srebrnalza 04.08.09, 16:21 książka, która będzie trzymać w napięciu do ostatniej kartki, wzruszy, zmotywuje do refleksji, albo zwyczajnie zainteresuje, rozbawi i zaskoczy. proszę o sprawdzone pozycje warte uwagi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aligheri Re: Na samotny wieczór 04.08.09, 18:53 sprawdzona propozycja - " Sto lat samotności " Marqueza , wystarczy na wiele długich wieczorów..... Odpowiedz Link
marypopins Re: Na samotny wieczór 04.08.09, 21:57 dla nastolatek, na wakacyjne wieczory " Witaj smutku " Sagan, nie sposób się oderwać Odpowiedz Link
buena_luna Re: Na samotny wieczór 04.08.09, 23:26 Książki autorstwa H. Cobena trzymają w napięciu do ostatnie kartki np. "W głębi lasu" i "Nie mów nikomu" a, z lżejszych propozycji to "Zmierzch" S.Meyer. O klasyce typu Whorton chyba nie muszę wspominać choć "Wieści" są niesamowite bo prawdziwe w każdym słowie. Życzę ciekawej lektury Odpowiedz Link
jennie Re: Na samotny wieczór 05.08.09, 00:45 Michel Faber "Under the skin" Ishiguro Kazuo "Never let me go" (obie chyba maja polskie wydania) Odpowiedz Link
piorex12 Re: Na samotny wieczór 05.08.09, 16:50 Ja z reguły zajmuje się swoim hobby i nie mysle o samotnosci bo to niczego nie zmieni. Szkoda zdrowia i wpedzania siebie w poczucie winy i krzywdy. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Odpowiedz Link
srebrnalza Re: Na samotny wieczór 05.08.09, 17:09 świetnie Cię rozumiem, ale ja poporostu lubię czytać, no i taki drobny szczegół wieczory spędzam sama.....xD. Ale nie żeby mnie to tak od razu przygnębiało:p Odpowiedz Link
piorex12 Re: Na samotny wieczór 05.08.09, 19:16 srebrnalza napisała: > świetnie Cię rozumiem, ale ja poporostu lubię czytać, no i taki > drobny szczegół wieczory spędzam sama.....xD. Ale nie żeby mnie to > tak od razu przygnębiało:p O.K. ale wiem ze niektórych to przygnebia. Dlatego tak napisałem I ja tez nie martwie sie tym. Bo ja raczej sie nie nudze sam. Bo na to nie mam czasu Odpowiedz Link
srebrnalza Re: Na samotny wieczór 06.08.09, 20:59 mam wrażenie, że tak tylko sobie mówisz, że się tym nie martwisz, <ale to w końcu tylko moje odczucie> Odpowiedz Link