prospero69 22.10.15, 20:06 Pojawil sie nowy wpis na blogu o portalach randkowych, ktory ma juz teraz wlasna domene blog.fizyk.tk Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
midnight_lightning Re: Nowy wpis na blogu 24.10.15, 03:49 "Jestem 40-letnim naukowcem, moja specjalizacja to nauki ścisłe...Powodzenia u kobiet nigdy nie miałem....Początkowo przypuszczałem, że pewne choć nieduże powodzenie będę miał w swojej grupie społecznej. Nic bardziej mylnego - wykształcone kobiety wcale nie szukają intelektualistów." Typowe złudzenie wśród inteligentnych, ścisłych umysłów. skoro ładne lecą na ładnych, to zapewne brzydkie na brzydkich, puste na pustaków, a inteligentne na inteligentnych. No sorry, inteligentni mają przechlapane. Kobiety pociągają te osobniki, które są najbliższe mentalnie czasom, w których powstawały mechanizmy doboru seksualnego. One mają w pogardzie wrażliwych, dobrych, uduchowionych, inteligentnych, spokojnych, bo tacy we wspólnocie plemiennej opartej na fizycznej przemocy nie liczyli się lub jeszcze nie istnieli. One wolą tępych, zwierzęcych, agresywnych, prymitywnych, umięśnionych troglodytów, samców alfa z minionych epok zaplątanych przypadkiem w naszych czasach. My jesteśmy dla nich zbyt uczłowieczeni, one pragną dzikiego zwierzęcia do seksu. Nas traktują jako zastępczy materiał na przyszywanych tatusiów do odchowywania potomstwa po samcach alfa. Wg nich po lepszych genach Odpowiedz Link
lilith45 Re: Nowy wpis na blogu 24.10.15, 13:07 Łał czyli wszystkie kobiety w związkach mają mężow/partnerów troglodytów? Odpowiedz Link
noajdde Re: Nowy wpis na blogu 24.10.15, 15:07 Ja napisałem już setki wiadomości. To wszystko jest dużo prostsze niż się wszystkim wydaje. Czy się to komuś podoba czy nie, tak naprawdę ZAWSZE chodzi tylko i wyłącznie o wygląd. Bardzo ważny dla kobiet jest wzrost i twarz. Swoją stronę zmieniałem dziesiątki razy. Tak opis jak i zdjęcia, które często wydawały mi się całkiem dobre. Pisałem do kobiet krótkie wiadomości i całe elaboraty. Najczęściej schemat wygląda tak: widzę, że wiadomość została odczytana, widzę odwiedziny tej osoby na swojej stronie i tyle, brak jakiegokolwiek odzewu. Czasem brak jest również odczytania wiadomości, czyli jej treść nie ma żadnego znaczenia. Kiedyś pokładałem bardzo duże nadzieje w tego typu portalach, ostatecznie całkowicie ją na nich straciłem. Mam świadomość tego, że każda kobieta dostaje tam setki wiadomości. Ze swoim wyglądem nie mam najmniejszych szans by się przebić Odpowiedz Link
lilith45 Re: Nowy wpis na blogu 24.10.15, 18:41 To moze z penisa zrob atut i przestan jęczec. Odpowiedz Link
monty007 Re: Nowy wpis na blogu 24.10.15, 19:16 Początkowo przypuszczałem, że pewne choć nieduże powodzenie będę miał w swojej grupie społecznej. Nic bardziej mylnego - wykształcone kobiety wcale nie szukają intelektualistów. Jest w tym sporo prawdy. Jak pamiętam, większość dziewczyn-doktorantek z mojego dawnego wydziału miała jako chłopaków i mężów nie kolegów z uczelni, ale gości pracujących w dużych firmach, prowadzących własne biznesy, ewentualnie z AWF-u. Jajogłowych brały tylko te brzydsze, ewidentnie z braku laku... Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Nowy wpis na blogu 25.10.15, 02:05 Niedawno gdzieś czytałem że w Polsce 8 razy więcej kobiet z wykształceniem wyższym wiąże się z mężczyzną z wykształceniem podstawowym lub zawodowym niż wykształconych panów z niewykształconymi pańmi. Badania badaniami, ale gołym okiem widać że deklaracje kobiet (że szukają inteligentnych mężczyzn z szerokim wachlarzem zainteresowań, ciekawymi hobby, niezawodnych, zawsze gotowych wesprzeć kobietę, itd.) mają się nijak do ich faktycznych wyborów. Faceci przynajmniej jasno stawiają sprawę, że przede wszystkim kobieta ma im się podobać fizycznie, a dopiero potem zwracają uwagę na wnętrze. Odpowiedz Link
lilith45 Re: Nowy wpis na blogu 25.10.15, 10:23 Co po inteligencji i szerokim wachlarza zainteresowań jak charakter szwankuje. Wielu z Was jest megalomanami z rozdymanym ego lub egoistami lub ludźmi nie mającymi pojęcia o życiu i nie potrafiącymi twardo stąpać po ziemi. Lepszy prosty czlowiek a dobry niz wyksztalcony i nie do życia. Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Nowy wpis na blogu 25.10.15, 10:33 lilith45 napisała: > Lepszy prosty czlowiek a dobry niz wyksztalcony i nie do życia. Też tak uważam i myślę że to chyba oczywista sprawa. A jeżeli chodzi o wybory kobiet, to niestety nie jest tak prosto, bo mając do wyboru inteligentnego dobrego człowieka i prostego chama, bardzo często wybierają tego drugiego, mimo że oficjalnie deklarują że wolą facetów pierwszego rodzaju. Takie zachowanie zauważają nie tylko mężczyźni, kilka dni temu rozmawiałem z dobrą kumpelą, której ręce opadły gdy jej siostra po raz kolejny związała się z zadufanym w sobie macho mając do wyboru naprawdę fajnych facetów (piękna i sympatyczna dziewczyna, z jej atutami mogłaby mieć dowolnego faceta, jakiego tylko mogłaby sobie wymarzyć). Nie rozmawiamy tu o wyborze między dobrym prostym człowiekiem, a wykształconym aroganckim typem, tylko między wykształconym dobrym człowiekiem, a chamskim prymitywem. Odpowiedz Link
lilith45 Re: Nowy wpis na blogu 26.10.15, 01:29 ale po czym wnioskujesz..? nie widzisz że wy siebie uważacie za inteligentnych i dobrych? Ja o sobie nigdy tak nie stwierdziłam, że jestem inteligentna i dobra? A tez mogłabym haha w dodatku mogłabym powiedzieć że ładna....ale po prostu zdaję sobie sprawę z tego, że nie dla każdego muszę taka być, choć taka się czuję... i co nas różni? Świadomość....ja wiem że nie jestem idealna i nigdy nie będę i nawet nie chcę, i wiem, że mimo swoich atutów nie jestem dla każdego atrakcyjna czy to pod względem intelektualnym czy wizualnym czy osobowościowym - umiem się z tym pogodzić, a wy maci zwyczajnie rozdymane ego Panowie I to mnie strasznie w Was bawi. Dlatego będziecie tak do końca życia jojczeć nad swą idealnością i niedobrych kobietach...powodzenia. Od czasu do czasu chociaż pobzykajcie to może Wam jasnośc myślenia wróci. Żegnam. Dla mnie to miazga myślenia. I Wy się nazywacie inteligentnymi? Brrrr Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Nowy wpis na blogu 26.10.15, 09:48 Ależ ja nie piszę o sobie, bo to zupełnie inna bajka! Naprawdę sama tego nie widzisz ile kobiet wiąże się z chamami? Ludzie je przestrzegają przed nimi, a one wiedzą lepiej, potem z płaczem przychodzą i mówią, że wszyscy mieli rację, ale one były zakochane. Właśnie w myślach zrobiłem przegląd moich kolegów i zrobiłem listę tych, którzy od lat są samotni. Wiesz co, to są wyjątkowo wspaniali uczciwi ciepli ludzie, na których można polegać. Zdecydowanie powyżej średniej! Nie znam za to ani jednego chama, prymitywa lub inteligentnego aroganckiego typa, który by nie miał dziewczyny/żony. O czymś to chyba świadczy. Nie byłoby problemu z opisaną sytuacją, gdyby nie to, że kobiety gdy je się zapyta o to jakiego faceta szukają, zawsze wymieniają inteligencję, umiejętności, zainteresowania jako pierwsze. Gdyby otwarcie mówiły że lubią facetów typu "bad boy", zarozumiałych typów i innych nieciekawych gości, to bym to po prostu przyjął na zasadzie "tak świat jest zbudowany i trzeba z tym żyć". Gdy jednak słyszę jedno, a widzę drugie, to jakoś nie potrafię tego zaakceptować. Rozejrzyj się wokół, naprawdę tego sama nie widzisz? Odpowiedz Link
lilith45 Re: Nowy wpis na blogu 26.10.15, 23:35 Nie, ja mam normalnych znajomych i moi znajomi nie wiążą się z ograniczonymi tipsiarami ani troglodytami. Zatem współczuję Odpowiedz Link
anka401 Re: Nowy wpis na blogu 25.10.15, 12:58 prosper, czy zamierzasz konkurować z Januszem Wiśniewskim, czy tez spróbujesz być jego klonem? Tylko bez plagiatów, proszę Odpowiedz Link
prospero69 Re: Nowy wpis na blogu 25.10.15, 20:10 Nie zamierzam z nikim konkurowac, po prostu uwazam, ze jest miejsce na taki blog. Poza tym juz w dziecinstwie przez chwile marzylem o karierze literata, teraz probuje spelnic to marzenie. Odpowiedz Link
noajdde Re: Nowy wpis na blogu 25.10.15, 20:43 Twój blog jest bardzo niszowy. Trafi do bardzo wąskiej grupy. Wszak problem nie dotyczy większości kobiet i mężczyzn, którzy żyją w związkach. Natomiast wolne kobiety zapewne uznają go za kącik frustrata. Innymi słowy, piszesz o czymś, co dla znacznej większości ludzi stanowi zupełną abstrakcję. Równie dobrze mógłbyś pisać o fizyce kwantowej. Strasznie zazdroszczę poznanym osobom. Wchodzą i wychodzą ze związków niemal z dnia na dzień. Cieszą się wielkim zainteresowaniem ze strony kobiet, nie są w stanie pojąć tego, że ja jestem sam. Ja znam bardzo mało kobiet, o wolnych już nie wspomnę i zero zainteresowania moją osobą. Jakbym był zupełnie nikim. Odpowiedz Link
anka401 Re: Nowy wpis na blogu 25.10.15, 23:10 hm... może jednak przestaw się na tematykę związaną z technologiami, które to zamierzasz zgłębiać w USA, w miejsce opisywania technik stosowanych przez wirtualne potencjalne partnerki oraz metod wykorzystywanych przez ciebie w celu poderwania tychże. Opisy były już w "Nad Niemnem", i okrutnie nudziły. No, chyba że dołożysz zdjęcia, doznania i głębsze przeżycia. W przeciwnym razie - wyjdzie dokładnie to, o czym pisze noajde. Ale oczywiscie kazdy jest najlepszym ekspertem od spraw związanych z samym sobą, więc - pisz, a czas pokaże czy warto. Odpowiedz Link
monty007 Re: Nowy wpis na blogu 05.11.15, 21:11 Skomentuję tu wpis o Dorotce, bo na blogu nie mogę komentować. "Jestem piekielnie inteligentna" "Do tej pory nie spotkałam nikogo kto byłby w stanie mi dorównać." Mało rzeczy tak mnie odpycha, jak zadufani w sobie ludzie. Nawet jeśli rzeczywiście mają być z czego dumni, to takie przechwałki robią na mnie złe wrażenie. Z kolei sama wysoka inteligencja mi nie imponuje - bardziej cenię dokonania i osobowość. "Ponieważ udało mi się rozwiązać tych kilka zadań Dorotka przysłała mi trochę swoich zdjęć z wakacji na Krecie." A co było potem? Czy dostałeś kolejne zadania? Odpowiedz Link
prospero69 Re: Nowy wpis na blogu 05.11.15, 21:33 Profil Dorotki to czywista falszywka, przeciez zadna kobieta nie przyznalaby sie publicznie do takich sklonnosci, dla mnie to bylo tak ewidentne, ze uznalem ze nie musze ostrzegac o tym czytelnikow bloga. Wpis moj byl odpowiedzia na watek "Eksperyment" z tego forum zeby pokazac, ze falszywe profile nie sa wyjatkami. Moze jakis desperat stworzyl sobie idealna kobiete skoro nie mogl jej znalezc w realu, kto wie. Odpowiedz Link
prospero69 Re: Nowy wpis na blogu 05.11.15, 21:38 Ale zadania pamietam, byly trudne wiec to raczej prawdziwy matematyk lub pasjonat Odpowiedz Link
monty007 Re: Nowy wpis na blogu 05.11.15, 21:49 Ja się nie znam na kobietach, przyjąłem ten opis za prawdziwy . Zresztą pasuje on do mojej obserwacji, że koło 30-ki kobiety zaczynają zadzierać nosa, a ich wymagania i mniemanie o sobie szybują w górę po stromej krzywej wznoszącej... Odpowiedz Link
prospero69 Re: Nowy wpis na blogu 05.11.15, 22:00 Zadzieraja ale zadna sie do tego otwarcie nie przyzna, tak wiec ten opis jest skrajnie przerysowany a zdjecia, ktore dostalem naleza do pewnej modelki. Zapraszam do komentowania na blogu, wystarczy sie zarejestrowac w systemie Disqus, rejestracja moze byc anonimowa wiec prosze sie nie obawiac, blog zbiera tylko anonimowe informacje statystyczne, ktore wykorzystuje do poprawy jakosci wpisow Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Nowy wpis na blogu 05.11.15, 22:43 "Ja się nie znam na kobietach, przyjąłem ten opis za prawdziwy" Nie Ty jeden. Odpowiedz Link
noajdde Re: Nowy wpis na blogu 05.11.15, 23:50 Musiałby się wypowiedzieć na ten temat jakiś socjolog lub psycholog. Moim zdaniem mniej więcej w tym wieku, kiedy posiadanie potomka staje się powoli przedmiotem niespełnionych aspiracji, kobiety tracą zainteresowanie mężczyznami a co za tym idzie zdolność do odczuwania uczuć i emocji. Stąd prawdopodobnie wzięło się określenie "stara panna" co mi osobiście kojarzy się z zasuszoną modliszką Zdecydowanie lepiej jest się oglądać za młodszymi, niestety w moim przypadku różnica wieku jest coraz większa Gdybym był bogaty pewnie byłoby dużo łatwiej. Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Nowy wpis na blogu 06.11.15, 11:05 prospero69 z tej drugiej strony, portal wygląda tak samo albo jeszcze gorzej o tu ciekawy przypadek: Wiśnie w czekoladzie chorąży amant a fałszywych profili i żonatych co im się na trochę o żonie zapomniało jest całe multum... Odpowiedz Link
noajdde Re: Nowy wpis na blogu 07.11.15, 20:31 Od dawna wiadomo, że "samotne" kobiety wolą żonatych. Odpowiedz Link