Dodaj do ulubionych

Co do demakijażu?

07.01.05, 17:45
Kiedyś było coś do demakijażu w zielonej butelce (jest jeszcze?), teraz jest
tylko białe mleczko i ten płyn dwufazowy. Co polecacie?
Obserwuj wątek
    • mariolkka Re: Co do demakijażu? 07.01.05, 18:04
      Ja mam biale mleczko do demakijazu i bardzo je sobie chwale, ladnie zmywa
      makijaz i jest wydajne smile
      • hanureku Re: Co do demakijażu? 07.01.05, 19:42
        ja tez polecam biale mleczko, swietnie usuwa makijaz i bardzo dobrze zmywa tusz
        do rzes. jest wydajne, bo wystarczy mala kropelka zeby usunac dosc duza czesc
        makijazu. pozatym jest dosc tluste - dla mnie to zaleta, ale komus moze
        przeszkadzac
        pozdrawiam
        Hania smile
        • zaliczka Re: Co do demakijażu? 07.01.05, 21:15
          Przyłączę się do zachwytów nad białym mleczkiem. Wszystko to prawda - makijaż
          usuwa od razu, jest niezwykle wydajne. Polecam!
    • sister52 Re: Co do demakijażu? 07.01.05, 21:38
      Witam,
      ja zdecydowanie bardziej wolę dwufazowy preparat do demakijażu. Doskonale zmywa
      makijaż. Ale najbardziej podoba mi się to, że wsiąka w wacik a mleczko nie i
      muszę mocno zaciskać powieki, aby mleczko nałożone na wacik nie dostało się do
      oka. Dlatego mleczka nie lubię i uzależniłam się od płynu dwufazowego.
      Zamowiłam teraz w K2 i niestety mam w brakach... sad
    • nicktosia Re: Co do demakijażu? 08.01.05, 00:29
      Dzięki za opinie. Pytam, bo koleżanka poprosiła, żebym jej coś doradziła, a ja
      akurat avonowych demakijaży nie znam, więc wolałam najpierw sprawę skonsultować
      z Wami. wink Ona ma suchą i bardzo delikatną cerę, więc myślę, że mleczko będzie
      dla niej lepsze. Chyba, że źle myślę...
      • chicarica Re: Co do demakijażu? 08.01.05, 12:04
        Mleczko. Wg mnie to mleczko to rewelacja. Używam go do demakijażu oczu, bo
        resztę i tak myję żelem do mycia twarzy.
        • nicktosia Re: Co do demakijażu? 08.01.05, 23:13
          w takim razie zadam jeszcze jedno pytanie. Czy nowe mleczko w katalogu 03 (cena
          promocyjna 10,90) to to samo mleczko o którym mówimy,tylko w nowym opakowaniu,
          czy to zupełnie coś innego?
    • justa_79 Re: Co do demakijażu? 10.01.05, 11:29
      nie rozumiem tych zachwytów mad mleczkiem do demakijażu z odżywką. u mnie za
      nic nie chce zmyć do końca tuszu sad z Wy mówicie, że wystarczy kropelka wink ja
      tych kropelek zużywam dużo, i nic. a przez to, że mleczko jest tłuste, to
      jeszcze utrudnia zmycie makijażu, gdy poprawiam żelem i wodą.
      • sister52 Re: mleczko... 10.01.05, 12:31
        Dokładnie to samo myślę, Justa. U mnie też ono kiepsko zmywa no i jak wezmę za
        dużo, to wlatuje do oczu... sad
        • pynia15 Re: mleczko... 10.01.05, 14:09
          ja polecam plyn do demakijazu oczu Ziaja ,jak dla mnie super smilea cena jest
          smieszna jakies 4-5 zl smile
          • oanka Re: mleczko... 10.01.05, 15:32
            Ja najpierw namaczam platki w wodzie, wyrzymam, i dopiero nakładam na nie
            troche mleczka z odżywką . super zmywa oraz nie zostawia tzw nitek jak po
            stosowaniu na suchy płatek/wacik.
            polecam taką metode. mysle, ze w ten sposób kazde mleczko poradzi sobie z
            makijazem oka.
            pozdr
            • zaliczka Re: mleczko... 10.01.05, 19:40
              Oanka, robie dokładnie tak samo i jestem bardzo zadowolona. Ale fakt, że jak sie
              nabierze za dużo, to wpływa do oczu i zachodzą mgłą. Ja wtedy płuczę soczewki i
              po sprawie smile Po innych płynach zresztą też tak miałam, więc się nie przejmuję.
            • justa_79 Re: mleczko... 11.01.05, 10:06
              ja tak właśnie robię, i nic nie pomaga smile tak samo, jak ktoś radził długie
              włosy rozczesywać grzebieniem, a nie szczotką... a ja szczotki nie używam tongue_out po
              prostu są rzeczy, na które nie ma sposobu, i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka