
                      panna po dłuuugim solarium ;//, a pomieszany z kremikiem jest bdb. do ciała
                      miałam tylko w sprayu + Sopot, który już jest pomieszany, ale ogólnie do jasnej
                      karnacji to db. pomysł.
    • justa_79 samoopalacz do ciemnej karnacji 15.07.04, 11:55
      podnoszę wątek z pytaniem o ten samoopalacz do ciemnej karnacji. do tej pory
      używałam tej wersji w sprayu do karnacji jasnej, co dawało bardzo delikatny
      efekt. zastanawiam się, czy mogę bezpiecznie użyć tego do ciemnej karnacji,
      żeby mieć efekt intensywniejszej opalenizny, czy też uzyskam jakiś sztuczny
      kontrast? ktoś próbował?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka