Dodaj do ulubionych

ZALEGLA PLATNOSC -10??? HELP!

26.02.05, 10:47
dziewczyny, skladalam dzis zamowienie w necie i patrze:
"zamowienie zostanie zrealizowane terminowo, gdy ureguluje pani zalegla
platnosci" czy cos w tym stylu... a potem czytam dalej:
"zalegla platnosc -10" (i to jeszcze na czerwono)...
o co biega? ja im wisze 10 zl? NIE DADZA MI PACZKI W TERMINIE?
jejku? co robic? nawet jak przelew netem zrobie to do poniedzialku nie
dojdzie sad
Obserwuj wątek
    • sister52 Re: Zaległa płatność -10??? Help! 26.02.05, 11:47
      A o co nas pytasz? W czym my Ci możemy pomóc? Jeśli masz zaległą płatność to
      system Ci nie zrealizuje zamówienia, ot co. Sprawdzaj zawsze na bieżąco stan
      konta w "danych finansowych", jeśli masz tam jakąś niedopłatę i ona
      się "przeterminuje" to paczki Ci nie przyślą. Mała bieda jak masz w swoim
      mieście COK, wtedy po prostu będziesz miała paczkę później. Ale jak korzystasz
      tylko z dostaw regularnych (paczka do domu) to paczki w terminie nie
      dostaniesz - a żeby ją w ogóle dostać musiałabyś zabulić 28zł za kuriera.
      Na przyszłość radzę używać wyszukiwarki i czytać wątki o zaległych
      płatnościach, bo sporo już tego na forum mamy. Tam się wielu rzeczy dowiesz na
      ten temat.
      • esk16 Re: Paczka na COK Help! Sister! 26.02.05, 12:47
        No super, tylko ja czegos nie rozumiem- mam COK w Wawie i mam w miare niedaleko
        ale jak to sie ma do paczki? tzn. ja chcialam dostawa regularna do domku i
        teraz, jak mam te niedoplate, to oni paczke zrobia i bede ja mogla w COK-u
        odebrac??? Czy mam zmienic w zamowieniu, ze chce paczke na COK i pedem dzis
        przelac pieniazki??? ( a termin na odbior w COK jest na 05.03 chyba... (na
        Jerozolimskich)

To na odbior w COKu ile wczesniej sklada sie zamowienie?

szkoda, ze dzis tam jechac nie moge sad

Kurka, ja nie wiem, bo to jakis blad z ich strony te 10 zl nawet jesli
        faktycznie im wisze... ja mialam problemy z jakas korekta wlasnie o 10 zl (raz
        mi dodawali, raz odejmowali i ja placilam dokladnie takie kwoty, jakie na
        fakturkach widnialy). wiec wina nie moze byc po mojej stronie sad wsciakla
        jestem!

pozdrawiam!
        • esk16 Re: Paczka na COK Help! Sister! 26.02.05, 13:18
          Wyslalam im kaske, ciekawe czy rano w poniedzialek ja beda mieli na koncie???
          Myslisz, ze moga naliczyc mi odsetki (jesli tak, jakie?) bo ja im rowno 10
          zetka poslalam. hihi- nawet nie bardzo wiedzialam co w tytule przelewu
          umiescic, wiec dalam tylko swoj numer smile heh, ciekawe jak to bedzie...
          • sister52 Re: Paczka na COK Help! Sister! 26.02.05, 17:45
            A możesz mi wytłumaczyć po co robiłaś przelew internetem zamiast w poniedziałek
            iść do kasy i wpłacić na miejscu w Avonie? Przelew dojdzie najwcześniej we
            wtorek.
            Czy zamówienie, które składasz jest z katalogu 03 czy 04? Odbiór na 5 marca to
            z tego co wiem nie jest już z katalogu 03. Dzień "H" ma dostawę do domu, ale 3
            marca. Jesteś dzień "H"? Jaki dzień jesteś? Napisz mi szczegóły, jak nie chcesz
            na forum, możesz na priva - to Ci napiszę co i jak.
            • esk16 Re: Paczka na COK Help! Sister! 26.02.05, 18:51
              w panice zrobilam przelew sad
              jezu! to mialobyc z katalogu 03 sad tak, mam dzien wysylkowy "H" i juz nie lubie
              Avona, i juz totalnie jestem skolowana sad
              • biba46 Re: Paczka na COK Help! Sister! 26.02.05, 20:20
                spokojnie, wszystko się wyjaśni i powinno być OK. Najlepiej zadzwoń zaraz po
                8:00 i jeśli coś rzeczywiście muszisz dopłacić, to jak radzi sister, idź do COK
                (otwierają od 10:00) i zapłać.
                • esk16 Re: Paczka na COK Help! Sister! 26.02.05, 20:25
                  a jak pojde po 11:00 to jeszcze zdarze przed tym jak pobieraja paczki do
                  realizacji???
                  • biba46 Re: Paczka na COK Help! Sister! 26.02.05, 20:31
                    jak będziesz telefonować, to się spytaj, bo w takich szczególnych przypadkach,
                    trudno coś radzić. Może zresztą okaże się, że nie jesteś im nic winna, więc
                    uzbrój się w cierpliwość, nie przeskoczysz tego teraz.
                • nowak.monika DZIEWCZYNY CO ROBIĆ? 01.03.05, 09:10
                  Powiedzcie mi bo 1 raz składałam zamówienie,od niedawna jestam nową
                  konsultantką,pierwsze moje zamówienie dostała moja oeska w czwartek 24 lutego
                  czy możecie mi napisać kiedy mam spodziewać się paczki? Mam dziwna
                  koordynatorkę trudno od niej się czegokolwiek dowiedziećsmilejeśli możecie
                  napiszcie ile idzie przesyłka i co będzie jak będę w pracy a kurier
                  przyjedzie?czy może mój chłopak odebrać przesyłkę bo mieszkamy razem,a ja
                  pracuję po 10 godzin dziennie,oprocz weekendów- jak nie to muszę jechać do
                  Coku po paczkę? skąd będę wiedziała gdzie jest moja paczka?kurier zostawi
                  jakąś kartkę w drzwiach z informacją?sorki za tyle pytań ale to normalne jak
                  się 1 raz zamawiało

• hanureku Re: ZALEGLA PLATNOSC -10??? HELP! 26.02.05, 18:09
      a ja chcialam sie zapytac, w poscie napisalas tak: "zalegla platnosc -10"
      czy to jest 10 czy tez moze -10 ( minus 10)? no chyba ze to jest myslnik... smile
      jezeli myslnik to przepraszam tongue_out
      • esk16 Re: ZALEGLA PLATNOSC -10??? HELP! 26.02.05, 18:40
        minus 10
        • biba46 Re: ZALEGLA PLATNOSC -10??? HELP! 26.02.05, 18:56
          ja miałam kiedyś minus 6, bo źle mi zafakturowali katalogi (po wprowadzeniu
          zmian w cenach za pakiety) i po interwencji wystawili mi fa korygującą, ale nie
          zamawiałam, więc tylko było na stronie. Potem właśnie pojawił się taki
          komunikat na czerwono, więc się wściekłam i napisałam, że wprawdzie nikt poza
          mną tego nie widzi, ale nie życzę sobie "wytykania", że jestem im coś winna, bo
          to oni powinni mi taką kwotę zwrócić. Przeprosili, usunęli, ale niesmak
          pozostał.
          Może Ty też jesteś tak przez nich potraktowana, wspomniałaś coś o tym wyżej,
          może zupełnie niepotrzebnie wpłaciłaś im te pieniądze?
          • esk16 Re: ZALEGLA PLATNOSC -10??? HELP! 26.02.05, 19:01
            nie wykluczone sad tylko, ze niestety nie moglam nic dzis wyjasnic i zadzialalam
            impulsywnie i pochopnie, na moje nieszczescie sad strasznie nie lubie miec
            dlugow, nie wiedzialam co zrobic i zaplacilam- naiwne to bylo sad
            a i tak paczki miec nie bede do domku sad nie podoba mi sie to wszystko wcale a
            wcale, a juz dobilo mnie to, ze niczego w weekend nie sposob z nimi ustalic sad
            infolinia i telefon chyba na Slowicza nie sa czynne w weekend sad
            • biba46 Re: ZALEGLA PLATNOSC -10??? HELP! 26.02.05, 19:32
              niestety soboty mają "wolne", a na maile mają czas 48 godzin roboczych, czyli
              totalna beznadzieja. Cóż, nic już do poniedziałku nie zwojujesz, może nie
              będzie tak źle. Najlepiej zatelefonuj z rana i może z tą paczką uda się
              odkręcić.
            • sister52 Re: ZALEGLA PLATNOSC -10??? HELP! 26.02.05, 19:39
              Jeżeli Twój dzień to H, to składanie zamówień masz w poniedziałek. Jeśli w
              poniedziałek wpłacisz zaległość w kasie, to paczkę dostaniesz do domu (jeżeli
              to jest zaległość).
              Natomiast z tego co się orientuję "-10" oznacza że to oni Tobie wiszą 10zł a
              nie Ty im. Więc nie ma powodu do obaw, paczkę dostaniesz. A wpłacone 10zł nie
              przepadnie - wraz z kolejnym zamówieniem odejmą Ci smile
              • esk16 Re: ZALEGLA PLATNOSC -10??? HELP! 26.02.05, 20:18
                No nie wiem, czy oni mi smile heh- mam nadzieje, ze masz racje... To by oznaczalo,
                ze beda mi musieli odjac w sumie 20zlsmile Jednakze komunikat o wymogu
                uregulowania zaleglej platnosci byl dosc jednoznaczny, nawet jesli pod nim (i w
                moim saldzie) widnieje 10 na minusie...

Do COKu w poniedzialek obowiazkowo sie wybiore, tylko ze dopiero kolo 11:00 bo
                mam rano zajecia sad i nie wiem czy tak sie da, zeby w razie czego (jesli jednak
                to ja mam dlug) zdazyc wplacic kaske, bo wydaje mi sie, ze netowe zamowienia
                jakos tak rano ida do realizacji...
                A moze mi sie tak tylko wydaje? Moze Ty Sister wiesz?

pozdrawiam esk16
                • sister52 Re: ZALEGLA PLATNOSC -10??? HELP! 26.02.05, 20:37
                  Tak, wiem smile
                  Dowiedz się wszystkiego w COKu i jak się okaże, że to Ty im wisisz, wpłać te
                  10zł i w recepcji proś o puszczenie zamówienia (do godz. 11 mogło zostać już
                  pobrane do realizacji, ale zatrzymane za brak płatności). Wtedy paczkę
                  dostaniesz do domu.
                  Jeśli dowiesz się, że to oni Ci wiszą te 10zł to nie masz się w ogóle czym
                  martwić smile Tylko pamiętaj, najpierw się zapytaj w recepcji jak sprawa wygląda -
                  a potem ewentualnie rób wpłatę (bo mnie coś się wydaje, że to jednak oni są Ci
                  winni 10zł, jeśli widać tam -10zł).
                  • esk16 Re: ZALEGLA PLATNOSC -10??? HELP! 26.02.05, 20:43
                    hihihi smile ciekawe, co mnie w razie czego czeka, jesli to oni mi beda wisiec smile
                    wtedy to juz wogole gehenne przejde, zeby mi kaske oddali smile jejku! ale oni
                    maja tam burdel! to jest niebywale!
                    a w poniedzialek dam znac jak sie sprawy potoczyly, kto komu byl winien i jak
                    mnie Pani Niesympatyczna Blondynka z Krotkimi Wlosami potraktowala- bo do tej
                    pory jakos nie udalo jej sie byc dla mnie mila, a z moich obserwacji wynika, ze
                    nie tylko dla mnie smile
                    • sister52 Re: ZALEGLA PLATNOSC -10??? HELP! 26.02.05, 21:09
                      Może nie trafisz ta niesympatyczną blondynkę? smile
                      • esk16 TO AVON MI WISI :) 28.02.05, 14:39
                        WYJASNILAM WSZYSTKO I TO NIE JA MAM DLUG smile
                        a pani w informacji byla bardzo mila smile
                        pozdrawiam esk16
                        • biba46 Re: TO AVON MI WISI :) 28.02.05, 14:57
                          Dobrze się domyślałam i najważniejsze, że paczkę dostaniesz bez dodatkowych
                          zabiegów. Tak na dobrą sprawę, to za takie stresy powinni Ci jakiś gratis
                          przysłać, ale można to między bajki włożyć.
                          Miłego popołudnia, no i tak trzymać!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka