piwnookaagacia 10.04.05, 15:38 Jeśli macie możliwość to opiszczie mi ten zapach albo chociaż porównajcie do jakiegoś innego. Nie wiem po prostu czy kupować go w demo czy nie, czy bedzie mi odpowiadał. Czekam z niecierpliwością. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sister52 Re: Surreal 10.04.05, 15:58 Dziewczyny, naprawdę, ruszcie się i kliknijcie w wyszukiwarkę. Już dwa razy opisywałam ten zapach na forum. Nie "up", kiciunia, tylko wpisz słowo 'surreal' w wyszukiwarkę i Ci się pokażą wszystkie wątki o tym zapachu - w tym szczegółowy opis, który sama osobiście na forum zamieściłam. Odpowiedz Link
salma88 Re: Surreal 10.04.05, 16:34 No niestety dziewczyny, juz byl taki watek, moze nie pod tytulem Surreal, ale innym, w kazdym razie sama go stworzylam i zostalam za to skarcona Otoz prosilam o opisanie tego zapachu, bo wiele dziewczyn juz ma katalog 7 z pachnaca strona. Niestety w odpowiedzi Sister napisala, ze to w ogole bez sensu pytac o opis tych perfum. Ze mam sobie poczekac az dostane swoj katalog (czyli kiedy bedzie juz za pozno). Mimo wszystko otrzymalam opis Surreal, ktory nie jest szczegolowy (po prostu kwiatowo-owocowy). Wg wielu dziewczyn pachnaca strona na niewiele sie zdaje, ponoc niewiele czuc. Ktos tam stwierdzil, ze to bedzie zapach w typie Beyond Paradise Estee Lauder. Bardzo bym chciala wiedziec czy warto brac demo, ale przekonam sie o tym chyba dopiero po zakupie. Flakonik ladny, choc troszke kiczowaty, a sam opis zapachu ciekawy. Mysle wiec, ze warto zaryzykowac za te 30 zl. Odpowiedz Link
salma88 Re: Surreal 10.04.05, 16:41 Aha, jeszcze jedno. Co jakis czas pojawia sie watek z prosba o opis lub skan nastepnego katalogu. Pierwsza odpowiedz jaka jest to: "A po co ci ten katalog?". Pisza to zazwyczaj osoby, ktore juz nastepny katalog z jakichs powodow posiadaja, ale nigdy go nie udostepniaja. Wiele z konsultanmtek sopytuje sie, szuka po internecie, skanuje. A niektore siedza cicho i jesczze maja pretensje, ze smiemy prosic o chocby opis katalogu na forum... Wiem, ze Avon jest niezyczliwy wzgledem konsultantek, ale ze konsultantki wzgledem siebie tak sie zachowuja? Odpowiedz Link
sister52 Re: 10.04.05, 17:08 Jeśli zaś o to chodzi, to osoby, które są dłużej na tym forum znają moje zdanie na temat udostępniania na forum skanów nowych katalogów. Jestem jak najbardziej za tym, aby konsultantki miały w trendujące katalogi wgląd - ale nie klientki. A na tym forum jest cała masa klientek. I swojego zdania nie zmienię. Rozumiem Twoją aluzję do tego, że ja mam katalog i się nim nie dzielę, tylko siedzę cicho. Niestety, nie posiadam urządzenia zwanego skanerem i w tym momencie Twoja aluzja jest nie na miejscu. Jeśli komuś naprawdę zależy na obejrzeniu najnowszego katalogu, załatwia go sobie czynnie (czyli np. zamawia u trendsettera) a nie biernie czekając na litościwą duszę, która go zeskanuje. Poza tym nie uważam, żebym akurat była osobą, która "cicho siedzi", bo jestem jedną z aktywniejszych osób na tym forum. Czy zauważyłaś, że ja w 99% nie zadaję pytań tylko na nie odpowiadam? Tak więc bez nieuprzejmości, proszę, bo jakby na mnie nie patrzeć, nie jestem osobą nieżyczliwą Odpowiedz Link
salma88 Re: 10.04.05, 18:53 Jest troche na miejscu, bo mowilam takze o opisach katalogow, a nie o samych skanach. Takie podejscie do klientek jest troche niezyczliwe. Co to szkodzi, ze klientka jest naprzod i wie jak sobie rozplanowac zakupy? Takie podejscie, zeby nie udostepniac katalogow klientkom to dobra strategia z punktu widzenia przedsiebiorstwa, czyli w tym przypadku Avonu, ktory i tak juz utrudnia wszystkim dostep do produktow. Bo jak utrudnia zycie konsultantkom, to i tym samym klientkom. Tak naprawde na to forum nie wchdozi az tak duzo osob, w kazdym razie nie zmienjszyloby to sprzedazy Avonu readykalnie, jesli w ogole. Okradaniem jest wypuszcanie podrob, czy jakies machlojki, ale nie dzielenie sie tym, co jest w nastepnym katalogu Odpowiedz Link
sister52 Re: 10.04.05, 19:23 Tak jak pisałam wcześniej, swoje zdanie mam i go nie zmienię. Uważam, że to owszem, szkodzi, jestem konsultantką z dość dużym doświadczeniem i wiem, że pokazywanie klientce któregoś tam katalogu na przód nie jest dobrym pomysłem. Przeciętna klientka - podkreślam, przeciętna klientka - zachwyci się tym co będzie kiedyś tam w przyszłości i w rezultacie niewiele lub nic nie zamówi na bieżąco. Nie jest to nieżyczliwe podejście, tylko podejście z głową. Ja nikomu niczego nie utrudniam. Czy gdzieś jest napisane, że ja mam obowiązek opisywać lub skanować katalogi? Sądzę, że bardziej utrudniają nawigację na tym forum niekończące się prośby o następny katalog, setki sztucznie tworzonych w tym celu wątków itd. niż to, że ja (personalnie) nie opisuję zawartości katalogów trendujących... Tak jak wspomniałam, jak ktoś bardzo tego chce, do najnowszego katalogu tak czy siak dotrze we własnym zakresie. A jak ktoś nie ma takiej naglącej potrzeby to zaczeka, aż ów katalog dostanie w paczce. Dodam jeszcze, że gdybym była osobą nieżyczliwą, nie otrzymałabyś na łamach tego forum wielu odpowiedzi na zadawane przez siebie pytania. No ale cóż, nie narzekam już, bo najwidoczniej nie jesteś w stanie docenić wkładu innych osób w to forum. A jak ktoś Ci nie chce opisać lub zeskanować posiadanego katalogu trendującego to jest "be" Odpowiedz Link
gudz666 Re: 10.04.05, 19:43 zgadzam się z Tobą w 100% tworzenie kilku wątków na ten sam temat nie ma sensu,a przejżenie pierwszej strony forum nie jest dużym wysiłkiem,wystarczy przesunąć trochę stronę w dół do Salmy88: Incandessence i Treselle należą do kategorii kwiatowej a pachną konpletnie inaczej,więc opisywanie zapachów mija się z celem ja np.lubię ciężkie zapachy a bardzo spodobała mi się Magnolia Odpowiedz Link
sister52 Re: Surreal 10.04.05, 16:59 Salma, nie o ten wątek mi chodzi. W innym wątku podawałam szczegółowy opis wraz z nutami zapachowymi. A co do tego, że nie wiem po co Ci opis zapachu to podtrzymuję. Jak można poznać zapach po jego opisie? Nie można. Nawet nie wiem jak bym to opisywała, nie poznasz tego zapachu. Dopiero jak go powąchasz to go poznasz. Przykro mi, że nie rozumiesz mojego stanowiska, ale tak myślę. Opis nic nie daje. Poza tym to ja napisałam, że strona pachnąca ledwo pachnie i dodatkowo trudno cokolwiek o tej wodzie napisać. Zauważ, że to zazwyczaj Ty pierwsza na tym forum dopytujesz się o to jak pachnie dany zapach. A opis zapachu naprawdę nic nie daje. Jak bardzo chcesz poznać nowy zapach to zamów sobie za grosze papierowy katalog u trendsetterów, tak jak ja, bez pytania się na forum będziesz znała nowe zapachy. I po problemie. Taka jest moja rada, a z reguły daję naprawdę dobre rady Odpowiedz Link
salma88 Re: Surreal 10.04.05, 18:57 Nie znam zadnego trendsettera. Ale rozumiem, ze w ramach zyczliwosci nikt mi nie poda namiarow Mnie jednak taki opis cos daje, bo jak czytam, ze perfumy pachna wanilia, to mnie odrzuca, a jak juz czytam, ze to np. swiezy, kwiatowy zapach, to jestem zachwycona. Tak bylo, keidy ktos opisal mi Always - jeden z najlepszych zapachow Avonu (tylko ze plagiat). Zreszta, co sie bede bawic. Bede zamawiac po prostu kazde demo jak leci Odpowiedz Link
sister52 Re: Surreal 10.04.05, 19:05 Mamy na tym forum kilka trendsetterek: epa, patysia - to co mi pierwsze do głowy przychodzi. A ja katalogi biorę od szczęśliwegotatusia, który zamienił się w maleslonce (są dostępni na forum AVON Sklepik - kupisz wszystko: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25109). Tam możesz sobie zamówić katalog trendujący. I nie jest to żadna tajemnica, jak ktoś w miarę dokładnie czyta forum, to o tym wszystkim wie. Zresztą oni się nie raz u nas ogłaszali, że chętnie wyślą najnowsze katalogi. Odpowiedz Link
salma88 Re: Surreal 10.04.05, 19:50 Dzieki za wyczerpujace informacje. A co do Treselle I Incandessense - jasne, ze pachna zupelnie inaczej! Ale sa z tej samej kategorii (kwiatowej), ktora lubie i mimo, ze rzeczywiscie pachna odmiennie, to mi sie podobaja. Rany, gdyby perfumy x mialy pachniec jak perfumy y, to byloby nieciekawie Co do katalogow, nie mam pretensji, jesli ktos nie skanuje, nie opisuje, mimo ewidentnych prosb. denerwuje mnie tlyko, jelsi ow posiada, a na pytanie: "czy moge prosic opis katalogu 13" odpowiada: "A po co ci"? No wlansie, a po co nam w ogole te katalogi? Chyba po to, zeby sobie ultawic zycie, a klientkom utrudnic Odpowiedz Link
flower15 Re: Surreal 11.04.05, 07:32 cos nie na temat piszecie dziewczyny, miało być o zapachu.Jestem konsultantką. Odpowiedz Link
gudz666 Re: Surreal 11.04.05, 11:25 dlatego tak mało jest o zapachu,bo to już było w innym wątku Odpowiedz Link
cirillla Re: Surreal 11.04.05, 17:18 Właśnie wrócilam z COKu w Poznaniu..i już mieli Surreal tester!!Psiknełam na rękę i mam takie odczucia-na początku zapach był baaaardzo alkoholowy(czyli jest duzo spirytusu w nim)potem sam juz zapach wydal sie apteczny,jak lekarswo jakies ziolowe,tak subiektywnie oczywiscie oceniajac..a ze demo bylo wlasnie co przyslane to panie pracujące w COKu tez sie psikały i tez mowily ze taki zapach jak w aptece czy zielarni jest..potem jak juz troche odczekalam to zapach stal sie milszy,ale ciagle taki meski,podobny do Surrender dla facetów albo Passion Dance..teraz juz jest bardzo fajny(po 2 godzinach)ale za to juz go prawie nie czuc..wg mnie jest bardziej z gatunku szyprowych niz kwiatowo owocowych zapachow,no i jest dosc dziwny,wiec uwazajcie dziewczyny z demo!! ps buteleczka jest bardzo fajna!! mam nadzieje ze ten opis choc troche cos rozjasni Odpowiedz Link
salma88 Re: Surreal 11.04.05, 19:23 Cirillo, bardzo Ci dziekuje. Hmmm... ziola chyba jednak wiekszosci osob zle sie kojarza, ale mnie zapach apteczny odpowiada No nie wiem sama czy brac demo czy nie, ale moze jednak - przynajmniej bede oryginalna, bo malo kto pachnie ziolami i apteka Odpowiedz Link
salma88 Re: Surreal 16.04.05, 12:02 Cirillo, a czy Surreal przypadkiem nie ejst podobne do wody Yves Rocher Ode au reve takiej niebieskiej? Bo sadzac po nazwie, reklamie itd. bylabym sklonna twierdzic, ze moze to byc taki "plagiacik" Ktos tu kiedys wspominal tez o Beyond Paradise Estee Lauder... Odpowiedz Link
cirillla Re: Surreal 16.04.05, 14:19 Wskocze dzis do yves rocher i sprawdzei beyond paradise tezw sephorze Odpowiedz Link