maniaczytania Re: Poszukiwani tropiciele nowości!!! 31.05.10, 09:58 Witam pieknie :) Wreszcie udalo mi sie do Was dostac :) Jesli moge 'zaopiekowac' sie jakims wydawnictwem, to poprosze - akapit-press i muze. Odpowiedz Link
abepe Re: Poszukiwani tropiciele nowości!!! 01.06.10, 23:47 maniaczytania napisała: > Witam pieknie :) Wreszcie udalo mi sie do Was dostac :) > > Jesli moge 'zaopiekowac' sie jakims wydawnictwem, to poprosze - > akapit-press i muze. :)) Twoje! Odpowiedz Link
abepe Porwałam się... 04.06.10, 19:52 ...na książki dla młodzieży wydawnictwa Amber. Żeby nie było, że młodzież zaniedbana na forum:)) Ufffffff, przebrnęłam przez te zupełnie egzotyczne dla mnie wampirzaste historie i prawie z ulgą natknęłam się na książkę z serii "Plotkara":))) Czy są miłosnicy??? Na szczęście dla mnie jest jeszcze komiksowy Hobbit:)) Ale zapowiedzi chyba sobie daruję na razie. Muszę odreagować na czymś dziecięcym na dobranoc:)) Uszatek? Odpowiedz Link
pa_yo Re: aktualizacja - Multico? 15.06.10, 11:22 Widzę, że Multico wolne, więc biorę :) Odpowiedz Link
bea-sjf Re: aktualizacja 15.06.10, 22:16 A gdyby tak dodać do tej listy wydawnictwo Kwiaty Orientu ? Mogłabym się zaopiekować:) Odpowiedz Link
abepe Re: aktualizacja 15.06.10, 22:37 Bierzcie, bierzcie! Będę uaktualniać listę w tym tygodniu i sama ruszę jakieś wydawnictwo. Teraz zbieram się do poszukiwań prezentu dla bratanicy:) (czyli, na szybko - pa_yo - multico, bea - kwiaty orientu) Odpowiedz Link
abepe prośba 27.06.10, 23:42 Chciałabym prosić osoby, które zgłosiły się do "opieki" nad wydawnictwami a jeszcze opracowania nie zrobiły, żeby do końca tygodnia zdecydowały się czy będą w stanie tym się zajmować. Odpowiedz Link
abepe Re: prośba 29.06.10, 19:26 Lenka, Bea - dzięki. Jeszcze Maniaczytania, która zgłosiła się do Akapit-press i Muzy. No i Iberka - bierzesz 2 czy 3? Odpowiedz Link
agulle Re: aktualizacja 16.06.10, 13:55 Widzę, że GWP jeszcze wolne, mogę wziąć? A i nie widzę Skrzata na liście, też bym go mogła zreferować? Odpowiedz Link
abepe Re: aktualizacja 16.06.10, 23:50 wydawnictwo opiekun akapit-press maniaczytania amber abepe amea anwero arkady marvitka auditus abepe bajka agulle bea bellona lenka_13 bernardinum biblioteka akustyczna bis book house buka tattarak cartalia press cyklady czarna owca agisek czarne czerwony konik lilylemon czysty warsztat czytelnik debit dwie siostry nat_bad egmont endo eneduerabe aniam123 europa ezop lilylemon format aneskw grafag gwp agulle hachette livre hokus-pokus aniam123 iskry jacek olesiejuk jaguar bea-sjf jedność mama_kasia klucze kojro kora kwiaty orientu bea_sjf ladida books lektorklett aneskw literatura kazia4 mag mam abepe media rodzina ania.mama.kamilka mila chaber69 muchomor nat_bad multico pa_yo muza maniaczytania nasza księgarnia chaber69 national geographic bea-sjf nisza nowa era nowy świat pascal pa_yo pierwsze powergraph prószyński i s-ka przedsiębiorstwo wydawnicze rzeczpospolita s.a. publicat pwn rebis siedmioróg skrzat agulle słowo/obraz/terytoria sonia draga stentor świat książki pa_yo tatarak agisek telbit trio veda videograf II wab pa_yo wam wilga lenka_13 wsip wydawnictwo literackie wytwórnia agisek zakamarki bladyroz zielona sowa znak uccello zysk i s-ka Odpowiedz Link
iberka "lista wolności" 28.06.10, 15:38 z 16 czerwca jest aktualna? chętnie wezmę prószyński i s-ka/ zysk i s-ka/ debit/ egmont?????? Najchętniej jakieś 2 chociaż jak czasu starczy to i te 4 mgłabym mieć, w sumie i tak śledzę je w ulubionych :) iza Odpowiedz Link
abepe Re: "lista wolności" 29.06.10, 08:41 iberka napisała: > z 16 czerwca jest aktualna? chętnie wezmę prószyński i s-ka/ zysk i > s-ka/ debit/ egmont?????? Najchętniej jakieś 2 chociaż jak czasu > starczy to i te 4 mgłabym mieć, w sumie i tak śledzę je w > ulubionych :) Zyskiem już się zajęłam, reszta wolna. Napisz, które chcesz:) Odpowiedz Link
abepe Re: lista "opiekunów" i "lista wolności" 29.06.10, 19:34 amber abepe auditus abepe mam abepe amea abepe zysk i s-ka abepe veda abepe anwero abepe (brak nowości) bea abepe (brak nowości) czarna owca agisek tatarak agisek wytwórnia agisek bajka agulle gwp agulle skrzat agulle format aneskw lektorklett aneskw media rodzina ania.mama.kamilka eneduerabe aniam123 hokus-pokus aniam123 kwiaty orientu bea_sjf jaguar bea-sjf national geographic bea-sjf zakamarki bladyroz mila chaber69 nasza księgarnia chaber69 debit iberka? egmont iberka? prószyński i s-ka iberka? literatura kazia4 bellona lenka_13 wilga lenka_13 czerwony konik lilylemon ezop lilylemon jedność mama_kasia akapit-press maniaczytania muza maniaczytania arkady marvitka dwie siostry nat_bad muchomor nat_bad multico pa_yo pascal pa_yo świat książki pa_yo wab pa_yo buka tattarak znak uccello bernardinum biblioteka akustyczna bis book house cartalia press cyklady czarne czysty warsztat czytelnik endo europa grafag hachette livre iskry jacek olesiejuk klucze kojro kora ladida books mag nisza nowa era nowy świat pierwsze powergraph przedsiębiorstwo wydawnicze rzeczpospolita s.a. publicat pwn rebis siedmioróg słowo/obraz/terytoria sonia draga stentor telbit trio videograf II wam wsip wydawnictwo literackie zielona sowa hanami Odpowiedz Link
abepe Re: lista "opiekunów" i "lista wolności" 02.08.10, 20:26 amber abepe auditus abepe mam abepe amea abepe zysk i s-ka abepe veda abepe czarna owca agisek tatarak agisek wytwórnia agisek bajka agulle gwp agulle skrzat agulle format aneskw lektorklett aneskw media rodzina ania.mama.kamilka eneduerabe aniam123 hokus-pokus aniam123 kwiaty orientu bea_sjf jaguar bea-sjf national geographic bea-sjf zakamarki bladyroz anwero bea mila chaber69 nasza księgarnia chaber69 egmont iberka prószyński i s-ka iberka literatura kazia4 bellona lenka_13 wilga lenka_13 sonia draga lenka_13 czerwony konik lilylemon ezop lilylemon jedność mama_kasia akapit-press maniaczytania muza maniaczytania arkady marvitka dwie siostry nat_bad muchomor nat_bad multico pa_yo pascal pa_yo świat książki pa_yo wab pa_yo buka tattarak znak uccello debit bernardinum biblioteka akustyczna bis book house cartalia press cyklady czarne czysty warsztat czytelnik endo europa grafag hachette livre iskry jacek olesiejuk klucze kojro kora ladida books mag nisza nowa era nowy świat pierwsze powergraph przedsiębiorstwo wydawnicze rzeczpospolita s.a. publicat pwn rebis siedmioróg słowo/obraz/terytoria stentor telbit trio videograf II wam wsip wydawnictwo literackie zielona sowa hanami Odpowiedz Link
bladyroz wydawnictwo vesper 27.10.10, 10:51 chyba nie ma na liście wydawnictwa Vesper, które wydało ostatnio 2 książki Roba Scottona: Kotek Splotek Baranek Bronek Nie wiem jak treść, ale ilustracje bardzo mi się podobają. Odpowiedz Link
abepe Re: wydawnictwo vesper 27.10.10, 11:35 O, kurczę, Rob Scotton - to nazwisko coś mi mówiło - a ten baranek to sławny przed laty na forum Russell:)))))))))))) Ok, będziemy dopisywać nowe wydawnictwa, są chętni? Odpowiedz Link
bladyroz Re: wydawnictwo vesper 27.10.10, 11:51 o wypatrzyłaś mojego posta (nie wiem dlaczego umieściłam go tu, a nie na końcu wątku). Mogę "śledzić" wydawnictwo vesper :) Odpowiedz Link
abepe Re: wydawnictwo vesper 27.10.10, 12:41 Mam ustawienie według daty (od najstarszego), więc zawsze sprawdzam ostatnie posty:) Aż dziwne, że Vesper się w spisie nie pojawiło, wydało przecież nowe tłumaczenie (Kaniewska) "Alicji" Carrolla. Moje niedopatrzenie. Mam pomysł - żeby już nie pisać: "Nowości 2010", tylko po prostu "Nowości". Będzie można ciągnąć wątek w przyszłym roku. Odpowiedz Link
abepe Projektowi Tropiciele Nowości stuka rok!!! 17.05.11, 19:12 Dziękuję wszystkim Tropicielom i zachęcam do dalszych działań. Doniesienia z targów aż furczą od informacji o nowościach. Mnie to przypomniało, że dawno nie zaglądałam do swoich wydawnictw:)) Tu tabela podsumowująca wpisy. Odpowiedz Link
iberka zatem 02.07.10, 10:25 biorę prószyńskiego i egmont :) Postaram się na poniedziałek miec gotowe opracowanie :) iza Odpowiedz Link
chaber69 Re: zatem 03.08.10, 07:55 Ja mogłabym jeszcze parę wziąć - skoro i tak w ramach pracy często "biegam" po różnych wydawnictwach i muszę robić to systematycznie porównując głównie ceny i warunki sprzedaży co prawda, ale mogę i przy tym zwracać uwagę na nowości. Wybierałam z ostatniej wolnej listy: Bernardinum, bis, Cyklady, Czytelnik, Europa, Kora, Publicat, Rebis, Stentor, Telbit i WAM. Odpowiedz Link
abepe Re: zatem 03.08.10, 15:07 Dzięki, Chaber. Przez wakacje (ja w pracy, wakacje mają dzieci) nie bardzo mam czas na zajmowanie się forumowymi obowiązkami. Widzę, że większość z nas dostała letniego lenia albo odpoczywa z dala od komputera. Liczę na to, że po wakacjach znowu ruszymy. Ja od przyszłego tygodnia jestem na urlopie. Wyciągnęłam wątek, żeby się nie zarchiwizował:) Odpowiedz Link
abepe aktualności 19.09.10, 11:39 Wklejam listę wydawnictw z nickami opiekunek oraz datami ostatniej aktualizacji. Nie wszystkie wydawnictwa podpięłam do wątku zbiorczego. Postaram się to zrobić w najbliższym czasie (wstyd przyznać, nie miałam ostatnio czasu nawet zajrzeć do wpisywanych przez Was postów z informacjami o nowościach). wydawnicto opiekun data opisu I akapit-press maniaczytania amber abepe 4.06 amea abepe 23.06 anwero brak nowości arkady marvitka 6.09 auditus abepe 2.06 bajka agulle 24.05 bea brak nowości bellona lenka_13 6.08 bernardinum chaber69 3.08 biblioteka akustyczna bis chaber69 4.08 book house buka tattarak 11.09 cartalia press cyklady chaber69 czarna owca agisek 31.05 czarne czerwony konik lilylemon 26.05 czysty warsztat czytelnik chaber69 4.08 debit dwie siostry nat_bad 27.08 egmont iberka endo eneduerabe aniam123 2.09 europa chaber69 4.08 ezop lilylemon 26.05 format aneskw 26.05 grafag gwp agulle 18.06 hachette livre hanami hokus-pokus aniam123 2.09 iskry jacek olesiejuk jaguar bea-sjf 7.07 jedność mama_kasia 30.08 klucze kojro kora chaber69 4.08 kwiaty orientu bea_sjf 28.06 ladida books lektorklett aneskw 29.05 literatura kazia4 1.09 mag mam abepe 10.06 media rodzina ania.mama.kamilka 8.07 mila chaber69 7.09 muchomor nat_bad 26.07 multico pa_yo 2.09 muza maniaczytania 10.07 nasza księgarnia chaber69 14.07 national geographic bea-sjf 26.05 nisza nowa era nowy świat pascal pa_yo 24.05 pierwsze powergraph prószyński i s-ka iberka przedsiębiorstwo wydawnicze rzeczpospolita s.a. publicat chaber69 pwn rebis chaber69 24.08 siedmioróg skrzat agulle 12.08 słowo/obraz/terytoria sonia draga lenka_13 stentor chaber69 świat książki pa_yo 2.08 tatarak agisek 21.05 telbit chaber69 trio veda abepe 27.06 videograf II wab pa_yo 1.09 wam chaber69 wilga lenka_13 2.09 wsip wydawnictwo literackie wytwórnia agisek 24.05 zakamarki bladyroz 7.09 zielona sowa znak uccello 28.05 zysk i s-ka abepe 23.06 Poprawcie, jeśli coś przeoczyłam albo pomyliłam się. Odpowiedz Link
lenka_13 Re: Poszukiwani tropiciele nowości!!! 28.06.10, 10:52 przepraszam za opieszałość , już nadrabiam zaległości Odpowiedz Link
chaber69 Re: Poszukiwani tropiciele nowości!!! 21.10.10, 10:37 Ja w temacie wydawnictw, które można chyba dopisać do listy - Novae Res. Znalazłam dziś książkę w Azymucie, która wydaje się interesująca i zastanawiam się czy ja kupić, ale nic kompletnie o niej nie wiem ani o autorze. Może ktoś z Was miał ją w ręce i coś mógłby bliżej o niej powiedzieć? zaczytani.pl/ksiazka/historia_kroliczka_ana_usaski,druk Odpowiedz Link
chaber69 Re: Poszukiwani tropiciele nowości!!! 26.10.10, 08:52 Dziś natrafiłam na kolejne wydawnictwo i zaczynam się zastanawiać czy damy radę to ogarnąć. Wydawnictwo nazywa się Bukowy Las. www.bukowylas.pl/ Odpowiedz Link