oldpiernik 24.05.05, 07:32 To znalazłem u Sloggiego: Rilke :0) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cover_wielki Re: linki z importu 28.10.05, 13:35 A to znalazłem klikając w cudzą czerwona sygnaturke. www.bykom-stop.avx.pl/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: linki z importu 28.10.05, 13:51 obława na byki? ..trzeba wiać...:) urszulka_byczek_majowy Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: linki z importu 02.11.05, 19:57 osobistą krucjatę na forach różnych wszcząwszy naraziłem się bykodzierżcom i bykofilom niemało mimo to, palnąwszy kilka byków, walki nie zaniecham bom uparciuch okrutny OLDBYKINIEPRZEJDĄ :0) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: linki z importu 22.11.05, 21:00 yoanna napisała: > taaak..trzymać byka... za rogi;) albo.. w ruch puścić nogi?;) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: linki z importu 03.12.05, 07:27 muletą drania zwabić zabić mu ćwieka, zabić... tu dygresyjka mała, ktora wyjaśnić miała by sens tego dwuwiersza inertpretacja pierwsza: bykowi zabić ćwieka, by stronił od człowieka i tekstów już nie kalał, lecz wstydu wnet się zalał rumieńcem pełnokrwistym... w sensie mniej oczywistym inerpretacja druga: ty byku idź do pługa, wprzęgnij się do roboty, wylewaj siódme poty, dokładaj wszelkiej siły, by teksty bez cię były... wbrew dalszej aberracji z trzeciej inerpretacji zrezygnowawszy lekko znak daję Wam powieką ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: linki z importu 03.12.05, 20:15 oldpiernik napisał: > muletą drania zwabić > zabić mu ćwieka, zabić... > tu dygresyjka mała, > ktora wyjaśnić miała > by sens tego dwuwiersza > inertpretacja pierwsza: > bykowi zabić ćwieka, o mateczko moja miła.. dlaczego mnie w miesiącu byka urodziłaś? polowanie na byki ogłoszono, trzeba mi zmykać przepisowo:) Odpowiedz Link Zgłoś