k-skalska 08.12.06, 00:45 Moje dziecko Filip miesiąc temu miał wszczep implantu. Na dniach wybieramy się do Poznania na podłączenie. Proszę o wskazówki dotyczące podłączenia, czego się domagać a z czego lepiej rezygnować. Pozdrawiam Kaśka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martas29 Re: Podłączenie 08.12.06, 11:49 Witam. Ile lat ma Twój Filip? Skąd jesteście? Co do ustawień to panowie są naprawdę dobrzy w tym co robią więc zaufaj im. My mamy ustawiaoną strategię ACE - podobno najlepsza ale szybko zjada baterie. Nie mamy włączonej diody sygnalizującej wyczepanie baterii - tak się przyzwyczaiłam że doskonale wiem kiedy baterie nie działąją ( po prostu dziekco nie reaguje ). Zresztą wiem że na 3 dzień od wymiany baterii trzeba częściej kontrolować czy działają ( a jak nam powiedziano dioda powoduje jeszcze szybsze wyczerpywanie baterii ). Odpowiedz Link Zgłoś
k-skalska Re: Podłączenie 08.12.06, 23:21 Witam! Filip urodził się w kwietniu 2004r. Jesteśmy z Kościelnej Wsi koło Kalisza. Oczekujemy na podłączenie procesora zdając sobie sprawę, że raczej nie będzie łatwo, ale mamy nadzieję, że ułatwi mu to porozumiewanie się. Filip bardzo chce mówić, ale wiele słów wymawia po swojemu. Jak na wcześniaka z ciąży bliźniaczej po przejściach rozwija się super. Odpowiedz Link Zgłoś
isska12 Re: Podłączenie 09.12.06, 10:05 Witam. Nasze dzieci są w podobnym wieku. Moja córeczka urodziła się w listopadzie 2004 implant ma od lipca. Kontakt mamy z nią duzo łatwiejszy. Rozumie bardzo dużo. Teraz np aby móc cokolwiek napisać wysłałam ją do jej pokoju po klocki. Klockami bawimy się rzadko i z tej tony zabawek które ma trudno je wyszukać ale zrozumiała o co proszę bo ciągnie tutaj wiaderko z klockami. To tylko taki jeden przykład ale można to mnożyć. W słowniku biernym ma około 500 słów. mówi dużo ale głównie po swojemu. Przechodzi teraz tak jakby etap gaworzenia. Ale jesteśmy jak najlepszej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś