Dodaj do ulubionych

Młody Obserwator Przyrody

27.02.12, 22:59
Czy ktos jest w jej posiadaniu i moze napisac, czy warto ja zakupic?
merlin.pl/Mlody-obserwator-przyrody-Encyklopedia-dla-calej-rodziny_Multico/browse/product/1,924735.html
Obserwuj wątek
    • pa_yo Re: Młody Obserwator Przyrody 28.02.12, 07:55
      podpinam sie pod pytanie, czy to nie jest zbiór zeszytów Młodego Obserwatora?
      • rykam Re: Młody Obserwator Przyrody 28.02.12, 10:39
        Nie mam żadnej z tych pozycji, ale porównując opisy zeszytów www.multicobooks.pl/serie-wydawnicze/mlody-obserwator-przyrody ze spisem treści encyklopedii www.multicobooks.pl/dzieci/natura/mlody-obserwator-przyrody--encyklopedia_9037.html wygląda, że pokrywają się treściowo. Wielkość tych pozycji jest zbliżona, jedynie przemnażając liczbę stron 15 zeszytów wychodzi 2x więcej niż ma encyklopedia :) Więc może bardziej skondensowane są tam wiadomości. (Patrzyłam na te z białymi literami na zielonym tle a nie na te z kółeczkiem z chłopcem z lornetką).
    • gopio1 Re: Młody Obserwator Przyrody 28.02.12, 08:47
      Nie jestem w posiadaniu i nie znam, ale niedawno rzuciła mi się w oczy w Weldbildzie - jakbyście chciały kupić, to akurat jest przeceniona prawie o połowę:
      www.weltbild.pl/mlody-obserwator-przyrody-encyklopedia_p11230976.html
      • pa_yo Re: Młody Obserwator Przyrody 28.02.12, 08:49
        widziałam te promocje i do niej własnie "piję" :)
        • edyta0 Re: Młody Obserwator Przyrody 28.02.12, 09:12
          Tez widzialam, ale nikt nic nie wie :/
    • lifecolor Re: Młody Obserwator Przyrody 28.02.12, 13:03
      Właśnie trafiła do moich rąk, pobieżnie ją przejrzałam.
      Ładnie wydana,bardzo dużo zdjęć,schematów informacje na poziomie podstawówki + sporo ciekawostek
      Ogólnie nawet ok, taka typowa współczesna encyklopedia

• lifecolor Re: Młody Obserwator Przyrody 28.02.12, 13:07
        Ciekawą pozycją jest Księga przyrody wyd. Olesiejuk - w formie pytanie-odpowiedź +ciekawostki
        empik.rp.pl/ciekawe-dlaczego-ksiega-przyrody-opracowanie-zbiorowe,prod10340016,ksiazka-p
        • madagalia Re: Młody Obserwator Przyrody 28.02.12, 14:02
          Przeglądałam ją swojego czasu i zdecydowałam się na kupno. Bardzo mi się spodobała. Tylko czekam aż córka podrośnie. Nie wiem czy kupić tej wiosny czy przyszłej.
          • lifecolor Re: Młody Obserwator Przyrody 28.02.12, 14:09
            Na amazonka.pl jest w promocji za 15 zł (Księga przyrody).
            Moja córka ma 4,5 roku i teraz ta książka zaczęła ją interesować- tzn wybrane tematy-pogoda, pory roku
            • madagalia Re: Młody Obserwator Przyrody 28.02.12, 14:16
              Widziałam, że egmont ma teraz wydać kilka książek z serii Animal Planet.
              www.ateneum.net.pl/list.php?search=Animal+Planet
              Ciekawa jestem zawartości, zwłaszcza tych po 40zł, np. Widowisko.
      • violik Re: Młody Obserwator Przyrody 28.02.12, 14:54
        Może komuś się przyda taka informacja:
        Multico wystawia swój "straganik" co sobotę na wydziale biologii Uniwersytetu Warszawskiego, przy ulicy Miecznikowa 1 (Ochota). Pozycje książkowe z tego stoliczka można zakupić z 15 - 30 procentową zniżką w stosunku do strony internetowej Multico. Stoliczek stoi na 1 piętrze. Niestety, nie wiem, w jakich godzinach urzędują. Ok. południa zawsze ich widzę.
    • edyta0 Re: Młody Obserwator Przyrody 02.03.12, 09:13
      Zakupilam Obserwatora i naprawde warto za te 27zl w Weltbild. Porzadnie wydana encyklopedia dla dzieci. Skondensowane wiadomosci, ale to akurat normalne w przypadku encyklopedii, chociaz te opisy sa wystarczajace, by dziecko zrozumialo swiat przyrody. Nie zaluje, ze kupilam. 244stron i tylko 27zl.
      • sylwina76 Re: Młody Obserwator Przyrody 05.03.12, 23:24
        Niestety nie załapałam się na promocję : ( a u nas ostatnio książki tego wydawnictwa na topie, zwłaszcza O ptakach Kruszewicza.
        Mamy kilka książek z serii Młody obserwator przyrody i wydaje mi się, że ta encyklopedia chyba nie jest takim dosłownym zbiorem tych zeszytów. Owszem treść się pokrywa, ale encyklopedia jest "poważniejsza", chyba dla starszych, inne też są zdjęcia, brak zadań.
        • edyta0 Re: Młody Obserwator Przyrody 06.03.12, 08:24
          w kazdym razie nie zaluje, ze kupilam za 27 zlotych. Jak na encyklopedie dla dzieci dosc porzadnie wydana.
        • pa_yo Re: Młody Obserwator Przyrody 06.03.12, 11:32
          ja tez za długo kontemplowałam i nici z promocji - o!
          • edyta0 Re: Młody Obserwator Przyrody 06.03.12, 13:35
            Tez sie dlugo wahalam, ale zaryzykowalam i encyklopedie mam w domu. Trzeba sie czaic, moze jeszcze bedzie promocja, bo za taka cene to smialo mozna brac, ale dopiero teraz to wiem :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka