Dodaj do ulubionych

Beznadziejna obsługa w Cok Lublin

12.02.06, 11:13
Witajcie
Mam już dość robienia zakupów i obierania paczek w Coku w Lublinie to co sie
tam dzieje wyprowadza mnie z równowagi kolejki, wieczne braki ,kompletny
bałagan jakieś pudła walają sie po sklepie .Ale na szczyty arogancji i
chamstwa wchodzą zatrudnieni tam faceci .Skąd oni ich biorą ?? Pan kierownik
Irek to nie wie kompletnie nic , nie zna zasad na jakich działa avon . I to
tego jest strasznie chamski i arogancki. On chyba nie umie mówić normalnie
tylko z taką agresją ,tak warczy na ludzi jakby miał zamiar ugryźc , kiedyś
widziałam jak nawrzeszczał na konsultantkę aż wyszła ze łzami w oczach.
Ten starszy Marek zawsze jak przychodze do coku to sobie spaceruje z
kubkiem kawy , to chyba jego jedyne zajecie .Bardzo rzadko robi coś innego,
czasami wydaje paczki ale ma takie żółwie tempo że zawsze u niego trzeba
czekać w kolejce.Kiedyś siedział na kasie i tam też zawsze były ogromne
kolejki.Do tego kilka razy wprowadził mnie w bład przy wydawniu reszty . On
nigdy nic nie wie lepiej od razu pytać dziewczyn ze sklepu a nie jego .Chyba
że ktoś dużo czasu bo generalnie wszytko robi strasznie powoli i z wielką
łaską .Ten nowy Marcin to jest kompletnie zakrecony i tyle razy pomylił sie
w wydawaniu paczek że szkoda gadać. Jak on wydaje paczki to radzę sprawdzić
czy dostałyście własną .Kiedyś czekałam w sklepie z 15 minut aż łaskawie
raczy przynieść towar z magazynu ,zamiast przynieść ten towar to przyszedł i
zaczał kłocić że on nie ma czasu ??? W tym czasie pan Marek spacerował sobie
jak zwykle z kawą .To tego cały czas ochroniarz nosi paczki po schodach jak
mają za mało ludzi to powinni kogoś zatrudnić a nie ganiać ochroniarza bo
chyba nie po to on tam pracuje ? Ja współczuje tylko tym dziewczynom ze
sklepu że muszą pracować z takimi leniami.
Obserwuj wątek
    • anetapan Re: Beznadziejna obsługa w Cok Lublin 13.02.06, 14:13
      Napisałaś "obsługa" ale mam nadzieję ze nie masz nic do kobiet tam pracujących.
      Co prawda ta blondynka z kucykiem (nie bywam tak często by znać ich imiona)
      jest wolniejsza ale widać że dają z siebie wszystko. Zdarzyło mi się odbierać
      paczki w COKu i nigdy nie natrafiłam na sytuacje opisane przez Ciebie być może
      miałam szczęście...telefonicznie rozmawiałam z kierownikiem parę razy i nigdy
      nie był arogancki...rzeczowy i kompetentny. Nie mam żadnego interesu by ich
      bronić ..piszę o swoich obserwacjach. Ale jestem tam rzadko i może dlatego
      udało mi się uniknąć niemiłych sytuacji. Pozdrawiam i życzę milszych wspomnień
      z lubelskiego COKu.
      • ania_kk Beznadziejna obsługa w Cok Lublin. a Kat ok :) 14.02.06, 21:31
        Współczuje takiej obsługi!! u mnie najbliższy Cok to cok katowicki, ale naprawde nie ma na co narzekać, wręcz przeciwnie! ludzie są tam naprawde sympatyczni i zawsze można wszystko z nimi załatwić i "ponegocjować". Jedynie jedna osoba mi tam podpadła, mianowicie Krzysiek, ale później też się jakoś dogadaliśmy i było ok. Oczywiście pomyłki się im też zdarzają, bo w koncu człowiek jest tylko człowiekiem. Pozdrawiam wszystkich z COK Katowice, a szczególnie Kasie i Jarka smile
      • lidka75 Re: Beznadziejna obsługa w Cok Lublin 15.02.06, 18:41
        anetapan napisała:

> Napisałaś "obsługa" ale mam nadzieję ze nie masz nic do kobiet tam
        pracujących.

Kobiety z tego coku powinny dostać medal .Naprawde sa bardzo miłe i znaja sie
        na swojej pracy, zawsze pomogą doradzą .Starają sie jak mogą. Na dole przy
        obiorach paczek to dno i metr mułu pod nim .Niekompetencja w połączeniu z
        arogancją zachowują sie jak sprzedawczynie ze sklepu mięsnego w stanie
        wojennym .Ja pamietam jak na odbiorach pracowali Waldek i Mariusz.Wtedy było
        zupełnie inaczej ,szybko sprawnie i nawet jak była kolejka to uśmiechem.Cały
        czas żartowali ,aż sie chciało odbierać paczki.
        Ja nie rozumiem tylko jednego, że taka duża firma jak Avon na to pozwala i nikt
        tego nie kontroluje .W koncu ten COK jest dla nas konsultantek i to nam ma byc
        dobrze a nie odwrotnie
    • she7526 Re: Beznadziejna obsługa w Cok Lublin 15.02.06, 09:42
      popieram COK Lublin to beznadzieja ciagłe braki, nigdy nic nie wiedzą kiedys
      zrobiłam awanturę o produkty które miały dojść w transporcie ok. godz. 11,
      dzwonię a jeden mówi że nie wie czy doszły zrobiłam burdę poprosiłam z
      kierownikiem i uzyskałam informację. A wystarczyło spojrzeć w fakturę. A na
      panów szczególnie tego małego czarnego to niedługo złożę oficjalną skargę. Ale
      czy to coś da?
      • reniula28 Re: Beznadziejna obsługa w Cok Lublin 26.04.06, 21:09
        A jak jest teraz? Jestjakas poprawa? Ktos zauwazył różnice????
        • dekunia Re: Beznadziejna obsługa w Cok Lublin 27.04.06, 08:46
          wszystko wróciło do tego, co było przed publikacją tych informacji na tym forum

a nawet powiedziałabym więcej - nie było żadnej poprawy, może na dzień czy
          dwa ...
          a to z prostego powodu - nasza "wspaniała" firma uznała, że to wszystko co jest
          napisane na tym forum to stek bzdur wyssanych z palca, ktorych autorem są: - i
          tutaj uwaga moje Panie, bo spadniecie z krzeseł - pracownicy COK ! smile
          ręce opadają

okazało się przy okazji, że to forum czytuje podobno p.Skręta - dyrektor
          sprzedaży, a na forum udzielają się namiętnie pracownicy Avon - jak to
          powiedziała osoba z firmy - "podrzucając na forum informacje o promocjach
          dostępnych tylko dla Konsultantów, by więcej osób dowiedziało sie o tym"

a sprawa COK Lublin, to jak wiem od koleżanek to sprawa nie do załatwienia - tu
          są same układy
          jedno co zauważyłam to fakt, iż pewien pracownik (nie będę pisała jego danych)
          stał sie ciut bardziej uprzejmy
          • lidka75 Re: Beznadziejna obsługa w Cok Lublin 14.05.06, 12:53
            Jeżeli firma uważa że wszystko jest w porządku to mam propozycję żeby ktoś z
            "firmy" spróbował sie telefoncznie dowiedzieć w Coku najprostszej sprawy np.
            jakie są braki w paczce.Będzie miał okazję sprawdzić jaki jest poziom obsługi.
    • pulpitka Re: Beznadziejna obsługa w Cok Lublin 15.02.06, 14:42
      Witam,
      Potwierdzam jako kolejna osoba, że obsługa w tym COK pozostawia WIELE do
      życzenia.
      Nie mówię o sklepie, bo tutaj dziewczyny jak mogą się uwijają, by chociaż miłym
      słowem nadrobić niedociągnięcia reszty zespołu COK.
      Ale na dole w odbiorach paczek to jest koszmar - własnie szczególnie jak
      obsługuje Pan Marek - kolejna wtedy jest niemiłosierna. Według mnie Marcin o
      wiele lepiej sobie radzi. Ale nie ma to jak był Mariusz, którego zwolniono albo
      sam się zwolnił, bo już sama nie wiem, jak to było w rezultacie. Radził sobie
      doskonale, był kompetentny, wiem od Koordynatorek i OMS, że jak on zajmował
      się zamówieniami to nie było takich braków w sklepie, jakie są teraz.
      Odnośnie Pana Marka to rzeczywiście jakoś nie garnie się do pracy. U mnie w
      firmie jakby pracował to by go za takie zachowanie zwolnili po 5 minutach,
      niewyobrażalne byłoby takie "olewanie" pracy i taka obsługa powolna, gdzie w
      dzisiejszych czasach liczy się jednak spryt i profesjonalne podejście do pracy.
      A najlepsze to jest jak taki Pan Marek siądzie w kasie i jeszcze przyjdzie
      jakaś osoba, co wpłaca większą kwotę albo za kilka osób - guzdrze się
      niemiłosiernie. Teraz siedzi tam kobieta ze sklepu, ale też jakby życie z niej
      uleciało.
      Odnośnie kierownika to nie miałam okazji z nim rozmawiać, ale z tego co nie raz
      widziałam i słyszałam to rzeczywiście jego wiedza jest dość mizerna jeśli
      chodzi o Avon, a w sumie to jest pierwszy COK w Polsce który powstał, więc miał
      sporo czasu, by ze wszystkim się zapoznać.
      Jedno co mi nasuwa się na myśl to fakt, iż jest to prawdopodobnie najgorszy COK
      w Polsce jeśli chodzi o obroty, a mieści się w na 2 poziomach budynku, za który
      czynsz jest pewnie ogromny. Byłam raz w COK na Słowiczej w Warszawie to tutaj w
      Lublinie jest chyba z 10 razy większy. Ktoś chyba w firmie nielogicznie myśli i
      zarządza.
      Podobno chodzą plotki, że mają przenieść ten COK do mniejszej siedziby, być
      moze także zlikwidować sklep. Na początku mnie to zdenerwowało, ale
      rzeczywiście - po co sklep, jak kiedy człowiek nie pójdzie to są braki.
    • nusia1105 Re: Beznadziejna obsługa w Cok Lublin 15.02.06, 22:10
      Nie zazdroszcze, ja robie zakupy w Cok w Bydgoszczy i jestem bardzo zadowolona,
      braki sa, to nic dziwnego, nie zalezy to od personelu, a pracownicy sa bardzo
      uprzejmi, pomocni, bez narwów wyjasniaja mniej zorientowanym konsultantkom np
      oferty, promocje.. Pozdrawiam
    • ania20lub a ja nie narzekam 17.02.06, 10:11
      a ja jestem zadowolona z obslugi w coku w lublinie, bywam tam czesto i na
      poczatku rzeczywiscie bylo nie za ciekawie- braki kolejki itd, fakt ze mialam
      taka a nie inna koordynatorke i nie zostalam poinformowana o co chodzi
      dokladnie ale musialam sie powyklocac czasami z pracownikami coku -na dole- o
      jakies informacje. panie w sklepie sa ok, ta pani w kasie rowniez- sprawdzi
      braki, pomoze, jest bardzo mila. Pan marcin jest szybki, pan marek- coz- trzeba
      go poznac na poczatku tez myslalam o nim w podobny sposob teraz nasze relacje
      poprawily sie smile i ochroniarz tez jest w porzadku
      • pulpitka Re: a ja nie narzekam 18.02.06, 01:33
        pewnie należysz do osób bardziej wyrozumiałych, ale jak widać z forum to jest
        to głos odosobniony, a tym bardziej na zywo od wielu innych osób wiem, iż nie
        jest tak różowo
        myślę, że jest to kwestia czy jest się tam często w COK Lublin czy rzadko i
        jakie sprawy załatwia
        sam fakt, że ktoś jest miły nie oznacza, że jest kompetentny
        bo przyznasz, że jak wpłacam niewielkie pieniądze a Pani zamiast mnie sprawnie
        obsłużyć, np. parę dni temu - rozmawia z kolegami - p.Markiem i p.Marcinem,
        gada przez telefon itd., a ja stoję i czekam, kolejka czeka, to chyba nie jest
        taktowne; z drugiej strony to kasa nie jest informacją i panowie z odbiorów
        mogliby takowych udzielić, bo tak jak stanie przy kasie jakaś konsultantka i
        zacznie pytać to krew moze zalać człowieka jak stoi kolejka 2 osób i jest
        obsługiwana ponad pół godziny !

nie mówiąc już o odbiorach paczek, gdzie też nie jest często różowo, choć
        dowiedziałam się dzisiaj od Koordynatorki, że podobno po tej publikacji na tym
        forum Panowi nabrali ruchów i wreszcie się ruszyli pomóc dziewczynom na górze w
        sklepie - ale na ile to pomogło ? dzień, dwa i tyle ?

a odnośnie Pana Marka - no cóż, szkoda biedaka tak obsmarowywać, ale ja już
        sporo czasu znam ten COK i go odwiedzam i ZAWSZE był taki, więc nie wyobrażam
        sobie, by trzeba było każdego pracownika z osobna poznawać i wdawać się w
        niuanse jego psychiki; każdy ocenia pracownika po pierwszych i kolejnych
        kontaktach, a te są takie jak już ja i moje przedmówczynie oceniły, chyba, że
        ktoś ma lepsze układy ...

miejmy nadzieję, że coś się zmieni, ale ten COK zmieni część ekipy, co wyjdzie
        i temu centrum i nam - Konsultantkom na dobre
        • maladzidzia1 Re: a ja nie narzekam 18.02.06, 01:57
          Coś się kochana nakręciłaś. Korzystam z tej lokalizacji od dwóch lat i gdyby
          nie to, że jest miło to bym tam nie przychodziła. Kolejki i beznadziejny serwis
          to jest na poczcie polskiej. Jak masz okazję to sprawdź.Znam ,Polecamsmile))
          Co do ekipy w COKu to pamietam moje zdziwienie, że pracuje tam taki narwany
          Mariusz. Pracował w OBI i potrafił psuć atmosferę jak nikt. Ostatnio jestem
          mile zaskoczona, bo chyba w ramach wymian ekipy już go nie ma. A Pan Marek jest
          taki miły i ciepły. Osobiście urzeka mnie jego spokój i opanowanie... Polecam
          napić się melisy na dobranoc. Pa
          • pulpitka Re: a ja i inne narzekamy 18.02.06, 11:38
            widzę, że jesteś powiązana z COKiem i chcesz go za wszelką cenę obronić (a
            głównie "uwielbianego" Pana Marka)
            bo skąd masz taką wiedzę, kto i gdzie pracował wcześniej ?
            w sumie to i Pan Kierownik też pracował wcześniej w OBI jak wiem i nie cieszył
            się tam dobrą opinią

a jeśli chodzi o Pana Mariusza - to ŻADNA OMS i KRD złego słowa na niego nie
            powiedzą, ani żadna dziewczyna, która pracuje w sklepie w COK, i do tej pory
            wiem, że im brak Mariusza, właśnie jako osoby kompetentnej

a Pana Mariusza to nikt nie wymienił tylko sam odszedł nie mogąc właśnie
            ścierpieć takiej atmosfery jaką fundował mu kierownik i Pan Marek, którzy nota
            bene są jak bracia - jak jednego nie ma to drugi go zastępuje, i - jak mówią
            różne osoby - z mizernym skutkiem
            więc naprawdę wydaje mi się, że zostałaś oddelegowana do obrony Pana Marka, by
            trochę wybielić jego ciemny obraz poruszony tutaj przez nas
            moja rada jest taka - więcej pokory i samokrytyki u Pana Marka, a z pewnością
            każda osoba odwiedzająca COK będzie zadowolona smile

a rzeczywiście - jak ktoś lubi ospałe osoby - to spokój i opanowanie są chyba
            lepsze od melisy jak wynika z Twojego listu - bez obrazy wink
            • maladzidzia1 Re: a ja i inne narzekamy 19.02.06, 17:17
              Pulpeta, nie ja zaczęłam ten wątek. Na forum może wypowiedzieć się na szczęście
              każdy. Świat konsultantek jest bardzo mały, a w takiej mieścinie jak Lublin tym
              bardziej. Wiedzę mam skąd mam, tak jak ty, tylko nie jestem fanatycznie
              złośliwa. I tyle.
              • pulpitka Re: a ja i inne narzekamy 20.02.06, 02:07
                Odróżniaj prawdę od złośliwości, bo mylisz pojęcia
                krytyka kogokolwiek nie jest złośliwością
                a złośliwa to jesteś Ty, przerabiając mój nick na pulpeta, ale skoro sprawiło
                Ci to przyjemność ...

Myślę, że ma to związek z COK w Katowice, bo to właśnie kierownik tamtego COK
                powiadomił kierownika COK w Lublinie o tekście na forum

Nota bene chyba odbierasz paczki w COK w Katowicach czasami ?
    • lidka75 Re: Beznadziejna obsługa w Cok Lublin 19.02.06, 11:03
      Z tego co sie dowiedziałam od koordynatorki moje słowa wywołały burzę w
      Avonie .Szkoda tylko że tak mało konsultantek wypowiada sie na temat Coku . OKS
      i koordynatorki nie dopisują sie tutaj z tym co maja do powiedzenia,pewnie im
      sie obsługa w Coku podoba .
      • pulpitka Re: Beznadziejna obsługa w Cok Lublin 20.02.06, 02:13
        nie podoba im się obsługa w COK, ale OMS i KRD wychodzą, że i tak to nic nie da

w sobotę dowiedziałam się od byłej KRD, że kiedyś to nawet w naszym COK w
        Lublinie OMS i KRD wkupywały się w łaski pracowników COK, by mogły robić zakupy
        na swoje Konsultantki - chodziło o jakieś prezenty itp.; rzeczywiscie kiedyś
        widziałam jak ktoś robi takie spore zakupy na wiele osób i mnie to dziwiło
        ale to podobno było za poprzedniej dywizyjnej, teraz podobno tego nie ma

miejmy nadzieję droga lidko, że ta burza nie będzie burzą w szklance wody i
        rozejdzie się po kościach, tylko firma przyjrzy się pracy w COK w Lublinie, a
        nie tylko jak ostatnio - jak przyjedzie ktoś z Warszawy to wszyscy pracują, a
        potem OMS gadają po kontach, jak to kierownik zabiera gości z Warszawy do
        restauracji na obiadki
        jak w tym tygodniu odbierałam paczkę to miałam okazję nasłuchać się mimo chodem
        o takich sprawach z "kółka różańcowego" OMS przed COKiem
        • she7526 Re: Beznadziejna obsługa w Cok Lublin 20.02.06, 11:04
          Jeśli to nasze skargi wyszły po za forum to tylko na dobre wyjdzie. Nie my
          jesteśmy dla nich tylko oni dla nas. Wiem że w takich dużych firmach jest
          obowiązek śledzenia forum o firmie (przez managarów) bo jest to doskonała
          wizytówka pracowników i funkcjonowania firmy. Liczmy na to że ktoś się jeszcze
          dopisze do nas i zrobia trochę ładu w COKu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka