Dodaj do ulubionych

RATUNEK DLA ŁUSZCZĄCEJ SKÓRY

09.03.06, 12:23
hej!

szukam produktu z avonu ktory pomoglby mi skuteczni usunac zluszcajacy sie
naskorek z twarzy , stosuje peeling z seri clearskin, ale efekt kiepski.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • crazy_woman Re: RATUNEK DLA ŁUSZCZĄCEJ SKÓRY 09.03.06, 13:31
      seria clearskin to chyba niezbyt dobry ratunek na łuszczaca sie skore, poniewaz
      ona jeszcze wysusza, trzeba dobrac produkt ktory poza usunieciem martwego
      naskorka nawilzy jeszcze skore i zapobiegnie wysuszaniu i luszczeniu,
      zaproponowalabym kremowy peeling z biała herbata z serii PLANET SPA lub z serii
      Avon Solutions z brązowym cukrem. oczywiscie pod warunkiem ze nie jest to jakas
      reakcja alergiczna, bo bardzo malo szczegolow podalas. Mozna rowniez uzyc
      delikatnejszego sposobu niz peeling, mam tu na mysli np. maseczki.
      • anetapan Re: RATUNEK DLA ŁUSZCZĄCEJ SKÓRY 09.03.06, 13:56
        cześc...jeżeli b. ci się łuszczy skóra to lepiej zamiast kosmetyki zastosuj
        jakieS lekarstwo...nawet w aptece farmaceuta może ci polecić odpowiedni krem..
        Ja miałam ostatnio b. przesuszoną skórę i dermatolog poleciła mi krem firmy SVR-
        francuska marka (dostępny w aptece)nie jest tani ale rewelacyjny. Niemalże
        natychmiast ukoił i wygoił mi skórę. Polecam.
    • pysiekkk Re: RATUNEK DLA ŁUSZCZĄCEJ SKÓRY 09.03.06, 14:22
      problem w tym ze nie mam suchej skory, tylko sie strasznie luszczy, co fatalnie
      wyglada przy stosowaniu podkladu, bo staje sie to jeszcze bardziej widoczne.
      zastosowanie peelingu zmniejsza luszczenie ale nie likwiduje, nie sadze zeby
      codzilo o brak nawilzenia, wiec stwierdzilam ze poprostu ten piling jest
      kiczowaty lub zaslaby. siedze nad katalogiem aleopisy produktow sa takskape, ze
      trudno mi cos wybrac.

pozdro, poradzcie
      • kasiaba1 Re: RATUNEK DLA ŁUSZCZĄCEJ SKÓRY 09.03.06, 14:38
        hmmmmmmmmmmm, może lepiej zapytać- co to za podkład?
        Bo ja mam podobny problem po tym matującym podkładzie w płynie, i chyba raczej
        zmienię podkład niż skórę wink
        • pysiekkk Re: RATUNEK DLA ŁUSZCZĄCEJ SKÓRY 09.03.06, 14:40
          kazdy podklad i ten z avonu i ten z vichy i loreal, to musi byc wina skory,
          tylko jak zlikwidowac ten problem?
    • justa_79 Re: RATUNEK DLA ŁUSZCZĄCEJ SKÓRY 09.03.06, 16:16
      napisz coś więcej, jaki masz rodzaj cery, jakiego kremu używasz pod makijaż,
      czy skóra rzeczywiście Ci się łuszczy czy tylko podkład się wałkuje... czy
      skóra łuszczy się obficie, czy te łuszczące się miejsca są zaróżowione?
    • makuszanka Re: RATUNEK DLA ŁUSZCZĄCEJ SKÓRY 09.03.06, 22:39
      Czecz, na Twoim moiejscu wybrałabym sie do dermatologa, zaleci Ci branie
      witaminki Ai E, jakies smarowidlo robione w aptece i bedziesz miec buzie jak
      nastkawink Mogłas czyms przesuczyc buzie, albo nasza cudowna zima to spowodowala.
      Na wlasna reke efekt moz ebyc mizerny. Pij tez duzo wody moralnej, to oczyszcza
      organizm i pamietaj o dermatologu. Pozdrawiamwink
      • agniesia_f1 Re: RATUNEK DLA ŁUSZCZĄCEJ SKÓRY 10.03.06, 08:25
        potwierdzam na to jedynie dermatolog. Nie rób na własną rękę eksperymentów na
        własnej buźce.
        • pysiekkk Re: RATUNEK DLA ŁUSZCZĄCEJ SKÓRY 10.03.06, 10:39
          smile

zastosowalam wczoraj maseczke z minaralami z moza martwego, ktora wygralam i
          powiem wam ze widze nieznaczna poprawe, moze skorze brakuje witamin? tzn ze
          powinnam uzywac kilku serii kosmetykow? jednego dnia na tradzik innego
          witaminawa anp jeszcze innego nawilzajaca, zeby dobrze wygladac?

pozdro i dzieki za rady
          • makuszanka Re: RATUNEK DLA ŁUSZCZĄCEJ SKÓRY 10.03.06, 12:23
            Nie lubie sie powtarzac, idz do dermatologa. Chwilowa poprawa nie oznacza
            poprawy na dłuzsza mete. Możesz jedynie zaognic!! Buzia to nasza wizytowkawink
    • gosia.z.bravo Re: RATUNEK DLA ŁUSZCZĄCEJ SKÓRY 14.03.06, 21:24
      Witam!
      Jesli skora luszczy ci sie tylko na buzi to najprawdopodobniej masz problem
      podobny do mojego... Skora wysusza sie i luszczy , podklad podkresla skorki, ale
      zwroc uwage ze bardziej widoczne jest to przy zastosowaniu podkladu matujacego!
      Kosmetyki na tradzik maja za zadanie wysuszac zmiany ropne wiec tym bardziej
      powoduja luszczenie sie skory!
      Polecam zastosowac nastepujaca kuracje:
      1. zmiana podkladu na nawilzajacy
      2. stosowanie kremu nawilzajacego pod podklad
      3. po nalozeniu makijazu spryskanie twarzy mgielka (ale nigdy nie nalezy
      wychodzic z wilgotna buzia na dwor!)
      4. odstawic kosmetyki na tradzik typu peelingi, toniki - czyli te stosowane na
      cala twarz - zastapic je punktowymi zelami
      5. przez kilka dni zastosowac kuracje na noc krem nivea, bambino, maslo kakaowe
      z ziaji lub inny krem tlusty
      Gwarantuje poprawe!
      Napisz czy podzialalo!
      POzdrawiam!
      • schera Re: RATUNEK DLA ŁUSZCZĄCEJ SKÓRY 17.03.06, 18:23
        Witam ja osobiście polecam krem do cery wymagającej z Soraya jest naprawde
        rewelacyjny. www.soraya.pl/product.php?group=face&id=154. I przede
        wszystkim odstw kosmetyki do cery trądzikowej - wysuszają dodatkowo skóre. ale
        jak Ci zalezy naprawde na swojej buzince to udaj sie prędko do dermatologa.
        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka