Dodaj do ulubionych

PROSZE O RADE W SPRAWIE KREMU

10.03.05, 15:17
Mam 20 lat i mieszaną cere jaki krem wybrać [moge narazie tylko 1]:

- Multi Boost [ten z okładki z katalogu 4]
- Milk Comfort na noc
- Recharging Day
- Relaxing Night
Obserwuj wątek
    • asiek501 Re: PROSZE O RADE W SPRAWIE KREMU 10.03.05, 15:22
      jeśli chce mieć jeden uniwersalny to kup na dzień
      w tym momencie zostają dwa

ja wzięłabym Recharging
      ma dużo pozytywnych opinii (na www.wizaz.pl np)
      na multiboost sporo osób jest uczulonych, chociaż mi osobiście pasował
      • sister52 Re: PROSZE O RADE W SPRAWIE KREMU 10.03.05, 16:51
        Jak chce się mieć jeden uniwersalny krem to trzeba sobie kupić Nivea albo Avon
        Face Cream... To nie jest tak, że na całą dobę wybierasz jeden z nich - bo tam
        są dwa kremy na dzień i dwa na noc. Te co są na noc używa się na noc a te,
        które są na dzień używa się w dzień, bo mają filtry SPF 15, bardzo ważne. W
        dzisiejszych czasach dermatolodzy ostrzegają, że nie można wychodzić na dwór
        bez kremu z filtrem na twarzy. W związku z tym chyba logiczne jest, że krem na
        noc nie jest do stosowania na dzień, bo nie ma filtrów!
        Dziewczyny, trochę pomyślunku.
        Ja polecam Milk Comfort na noc i Recharging Day na dzień. Oba są bardzo dobre.
        Jeszcze jedna sprawa: jeśli jesteś uczulona na kwasy owocowe to nie bierz Multi-
        Boosta. On się nie nadaje również na ostre słońce, ponieważ nałożony na twarz w
        upał może wywołać uczulenie na AHA.
    • justa_79 Re: PROSZE O RADE W SPRAWIE KREMU 10.03.05, 15:56
      w czyichś notatkach ze szkolenia czytałam, że MultiBoost od 25 r.ż., ale
      róznica niewielka, więc można sobie 1 słoiczek zużyć. natomiast z pozostałych 3
      chyba najlepszy jest MilkComfort.
      • joanne20 Re: PROSZE O RADE W SPRAWIE KREMU 10.03.05, 16:27
        Własnie poczytałam opinie na www.wizaz.pl i widze ten multi boost wcale nie jest taki dobry... a milk comfort nadaje sie tylko na noc bo pozostawia na skórze tłusty film.... wiec chyba wybiore Recharging Day bo pisze ze jest z rozpromieniającymi drobinkami jak baza pod podkład i to mi sie podobasmile

Ale czekam na dalsze opinie na temat tych kremow!!!
        • justa_79 Re: PROSZE O RADE W SPRAWIE KREMU 10.03.05, 16:34
          no właśnie, jest z drobinkami, i to jest ten problem wink na dzień bym tak nie
          wyszła, mimo, że lubię różne rozświetlacze. ale to nie jest subtelne
          rozświetlenie, tylko brokat. na szczęście pod podkładem niewidoczny smile
          • nea2 Re: PROSZE O RADE W SPRAWIE KREMU 10.03.05, 18:28
            brokat?no nie wiem.Na pewno mocno się błyszczy.Jeżeli chodzi o kremy Recharging
            Day i Relaxing Night to drażni mnie ich zapach.Jeżeli miałabym wybierać to
            jeszcze raz zafundowałabym sobie Multi Boost i Milk Comfort.A co do wieku to
            raz spotkałam się z opinią,że Multi Boost jest od 25 roku,a raz że od 20.Cała
            seria,z wyjątkiem kremu z witaminą C jest od 20.A może się mylę?
            • justa_79 Re: PROSZE O RADE W SPRAWIE KREMU 11.03.05, 09:52
              co do kremu z wit. C, to nie pamiętam, wiem tylko, że pozostałe kremy Solutions
              od 20 r.ż. z wyjątkiem: krem na noc i pod oczy Hydrofirming oraz MultiBoost od
              25 r.ż., a Moisture24 od 18 r.ż. (to z rozpiski, którą niedawno widziałam).
              • nea2 Re: PROSZE O RADE W SPRAWIE KREMU 11.03.05, 10:19
                dzięki Justa.Używałam tego kremu w wieku poniżej 25 lat,a teraz jak w sam raz smile
                • malwaaa Re: PROSZE O RADE W SPRAWIE KREMU 11.03.05, 12:04
                  No ja nie polecam Multi Boosta. Mnie nie służy zupełnie, za tłusty. Moją mamę
                  uczulił gdzieś po tygodniu uzywania. Ale zachwycona jestem za to Milk Comfort.
        • biba46 Re: PROSZE O RADE W SPRAWIE KREMU 10.03.05, 18:24
          w innym wątku pisałaś, że cyt. "Moja mama wczoraj przywiozła kilka produktów ze
          spotkania koordynatorów ...". Powinna Ci chyba doradzić, a może głupio myślę ...
          To nie złośliwość, ale cieszyłabym się mogąc zasięgnąć opinii u bliskiej osoby.
          A co do kremów, już kiedyś psałam, że jestem fanką Multi-Boost i Milk Comfort,
          więc je polecam. Natomiast synowa polubiła Relaxing Night, ale obie mamy
          tendencje do przesuszania się skóry i żaden z nich niczego tłustego nie
          zostawia na skórze.
    • joanne20 Re: PROSZE O RADE W SPRAWIE KREMU 10.03.05, 18:36
      Jasne że mama mi doradza i dlatego przywiozła mi próbki tych 2 nowych ale wiadomo, że kazdy reaguje na krem inaczej a ja chciałam zapytac o opinie dziewczyn w moim wieku z podobna, mieszaną cera...

Czytałam ze Multi Boost pozostawia tłustą powłoke na skórze i mnie to odpychasad
      • biba46 Re: PROSZE O RADE W SPRAWIE KREMU 10.03.05, 19:06
        może jest to opinia dziewczyn o cerze tłustej, albo jak zrobiła to jedna z
        klientek, nasmarowały się grubą wartstwą, której potem skóra nie była w stanie
        wchłonąć.
        Ja zawsze, w razie wątpliwości, polecam próbki, a już dla osób z problemami i o
        tendencjach do uczuleń, jest to nieodzowne.
        Może Mama mogłaby podrzucić Ci próbki tych "starszych" (2 x M) i wtedy
        przekonasz się, jak T w o j a skóra reaguje.
      • sister52 Re: PROSZE O RADE W SPRAWIE KREMU 10.03.05, 20:53
        Ja mam cerę mocno tłustą, używam Multi-Boosta i nie zauważyłam na swojej twarzy
        żadnej tłustej powłoki.
        • joanne20 Re: PROSZE O RADE W SPRAWIE KREMU 11.03.05, 08:48
          Wiec ostatecznie wszystkie stawiają na Multi Boosta?
          • lavra73 Re: PROSZE O RADE W SPRAWIE KREMU 11.03.05, 09:10
            Ja w tym katalogu wlasnie kuszę sie na Multi Boosta i Milk Comfort, chociazby z
            tych powodow, iz po wykorzystaniu kilku probek Multi Boosta + Milk Comfort, a
            Recharging day + Relaxing Night po tych pierwszych cera byla ladniutka,
            milutka, a niestety po tych drugich zawsze mnie wysypalo jakimis plamami
            (robione przerwy i znow sprawdzenie czy aby napewno po tych kremach mnie
            uczula). Ladnie co prawda pachna...krem na dzien dosc ladnie wyglada np na
            samych policzkach ale niestety wyczailam nastepna ich wade - ja niestety nie
            moglam nalozyc (po wysmarowaniu kremem) podkladu, wazyl sie..mam dosc tlustawa
            cere...wiec moze to bylo powodem. To moje uwagi. Pozdrawiam.
    • hepinka Re: PROSZE O RADE W SPRAWIE KREMU 11.03.05, 09:37
      ja mam cerę mieszaną
      i z powodzeniem używam kremów recharging day i relaxing night
      lubię ich zapach, wydajną konsystencję i kołderkę
      jaką tworzą na buzi teraz, kiedy mrozy tak się dają we znaki
      z tym ze nie używam podkładów
      a strefe litery T oczyszczam rano i wieczorem tonikiem Clearskin
      a co parę dni robie peeling clearskin
      i problemów nie mam smile
      • lavra73 Re: PROSZE O RADE W SPRAWIE KREMU 11.03.05, 13:27
        Ja rowniez codziennie oczyszczam i tonizuje buzke (nie wyobrazam sobie inaczej)
        jak rowniez peelinguje, maseczkuje...itd cere mam bezproblemowa...nigdy nie
        mialam wysypow...syfkow jakis takis dokuczliwych (jedycznie czasami w strefie
        T), a mimo to po tych kremach (pierwszy raz w ogole w moim zyciu) jakis krem
        zle wplynal na moja cere.No coz...to co sluzy innym wcale nie oznacza, ze
        bedzie sluzylo mnie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka