Dodaj do ulubionych

20 zasad Samuraja

02.03.18, 21:16
dobrewiadomosci.net.pl/22765-20-zasad-samuraja-spisanych-400-temu-ktore-pozwola-ci-prowadzic-szczesliwe-zycie/
Obserwuj wątek
    • laskabezpaska Re: 20 zasad Samuraja 02.03.18, 22:16
      a w skrócie? mam lenia i nie chce mi sie czytać tongue_out
      • heniek.8 Re: 20 zasad Samuraja 03.03.18, 07:32
        w skrócie: stoicyzm
      • gyubal_wahazar Re: 20 zasad Samuraja 14.03.18, 22:48
        Żeby za chłopami za dużo nie latać i mamony na starość nie ciułać.
        Ale poważnie, to fajne jest, warto poczytać
    • dreammaker Re: 20 zasad Samuraja 14.03.18, 01:12
      Przysposobiłem sobie nawet niektóre z tych zasad,a właściwie wprowadzam je w życie już od jakiegoś czasu i to naprawdę działa,życie nabiera większego sensu i dzięki tym zasadom mogę powiedzieć że staję się lepszym człowiekiem zarówno dla siebie jak i dla innych...ale nic samo się nie dzieje,to wymaga ciągłej pracy nad sobą bo wbrew pozorom jest dość trudne pozbycie się przyzwyczajeń,wcześniejszego złudnego postrzegania świata i siebie i zrozumienie co tak naprawdę jest ważne...także walka trwa cały czas i nie można odpuszczać...i nie narzekać wink

...i coś jeszcze...taki mały akcencik na koniec...tematycznie wink

Photek - ni ten ichi ryu

• marcepanka313 Re: 20 zasad Samuraja 03.04.18, 09:27
      Czy to zasady samuraja, czy dochodzenie do własnych przemyśleń na przestrzeni lat-jak zwał tak zwał.Są różne drogi, które prowadzą do szczęścia, tak jak dla każdego czym innym ono jest. Wg mnie szczęśliwym się bywa.Najważniejsze i najtrudniejsze to umiejętność dostrzegania, że to co nas spotyka to właśnie szczęście.
      Zasady nie poparte wewnętrznym przeświadczeniem to raczej uporządkowanie, a nie szczęście. Tym bardziej, że na przestrzeni lat pojęcie szczęścia (szczęśliwego życia) ewoluuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka