Dodaj do ulubionych

Toudziak - odezwij sie :)

23.02.14, 23:42
Wyczytałam na "liście obecności" ze jesteście w trakcie/po kwalifikacji do drugiego implantu. Daj znać czy cos nowego sie dowiedzieliscie! U nas wciąż wahanie, bo przydałby sie (w przedszkolu bywa ze w zajęciach grupowych ma problem z koncentracja), ale powstrzymuje nas fakt, ze "drąc" sie wprost do lewego ucha, mamy kontakt - byle jaki, ale jest, np. w nocy sie przydaje - bez sprzętów i troche nam szkoda to stracić... Ale rozmawiałam tez z nastolatka z USA, ktora mowi ze po wszczepie "szóstki" resztki słuchowe zostały, ale pogorszone - mimo to twierdzi ze komfort dwóch był wart po stokroć poświęcenia tych resztek - i to mocno rozwiewa moje wątpliwości.
Obserwuj wątek
    • gojapio Re: Toudziak - odezwij sie :) 23.02.14, 23:42
      My tez skrajni (950g, 28tc, po dwóch miesiącach lezenia bez wód). W czerwcu - 5 lat kończy krasnal
      • toudziak Re: Toudziak - odezwij sie :) 24.02.14, 16:43
        Hej. Jeżeli chodzi o nas, a konkretniej o mojego szkraba, to powiem Ci, że u nas nie ma żadnych reakcji bez aparatów. Więc my się nie wahaliśmy ze zgłoszeniem na kwalifikację. I jeżeli chodzi o operację, to mamy nadzieję, że odbędzie się jak najszybciej. Kwalifikację mamy w przyszłym tygodniu, więc nic nowego na razie nie wiem. Dzwoniła do mnie Pani z Kajetan i kazała się przyszykować na 3-dniowy pobyt. Ale jeżeli chodzi o więcej szczegółów, to na razie nic nie mogę napisać. Jak będziemy już po kwalifikacjach, to napiszę. Tylko nie wiem o co konkretnie chodzi smile Co byście chcieli wiedzieć?? Napisz na forum, a ja później odpiszę smile
        • gojapio Re: Toudziak - odezwij sie :) 24.02.14, 19:47
          też czekamy w kolejce na kwalifikację, ale emocjonalnie wolałabym na Banacha (acz nie mają tam "szóstek" na razie) - głównie interesuje mnie co nowego mówią w temacie rozwoju technologii - "szóstka" ma np. opcję wzmacniania resztek słuchowych (ale dalej nikt nie gwarantuje, że wszczep ocali resztki). Zasadniczo potrzebny jest nam jakiś argument, który ostatecznie przypieczętuje naszą decyzję o drugim (przed szkołą by się przydał już w pełni zrehabilitowany być). Wciąż mam jakiś niepokój, że za rogiem czai się nowa przełomowa technologia - tak szybko dziś wszystko leci... - np. leczenie przyczyny nieodsłuchu, a nie radzenie sobie z konsekwencjami i się nie załapiemy na nią, bo oddamy resztki za drugi implant. Ale w sumie logika nakazuje, by wszystkie innowacje honorowały dotychczasowe masowo stosowane technologie, więc może załapiemy się kiedyś na jakiś przełom...
          • jasiek4 Re: Toudziak - odezwij sie :) 24.02.14, 20:36
            Gojapio odbierasz gazetową ? Mogę Ci napisać jakie były argumenty u nas ale nie chcę tu na forum kolejnej dyskusji wink
            • gojapio Re: Toudziak - odezwij sie :) 24.02.14, 20:39
              Odbieram smile
              • jasiek4 Re: Toudziak - odezwij sie :) 24.02.14, 21:16
                Uff, napisałam
                • wiola.kliszewska Re: Toudziak - odezwij sie :) 25.02.14, 21:46
                  jasiek , prosze Cie jak mozesz podeslij mi argumenty na maila wiolak161@wp.pl
                  tez sie zastanwaiamy - narazie robimy kwalifikacje na drugie uchow polowie czerwca.. nadal jednak nie wiem czy zdecydujemy sie na operacje.
                  • gojapio Re: Toudziak - odezwij sie :) 25.02.14, 22:41
                    Jasiek mundrze prawi, mnie przekonała smile
    • sylwia11022000 Re: Toudziak - odezwij sie :) 26.02.14, 08:41
      moja córka ma 2 implanty już ponad 7 lat. teraz ma 14 i jest bardzo zadowolona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka