Dodaj do ulubionych

Czy coś...

28.02.25, 20:45
... odziedziczyliście?

Bo ja połowę rozpadającej się chałupy po babce ze wsi (20 km od miasta powiatowego, 100 km od wojewódzkiego). smile

Obserwuj wątek
    • tapatik Re: Czy coś... 01.03.25, 11:40
      Nie. Moi rodzice żyją. Nie wiem jak spisany jest testament.
      • baenzai Re: Czy coś... 01.03.25, 12:14
        Moi też żyją. Po dziadkach (z obu stron) było też trochę pola, ale kasa musiała być dzielona na moich starych i kilkoro ich rodzeństwa. Ja z tego ani złotówki nie zobaczyłem (przynajmniej nie bezpośrednio).

W sumie można rozszerzyć wątek o kwestię czy dostaliście cokolwiek od rodziców/dziadków poza takim bieżącym utrzymaniem do zakończenia edukacji. Ja w pierwszej pracy zarabiałem 2K więc czasem pojawiał się dylemat ,,nowe buty czy dentysta'' i raz na pół roku starzy przelali parę stówek. smile
    • permet Re: Czy coś... 02.03.25, 09:45
      "20 km od miasta powiatowego, 100 km od wojewódzkiego"
      to tak jak ja, tylko ze u mnie cala i nie byla rozpadajaca sie, a do tego jeszcze sporo "przyleglosci" wiec o obecnosc sasiadow nie musze sie martwic. to idealne miejsce do zycia :d
      bierz sie za generalny remont i za kilka lat dzieciaczki beda mialy gdzie biegac smile
      • baenzai Re: Czy coś... 02.03.25, 12:22
        Generalny remont? To już lepiej cały dom zburzyć i postawić coś nowego. Tylko w sumie po co?
      • tapatik Re: Czy coś... 02.03.25, 12:40
        Kogo dzieciaczki? Sąsiadów?
        • permet Re: Czy coś... 02.03.25, 13:24
          "Kogo dzieciaczki? Sąsiadów?"
          dobre, dobre :d
          ale moze baenzai jakas wiesniaczke z przychowkiem by zapoznal, jakby sie na ten remont zdecydowal.
          • baenzai Re: Czy coś... 02.03.25, 13:34
            Ja raczej nie chcę dzieci. Tapatik chyba chciał, ale dla niego to już raczej za późno.
            • permet Re: Czy coś... 02.03.25, 14:01
              czyli raczej chcesz. tylko lenistwo przez ciebie przemawia.
              skad wiesz, ze dla tapatika za pozno? nie jest jeszcze chyba emerytem, szanse jakies ma.

• baenzai Re: Czy coś... 02.03.25, 14:11
                Na ten moment mam ambiwalentny stosunek do kwestii posiadania dzieci. smile

Tapatik musiałby mieć albo dużą kasę albo fame, bo tylko tacy mają dzieci w późnym wieku.
                • permet Re: Czy coś... 02.03.25, 14:16
                  albo ruchliwe plemniki.
                  • baenzai Re: Czy coś... 02.03.25, 14:47
                    Ale do zapłodnienia kobiety jednak trzeba mieć jej zgodę, ten wymóg dość trudno przeskoczyć. wink
                    • permet Re: Czy coś... 02.03.25, 15:49
                      do zainicjowania stosunku podobno musisz miec zgode, do zaplodnieniz nie potrzebujesz :p
                      • baenzai Re: Czy coś... 02.03.25, 16:52
                        A jak niby przejść do etapu drugiego z pominięciem pierwszego? suspicious
                      • tapatik Re: Czy coś... 02.03.25, 22:24
                        permet napisała:

> do zainicjowania stosunku podobno musisz miec zgode,
                        > do zaplodnieniz nie potrzebujesz :p

Obawiam się, że z tą drugą zgodą może być jeszcze gorzej niż z pierwszą.
    • wilczamia Re: Czy coś... 03.03.25, 23:22
      No to stawiaj ze dwa ule i startuj w Rolniku! big_grin
      • baenzai Re: Czy coś... 03.03.25, 23:53
        W ,,Rolniku'' to trzeba mieć dużo hektarów. Ewentualnie byś kimś mocno charakterystycznym (najlepiej mocnym dynamiczniakiem albo mocnym autystą).

Był tam kiedyś koleżka z kilkoma ulami, ale to był chłop 60+ a takim łatwiej się dostać, bo konkurencja w tej grupie wiekowej jest niewielka. Typ nawet nie miał żadnego gospodarstwa/pola/ciągnika po prostu kupił sobie domek za miastem, postawił trzy ule i to tyle było z jego rolnictwa. smile
        • wilczamia Re: Czy coś... 04.03.25, 00:03
          Nadasz sie, trust me, bedziemy na Ciebie glosowac i omawiac tu Twoje przygody big_grin
          • baenzai Re: Czy coś... 04.03.25, 00:13
            Tam nie ma żadnych głosowań.

Program nagrywany jest w lato a emisja jesienią.
            • wilczamia Re: Czy coś... 04.03.25, 00:44
              Oj, to szkoda. Ale za to pasuje terminowo, do lata ogarniesz te ule i na jesien bedziesz celebryta! smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka