Dodaj do ulubionych

Nowe Perfect Wear :-/

13.12.04, 09:22
Witam szanowne Panie

Byłam ja sobie w COKu w piątek i przy okazji szybkich zakupów postanowiłam spojrzeć na nowe szminki PW. Leżało kilka na ogólno dostępnej półeczce, dlatego kusiły żądną nowości Amargę smile Chwyciłam sobie pierwszą z brzegu - akurat trafiłam na jeden z nowych odcieni. I oczywiście niewiele myśląc maznęłam sobie nim po dłoni.

Poczułam jakieś dziwne tarcie, usłyszałam zgrzyt, do mych nozdrzy dotarł zapach palonej skóry - myślę sobie: rany koguta, co oni wymyślili? Patrzę: na dłoni nie został nawet ślad po szmince. Trochę się strapiłam, bo w sumie nie jestem przyzwyczajona do podobnych niespodzianek: sztyft ma kolor różowy, a na ręku jak bezbarwny... Próbuję jeszcze raz, tym razem mocniej dociskam. Większe tarcie, mocniejzy zgrzyt, bardziej podrażniona skóra. Efekt? Ten sam - czyli zero śladu szminki na dłoni.

Myślę: kie licho nadało? Postanowiłam zrobić próbę z innym kolorem: rezultat identyczny. Zaczęłam dokładnie sobie oglądać te cuda i... dziewczyny, szminki nic nie malowały, bo były wyschnięte na wiór! Nie wiem, czy to wina tego, że od 10.00 do 15.00 (gdy je sprawdzałam) leżały bez zatyczek, czy też po raz kolejny avon wypuścił niesamowitego bubla. Wiem jedno: nie kupię, a jak ktoś u mnie będzie chciał kupić, to mu z premedytacją nie sprzedam.

Gówno jakich mało, za przeproszeniem. No jak babcię kocham: skoro nie byłam w stanie rozsmarować szminki na dłoni, to jak miałabym to zrobić na ustach? Fakt pozbawienia szminki wieczka na pewien czas nie może przecież doprowadzać dobrej jakości kosmetyku tego rodzaju do podobnego stanu! Dodam, że z cieniami było tak samo: zrobiły się z nich suche i łamliwe patyczki, które nic nie malowały, a tylko tarły i drażniły dłoń (a co z delikatną skórą powiek?).

I teraz 1) - ostrzeżenie - zamawiajcie ostrożnie, bo szkoda pieniędzy i zaufania klientek
2) pytanie - miałam pecha i trafiłam na wadliwą partię, czy też gdzie indziej wygląda to podobnie?
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka