Dodaj do ulubionych

Co mam zrobić?

05.11.06, 19:20
Jestem nieaktywną konsultantką od kilku miesięcy, właśnie odkryłam że ktoś dokonywał na moje konto zakupu w COKu, prawdopodobnie koordynatorka której podlegam. Bardzo mnie to zdenerwowało, teraz ktoś dokonał za mnie zakupu w COKu , następnym razem złoży zamówienie na moje konto i dostanę kosmetyki z fakturą do domu. Mam ochotę zrobić burzę w Avonie, ale nie chcę podejrzanej osobie robić kłopotów, bo i tak kobieta ma nie najlepiej w firmie. Mam do Was pytanie , w jaki sposób zlikwidować, zablokować swoje konto? nie chcę być konsultantką.
Obserwuj wątek
    • xada1 Re: Co mam zrobić? 05.11.06, 19:45
      ale dlaczego tak cie denerwuje że ktos robił zakupy na twoje konto przecież ty
      na tym nie tracisz ponieważ za zakupy musi od razu zapłacić takze nie narobi ci
      długu. ale pogadaj z babką(jeżeli wiesz kto to robi)i powiedz po prostu ze nie
      życzysz sobie zeby ktokolwiek poslugiwal się twoim nr. personalnym. A co do
      paczki to nie odbieraj paczki ktorej nie zamawiałaś, jeżeli jestes zalogowana
      na stronie Avonu to możesz spokojnie śledzić swoje konto i historię zamówień.smile
      • yoll1 Re: Co mam zrobić? 05.11.06, 20:30
        zadzwon na infolinię i zrezygnuj.
    • pulpitka Re: Co mam zrobić? 05.11.06, 23:19
      Musisz napisać pismo do Avonu z opisem sytuacji i wysłać go np. mailem lub ze
      strefy konsultantki.
      Po pierwsze - nikt bez naszego pisemnego upoważnienia nie może na swój użytek
      korzystać z naszego konta, nawet OMS, która moze robić zakupy bez pisemnego
      upoważnienia, ale (!) tylko na naszą prośbę i dla nas kosmetyki, bo przecież jak
      chce OMS kupić dla kogoś to ma swoje konto, prawda ?
      Po drugie - Koordynator musi mieć pisemne upoważnienie do robienia zakupów na
      nasze konto, ale po co ? przecież jak chce robić zakupy może to robić na swoje konto
      Po trzecie - na fakturze podane są nasze dane, takie jak: imię, nazwisko, adres,
      ew. nr NIP - są to dane chronione przez ustawę o ochronie danych osobowych, a
      zatem pracownik COK, który wystawił fakturę podlega sankcjom przewidzianym w tej
      ustawie, gdyż zgodnie z procedurami Avon powinien każdorazowo sprawdzić
      personalia osoby, która chce zrobić zakupy, a jeśli przychodzi inna osoba niz
      właściciel konta w Avon to musi sprawdzić czy posiada ważne upoważnienie
      Po czwarte - od zakupów w COK do zrobienia zakupów w formie paczki na inny adres
      droga jest krótka, bo wystarczy przecież wpisać na formularzu nr personalny,
      imię i nazwisko (te dane są przeciez na fakturze z COK) i podać jednorazową
      zmianę adresu dostawy + wybrać przesyłkę kurierską, a wówczas odbiór paczki jest
      możliwy. Takich przypadków było i jest trochę.

Oczywiście w Twoim przypadku najprędzej Koordynatorka to zrobiła, ale robić tego
      nie powinna. Powinnaś zarządać od niej zwrotu faktury oraz zgłosić to do firmy,
      bo znam przypadki, gdzie KRD mówiła jedno, a robiła drugie, a potem tłumaczyła w
      firmie, że Konsultantka pewnie zapomniała, że ją upoważniła.
      Koordynatorki po prostu odstawiają lewiznę, by zyskać np. większą aktywność lub
      większe średnie zamówienie. I to wyobraźcie sobie, że nawet w COK nie liczą im
      opłaty za małe zamówienie !

ABY ZABLOKOWAĆ KONTA, czyli w sumie wypowiedzieć umowę to należy zrobić to na
      piśmie i sprawa będzie załatwiona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka