wampir-wampir 22.07.10, 14:25 ...z okazji święta E. Wedla :-))) A dla tych co wolą po chrześcijańsku piosenka: www.youtube.com/watch?v=5m12OA-BUvE&translated=1 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wampir-wampir Re: Wszystkiego najsłodszego 22.07.10, 21:51 I jeszcze film na zakończenie światecznego dnia. Obejrzeć koniecznie :-))) www.youtube.com/watch?v=cufxck9uIDQ&translated=1 Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: Wszystkiego najsłodszego 23.07.10, 00:19 Życzenia wszystkiego najsłodszego to zapewne z okazji 160 urodzin Wedla, więc i ja życzę Ci samych słodziutkich pralinek. Do pijalni czekolady Wedla na krakowskim rynku czasami zaglądam i bardzo lubię ich desery jogurtowe z owocami, a gdy spróbowałam pierwszy raz wedlowskie fondue zachowałam się bardzo nieprzyzwoicie zważywszy na to, że klienci lokalu to głównie dzieci i emeryci.:) www.youtube.com/watch?v=dbSFzgrKQTo Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Wszystkiego najsłodszego 23.07.10, 00:41 Rocznicy urodzin??? Jak ja lubię młodych ludzi :-))) 22 lipca obchodzono w PRL-u dzień manifestu PKWN. Na zakłady 22 lipca przemianowano Wedla. Na święto mówiono wobec tego przekornie 22 lipca dawniej E. Wedel :-))) W Lublinie było jeszcze kilka takich śmiesznostek. Pomnik bolszewika np. stał na Placu Litewskim vis a vis poczty głównej. Łapą wskazywał zegar, więc dostał ksywę zegarmistrz. Władze zdecysowały wobec tego, żeby wsadzićmu do tej łapy szturmówkę, ale ksywa i tak przetrwała do zburzenia pomnika. Ulicę Świętoduskąnatomiast przemianowano na Hanki Sawickiej. Oczywiście wszyscy mówili na nią Hanki Świętoduskiej i dziś jest podobnie. PRL-owska Róży Luksemburg nazywa się teraz ks. Jerzego Popiełuszki, popularnie Róży Popiełuszko :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Wszystkiego najsłodszego 23.07.10, 00:47 PS. A piosenka była dla chrześcijan, bo 22 lipca jest też mniej znane święto Marii Magdaleny. Zapewne dlatego, że nie cieszyła się ona dobrą reputacją :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: Wszystkiego najsłodszego 23.07.10, 00:55 Właśnie ta Sandra mnie trochę zdziwiła i nawet przez chwilę zastanawiałam się co ma wspólnego z czekoladą :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: Wszystkiego najsłodszego 23.07.10, 00:49 :)))))i co się śmiejesz, skąd miałam wiedzieć jak mi w głowie tylko pralinki :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: Wszystkiego najsłodszego 23.07.10, 00:52 O Boże jaki obciach :))))) Bardzo proszę nie zakładać wątków o niejasnej treści, wtedy unikniemy obciachowych nieporozumień :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: Wszystkiego najsłodszego 23.07.10, 00:57 Chyba pierwszy raz poproszę o usunięcie wątku :) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Wszystkiego najsłodszego 23.07.10, 01:21 O jakiej niejasnej treści??? Jasna jak słońce dzisiejsze była :-))) Odpowiedz Link Zgłoś