01.04.05, 13:35
Moze ktora z Was wie w jakiej cenie i pojemnosci wystepuje ta nowoc?
Obserwuj wątek
    • hepinka Re: Surreal 01.04.05, 13:45
      jako demo jest w 06:
      DEMO 2
      Nowa Woda toaletowa Surreal o pojemności 50 ml w cenie specjalnej netto 31,90
      zł (cena regularna 69,90 zł)
      a katalog 07 ma być na dniach smile
      • salma88 Re: Surreal 02.04.05, 21:01
        Dziekuje Helpinkosmile A wiecie co jest w skaldzie tych perfum? Bo watpie, zeby
        ktoras z Was juz wachala... w koncu wchdozi od 7 katalogusad
        • pomyslowa Re: Surreal 02.04.05, 23:00

Ogólnie jest to zapach " BLUMIG-FRUCHTIG-HOLZIG" więc
          kwiatowo - owocowo - drzewny

I podaje skład:
          Nuta głowy:
          Himbeerblaetter - cos w stylu listowie maliny??
          czerwona porzeczka
          tuberoza
          Nuta serca:
          Geissblatt - kapryfolium / wiciokrzew (nie mam pojecia co to)tongue_out
          Tiare-Gardenia-Blüten - (cośtam) kwiat gardenii
          magnolia
          orchidea
          Baza:
          ambra
          paczula (Woń paczuli kojarzy się z zapachem ziemi, drzew, azjatyckiej dżungli i
          rozgrzanych słońcem ziół. Zapach ten jest tak charakterystyczny i specyficzny,
          że choć nie wszystkim się podoba, każdemu zapada w pamięć.)
          Tonka-Bohne - sądzę że to bób tonka
          i jakis moschus

I jeszcze jakby ktoś chciał - link do zdjecia:
          www.yatego.com/online-shop/p_421f862f59e52_3f61bf65f36dd3.7_avon-surreal-edt-spray-blumig-fruchtig-holzig.htm
          • biba46 Re: Surreal 03.04.05, 10:26
            tu tinylink.com/?XFwKD0SBSf znajdziecie kilka zdjęć wiciokrzewu, a tak w
            zbliżeniu wygląda Lonicera caprifolium L. tinylink.com/?sSFyL7IXav
            A na Wizażu info nt.olejku tonki "Tonka ekstrakt (łac. Dipteryx odorata) –
            olejek tonka – nuta podstawy
            Pochodzenie: Brazylia, Wenezuela
            Użyta część rośliny: nasiona
            Otrzymywanie: ekstrakcja
            Zapach: egzotyczny, słodki, ciepły, pełny silnego aromatu z delikatnym
            posmakiem migdałów i lekką pudrową nutą
            Intensywność zapachu: mocny
            Harmonia zapachów: róża, jaśmin, mimoza, lawenda, szałwia muszkatołowa,
            styraks, bergamot, mąkla tarniowa, immortelle, cytronela, wetiwer, pomarańcza,
            drzewo sandałowe i wszystkie olejki kwiatowe
            Właściwości: uspokajający, poprawiający atmosferę, rozweselający
            Zastosowanie: nie nadaje się do codziennej pielęgnacji skóry (bogaty w
            kumaryny); w mieszaninach aromatów bożonarodzeniowych do lamp zapachowych, w
            niewielkich ilościach w olejkach do masażu erotycznego
            Uwagi: tonka jest mocno fototoksyczna! U osób wrażliwych może powodować
            podrażnienia! Oferowana w sprzedaży o stężeniu 15% Dipteryx odorata i 85%
            alkohol."
            • salma88 Re: Surreal 03.04.05, 12:01
              Dziekujesmile Chyba zamowie w ciemno, w koncu 30 zl... A buteleczka bardzo ladna
              (tzn. kolor - moj ulubionytongue_out)
    • sister52 Re: Surreal 04.04.05, 02:18
      W katalogu 07/2005, tam gdzie ta woda pojawi się jako nowość będzie
      najprawdopodobniej w cenie 47,90zł. A oto szczegóły tego zapachu:

Piramida zapachu SURREAL
      Nuta głowy:
      Iluzja rozpoczyna się od świeżych nut zmrożonych liści maliny oraz delikatnego
      akcentu wilgotnej tuberozy
      Nuta serca:
      Ekscytację podtrzymuje kolorowa tęcza akordów kwiatowych – soczyste zimowe
      kapryfolium, biała gardenia z Tahiti, różowa magnolia, w wszystko powiązane
      urzekającym akcentem storczyka
      Baza:
      Nutę bazową charakteryzuje egzotyczna ambra, paczuli i bób tonka owinięte w
      bardzo zmysłowy woal piżma. Cóż za euforyczne przeżycie dla zmysłów!
      • salma88 Re: Surreal 04.04.05, 20:50
        No, to chyba jednak warto wziac demo. Bylabym sklonna twierdzic, ze cena w
        promocji nie ebdzie mniejsza niz 49.90, bo cena regularna jest taka jak
        Perceive, a wowczas ciezko o mniejsze ceny.
        • sister52 Re: Surreal 04.04.05, 21:05
          Informację o podanej wyżej cenie Surreal mam z Avonu, więc zobaczymy czy podali
          mi informację prawdziwą czy też nie smile
          • nea2 Re: Surreal 04.04.05, 22:52
            to jak na wodę toaletową to Surreal jest drogi.Chyba,że to woda perfumowana,a
            ktoś błędnie napisał.Ciekawa jestem czy będzie jakaś oferta wiązana?
            • sister52 Re: Surreal i cena 04.04.05, 23:04
              Też mi się wydaje, że to wysoka cena. Bo w istocie jest to woda toaletowa (a
              nie perfumowana). Żadnej oferty wiązanej czy programu zarobkowego na nią nie
              będzie z tego co mi wiadomo. Zazwyczaj się chwalą takimi rzeczami, więc sądzę,
              że jeśliby była takowa, to by to podali do wiadomości. Np. na nowy
              wyszczuplający krem antycellulitowy będzie program zarobkowy (kup 3 = 40%),
              cena tego nowego kremu to 39,90zł.
              • nea2 dzięki sister n/t 04.04.05, 23:38

• ciemnogrodzianka Re: Surreal 02.05.05, 23:25
            Odebrałam w COKu paczke m.in. z demo Surreal
            Trochę mało trwały na mojej skórze. Delikatny zapach, jakby łagodniejsza wersja
            Passion dance.
            • justa_79 Re: Surreal 10.05.05, 16:01
              czy ktoś jeszcze potwierdza, że to jest podobne do paskudnego Passion Dance? wink
              • danade Re: Surreal 10.05.05, 16:30
                trochę mam teraz kłopotów z zatokami i nosem, ale wg mnie jest trochę podobny do
                PD a trochę do Far Away SE, ale świeższy, "letni" zapach. I na mojej skórze
                intensywny i trwały, psiknęłam tylko na nadgarstek w COKu a potem, po ok. 3h
                mimo że myłam naczynia, robiłam pranie to zapach wyczuł mój mąż - wybitnie
                "niespostrzegawczy zapachowo" człowiek smile
                • justa_79 Re: Surreal 10.05.05, 16:35
                  ech, nic z tych opisów nie będzie, widzę, że to jakiś skomplikowany zapach wink
                  nie to, co np. Always, ten to łatwo opisać. a tu z jednej strony PD, a z
                  drugiej świeży... niezła mieszanka musi być wink muszę się wybrać na wąchanie...
                  • salma88 Re: Surreal 10.05.05, 16:53
                    Bardzo skomplikowany. Podobny ludzaco do Le feu D'Issey. Moze kojarzycie, mimo,
                    ze juz wycofali. Taka pomaranczowa duza kula. Wersja Miyake opczywiscie duzo
                    trwalasza i ladniejsza, ale Surreal tez nie najgorszy. Budzi kontrowersje.
                    • bezsenna Re: Surreal 11.05.05, 20:34
                      a mnie sie podoba i nawet w malym stopniu nie przypomina passion dance. Jest b.
                      ladna ta 3 nuta-mam i nie zaluje -polecam nawetsmile
                      • pynia15 Re: Surreal 11.05.05, 21:38
                        mi sieta woda bardzo,bardzo podoba przynajmniej zapach z kartki smile
                        • veea Re: Surreal 11.05.05, 21:56
                          ja wąchałam w COKu...będę to dłuuuugo pamiętaćsmile
                          Veea, pzdr
              • veea Re: Surreal 11.05.05, 21:35
                ja uważam że jest fatalny...przypominat mi zmieszany denaturat z naftaliną z
                szafy mojego dziadkasmile choc nigdywczesniej nie przyszłoby mi do głowy to
                połaczyćsmile
                przepraszam, jesli kogos urazilam tak doslowną krytyką , pozbawioną finezji)
                pozdrowionka, Veea
                • bezsenna Re: Surreal 11.05.05, 22:24
                  hehe-mow dziewczyno smialo co myslisz smile) ilez to razy slyszalam krytyke o
                  passione dance,ktore uwielbiam.. ahh-ale przynajmniej nie pachnie nim pol
                  Polskitongue_out wiec zawsze sa jakies plusysmile
                  • sonja1 Re: Surreal 19.05.05, 21:49
                    mnie się niesamowicie podobał Passion Dance ale szybko się znudził. Ledwo
                    skończyłam butelkę. Ale że akurat nie mam żadnej wody pewnie skuszę się na ten
                    zapaszek. Szkoda że demo nie wzięłam, buuu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka