Dodaj do ulubionych

Kolejny kant AVONU

07.10.05, 21:53
Dziewczyny czy czytałyście gazetki o pracy i zarobkach nowych koordynatorów ?
Chyba musi być bardzo źle w firmie skoro tak się ogłupia chętne .Już były
podobne propozycje na oks-ki ,gdzie oferowano samochody tylko nie powiedziano
że zakup we własnym zakresie .Dlaczego kierownictwo Avonu nie chce sie
przyznać do popełnieniu szeregu błędów .Zbyt mało tu miejsca aby wszystkie
wyliczyć .Pozdrawiam i współczuje tym dziewczętom,które podpiszą cyrograf na
koordynatora.Oj bedzie kiepsko .
Obserwuj wątek
    • hepinka Re: Kolejny kant AVONU 08.10.05, 13:03
      cóż, organizacyjnie avon to pies, który zjada swój ogon
      nie dba się o koordynatorów, nie dba się o konsultantki
      kiedyś po prostu zabraknie "naiwnych"
      gdyby nie to, że traktuję to jako hobby dawno bym zrezygnowała
      z bycia konsultantką wink
      • dzikaa Re: Kolejny kant AVONU 08.10.05, 13:06
        mnie zawsze klientki na początku "współpracy" mówią: to ty musisz nieźle na tym zarabiać i mieć dużo korzyści.. oj by się mocno zdziwiły jak to naprawde wygląda. zawsze mówie: nie jest tak kolorowo - ale po prostu to lubię. interesuje mnie to bardziej od strony technicznej - sprawdzam działanie mechanizmów reklamy, odziaływanie promocji na ilość zakupów itp smile

-------------------------
        masz ochotę na coś specjalnego?
        poznaj świat kosmetyków Avon
        www.avon.bialystok.pl
        • pestunia26 Re: Kolejny kant AVONU 09.10.05, 08:19
          AVON sie do swoich błędów nie przyzna, bo po 1. straciliby ludzi a po 2. kto
          sie przyznaje do swoich bledow publicznie? wink ja czasem sie wachalam czy nie
          zrezygnowac, ale ojciec i narzeczony mnie od tego odwodza.
          • kate_6 Re: Kolejny kant AVONU 16.10.05, 15:35
            Witam! Byłam typowana do stanowiska Koordynatorki, ale poczytałam sobie co nie
            co, posłuchalam i stwierdziłam, że raczej na te warunki, które proponuje Avon i
            to jakie są obowiązki i zarobki "K" to raczej dziękuję. W Avonie jestem można
            to określić "dla hobby", ale nic innego mnie tu nie przyciąga. Mam grono
            klientek, zamówienia w różnych wielkościach i raczej z tego co zaobserowowałam
            to jest gorzej niż było na przykład pół roku temu, pod wieloma względami.
            Pozdrawiam klientki i inne Avonowiczki na forum. smile
            • ala1986 Jest coraz gorzej... 16.10.05, 15:55
              Ja też jestem w Avonie dla hobby. Mam kilka stałych klientek, sama też niektóre
              produkty bardzo lubię i kupuję ale nie nastawiam się na jakąś karierę w tej
              firmie. Umowę mam na mamę (obecnie mam prawie 19 lat, a gdy wstępowałam do
              Avonu nie miałam nawet 16) i niedawno chciałam przepisać "interes" na siebie
              ale stwierdziłam, że jak na razie się nie opłaca sad Weszłam do Oriflame i tam
              mam zamiar rekrutować nowe osoby i zająć się kosmetykami bardziej serio.
              Chociaż przekonana w 100% do tego też nie jestem. W Avonie faktycznie jest
              coraz gorzej. Bycie konsultantką jest coraz mniej opłacalne i jeśli ktoś nie
              traktuje tego jako hobby to lepiej sobie głowy nie zawracać.
              • agniesiak_k Re: Jest coraz gorzej... 16.11.05, 09:49
                hej!skontaktu się ze mną proszę jestem w podobnej sytuacjismileporozmawiamysmile
            • ewasar Re: Kolejny kant AVONU 16.10.05, 20:54
              > to jest gorzej niż było na przykład pół roku temu, pod wieloma względami.
              niestety jako klientka potwierdzam ,choć nie jestem tą która wiele zamawiała
              ale w gronie moich kolezanek z pracy była jedną z wielu tak że nasza
              konsultantka miała po co do nas przychodzić -zawsze było to co zamówiłam
              +dodatki typu- do kosmetyku ze str. itd a dzisiaj kiedy nasza pani zrezygnowała
              po zmianie władz we Wrocławiu niestety coraz bardziej jestem zniechecona bo nie
              ma tego co zamawiam, własnie zawsze zabraknie tych dodatków (nie ma kremu za
              5,90 nie ma zegarków itd.,ja dziękuje za taką promocję której nie ma ,nie chcę
              robić dziewczynie przykrości bo najchetniej to nie odebrałabym swojego zamówienia.
    • khaki3 Re: Kolejny kant AVONU 16.10.05, 17:58
      Faktycznie praca koordynatora nie jest taka fajna jakby sie wydawalo.Choc
      plusem sa oferty dla KRD fasjne produkty i niska cena.Ale ciezarem jest np.
      ciagle rekrutowanie nowych osob.bo nie kazy ma np. na to czas czy okazje zeby
      znalesc nowe osoby.Powanie zastanawiam sie nad rezygnacja
    • zetmka Zapisałam sie ...czy warto było?? 16.11.05, 10:15
      Od kilku miesięcy jestem w ori, fajna sprawa i chciałam jeszcze spróbować w
      avon, ale widzę że sie nie opłaca, nie wysłałam jeszcze pierwszego zamówienia,
      a po tym co przeczytałam to już się zastanawiam czy to zrobić. Kosmetyki w avon
      są tańsze niż w ori ale jak jest z ich jakością?
      Jeśli macie pytanka dotyczące ori to bardzo chętnie piszcie mi na meila
      zm.oriflame@wp.pl odpowiem, a jesli nie to nic!

Pozdrawiam!!!!
    • bradecki Re: Kolejny kant AVONU 23.03.06, 11:06
      proszę o kontakt: bartoszradecki@poczta.onet.pl
    • gosus Re: Kolejny kant AVONU 23.03.06, 13:38
      Ja też jestem w AVONIE hobbystycznie, ale przecież tak naprawdę nikt nikogo nie
      trzyma na siłę w tej firmie. Zdecudowałam się spróbować, mam kilka stałych
      klientek trochę biorę dla siebie i to wszystko. Zniechęcę się na dobre to
      powiem papa. Uważam że takie marudzenie do niczego nie prowadzi.Ps.to jest
      forum AVONU a nie Ori...wink) Pozdrawiam
      • justa_79 Re: Kolejny kant AVONU 24.03.06, 10:29
        to nie jest marudzenie, tylko oczekiwanie, że firma będzie traktowała
        konsultantki fair. jakoś inne firmy potrafią, tylko Avon nie uncertain
        • morgoth666 Re: Kolejny kant AVONU 26.03.06, 21:29
          dyskusja jest głupia i nie na temat- koordynator który pracuje i wkłada w pracę
          wysiłek ma kase i nie taką jaka obiecują tylko większą- marudzą osoby , którym
          nie chce sie robić i czekają aż im kasa sama z nieba spadnie, konsultanata
          dostaje szanse avansu, otwarcia własnej firmy bez wykładania kasy na rozruch
          (ciekawe gdzie tak masz??? spróbuj bez żadnych środków własnych otworzyc sobie
          sklep albo salon fryzjerski) tutaj Avon wyciaga do ciebie rekę i twoja sprawa
          czy skozystasz czy nie, i nie jest to kant bo ja z tego żyje (całkiem nieżle)
          inna sprawa czy sie nadajesz czy nie (nie kazdy sie nadaje) dostajesz kase za
          wykonanie roboty i jak to zrobisz to twoja sprawa proste i jasne zasady wiec
          nie wiem czemu i komu tak strasznie współczujesz (zazdrościsz???) chcesz kasę??
          to sie zabieraj do roboty, nie to skończ temat bo jest bez sensu
          przemysl sobie sprawę i popytaj OMS albo KRD o szczegóły zanim jeszcze cos
          napiszesz
          pozdrawiam
          • justa_79 Re: Kolejny kant AVONU 27.03.06, 10:05
            gdzie tak mam? mam nawet lepiej - w innych firmach sprzedaży bezpośredniej. nie
            wiem, jaki jest ten nowy system wynagradzania liderów, bo dotychczasowa
            wysokość premii dla koordynatorów była raczej śmieszna, warunki współpracy
            również. premia wynosiła bodajże ok. 4,5-5,5%. OKSka narzucała, ile osób trzeba
            zapisać w danym miesiącu, jeśli nie wyrobiło się "normy", można było premii
            wcale nie otrzymać (jeśli gdzieś się mylę, to proszę o poprawienie). a w innych
            firmach:
            - zapisujesz tyle osób, ile chcesz, nikt Ci tego nie narzuca,
            - premia przysługuje Ci zawsze, niezależnie od tego, ile osób zapiszesz na
            miesiąc (zależy tylko od ich obrotów),
            - możesz zapisywać ludzi w całej Polsce (w Avonie tylko w najbliższej okolicy)
            i we wszystkich krajach, w których działa firma,
            - Twoja grupa może rosnąć wgłąb - czyli Twoje konsultantki mogą zapisywać inne
            osoby i wlicza się to do obrotu Twojej grupy (do tej pory w Avonie był tylko 1
            poziom konsultantek),
            - nie musisz mieć działalności gosp., bo premia może być wypłacona jako rabat
            od Twoich zakupów,
            - premia sięga np. do 21% obrotu Twojej grupy.
            więc nie mów mi, że Avon oferuje jakąś wspaniałą szansę big_grin
          • avoniada mało powiedziane kant 27.03.06, 10:14
            naprawde odradzam barania sie zato jestem w kr srebrny i naprawde lepiej
            sprzedawac bo jako kordynator to same klopoty mozna miec.
            • morgoth666 Re: mało powiedziane kant 27.03.06, 12:38

• justa_79 Re: mało powiedziane kant 27.03.06, 13:17
                bardzo dziękuję za uprzejme sprostowanie mojej wypowiedzi. widać, żeby być
                koordynatorem Avonu, trzeba być na pewnym poziomie...
    • aine5 Re: Kolejny kant AVONU 31.03.06, 19:35
      czy możecie powiedziec cos więcej o pracy kkordynatorki i dlaczego sie nie
      opłaca? sama wypełniłam ten formularz na stronie i czekam na odpowiedź, ale
      wasze posty mnie troszkę zdezorientowały-prosze o więcej szczegółow, jeśli
      mozna. Pozdrawiamwink
      • aine5 Re: Kolejny kant AVONU 03.04.06, 15:55
        prosze odpowiedzcie, bo w środę idę na rozmowę w tej sprawie z moja kierowniczką
        • khaki3 Re: Kolejny kant AVONU 03.04.06, 16:02
          Nie oplaca sie bo:
          -musisz zbierac i szukac ciaglenowych i aktywnych konsultantek( zysk ztego
          minimalny, jesli podliczysz ile musisz wydac na konsultantki np. dojazdy, telefony)

-ciagle czegos nowego wymagaja a TY i tylko TY musisz je spelniac co do czego to
          sie dowracaja zadkiem od ciebie i radz sobie sama

-Jesli idzie cos nie tak to Ty tracisz nie oni

-Musisz pamietac o konsultantkach, zajmowac sie nimi, szukac nowych, skladac
          sama zamowienia, byc aktywna, i przedewszystkim efektywna( policz,ze wmiesiacu
          musisz
          -miec nowe konsultantki
          -pamietac o innych( 3 spotkania)
          -dojezdzac do nich
          -dzwonic
          -zachecac do skaldania zamowien
          -musisz byc sama aktywna
          -czasami bywa i tak,ze musisz swoje zapasy oddac np. probek bo firma nie da tyle
          ile trzeba
          -i to wszystko w niecale 3 tygodni przy rozpuscie w 4
          -i pamietaj o zyciu osobistym!)

A do tego wystarczy popatrzec na inne KRD czy OKS zycie prywatne to Avon, praca
          to AVON swieta to Avon! Wiesz na co sie decydujesz?Na oddanie wolnej chwili
          KAZDEJ za darmo. Bo zysk z tego bedzie taki,ze lizaka sobie kupisz albo co
          bedzie najlepsze w tym wszystkim to batonika!

Kochana nikt sie KRD nie interesuje. A przeciez musiszmiec wlasna dzialanosc
          gospodarcza( kolejne koszty) i musisz pilnowac, zeby bylo zgodnie z prawem.
          Poszukaj w archiwum ile juz o tym bylo! Moja rada: Nie decyduj sie na to!
          • avonkoordynator Re: Kolejny kant AVONU 03.04.06, 18:24
            "i pamietaj o zyciu osobistym!"
            poprostu nie ma życia osobistego - będa ci cukrować i mówić że wystarczy choś 4
            godziny pracy - to nie prawda ja przez dwa lata pracowałam od 9 rano do 10
            wieczorem, szukałam nowych chętnych oso do współpracy - gdzie? na ulicy. Wizyty
            u nowych konsultantek, u aktywnych konsultantek, u takich które trochę się
            migały od składania zamówień, organizowanie spotkań w COKu (zaproszenia dla
            konsultantek listowne lub telefoniczne), szkolenia 1 lub 2 razy wmiesiącu-
            dopilnowywanie, zebrania z OMS dwa razy w miesiącu, kontakty telefoniczne,
            organizowanie konkursów za które płaciłam i za wygranie prezenty dla
            konsultantki - przelicz czas! a potem pieniądze. Przy 50 aktywnych
            kondultantkach które robią zamówienia średnio na 500 zł to jest 25 tys. obrotu
            od tego odjąć upust 25 %, 18750 zł odjac od tego 22% podatku to twój pełny
            obrót od którego będziesz miała naliczną pensje 14625*4,6%=672,75zł od tego
            będziesz musiała odprowadzić podatek 19%, opłacić składki moze dotatkowo trafić
            ci się premia to wspaniale mi wyższa tym lepiej. Ale naprawdę to charówka od
            rana do świtu.zobacz sobie strone www.katalog-avon.prv.pl/ na info są
            informacje o tej pracy. Pozdrawiam. Podejmij odpowiednią decyzję.
            • malafufu Re: Kolejny kant AVONU 04.04.06, 13:48
              Jest dokładnie tak jak piszesz.
              Praca krd to ciężka harówka. Dziwią mnie te pienia zachwytu nad firmą i wręcz
              bulwersuje wyzywanie byłych krd od leniów (kilka postów wyżej)!

1. kłamstwo - "do tej pracy wystarczy 4 godziny dziennie"
              Jakbyś się starała - NIE DA RADY! Pamiętaj, że musisz:
              a) mianować - czyli prospektujesz. Żadna kk nie wpadnie Ci sama w ręce. Jak
              prospektujesz? Na ulicy, w centrach handlowych. Jeśli uważasz, że cztery
              godziny wystarczą, to się mylisz - a gdzie miejsce na inne Twoje czynności?
              b) monitorować pracę swoich kk,
              c) spotykac się z nowa kk przy podpisaniu umowy, przy pierwszym zamowieniu,
              przy odbiorze pierwszej paczki, przy...
              d) organizowac spotkania sprzedazne i inne,
              e) obslugiwac raz na jakis czas szkolenie kosmetyczne (przynies, zanies,
              pozamiataj),
              f) wykonywac polecenia oms,
              g) gdzie tu miejsce na prace w terenie, analize raportów, itp.

2. kłamstwo - "nie musisz ponosić własnych kosztów"
              Fakt - oms da Ci materiały, w których skład wchodzą:
              -katalogi,
              -próbki,
              -ankiety,
              ale to tylko na początku, później to wszystko spadnie na Twoją kieszeń.

A gdzie miejsce na:
              a) koszty założenia własnej działalności,
              b) koszty stoisk promocyjnych,
              c) koszty przejazdów do kk (widziałaś samochody avonu - AVON NIE WYDAŁ ANI
              ZŁOTÓWKI NA NIE I NIE POKRYWA TWOICH WYDATKÓW NA BENZYNĘ ( w przeciwieństwie do
              firm, które zatrudniają przedstawicieli handlowych)! To omski lub krd wziely je
              w lising i placa za nie gruba forse)
              d) koszty telefonów do kk i Wa-wy (obdzwanianie ankiet, umawianie sie na
              spotkania, zawiadamianie o spotkaniach, reklamacje Twoich kk),
              e) koszty nagród w konkursach miniokregów.

3. kłamstwo - "zarobisz kokosy i będziesz niezależna"
              Będziesz niezależna, oj będziesz. I będziesz ciężko harować, by się utrzymać za
              cenę tej niezależności. Wszelkie koszty związane z Twoją działalnością ponosisz
              TY! Koszty działalności, tj. podatki, księgowa, i wszystko co z tym związane.
              Nie dodstaniesz OD FIRMY żadnego "dodatku". Zarobisz 1200 zł - co jest kwotą
              CZYSTO HIPOTETYCZNĄ (ja po 2 latach w firmie najwięcej zarobiłam 800 zł) - nie
              licz, że zobaczysz cos z tego (opłata podatków ~ 700zł, telefonu ~ 200 zł,
              sieciówka ~ 100 zł, księgowa ~ 100 zł, koszty stoisk ~ 100 zł, dodatkowe koszty
              (upominki, prezent za polecenie, itp.) od 50 do 150 = 1300 zł miesięcznie).
              Jeśli zarabiasz 4,5% od obrotu NETTO swojego miniokręgu, to zobacz jakie obroty
              musisz mieć, żeby zarobić na same wydatki średnio licząc ~ 29 tys zł!
              (Porównując - jako początkująca powinnaś na początek sięgnąć pułapu 5 tys.)
              Przelicz to sobie na kk ze średnim zamówieniem choćby 500 zł brutto. A co z
              ZARABIANIEM???

KOMU SIĘ TO OPŁACA?
              Tej osobie, która POSIADA już własną działalność i pozostaje jej jedynie ją
              rozszerzyć. Wtedy odpadają jej koszty utrzymania tejże działalności.
              zaoszczędza 700 zł - czyli coś na co krd pracują przynajmniej rok - oczywiście
              nie licząc premii, którą tak poza tym łatwo osiągnąć na początku, bo później
              coraz trudniej.

Firma nie traktuje krd jak PRACOWNIKA! Jest to współpraca firmy z firmą, więc
              nie obchodzi ich Twoje złe samopoczucie, choroba, zmartwienia. Nie dostaniesz
              urlopu, nie dostaniesz odprawy za harówkę, gdy okaże się, że Twoje wyniki nie
              spełniają założonego (Z GÓRY) planu. (W 2004r. Polska po raz pierwszy nie
              wykonała planów. Poleciało dużo głów. Bez słowa "dziękuję"). Urlop oczywiście
              możesz sobie zaplanować, ale musisz zapewnić "opiekę" swojemu okręgowi, a to
              wiąże się z ciągłymi telefonami i monitorowaniem pracy zastępcy. Chyba, że
              zlecisz to innemu krd, ale przecież nie za darmo.
              I musisz pamiętać, że konsekwecja urlopu jest brak umow - brak umow = brak
              zwiększenia sprzedazy, brak monitorowania tzw. wylotów = spadek kadry aktywnej,
              spadek wskazników na Twoim raporcie skutkuje rozmowa z oms, ktora naciska coraz
              bardziej i wymaga uzupelnienia kadry w kolejnym katalogu. To robota glupiego.
              Jak zaczniesz, to szkoda Ci będzie to zostawic.

ZA TAKIE MARNE PIENIĄDZE tą pracę można nazwać tylko jako niewolnictwem!

Nie dajcie się wciągnąć, te wszystkie obietnice ładnie brzmią w ustach oms.
              Będziecie się czuły wyróżnione pochwałami oms na początku, a pozniej bedziecie
              wyciskane jak cytryny. Bez czasu dla siebie, rodziny, przyjaciół.

NIE WARTO!
              • morgoth666 Re: Kolejny kant AVONU 04.04.06, 14:50
                jezu!! dziewczyny!!
                jestem w szoku- z kim wy pracowałyscie??
                na prawde pracuje w domu - 2 razy w tygodniu biuro, po 4 - 6 godzin dziennie,
                jak mi sie nie chce nie pracuje (jak zrobię umowy na 1 termin to drugi olewam
                po prostu i pilnuję tylko nie aktywnych)
                prospektingi płaci oms ( a czemu niby ja mam płacic?? przeciez ona też
                potrzebuje zeby były nowe umowy), katalogi nam dają (5 na umowę, 3 do
                reinstalacji) nie mam auta, mam bilet miesięczny i nawet gdybym tu nie
                pracowała też bym musiała go kupić, umawiam KK tam gdzie mi pasuje (biuro),
                albo w coku jak jadę do coku telefon mam z rozsądną taryfą i rozsądnie z niego
                kożystam, mianuję- ale nie zdażyło mi sie stać na ulicy, co do centrów
                handlowych przy okazji zawsze upchnę towar i poza umowami mam kase, spotkania
                organizuje oms i to niezbyt czesto, a w zasadzie to kawę i jakieś ciastka można
                kupić, to w sumie nie fortuna,
                i teraz wylejcie mi na głowę kubeł pomyj, ze nie prawda, że kłamie
                mnie sie ta praca podoba i jeśli ktoś sam nie spróbuje to sie nie przekona,
                kasa sama z nieba nie spada, acha do warszawy jest tańsza infolinia na 0 800
                więc nie piszcie o dużym koszcie bo laski myśla ze zapłacą za normalne
                połączenia!! co do ksiegowej - firme prowadzę sama, widzisz jak sie chce to
                można a kursy księgowości mozna zrobic np. przez urząd pracy ( i znowu wylej na
                mnie kubeł pomyj że na to wpadłam), oks to nie wielozebny potwór tylko osoba
                która ma ci pomóc, i za to jej płacą jak tego nie potrafiłaś zrozumieć i sie
                dogadać to... ( tak teraz znowu kubeł) nie straszcie dziewczyn dajcie im
                spróbować, zawsze mogą rozwiazać umowe, nikt nikogo nie trzyma na siłę
                tak jak mówie wszystko zależy z kim sie pracuje
              • justa_79 Re: Kolejny kant AVONU 04.04.06, 14:54
                to ciekawe, jakie warunki mają OKSki, czy od czasu słynnego procesu kilku OKSek
                z Avonem (który nie wiadomo, jak się skończył), cokolwiek się zmieniło... u
                mnie w okręgu w ciągu roku będzie już trzecia OKSka z kolei - to daje do
                myślenia...
                • morgoth666 Re: Kolejny kant AVONU 04.04.06, 15:04
                  cholera wie, pewnie duuuuzo wiecej niz krd, ale mają straszna presje, i one
                  wylatuja 100 raz częściej niz my, tzn krd jak nie mianuje to jeszcze jakiś czas
                  firma płaci, patrzy przez palce, one jak nie zrobia planu to maja wylot, w
                  kazdym razie ja im nie zazdroszcze, nie ma czego i te wcześniejsze posty
                  bardziej pasuja mi do pracy oks niż koordynatorki, widzę ze u dziewczyn to był
                  chyba taki układ ze oks zrzucały na nie swoje oboiwiązki, a laski sie na to
                  godziły, i na prawdę nie miały z tego nic tylko koszty, kłopoty i harówkę, to
                  co one piszą w większości powinny robić oms
                  • aine5 Re: Kolejny kant AVONU 05.04.06, 02:38
                    dzięki dziewczyny, przeczytałam uważnie-zrezygnowałam, nie wchodze w to.
                    Pozdrawiamsmile
                  • malafufu Re: Kolejny kant AVONU 05.04.06, 10:32
                    Ta praca się poprostu nie opłaca.
                    Owszem - jest plus taki, że przez dwa lata nauczyłam się tyle, że mogłabym
                    uczyć managerów w innych firmach i jestem dobrym sprzedawcą.
                    My w naszym okręgu nie miałyśmy wsparcia w postaci oms. Ona nawet zrzucała na
                    nas opłaty za wysyłkę zamówień!!! Pisma do Avonu oraz poruszanie tego tematu na
                    odprawach przy dms nie miało sensu. Dms kryje oks. Nie raz kradziono nam umowy,
                    a dms z oms nie ruszyli palcem i twierdzili, że to nasz problem...
                    Jeżeli trafiła Ci się oms, która pokrywa większość kosztów to brawo. Prawdziwy
                    cud.
                    Jeżeli trafiła Ci się oms, która razem z Wami prospektuje, brawo!
                    Jeżeli trafiła Ci się oms, z która można porozmawiać jak z człowiekiem, brawo!

Tak apropo - kiedyś naszej oms pomyliły się raporty i wysłała do nas swój. Wiem
                    ile ona zarabia. Więc naprawdę JESTEŚMY WYKORZYSTYWANE. Zarabiamy może 10-20%
                    tego co ona.

To my odwalamy czarną robotę, to my generujemy sprzedaż, to my mianujemy (nasza
                    oms-ka mianowala jedynie z polecen z Wa-wy i twierdziła, że nie umiemy
                    prospektować, skoro mamy po 2-3 umowy na termin, a tak naprawdę żadna sztuka
                    zamianować chętną osobę!).
                    Jestem rozgoryczona moją współpracą jako krd. Po złożeniu wymówienia
                    usłyszałam, że brak mi ambicji i że motywacja to jest moja broszka. Avon nie
                    będzie mi płacił za brak umów i nie obchodzi nikogo jakie koszty ponosze i ile
                    czasu pośwęcam na zdobycie umów. Istotne są tylko wyniki - mój wkład pieniędzy
                    i czasu jest nieistotny.
                    Poza tym nie wiem w jakim mieście pracujesz.
                    U nas jest ciężko - są 4 okręgi i wieczna walka, bo umów generalnie jest mało.
                    Podkradanie ich to ciągła praktyka.

Wymagana własna działalność, to po prostu wygoda avonu - jeśli chcieliby mieć
                    porządną kadrę zadowolonych krd, to powinna być przyznawana stała podstawa (np.
                    700 zł na ZUS) i wtedy praca może nie tyle by się opłacała, co by poprostu
                    bysmy nie dokladali.

• justa_79 Re: Kolejny kant AVONU 05.04.06, 11:11
                      malafufu napisała:
                      > Zarabiamy może 10-20% tego co ona.

tylko, że ona ma pod opieką 10-20 razy tyle osób, co Wy wink
                      • malafufu Re: Kolejny kant AVONU 05.04.06, 11:31
                        Naprawdę uważasz, że jest się w stanie opiekować 1200 osobami? Nie sądzę. Wiem
                        jak to wyglądało u nas...
                        • morgoth666 Re: Kolejny kant AVONU 05.04.06, 12:05
                          no kurczę, bardzo mi przykro jak to czytam, u nas jest tak jak pisze, to bardzo
                          zle że firma nic nie zrobiła skoro mowiłyscie z ebyło żle a nawet bardzo zle,
                          nasz oms stoi z nami na prosp.( normalne ze jak ma czas, ale jek np. któraś z
                          nas w ostatniej chwili zawali i nie przyjedzie i nie ma zastępstwa to oms
                          jedzie i stoi) kurde ja myslałam ze tak jest wczedzie!! że dostaje sie kat,
                          próbki i sie szuka umów, co mnie obchodzi wysyłka??/ ja mam tylko dostarczyć
                          umowy i zamowienia albo oms przyjeżdza do biura i se je bierze, przecież jej
                          też zalezy -to samo z opieką oms pilnuje koru, i pośrednio naszej grupy,
                          pilnuje bo musi przecież jak nie dopilnuje to nie zrobi planu, dziwne to
                          wszystko ....bardzo.... czemu nie pisałyscie skarg????
                          • malafufu Re: Kolejny kant AVONU 05.04.06, 12:13
                            A ja Ci zazdroszczę, bo wiem, że gdyby sytuacja w naszym okręgu była inna i
                            dywizyjny również nas wspierał, to inaczej by wyglądała współpraca. Byłoby dużo
                            milej, choć na pewno kwestia finansowa, to bolączka wielu krd...
                        • malafufu Re: Kolejny kant AVONU 05.04.06, 12:09
                          Poza tym ja nie mam żalu do zarobków oms czy innych pracowników. Dobrze, że
                          dużo zarabiają. Ja mam żal do Avonu za to, jakie wynagrodzenie proponuja krd za
                          pracę, którą ci muszą wykonywać.
                        • justa_79 Re: Kolejny kant AVONU 05.04.06, 15:14
                          osobiście nie, po to ma Was. ale to ona jest odpowiedzialna za cały okręg i
                          tyle osób jej podlega - wszystkie koordynatorki ze swoimi konsultantkami. a czy
                          np. uważasz, że dyrektor całej firmy nie powinien zarabiać więcej niż kierownik
                          1 działu? a wiadomo, że dyrektor to osobiście nie robi nic poza udziałem w
                          obiadach z klientami big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka