22.04.05, 17:10
Mam pytanko: myślicie że krem z filtrem - ochronny krem do opalania twarzy
SPF30 ma skuteczny ten filtr? Zastanawiam się nad jego kupnem ale nie wiem
czy przypadkiem nie lepiej kupić jakiejś firmy specjalizującej się w kremach
do opalania. Dużo przebywam na świerzym powietrzu więc zależy mi na 100%
ochronie. Czy moge zaufać Avonowi?
Obserwuj wątek
    • sister52 Re: Filtry 22.04.05, 22:11
      Ja nie widzę przeciwskazań ani żadnych przeszkód do zakupienia kremu Avonu. Z
      opini klientów wiem, że Bronze jest linią skuteczną. Nikt się mi nigdy nie
      skarżył na jkość kosmetyków z tej serii, a sprzedałam ich naprawdę dużo.
      • asica.r Re: Filtry 23.04.05, 12:50
        Wielkie dzięki. W takim razie zakupie i sama wypróbuje.
        Pozdrawiam
        • znak_yrden Re: sister? 24.04.05, 07:56
          a jakie to sa filtry? jakiego rodzaju, i czy chronia pzred oboma rodzajami
          promieniowania?

Jak znasz odp. na to pytanie, to bede wdzięczna, bo opinie klientów nie sa
          niestety miarodajne.
          • agaignaciuk Re: sister? 24.04.05, 11:42
            no właśnie jakie filtry, a gdyby dodatkowo jeszcze wklepć skład byłabym wdzięczna
            • asica.r Re: sister? 24.04.05, 23:09
              Napisali że ochronny krem do twarzy SPF 30. I z tego co jest w katalogu, kremu
              w ręku nie miałam jest napisane ochrona przed UVA. Czy szukać takiego żeby też
              było UVB? Czy wogóle takie są na rynku?
              • znak_yrden Re: sister? 25.04.05, 08:17
                byłoby miło, jakby jednak profesjonalna spzredawczyni avonu sie wypowiedziała,
                bo filtry 30 moga być rózne - wiec jaki tam jest związek chem., tak naparwde ?
                a sa preparaty chrioniące przed UVA i UVB, z reguły apteczne ... no ale moze
                sister tego nie wie, a wyszukiwarka nie zadziałała....
                • sister52 Re: Lista składników kremu do opalania twarzy 28.04.05, 11:03
                  Podaję listę składników kremu do opalania twarzy:
                  AVON BRONZE ANTI-AGEING SKIN SCREEN COMPLEX FACE MOISTURE CREAM SPF30
                  Ingridients (INCI):
                  AQUA
                  HOMOSALATE
                  ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE
                  ETHYLHEXYL SALICYLATE
                  BENZOPHENONE-3
                  DIMETHICONE
                  BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE
                  BUTYLENE GLYCOL
                  GLYCERIN
                  PEG-8
                  OCTYL ISONONANOATE
                  CETYL ALCOHOL
                  TRIETHANOLAMINE
                  PHENOXYETHANOL
                  GLYCERYL STEARATE
                  TRIMETHYSILOXYSILICATE
                  HYDROGENATED LECITHIN
                  CARBOMER
                  METHYLPARABEN
                  ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER
                  DISODIUM EDTA
                  PARFUM
                  POLYGLYCERYL-3 DIISOSTEARATE
                  KAEMPFERIA GALANGA ROOT EXTRACT
                  DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER
                  PROPYLPARABEN
                  SILICA
                  SODIUM DEHYDROACETATE
                  LUPINUS LUTEUS EXTRACT
                  RHEUM OFFICINALE EXTRACT
                  TRITICUM VULGARE GERM EXTRACT
                  PRUNUS AMYGDALUS DULCIS EXTRACT
                  LINUM USITATISSIMUM EXTRACT
                  BUTYLPARABEN
                  ETHYLPARABEN
                  ISOBUTYLPARABEN
              • justa_79 Re: sister? 25.04.05, 10:36
                asica, oznaczenie SPF 30 oznacza ochronę przed UVB smile natomiast w katalogu jest
                napisane, że ten krem chroni również przed UVA. z mojego doświadczenia wynika,
                że Avon ma filtry niezłe - w zeszłym roku używałam balsamu do ciała z
                drobinkami SPF25 i z plaży wychodziłam równie blada, jak przyszłam wink
                • znak_yrden Re: sister? 25.04.05, 10:49
                  ale JAKIE? mineralne? czy jakie?
                  • justa_79 Re: sister? 25.04.05, 12:23
                    to by trzeba mieć ten balsam i sprawdzić w składzie.
                  • justa_79 Re: sister? 01.06.05, 15:10
                    to filtry chemiczne.
              • flower15 Re: sister? 25.04.05, 13:38
                czyżby ta asica??Kuj-pom?
                • znak_yrden Re: ;-( 26.04.05, 11:04
                  w sumie starsznie to smutne, ze brak tu profesjonalnej informacji i to od osób
                  pouczających innych w kwestii stosowania wyszukiwarki.
                  • justa_79 Re: ;-( 26.04.05, 11:14
                    słuchaj, żadna z nas nie pracuje w dziale PR Avonu, proponuję zwrócić się
                    bezpośrednio do nich. tylko od razu z góry uprzedzam, że od nich też się tego
                    nie dowiesz! powiedz mi, skąd Twoim zdaniem konsultantki mają mieć takie
                    informacje, skoro firma (odpowiedzialni za to pracownicy) ich po prostu nie
                    udziela? panie na infolinii nie potrafią nawet podać wysokości filtra, a Ty
                    chcesz wiedzieć, czy to filtry mineralne big_grin ja też chcę wiedzieć, ale cóż, jaki
                    poziom informacji, taka firma.
                    • znak_yrden Re: ;-( 26.04.05, 20:46
                      nie wiem skąd, nie jestem kons. pzreciez. ale jak macie szkolenia, to wam chyba
                      cos mówią o skłądzie, czy tez tylko uczą sprzedawać? No a jak ktos sprzedwała
                      te kremy, to chyba patrzył na liste "ingridients" z tyłu? ja zawsze patrze, to
                      może mi sie wydaje ze inni tez, nie wiem.
                      • asica.r Re: ;-( 26.04.05, 23:12
                        Spytałam się o te filtry pani w sklepie i nie miała zielonego pojęcia o czym
                        mówie. Więc sobie daruje i kupie Erisa, bo wszystkie informacje są na stronce i
                        mam większe zaufanie do tej firmy.
                        A co powinno być w składzie aby był ten krem naprawdę dobry?
                        • tullinica Re: ;-( 26.04.05, 23:45
                          Ale ten z Erisa (40?)też nie chroni dobrze przed promieniowaniem UVA. Jeśli
                          szukasz naprawdę dobrego kremu to powinnaś poszukać wsród blokerów z
                          prawdziwego zdarzenia.
                      • sister52 Re: ;-( 27.04.05, 00:14
                        Dodam jeszcze, że oferta katalogowa gdzie te kremy są jako nowości JESZCZE nie
                        obowiązuje, więc nie miałam przyjemności zaznajomić się z listą składników.
                        Przykro mi, nie jestem szybsza niż Avon.
                  • sister52 Re: ;-( 27.04.05, 00:12
                    Przykro mi, że nie siedzę na tym forum 24-7, amm też inne sprawy do
                    załatwienia. Pouczanie osób leniwych jak korzystać z wyszukiwarki nie ma tu nic
                    wspólnego z kwestią jakiego typu filtry są w produktach Bronze. Tak więc daruj
                    sobie złośliwości z łaski swojej.
              • sister52 Re: sister? 27.04.05, 00:10
                Krem ten chroni zarówno przed promieniami UVA jak i UVB. Natomiast jakie filtry
                ma - nie wiem, nie miałam opakowania w ręku. Zapytałam o to AVON jeszcze w
                zeszłym tygodniu mailem - do tej pory nie otrzymałam odpowiedzi.
                Nie wyobrażaj sobie, że konsultantki są szkolone z KAŻDEGO nowego kosmetyku
                jaki wchodzi do oferty. Ja bym chciała, ale Avon czegoś takiego niestety nie
                oferuje. A na zwykłych szkoleniach można się dowiedzieć tylko tego co
                prowadząca szkolenie wyczyta z listy składników na kosmetyku, czyli nic nowego.
                Obszerniejsze informacje są dostarczane instruktorom bardzo późno i zazwyczaj
                jak dany kosmetyk już nie jest nowością, tak więc szerszych informacji na temat
                nowej serii Bronze kosmetyczki jeszcze nie mają.
                • znak_yrden Re: sister? 27.04.05, 07:34
                  ja to wszystko rozumiem.
                  Tylko ze w tej sytuacji rekomendowanie kosmetyku na podstawie tego, ze w
                  ubiegłym roku sie go sporo sprzedało, jest bezsensowne.
                  • sister52 Re: 28.04.05, 11:01
                    Nie zgadzam się, nie jest to bez sensu.
                    • znak_yrden Re: 28.04.05, 12:42
                      jesli za sensowna uważasz manipulacje nieświadomym (albo swiadomym, nie wiadomo
                      co gorsze), klientem.... marketing bezpośrdeni to wmówienie czegoś komuś bez
                      względu na realna wartośc produktu?
                      ?
                      czytałam troche twoich postów, ale teraz wiem, ze nic bym nie kupiła od
                      ciebie.rekomendowanie czegoś na zasadzie "oj, tak, panie to biora i sobie
                      chwalą" jest wybitnie NIEZTARGETOWANE. Zreszta, mnie bys nie dała z takim
                      podejściem nic wcisnąć.
                      • justa_79 Re: 28.04.05, 13:10
                        chyba się trochę czepiasz. nie rozumiem, czego chcesz od sister. rzetelnej
                        informacji, której niestety konsultantki Avon od firmy nie otrzymują? ciekawa
                        jestem, ile spotkałaś w drogeriach pań ekspedientek, które potrafią Ci
                        powiedzieć, czy dany krem na filtry chemiczne czy mineralne.
                        ja uważam, iż duża liczba klientów zadowolonych z jakiegoś produktu jest
                        świetną rekomendacją. m.in. stąd się bierze popularność portali typu wizaz.pl
                      • aniakonsultantka Re: 28.04.05, 13:11
                        Przepraszam że się wtrącam ale co to słówko "NIEZTARGETOWANE" oznacza??
                        szukałam w słowniku ale nie znalałam...
                        • aniakonsultantka Re: 28.04.05, 14:09
                          nie wiecie?? bo bardzo mnie interesuje co to znaczy..
                        • justa_79 Re: 28.04.05, 14:23
                          koleżanka chyba z działu marketingu czy coś... a tam wiadomo, musi być trendy,
                          niekoniecznie poprawną polszczyzną...
                          • znak_yrden Re: 28.04.05, 19:12
                            target czyli cel, albo grupa docelowa. napisałam duzymi literami ZTARGETOWANY
                            aby (bo nie słychac popzrez sieć) dodac mej wypowiedzi tzw. sarkazmu - to po
                            pierwsze. Po drugie, polszczyzna wachłania obce wyrażenia, np. marketing, albo
                            trendy, którego uzył moja poprzedniczka.
                            Po tzrecie - jak jak spzredajecie, jak tu opisujecie produkty itp. to sie
                            tylko utwierdzam tylko w tym, ze, jak mawia staropolskie przysłowie, niewarta
                            skórka wyprawki.
                            • justa_79 Re: 29.04.05, 09:31
                              jeśli już, to raczej stargetowany. słów pochodzenia obcego też trzeba umieć
                              używać.
                              • znak_yrden Re: 29.04.05, 14:29
                                och, co za fatalna pomyłka ortograficzna z mojej strony.
                                Pytanie tylko- czujesz sie etraz lepiej jako konsultantka, nie znająca sie na
                                kosmetykach jakie sprzedaje, ale za to umiejąca wytknąc błąd nie mający z tym
                                nic wspólnego?
                                • aniakonsultantka Re: 29.04.05, 15:08
                                  no jak chcesz się popisywać takimi wyrażeniami to przynajmniej rób to bez
                                  błędów ortograficznych!!!
                                • justa_79 Re: 29.04.05, 15:30
                                  nie zajmuję się sprzedażą kosmetyków Avon, więc sobie nie dopowiadaj zbyt dużo.
                                  a Ty czujesz się lepiej, docinając konsultantkom? naprawdę, jak szukasz
                                  porządnych filtrów, to zwróć się do kompetentnej pani farmaceutki, a nie tu
                                  szukasz... tak naprawdę, to nie wiem, czego? zwady?
                                  • margaretka2002 Re: No wlasnie 29.04.05, 16:14
                                    A moze niech sie kolezanka zwroci do konsultantek Oriflame, jesli sama nia nie
                                    jest...
                                    Ja tez uwazam, ze filtry Avonu sa skuteczne - mam blada cere i nigdy sie
                                    uzywajac ich nie poparzylam. Uzywa ich tez moj facet, ktory znacznie latwiej
                                    sie opala i jemu z kolei bardzo podoba sie konsystencja tych kosmetykow, bo
                                    nawet te z najwyzszymi filtrami nie tworza na skorze skorupy przez ktora skora
                                    nie moze oddychac. To tyle ode mnie.
                                    M.
                      • sister52 Re: 01.05.05, 00:33
                        Jeżeli klienci kupują i chwalą to o czymś świadczy. Więc polecanie produktu na
                        podstawie opinii innych klientów ma sens i jest uzasadnione. Tak więc nie
                        czepiaj się, bo już sama nie wiesz czego.
                        Na szczęscie dla Ciebie nie musisz kupować kosmetyków u mnie, więc uważam że
                        dalsza dyskusja nie ma żadnego sensu. No chyba że lubisz wykazywać się
                        elokwencją i prowadzić niekończące się dyskusje nieprowadzące do żadnego celu.
                        Ale to już nie to forum.
                        Moje klientki nie pytają mnie o skład chemiczny kosmetyków, które sprzedaję.
                        Firma Avon nie podaje nam takich informacji - chyba że o nie poprosimy. A więc
                        poprosiłaś, informację podałam. Nie rozumiem czego oczekujesz więcej. I wiesz
                        co? Wydaje mi się, że otrzymałaś tu więcej niż byś otrzymała od jakiejkolwiek
                        sprzedawczyni w sklepie z kosmetykami. No ale cóż, są osoby, którym nigdy nie
                        da się dogodzić smile
      • ciemnogrodzianka Re: Filtry 12.05.05, 06:23
        A czy ten krem z filtrem 30 nie przyciemnia trochę skóry?
        • justa_79 Re: Filtry 12.05.05, 09:36
          w jakim sensie miałby przyciemniać skórę?
          • kiciunia5 Re: Filtry 01.06.05, 16:56
            ten krem nie ma stabilnych faktorów
            • justa_79 Re: Filtry 02.06.05, 10:16
              jak wiele innych kosmetyków do opalania. ale dla mnie nie stanowi problemu
              ponowna aplikacja kremu co 2 h na plaży, albo i tak to robię po wyjściu z wody,
              albo nie siedzę na plaży tak długo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka