06.05.10, 15:34
PiS 1 650 000 podpisow,PO 769 000 podpisow.Wygra Polska
patriotyczna,konserwatywna,szanujaca tradycje i takie wartosci jak Bog-Honor i
Ojczyzna.Marzy mi sie blok polskiej prawicy na wzor CDU/CSU a jest na to
szansa,gdy razem z PiS-em w jednej formacji parlamemntarnej wspoldzialac beda
Polska Plus,Prawica RP,UPR i srodowiska narodowe.
Obserwuj wątek
    • Gość: dark Re: Wygramy! IP: 77.236.0.* 06.05.10, 16:14
      Zobaczymy.
    • wolyniak2 Wygramy? 06.05.10, 16:15
      Po pierwsze, nie dziel skóry na niedźwiedziu. Ta liczba imponuje, ale nie przesądza o ostatecznym wyniku. Widziałem w kilku miastach, na ulicach stoliki PiS i ludzi zbierających podpisy, stolików PO natomiast w rzeczonych miastach nie widziałem.
      Po drugie, mam nadzieję, że "wygra Polska patriotyczna...,szanująca tradycje..." mam nadzieję że wygra także Polska otwarta, tolerancyjna, szanująca także i te wartości, o których jest mowa w preambule konstytucji. Mam nadzieję, że wygra Polska, w której nikt nie będzie licytował się wielkością patriotyzmu (a po prostu, będzie uczciwie pracował) , jakością swego katolicyzmu (który zazwyczaj sprowadza się wśród elit, i nie tylko elit, do manifestowania swojej obecności na uroczystych mszach, zdecydowanie gorzej wygląda zastosowanie Dekalogu w życiu codziennym). Mam nadzieję, że wygra Polska, w której nikt nie będzie licytował się wiernością prezesowi i jego naukom. Mam nadzieję, że wygra Polska normalna.
      Uznaję konserwatyzm na płaszczyźnie życia rodzinnego i społecznego, neoliberalizm zaprawiony szczyptą dobrego pozytywizmu na płaszczyźnie życia gospodarczego i politycznego.
      • Gość: jobrave Re: Wygramy? IP: *.range86-146.btcentralplus.com 06.05.10, 16:30
        Brawo Wołyniak, brawo - o to właśnie chodzi, taka powinna być prawdziwa Polska i
        wierzę, że w ciągu najbliższych dziesięciu lat wszystko co tu napisałeś się
        ziści. I nawet Kaczyński jako prezydent, tego nie zmieni.
        • Gość: pysio Re: Wygramy? IP: 213.25.24.* 06.05.10, 16:44
          Zagłosowałbym na takiego faceta który nie chce być naśladowcą hitleryzmu.
          Pierwsze co zarządził hitler po podbiciu Polski to nakazał wymordować psy. Chyba
          po to by jego żołdactwo przyzwyczaiło się do mordowania trenując na psach. Te
          jego metody w Polsce stosowane na psach mają nas przyzwyczaić do tego że
          będziemy na smyczy, zakneblowani i zaczipowani. Nie ma kandydata który by choć
          jednym słowem wspomniał o wolności. Wszyscy chcą nas cywilizować tak abyśmy byli
          niezdolni do samodzielnego życia i całkowicie uzależnieni od łaski pańskiej.
      • Gość: jojo Re: Wygramy? IP: 79.139.108.* 06.05.10, 16:38
        brawo wołyniak2
      • Gość: kazik Re: Wygramy? IP: 96.18.162.* 22.05.10, 03:13
        wolyniak,jobrave.to raczej sie nie ziszczy i to nie zaleznie kto
        wygra,PIS czy PO lub nawet inna nacja.kraj jest podzielony posrodku.i
        nie tylko Polski,ale taki podzial jest teraz po calej ziemi na calym
        swiecie.jedni sa za zmiana[i mowia o niej,ze to normalnosc]inni sa
        przeciw zmianom,stoja murem za starym zachowawczym mysleniem i stylem
        zycia[i tez mowia o nim,ze to normalnosc].widac to wszystko po byle
        jakm rzadzeniu PO,a takze po wypowiedziach o.Rydzyka,tego ksiedza z
        rzeszowskiego i napewno jeszcze posluchamy nie jednej tyrady
        Kaczynskiego i jego poplecza a takze wszystkich innych z poza PIS-u.
        a Lechowski,jezeli czytasz,to potem odpowiedz jak sie ma polityka do
        wiary.tylko nie na przykladzie kaplanstwa i jego wzoru,ale na
        przykladzie Jezusa,tego kamienia wegielnego prawdziwej nauki
        chrzescijanskiej,ktory i w tej dziedzinie dal wszystkim swym
        nasladowcom wzor swym slowem i swym czynem.dobrze bedzie jak poprzez
        tlumaczenie i wyjasnienie cytatami biblijnymi.taka postawa zaskarbisz
        sobie uznanie i szacunek wielu.
    • jesus33 Re: Wygramy! 06.05.10, 16:36
      lechowski51 napisał:

> PiS 1 650 000 podpisow,PO 769 000 podpisow.

Jesus się podpisał na liście Jurka, ale na niego głosować nie będzie. Jak widać sam podpis nic nie znaczy, głos w wyborach się liczy!

Wygra Polska
      > patriotyczna,konserwatywna,szanujaca tradycje i takie wartosci jak Bog-Honor i
      > Ojczyzna.

A daj Boże! Tylko czy PiS ma na to monopol!

Marzy mi sie blok polskiej prawicy na wzor CDU/CSU a jest na to
      > szansa,gdy razem z PiS-em w jednej formacji parlamemntarnej wspoldzialac beda
      > Polska Plus,Prawica RP,UPR i srodowiska narodowe.

Panie Lechowski, czy przypadkiem Pan nie zapomniał, że Jurek, Dorn, Ujazdowski, Sellin i wielu innych wystąpili z PiS, dlatego że w PiS jest dyktatura, na którą nie godziły się wyżej wspomniane osoby. Co najlepsze PiS nie zamierza się zmienić, a w PiSie już teraz jest podział na dwie frakcje. Jedna to ludzie stojący przy Jarku jeszcze z czasów PC i druga frakcja młodych działaczy rekomendowanych jeszcze przez Lecha Kaczyńskiego, a teraz osuniętych na tor boczny.
      • Gość: jobrave Re: Wygramy! IP: *.range86-146.btcentralplus.com 06.05.10, 16:45
        wychodzi na to, że to Jaras dokonał zamachu.
    • Gość: wyborca Re: Wygramy! IP: *.toya.net.pl 06.05.10, 16:41
      www.youtube.com/watch?v=rzDbrkHQD6c&feature=related
    • Gość: Fanka Re: Wygramy;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 17:39
      Nie wygracie Lechowski, bo głupota, pycha, zawiść i brak szacunku dla ludzi
      zawsze przegrywa(!)
      Wasz wódz jest agresywny i nieobliczalny, o czym na szczęście, wielu w tym kraju
      zdążyło się już przekonać, a to czyni go przegranym nawet w konfrontacji z tak
      bezbarwną i miałką postacią jak Komorowski.
      Ponadto jego zapędy dyktatorskie, skłonności do intrygowania i inwigilowania
      wszystkich wokół oraz nadęta pyszałkowatość i brak zahamowań, kwalifikują go
      bardziej na ministra wojny z rezydencją w zuluskim namiocie, niż prezydenta
      cywilizowanego kraju UE.
      Pałac w Wawce zamieszka raczej przeciętniak, wybrany z woli narodu niż
      krzykliwy despota, ustawiony z woli nielicznych zdezorientowanych,
      zamanipulowanych i ogłupionych fałszywą propagandą.

P.S. Do Wołyniaka. Po przeczytaniu Twojego postu powyżej, zrozumiałam wreszcie,
      dlaczego tak wiele osób ma problemy z identyfikacją autora, myląc mnie z Tobą;)
      • Gość: pysio Re: Wygramy;) IP: 213.25.24.* 06.05.10, 18:00
        a w czym jest lepszy kaczor od komora? Żaden nie podał do wiadomości oficjalnie
        jaki ma program /zwłaszcza dotyczący psów/. Coś tam nieoficjalnymi kanałami
        dochodzi do nas ale czy na tym da się oprzeć pewność że dotrzymają słowa?
        Komorowski to taka cicha woda. Gdy się uniezależni od donka to nie wiadomo co mu
        strzeli do łba. Cały czas narzeka że emeryci za długo żyją i że za dobrze im się
        powodzi. I tu apel do młodych; chcecie chodzić po śmietnikach na emeryturze to
        głosujcie na komorowskiego. Z kolei kaczor; demagog, podejrzliwy i zawsze robi
        co innego niż mówi. Nie jestem z tych co wolą mniejsze zło. Dla mnie prezydent z
        prawdziwego zdarzenia jeszcze się nie urodził. Dlatego głosuję nogami i nie idę
        na wybory!
        • wampir-wampir Re: Wygramy;) 06.05.10, 18:15
          Ja zagłosuję na Komorowskiego, choć jest bezpłciowy. Wolę jego
          historyczne gawędy od np. lumpenliberałów Kaczego, który jako
          Mandaryna polskiej polityki udowodnił, że Polska to według niego
          Wolska ;-))) Podoba mi się, że Komorowski posługuje się ładną
          polszczyzną. Nie podoba mi się, że nie zna języków. Sądzę, że dobrze
          się stanie, gdy PO weźmie całą pulę. Nie będzie się mogła zasłaniać
          prezydentem, który wszystko blokuje i oddawać napierdalance z PiS-
          em. Będzie musiała wziąć się do roboty. Podpisy? Niewiele znaczą.
          PiS zbierał je np. w kościołach. Ja się na żadnej liście nie
          podpisałem, a będę głosować. Zawsze głosuję.
          Ps. Pysiu, byłem dziś w deszczowym parku. Wylizała mi gębę przemiła
          labradorka. Była bez smyczy i kagańca. Parę dni temu na jazie też
          widziałem wolne psiaki. Żadnych czarnych tam nie było. Możesz tam
          spacerować ze swoim zwierzakiem.
      • Gość: ogłupiony? Re: Wygramy;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 18:10
        czytaj: faworyt fanki=wybrany z woli narodu, każdy inny=ustawiony z woli nielicznych ogłupionych, nawet jeśli ma to być kilka milionów polaków
        i jak zwykle swoim postem fanka nie obraża nikogo ("głupota, pycha, zawiść, nadęta pyszałkowatość, brak zahamowań, ogłupienie fałszywą propagandą") tylko roztropnie przestrzega, ważąc słowa :)
        • Gość: pysio Re: Wygramy;) IP: 213.25.24.* 06.05.10, 18:25
          Ja się z psem nie tajniaczę i jest to mój przyjaciel. Może nawet jedyny? A co
          się nie robi dla przyjaciela aby był zdrowy i zadowolony z życia? Wszystko! Jak
          widzę te apatyczne zwierzaki drepczące z udręczeniem za panem to mnie normalnie
          szlag trafia na tego idiotę co ma zaawansowaną kynofobię. Pies ma mieć radość w
          oczach i stałą ochotę do harców a ogon ma wykonywać setki machnięć na sekundę.
          Ja gdybym był czarnuchem to od razu bym wiedział czy dany pies jest zgodnie z
          restrykcjami związany i zakneblowany. To psisko co cię wylizało jeśli nie jest
          twoje to ma bardzo dobrego pana i przyjaciela.
          • wampir-wampir Re: Wygramy;) 06.05.10, 18:29
            Nie, to nie był mój pies. Ja mam suczkę rasy jack russel, maleństwo
            takie reksiowate, a właściwie dzieci mają. Nigdy nie zakładamy jej
            smyczy, ma tylko obróżkę z imieniem, adresem i numerem telefonu na
            wypadek gdyby się zgubiła.
            • Gość: pysio Re: Wygramy;) IP: 213.25.24.* 06.05.10, 18:41
              Ja widziałem bezpośredni pościg czarnucha za emerytką z pieskiem mniejszym od
              przeciętnego kota. Dobre pół godziny znęcał się nad babiną i dosolił jej pól
              stówy. Mówię ci to normalni zwyrodnialcy. Na mnie zrobili zasadzkę. Idę sobie
              spokojnie i rozgladam sie czy nie ma ich na horyzoncie. I nagle! Wyskakuje zza
              drzewa jeden i zza drugiego drugi. I z ironicznym uśmiechem i i bezbrzeżnym
              triumfem na twarzy mówią; dzień dobry panu. Złapali mnie już kilka razy bo już
              nie ten wiek i nie te oczy.
              • wampir-wampir Re: Wygramy;) 06.05.10, 18:46
                He, he... Mnie złapała policja na przejściu na Jagiellońskiej róg
                Mniszej. Nie mogę się przyzwyczaić do tych nowych świateł i nie
                zwracam na nie uwagi. Jak nic nie jedzie przełażę również na
                czerwonym. Dostałem mandat.
                • Gość: pysio Re: Wygramy;) IP: 213.25.24.* 06.05.10, 18:52
                  Za komuny nieraz złapałem mandat ale nigdy nie zapłaciłem bo albo była amnestia
                  albo zapomniano go egzekwować. Teraz nie włóczę się to i o mandat trudniej. Ale
                  dla odmiany czarnuchy zaciągnęły mnie na kolegium które odstąpiło od egzekucji a
                  kosztami obciążyło państwo zamiast czarnuchów. Taki jest ten reżim. Dla swoich
                  ma kasę!
                  • Gość: aaa Re: Wygramy;) IP: *.brnt.cable.ntl.com 06.05.10, 18:59
                    Pysio, to posrednio i tak zapaciles mandat :) Albo ta babcia :)
                    A tak na marginesie, to o co wlasciwie SM sie czepia tych psow? Chyba ze za nie
                    zbieranie odchodow- to dobrze.
                  • wampir-wampir Re: Wygramy;) 06.05.10, 18:59
                    Kosztami sądowymi zawsze obciąża się skarb państwa, gdy przegrywa
                    instytucja państwowa. To w sumie jedna cholera.
                    • Gość: aaa Re: Wygramy;) IP: *.brnt.cable.ntl.com 06.05.10, 19:08
                      Wlasnie to mialem na mysli- podatki m.in. pysia i babci tworza skarb panstwa :)
                      • Gość: pysio Re: Wygramy;) IP: 213.25.24.* 06.05.10, 19:19
                        Ja za swoim psem odchody zawsze zbieram! Przeważnie chodzę też z nim w takie
                        miejsca które są nie uczęszczane. Znam parę osób które żaliły się że dostały
                        mandat za gówno na chodniku wtedy im uświadamiam że to jest słuszne i
                        zrozumiałe. Mnie chodzi o tą nieszczęsną smycz i kaganiec. Właściciel powinien
                        odpowiadać za szkody jakie wyrządził jego pies. Są psy tzw. kanapowce które nie
                        są w stanie wyrządzić nikomu najmniejszej krzywdy i dlaczego one muszą cierpieć
                        i znosić szykany reżimu? Mnie się wydaje że tu nie chodzi o bezpieczeństwo tylko
                        o pokazanie co nas czeka w niedalekiej przyszłości! to są ćwiczenia praktyczne.
                        • Gość: aaa Re: Wygramy;) IP: *.brnt.cable.ntl.com 06.05.10, 19:54
                          Masz racje. Tutaj bardzo rzadko widze psy prowadzone na smyczy czy w kagancu.
                          Tyle, ze tu kazdy pies jest zarejestrowany, ma jakiegos chipa albo numerek i w
                          wypadku czegos zawsze bez problemu mozna trafic do wlasciciela. Poza tym z tego
                          co wiem wczle nie jest tak latwo tu miec psa. A co ciekawsze praktycznie przez
                          ponad 10 lat nie zuwazylem tu rozjechanego psa czy kota. Zreszta prawde mowiac
                          nie widzialem tu psa bez wlasciciela.
                          • Gość: xyz Re: Wygramy;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 20:23
                            załóż sobie watek o psach i psich gó..nach wampir
                            • Gość: pysio Re: Wygramy;) IP: 213.25.24.* 06.05.10, 20:34
                              ,Wolisz o wrednych politykach? To że pies się zgubi to wierutne kłamstwo dla
                              głupków. Wszak to pies służy policji i inny służbom do znajdowania drogi. Nie ma
                              potrzeby go czipować. Pies tylko opuści właściciela dla suki i to nie każdy. Psa
                              trzeba naprawdę daleko wywieźć by nie miał możliwości wrócić. Takie coś robią
                              tylko wredne i zboczone typy ze skrzywioną psyche. Dokładnie taką jaką mają
                              politycy.
                              • wampir-wampir Re: Wygramy;) 06.05.10, 20:56
                                A po co mam zakładać nowy wątek, skoro tu sobie o psiakach
                                rozmawiamy? Pysio, pies może się zgubić, gdy znajdzie się np. na
                                drugim końcu miasta i zajedzie tam samochodem, a potem pogoni za
                                suką. Dlatego warto go zaopatrzyć w obróżkę z danymi adresowymi.
                                Moja suczka też ma, bo ta rasa jest od łapania szczurów. Goni też
                                koty, z wyjątkiem domowego i czasem się urywa. W pobliżu domu to nie
                                problem, wraca, ale czasem zabieramy ją autem nad Zalew albo jeszcze
                                dalej w okolice Lublina.
                                • Gość: pysio Re: Wygramy;) IP: 213.25.24.* 06.05.10, 21:07
                                  Ja swego nauczyłem takiej rzeczy. On musi mieć mnie w zasięgu wzroku i to on
                                  cały czas mnie obserwuje. Jeszcze się nie zdarzyło by nie było go dłużej niż
                                  trzy minuty nawet gdy poleci za suką. Przez ulicę nigdy nie przejdzie gdy mu
                                  wyraźnie nie pozwolę choćby spotkał swego kumpla czy jakąś inną sukę. To nie ja
                                  się martwię że zginie lecz on. W obcym terenie idzie równo z nogą i sprawia
                                  wrażenie jakby był na smyczy. Mimo to gdy jest ruchliwa ulica to biorę go na
                                  smycz bo przestraszony np. hukiem moze spanikować. Raz mu jakiś gnojek rzucił
                                  petardę i uciekł i dlatego nie zaliczył szpitala ale od tego czasu jest wrażliwy
                                  na strzelanie.
                              • lechowski51 Re: Wygramy;) 06.05.10, 21:03
                                Pysiu!.Odkad Postep rozprawil sie z Monarchia mamy rzady doopokratow,czyli tzw
                                doopokratyczne wybory w ktorych zlodziej ma tak samo jeden glos jak i laureat
                                nagrody Nobla.Nie dziw sie wiec ze zycie polityczne skarlalo zwlaszcza w
                                ostatnich dziesiecioleciach bo wazniejsze staje sie jaki prezydent nosi krawat
                                anizeli to jaka ma koncepcje panstwa,gospodarki,wymiaru sprawiedliwosci
                                itd.Musisz sie wiec zgodzic,ze oprocz psow beda Ci towarzyszyc politycy.
                                Mozesz oczywiscie kontestowac wybory,nie glosowac i dalej narzekac na plitykow
                                albo wlaczyc sie w to co sie dzieje wokol Ciebie i miec realny na to wplyw.Do
                                spoleczenstwa obywatelskiego bedziemy dorastac latami.Musi sie zmienic wpierw
                                ordynacja wyborcza ale i tak dokonalismy milowego kroku w wyborach
                                samorzadowych.Przypomnij sobie jak 20m lat temu towarzysze z OKP z ich guru
                                Geremkiem na czele,proponowali utrzymanie listy krajowej,czyli listy gdzie lze
                                elity moglyby miec bez wyborow 25% mandatow poselskich?
                                Ja bede glosowal!.W pierwszej turze zaglosuje na Jurka lub Morawieckiego/jezeli
                                zebrali podpisy/.W drugiej turze zaglosuje na Kaczynskiego,bo jak bede mial do
                                wyboru dretwego Komorowskiego z popierajacym go Palikotem to wole polityka z
                                krwi i kosci majacego wizje Polski z ktora czasami sie nie zgadzam ale wiem
                                czego chce.
                              • Gość: aaa Re: Wygramy;) IP: *.brnt.cable.ntl.com 06.05.10, 22:00
                                Pysio, z chipami to raczej chodzi o to, ze gdy pies kogos pogryzie czy cos w tym
                                stylu to latwo namierzyc wlasciciela. Podobnie w przypadku, gdyby wlascicielowi
                                przyszlo do glowy go wywiezc gdzies i np. zostawic uwiazanego do drzewa.
                          • Gość: kres Re: Wygramy;) IP: 79.139.106.* 06.05.10, 21:32
                            potwierdza się to że Polska to dziwny kraj i żyją w nim jeszcze
                            dziwniejsi ludzie.Napewno nie dościgniemy w obyczajach obywateli
                            WB,bowiem tamte kształtowały się dostatecznie długo zanim osiągnęły
                            taki poziom.Sam mam psa ,na szczęście nie muszę z nim chodzić na
                            spacery po to aby załatwił swoje potrzeby.Robi to na mojej parceli
                            i sam po nim sprzątam.Jednakże nie mogę zgodzić się z
                            Pysiem,/chociaż rozumiem jego odczucia/, niestety pies w miejscu
                            publicznym powinien być na smyczy i w kagańcu. Czy u nas ktokolwiek
                            przyzna się do psa biegającego i załatwiającego się na chodniku? Czy
                            ktokolwiek przyzna się do psa który ugryzie dziecko?Zapewniam że
                            nie. I nie piszę tego bezpodstawnie,mam doswiadczenia które to
                            potwierdzają.Niestety jeszcze dużo musimy się uczyć a nauka często
                            boli.
                            Podobnie jest w polityce.Zamiast dać nauczkę politykom,którzy
                            ciągle oszukują ten biedny naród,/dla nich najważniejsze jest to że
                            ludzie ciągle w tym uczestniczą/ który raz po raz wybiera "mniejsze
                            zło","lżejszą chorobę"itp.I co z tego wyniknie że prezydentem będzie
                            Kaczyński a może Komnorowski?A no nic,dalej bedzie to g..no co
                            było.Moim zdaniem politycy którzy przez kilkanaście lat nie
                            potrafili się dogadać dla dobra kraju i jego mieszkańców powinni być
                            wysyłani przez wyborców w niebyt. A tu Pawlak będzie miał swoich
                            no bo KRUS, SLD swoich -pozostałości po komunie,PiS swoich-no bo
                            kościół i solidarność/działacze związkowi/,PO-swoją klasę "średnią"
                            powstałą po haśle"pierwszy milion należy ukraść",kolejne też jak się
                            tylko da. Bagna ciąg dalszy;biedny kraj, biedny naród.
                            • fanka_online Re: Wygramy;) 06.05.10, 21:44
                              Gość portalu: kres napisał(a): Podobnie jest w polityce.Zamiast dać nauczkę
                              politykom,którzy
                              > ciągle oszukują ten biedny naród,/dla nich najważniejsze jest to że
                              > ludzie ciągle w tym uczestniczą/ który raz po raz wybiera "mniejsze
                              > zło","lżejszą chorobę"itp.I co z tego wyniknie że prezydentem będzie
                              > Kaczyński a może Komnorowski?A no nic,dalej bedzie to g..no co
                              > było.Moim zdaniem politycy którzy przez kilkanaście lat nie
                              > potrafili się dogadać dla dobra kraju i jego mieszkańców powinni być
                              > wysyłani przez wyborców w niebyt. A tu Pawlak będzie miał swoich
                              > no bo KRUS, SLD swoich -pozostałości po komunie,PiS swoich-no bo
                              > kościół i solidarność/działacze związkowi/,PO-swoją klasę "średnią"
                              > powstałą po haśle"pierwszy milion należy ukraść",kolejne też jak się
                              > tylko da. Bagna ciąg dalszy;biedny kraj, biedny naród.

Zgadzam się w pełni. A jakie widzisz rozwiązanie?
                              Dodam, że nie głosowałam w ostatnich wyborach prezydenckich i w najbliższych
                              również nie mam zamiaru.
                              Nie będę wybierać między "dżumą a cholerą", bo nie ma "mniejszego zła"...ono ma
                              tylko inne oblicze.
      • fanka_online Re: Do Wołyniaka i mojego "wroga" 08.05.10, 06:20
        Publikujesz zwykle krótkie teksty, w dodatku często opatrzone wulgaryzmami, więc
        dotychczas nie rozumiałam, dlaczego kilkakrotnie przypisywano mi autorstwo
        Twoich postów.
        Jednak po przeczytaniu postu powyżej przyznałam, że piszemy w podobnym stylu, a
        fakt że korzystasz z neostrady ( jak połowa ludzi w Przemyślu, w którym nie ma
        wielkiego wyboru w dostawcach internetu) wywołuje omamy u niektórych osób, na
        czele z tymi, dla których, celem życia stało się zniszczenie mojego dobrego imienia.
        Niestety, nikczemnych ludzi jest tu kilkoro, a ich deficyty psychiczne i
        najwyraźniej niedomagania seksualne skutkują chamskimi komentarzami, dlatego
        proszę Cię, abyś w jakiś bezpieczny dla siebie sposób zidentyfikował własną
        tożsamość, bo tylko tak, możesz mnie uchronić przed eskalacją ataków tutejszych
        prymitywów.
        Tak się składa, że opuszczam zarówno to miasto, jak i forum, na które ostatnio
        ze zrozumiałych powodów coraz rzadziej i z niesmakiem zaglądam. Jednak, w
        przeciwieństwie do Ciebie, nie jestem tu osobą anonimową i nie chcę z Twojego
        powodu narażać się na nieustanne obrażanie i poniżanie publiczne, proszę więc
        raz jeszcze o uzmysłowienie tutejszym głupcom i chamom ich błędnych,
        powierzchownych wniosków dotyczących Twojej osoby.

I jeszcze kilka zdań do mojego "wroga".
        W wątku "Było sobie forum" umieściłam cytat z Hemingwaya, który najcelniej
        oddaje moje osobiste zdanie na temat obłędnej kampanii nienawiści, jaką
        rozpętałeś w tym miejscu, angażując w nią swoich kumpli i koleżankę własnej
        córki, co dowodzi nie tylko braku elementarnej kultury osobistej, ale i Twojej
        kompletnej degrengolady moralnej.
        Nie wiem, czy i na ile jesteś świadom krzywdy, jaką wyrządziłeś kobiecie, która
        przez wiele miesięcy pisząc tutaj i utrzymując z Tobą prywatne kontakty,
        wielokrotnie dawała Ci dowody swojego szacunku i sympatii, usuwała obraźliwe dla
        Ciebie posty i pisywała apologie Twoich nieodpowiedzialnych wypowiedzi.
        Nie wiem, czy jesteś też świadom, że wszystkich wspierających Cię znajomych
        naraziłeś na poniesienie odpowiedzialności karnej za słowa wypowiadane
        publicznie pod moim adresem.
        To jednak już tylko problem Twojego, własnego sumienia.
        Jednak oskarżanie Bogu ducha winnych ludzi o fałszywą tożsamość, tylko dlatego,
        że Tobie wszystko kojarzy się z Fanką, jest totalną kompromitacją Twojego
        niekwestionowanego dotychczas intelektu i musisz być tego świadom, ilekroć
        przyjdzie Ci do głowy atakowanie Wołyniaka lub jakiejkolwiek innej osoby,
        piszącej podobnie do obiektu Twojej obłędnej, a nieuzasadnionej nienawiści.

• Gość: haha Re: Wygramy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.10, 21:38
      a ja dziękuję za taką przyszłość. nigdy więcej kaczek.
      • wampir-wampir Re: Wygramy! 06.05.10, 21:41
        Nawet po smoleńsku, z rydzykami?

;-)))
        • Gość: pysio Re: Wygramy! IP: 213.25.24.* 06.05.10, 22:02
          Ja doskonale wiem że do wszystkiego trzeba dorosnąć i dlatego nie mam
          najmniejszej nadziei że w najbliższym okresie cokolwiek się zmieni na arenie
          politycznej. Jedyne co może w tej chwili wyborca to nie głosować. Politycy muszą
          sie opamiętać gdy frekwencja osmieszy ich na arenie międzynarodowej. Wtedy
          będzie odgórny nakaz by coś w tej sprawie zrobić. W tej chwili wybory to
          igrzyska dla ludu. Głos oddany w wborach wbrew propagandzie która walczy z tym
          by się nie ośmieszyc gdy w demokratycznym państwie rządzi dyktator wybrany
          faktycznie przez parę procent uprawnionych. Naszych i tak w unii nie traktują
          poważnie bo wiedzą doskonale że nie są oni wybrani przez zdecydowaną większośc
          lecz przez sztuczki wyborcze. Obecna frekwencja jest jeszcze na granicy
          tolerancji. Jeśli ktoś ma zamiar przyspieszyć procesy demokratyczne to nie
          powinien brać udziału w szopce zwanej szumnie wyborami.
          • Gość: kres Re: Wygramy! IP: 79.139.106.* 06.05.10, 22:41
            też nie będę wybierał między chorobami,wszystko wskazuje na to że
            droga wskazywana przez Pysia jest jedyną do zaakceptowania.Choć nie
            sądzę aby zaprowadziła do celu,przynajmniej w najbliższej
            przyszłości.
          • lechowski51 Re: Wygramy! 06.05.10, 22:45
            Nie glosowales na PO?.Nie szkodzi!.Wlasnie wspolnie z lewactwem z SLD uchwalili
            ze jak dasz klapsa synowi lub wnuczkowi,to ten zadzwoni na policje i Cie
            zapudluja.Lepiej!.Sasiad ktory Cie nie znosi zadzwoni do opieki spolecznej ze
            lejesz dzieci i zostaniesz bez dzieci.Pisales ze Twojemu psu ograniczaja
            prawa.Tutaj lewactwo i postep wchodza w majestacie prawa do Twojego domu!
            wiadomosci.onet.pl/2166265,11,sejm_uchwalil_kontrowersyjna_ustawe,item.html
            • Gość: ja Re: Wygramy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 23:04
              wierzę że jednak nie "wygracie", bo to by byłą dl akraju katastrofa. I to nawet
              nie dlatego że PiS to nieodpowiedzialne lewica, chętna do dzielenia nie swoich
              pieniędzy, ale przez osobe ich kandydata. Lech Kaczyński był jeszcze w miare
              normalny, miał w sobie odrobine umiaru, niestety Jarosłąw to oszołom całkowity,
              kompletnie oderwany od rzeczywistości. On nie ma rodziny, pracy na etat czy
              firmy, kredytu hipotecznego, podobno nawet konta w banku. Według mnie taki
              człowiek gotowy jest skłócić cały kraj, zniszczyć gospodarke i zatrzymać wszelki
              postęp (już widze jak hurtem wetuje ustawy) byle tylko jego było na wierzchu i
              jego wizja wygrała. A prezydent ma łączyć nie dzielić.
              • wampir-wampir Re: Wygramy! 06.05.10, 23:08
                Spoko, nie wygrają. Kilkadziesiąt lat temu w Niemczech startował w
                wyborach prezydenckich ktoś, kto był emocjonalny i namiętny zaś
                przemawiał tonem nie historyka-urzędnika lecz wodza, bogato przy tym
                gestykulując. Ale nie on wygrał wybory tylko Hindenburg.
                • Gość: ? Re: Wygramy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 23:44
                  emocjonalny i namiętny? jego też wyssałeś?
                • lechowski51 Re: Wygramy! 06.05.10, 23:48
                  ja pisze;
                  wierzę że jednak nie "wygracie", bo to by byłą dl akraju katastrofa. I to nawet
                  nie dlatego że PiS to nieodpowiedzialne lewica, chętna do dzielenia nie swoich
                  pieniędzy, ale przez osobe ich kandydata. Lech Kaczyński był jeszcze w miare
                  normalny, miał w sobie odrobine umiaru, niestety Jarosłąw to oszołom całkowity,
                  kompletnie oderwany od rzeczywistości. On nie ma rodziny, pracy na etat czy
                  firmy, kredytu hipotecznego, podobno nawet konta w banku. Według mnie taki
                  człowiek gotowy jest skłócić cały kraj, zniszczyć gospodarke i zatrzymać wszelki
                  postęp (już widze jak hurtem wetuje ustawy) byle tylko jego było na wierzchu i
                  jego wizja wygrała. A prezydent ma łączyć nie dzielić.

Moze zamiast straszyc jezykiem GWprawda uruchomisz samodzielne myslenie.Moze
                  przypomnisz tym straszonym zniszczeniem gospodarki to ile wzrastal PKB za`czasow
                  tego "oszoloma" Kaczynskiego,ile zmalaly danuny podatkowe?.Moze przypomnisz
                  wetowane ustawy przez Kaczynskiego i Kwasniewskiego?.Moze przypomnisz dla
                  sprawiedliwej oceny droge zawodowa Komorowskiego,Napieralskiego no i przypomnisz
                  jakie osiagniecia zawodowe mial Kwasniewski?.
                  Coz Ci moge radzic?!.Mniej demagogii a wiecej myslenia i analizy.
                  • wampir-wampir Re: Wygramy! 06.05.10, 23:56
                    Miałem na myśli Jarka, gdy namiętnie przekonywał, że ja stoję tam
                    gdzie kiedyś ZOMO, emocjonując się przy tym i gestykulując obficie.
                    A Jarek to ten pajacyk, który obudził się 13 XII pewnego roku i
                    ochrzanił mamusię, że nie zapłaciła rachunku, bo mu telefonik nie
                    działał i którego nikt nie chciał zapuszkować, gdy puszkowali
                    wszystkich, jako że uznano iż na wolności będzie ze swym
                    intryganctwem bardziej pożyteczny.
                    • Gość: special Re: Wygramy! IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.10, 00:29
                      Wampir, twoja aktywność jest równie zastanawiająca jak twój nick. Kiedy
                      spasujesz, bo stajesz się nudny jak flaki z olejem? Weź się chłopie w garść i
                      napisz cokolwiek intrygującego, bo papugujesz jakbyś miał z tego jakieś profity.
                      • Gość: jobrave Re: Wygramy! IP: *.range86-146.btcentralplus.com 07.05.10, 01:54
                        Np. coś tak intrygującego, jak napisał special.
                        • Gość: moher Re: Wygramy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.10, 04:23
                          special jesus33 jest zawsze intrygujący
                          intrygi to jego życie
                          • wampir-wampir Re: Wygramy! 07.05.10, 12:46
                            Gość portalu: moher napisał(a):

> special jesus33 jest zawsze intrygujący
                            > intrygi to jego życie

Projektujesz. Jesus nie intryguje. Jeśli Ci się wydaje, że czyjeś
                            maile wygladają tak jak Twoje, to Ci się tylko wydaje.
                            • wampir-wampir Re: Wygramy! 07.05.10, 13:46
                              wampir-wampir napisał:

> Projektujesz. Jesus nie intryguje. Jeśli Ci się wydaje, że czyjeś
                              > maile wygladają tak jak Twoje, to Ci się tylko wydaje.

Ps. Do Jesuska - You've got a mail, a wczoraj szukałem "Mistrza z
                              Petersburga" w księgarniach i bibliotekach - tej na Słowackiego i
                              Pedagogicznej nad pomnikiem JP2, ale znalazłem dopiero na Allegro.
                              Oczywiście kupię sobie i przeczytam, zapowiada się super z opisu.
                              Dzięki :-)))
    • Gość: Analityk Re: Wygramy! IP: *.toya.net.pl 07.05.10, 07:34
      Ta niedobzykana koleżanka bez cyborga ma już 117,5 nicka na tym
      forum... zrzućmy sie dla niej niech zwiększy jej sie przepustowośc w
      neuronach..
    • Gość: gtw tylko że PiS to partiaq mocno lewicowa IP: *.pl 07.05.10, 07:36
      bóg, honor i ojczyzna odmieniane we wszystkich przypadkach, prawicy
      z socjalistów nie zrobią....
      • Gość: dark Bolszewik, nawet jak prawi o prawie i sprawiedliwo IP: 77.236.0.* 07.05.10, 08:12
        ości, to i tak planuje zap..dolić ci zegarek i portfel.
        • Gość: ja Re: Bolszewik, nawet jak prawi o prawie i sprawie IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.10, 13:34
          Lechwski, gdybyś uruchomił myślenie, i gdybyś cokolwiek wiedział o prowadzeniu
          biznesu nie powtarzałbyś zdartych sloganów Kamińskiego i Bielana. Rząd polski ma
          niewielki wpływ na gospodarke, prezydent jeszcze mniejszy, mogą głównie
          przeszkadzać. Rynki poruszają się w cyklach koniunkturalnych, i tak samo jak
          boom w latach 2005-2008 nie był zasługą żadnej polskiej partii, tak kryzys który
          jest teraz nie jest z winy Tuska czy Kaczyńskiego. Z Kaczyńskim problem jest
          taki że nie rozumie gospodarki, jego myślenie zatrzymało się za komuny, powtarza
          że bogate państwo to bogaty naród i tym podobne truizmy, ale nie widzi że wolna
          i prywatna gospodarka kreuje bogactwo, nie tylko Kulczyków i spółki ale przede
          wszystkim obywateli. Mityczny "Naród" w wydaniu PiS to spółki skarbu państwa
          którymi można zarządać jak komu pasuje, i obsadzać pociotkami.
          Jeśli wygra ten model rządzenia to naprawde Polska będzie miała spory kłopot,
          Kaczyński będzie wetował wszystko jak popadnie, nie patrząc co dobre a co złe.
          Co było złego w ustawie o rezygnacji z pozwoleń budowlanych na przykłąd, a Lech
          ją zawetował, bo to platforma wymyśliła. Nam jest potrzebny mądry umiarkowany
          człowiek w Belwederze, który będzie tonował i godził a nie jątrzył i podsycał
          spory. Jarosław Kaczyński jest ostatnim który się nadaje na to miejsce, nawet w
          PiSie mieli lepsze kandydatury, choćby Romaszewski czy Gilowska, i jeśli tego
          nie przyznasz to znaczy że masz totalne klapki na oczach. No chyba że piszesz za
          pieniądze w co skłonny jestem coraz bardziej wierzyć, widząc co wyprawiasz na
          forach w połowie podkarpackich miast.
          • Gość: jobrave Re: Bolszewik, nawet jak prawi o prawie i sprawie IP: 213.210.58.* 07.05.10, 15:23
            Atakujác KLechosia, szydzisz z narodu polskiego i wartosci chrzescijanskich na
            strazy który stoi w/w narod, twierdzac, ze L. Kaczynski byl zlym prezydentem i,
            ze Jaras tez bedzie zlym kpisz z Katynia I i Katynia II, z NSZ i AK, wspierasz
            Jaruzela, Michnika i Stalina, jestes przeciwny powolaniu miedzynarodowej komisji
            w sprawie zbadania zbrodni popelnieonej przez Tuska i Putina na Arcypatriocie ,
            Lokatarze Wawelu, popierasz zbrodnie ukrainskich nacjonalistów, plujesz na
            polská flage, srasz na orla bialego i papieza Polka, szczasz na krzyz, srasz na
            orleta lwowskie, przemyskie i inne bohaterskie ptactwo i w ogóle nienawidzisz
            wszytskiego co polskie.
            • wampir-wampir Re: Bolszewik, nawet jak prawi o prawie i sprawie 07.05.10, 17:05
              A niech tam Jo, nie takie rzeczy się przeżyło ;-)))
              • wampir-wampir Re: Bolszewik, nawet jak prawi o prawie i sprawie 07.05.10, 17:08
                Tzn. sorki, bo to chyba nie było do mnie. W innym wątku wyżyłem się
                na Klechosiu i pomyliło mi się ;-)))

• Gość: pysio Re: Bolszewik, nawet jak prawi o prawie i sprawie IP: 213.25.24.* 07.05.10, 18:07
                  Jo twój wpis świadczy dobitnie że doznałeś łaski uzdrowienia i dlatego w
                  intencji powinieneś klepnąć jakiś różaniec. Może do tej blachy?
                  • Gość: jobrave Re: Bolszewik, nawet jak prawi o prawie i sprawie IP: *.range81-157.btcentralplus.com 07.05.10, 19:04
                    św.Blacho eleison. - Kyrie eleison.
                    św.Blacho Smoleńska z Nowego Płaszcza Maryji Królowej Polski usłysz nas. -
                    Św. Blacho Z Nowego Płaszcz Maryji Królowej Polski wysłuchaj nas Pani.
                    Fragmencie Samolotu Prezdydenta RP, który spadłeś z Nieba, św Blacho — zmiłuj
                    się nad nami.
                    • Gość: Janek Re: Bolszewik, nawet jak prawi o prawie i sprawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.10, 19:28
                      Jedziesz po bandzie! Ale za to fajowsko... :)
                      • Gość: pysio Re: Bolszewik, nawet jak prawi o prawie i sprawie IP: 213.25.24.* 08.05.10, 07:09
                        Jo czy po tej cudownej przemianie czujesz się lepiej? Jesteś wyzwolony od
                        cierpień człowieka nowoczesnego? Teraz osiągniesz spokój duszy i bez rozterek,
                        szczęsliwy nie widząc problemów tego łez padołu poczujesz się jak w nirwanie.
                        Martwi mnie tylko to twoje gapienie się w sufit ale jest szansa że z czasem i to
                        się zmieni. Witamy w gronie normalnych!
    • Gość: anarchista Re: Wygramy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.10, 10:36
      laudate44.wordpress.com/2010/04/16/nie-dla-mitu-kaczynskiego-odzyskany-tekst-walpurga/
      • Gość: rea Re: Wygramy! IP: 83.1.119.* 17.05.10, 23:19
        Chodzą słuchy,że ten pochówek na Wawelu to swoisty handel - za zgodę na miejsce w krypcie funkcjonariusze kościoła będą delikatniej traktowani przez IPN. Tak delikatnie mówiąc.
        • Gość: jobrave Re: To jest prawdziwy dramat! IP: *.range81-157.btcentralplus.com 17.05.10, 23:52
          To, że ludzie przez powódź tracą dorobek całego życia, na mnie większe wrażenie
          robią łzy starowinki brodzącej bezradnie wokół zalanego domu, nieszczęście
          ewaukowanych mieszkańców zalanych terenów, niż katastrofa wycieczki katyńskiej.
          Dziwi mnie bardzo, że naród polski tak skwapliwie zjednoczył się w paleniu
          świeczek i pięciodobowym czuwaniu nad trumną, a tu jakoś zmobilizować się nie
          może, jakoś nie słyszę, żeby ci "prawdziwi Polacy" ruszyli ławą na pomoc innym
          Polakom, tym którzy naprawdę potrzebują pomocy i którzy nie dostaną rent socjalnych.
          No Polaczki, gdzie jesteście? Pojawicie się zapewne, jak utonie 2 tys osób i
          znów się bedzie mozna zjednoczyć w bólu.
          • Gość: pysio Re: To jest prawdziwy dramat! IP: 213.25.24.* 18.05.10, 07:44
            W tym przypadku mam takie samo zdanie jak ty jo. Pamietam chamskie; trzeba się
            było ubezpieczyc i równie chamskie przyznanie diet socjalnych dla swoich
            pogrążonych w bólu. Oni w przeciwieństwie do ofiar kataklizmów na pewno byli
            ustawieni. Tamci stracili wszystko! Ot,zwykła obłuda.
          • solist Re: To jest prawdziwy dramat! 18.05.10, 11:37
            Brawo, joebrave! Tak trzymać - piętnować ten pseudopatriotyzm,
            pseudokatolicyzm i te, no, kurva, aha, wartości narodowe!
    • venus99 Re: Wygramy! 18.05.10, 09:00
      zważywszy na fakt,że PiS to partia typowo bolszewicka występuje w
      nadziei na wygraną dziwne materii poplatanie.ale jak chcesz Polski
      ciemnej,prostackiej klerykalnej,dewocyjnej,ksenofobicznej i
      agresywnej głosuj na pisowca.
      będziemy mieli kolejnych 5 lat śmiechu,wstydu i zażenowania.
      • Gość: pysio Re: Wygramy! IP: 213.25.24.* 18.05.10, 11:34
        Mam dziwną jasność że obecne partie są przyczyną wstydu i osmieszania polski!
        Jedni chcą unowocześnionego bolszewizmu drudzy wstecznego , dzikiego i
        pierwotnego liberalizmu. Jedno co ich łączy to niebywały ucisk fiskalny czyli
        mówiąc prościej - wynaturzony system podatkowy.
    • solist Re: Wygramy! 18.05.10, 11:34
      "Bóg-Honor i Ojczyzna":
      Bóg - kasa dla biskupów
      Honor - koalicja z Samoobroną
      Ojczyzna - wsadzić wszystkich do więzienia bez dowodów.

"Środowiska narodowe" - Sieg Heil, tyle, że po polsku, sorki, po
      rzymsku.

Klechowski wreszcie się wypowiedział ...
      • lechowski51 Re: Wygramy! 22.05.10, 08:35
        jobrve pisze;
        To, że ludzie przez powódź tracą dorobek całego życia, na mnie większe wrażenie
        robią łzy starowinki brodzącej bezradnie wokół zalanego domu, nieszczęście
        ewaukowanych mieszkańców zalanych terenów, niż katastrofa wycieczki katyńskiej.
        Polakom, tym którzy naprawdę potrzebują pomocy i którzy nie dostaną rent socjalnych.

"Polaczki" pacanie sa na walach i pomagaja sasiadom.Tacy jak Ty postepowcy
        stukaja antypolskie i antykatolickie bzdury na forach.
        • lechowski51 Re: Wygramy! 22.05.10, 09:11
          Tu masz pacanie "katodebili" z moich okolic,ktorzy nie musza sie uczyc
          patriotyzmu od takich jak Ty;
          www.youtube.com/watch?v=-FZNVzQ1UCY
          www.youtube.com/watch?v=zoqDuOFTdyU
          www.youtube.com/watch?v=Wi1IqGxkpiw
          MOdl sie pacanie i pomagaj innym a nie ciagle oskarzaj!
          • Gość: aaa Re: Wygramy! IP: *.brnt.cable.ntl.com 22.05.10, 11:16
            Lechowski a Ty gdzie tam jestes? Bo rozumiem, ze rzuciles sie w wir pracy i
            udzielania pomocy.
            No i kiedy wreszcie odpowiesz co z linkiem do rozliczenia owych dwoch milionow
            zebranych przez Caritas na pomoc potrzebujacym?
            • Gość: jobrave Re: Wygramy! IP: *.range86-153.btcentralplus.com 22.05.10, 11:58
              Ci co pomagają, to nie są katodebile, lecz przyzwoici ludzie, w tym równiez
              prawdziwi katolicy, a katodebile siedzą w domach i czekają na kolejną rocznicę
              czegoś tam, lub katastrofę.
              • lechowski51 Re: Wygramy! 22.05.10, 12:04
                Ja to pacanie napisalem?!

Ja pacanie napisalem ze "narod polski tak skwapliwie zjednoczyl sie w paleniu
                swieczek" a spi gdy inni sa zalewani?!.Ty chociaz raz przyznasz sie,ze rzuacasz
                oszczerstwa i klamiesz?
                • Gość: jobrave Re: Wygramy! IP: *.range86-153.btcentralplus.com 22.05.10, 13:40
                  Bo nie naród polski się zjednoczył,tylko przyzwoici ludzie powodowani miłością
                  do bliźniego, natomiast naród w tym czasie podnieca się zbrodnia Tuska i Putina,
                  zajmuje się lżeniem postępowców i niecierpliwie czeka na coś, co sprawi, że znów
                  będzie mógł się "zjednoczyć w bólu" i urządzić wypasiony pogrzeb - pozostają
                  rocznice.
                • Gość: aaa Re: Wygramy! IP: *.brnt.cable.ntl.com 22.05.10, 14:31
                  Lechowski a gdzie link do rozliczenia dwoch milionow?
                  • lechowski51 Re: Wygramy! 22.05.10, 15:15
                    Jak daje zebrakowi 5 zl to nie interesuje mnie czy kupi sobie kanapke czy
                    piwo-daje z odruchu serca.Jak dzieci przez pare lat pomagaly samotnej staruszce
                    to nie trabilem o tym jak Owsiak po calym miescie.
                    Gdy daje 10 czy 20 zl na akcje charytatywne Caritasu,to daje z przekonaniem ze
                    zuzyja je na potrzeby tych,ktory jest potzrebna pomoc.Dlatego Caritas odnosi
                    ogromne sukcesy w zbieraniu srodkow na pomoc biednym,bo ludzie maja do tej
                    instytucji zaufanie.
                    Chcesz zobaczyc jak pracuje i na co przeznacza srodki Caritas diecezji
                    tarnowskiej to Ci ulatwiam.Chcialbym abys byl rownie dociekliwy w tym ile zbiera
                    Owsiak i ile srodkow z budzetow miast,samorzadow,telewizji jest przeznaczonych
                    na ta glosna akcje.
                    www.caritas.diecezja.tarnow.pl/
                    • Gość: aaa Re: Wygramy! IP: *.brnt.cable.ntl.com 22.05.10, 16:02
                      Zapoznalem sie, przeliczylem i wyszlo, ze prawie pol duzej banki brakuje. Moze
                      cos zle policzylem? W kazdym razie mi wyszlo, ze Caritas wydal z tych dwoch
                      milionow 1.5 na pomoc... a co z reszta?
                      • Gość: kazik Re: Wygramy! IP: 96.18.162.* 22.05.10, 22:21
                        reszta to koszty wlasne,tak sie rzadza wszystkie charytatywne
                        organizacje na swiecie.i dajac,nalezy sie z tym pogodzic.lepiej jest
                        dawac samemu bezposrednio,wiadomo wtedy gdzie i na co wszystko poszlo
                        ale wtedy tego od podatkow nie mozna odpisac,w przeciwienstwie,kiedy
                        daje sie organizacji charytatywnej.a pan panie Lechowski[pewnie juz
                        prawie 60 cio letni],popieraj swe wypowiedzi i racje Slowem Bozym
                        [popieraj cytatami]zaskarbisz sobie szacunek i uznanie.duzo piszesz o
                        patriotyzmie,a jak to wyglada w swietle nauki i przykladu Jezusa?
                        wytlumacz.bo Jezus o tym nasladowcow uczyl,jako Jego wyznawca jestes
                        zobowiazany do informowania innych takze o tym,by wiedza sie
                        rozszerzala zgodnie z wola Jezusa.to jest obowiazek kazdego
                        wierzacego.
                  • wampir-wampir Re: Wygramy! 22.05.10, 15:17
                    Klechoś nie wrzuci linka, on się teraz zajmuje rozliczaniem jednej
                    takiej niemoralnej łajzy po psychologii, która się zarejestrowała w
                    pośredniaku i dostała 18 kafli na uruchomienie gabineciku. Klechoś
                    jest niepocieszony, że ta łajza otworzyła sobie drobny biznesik na
                    koszt ogółu i przeżywa dylematy moralne :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka