Dodaj do ulubionych

Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 18:35
Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu - tvp.pl/rzeszow
Obserwuj wątek
    • Gość: kres Re: Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu IP: 79.139.106.* 17.09.10, 20:29
      i bardzo dobrze że powalczy. To człowiek o jasnych,wyrazistych poglądach,potrafi porozmawiać w sposób normalny , bez bełkotu politycznego. Być może że doswiadczenie z posłowania w Brukseli może zaowocowac korzystnie w postaci pozyskiwania srodków unijnych.Wystarczy popatrzec jak korzysta gmina w Bieszczadach z ktorej pochodzi E. Łukaciejewska. Dla mnie nie ważne że jest z PO ,sądzę że dla mieszkańców tej gminy równnież. Nie ważne z jakiej partii ale co robi dla swojej miejscowości.Pan Zapałowski jest w tej chwili bezpartyjny,to jego plus, nie pobiegł z językiem na brodzie do jakiejs partii, byle się załapać na listę. Dobrze dla mieszkańców Przemysla, będą mogli wybierać z pośród nielicznych dobrych kandydatów.
      • Gość: Robespier Re: Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu IP: 92.117.201.* 17.09.10, 20:38
        To karierowicz.Startował już z wielu list partyjnych,łącznie z PSLu.Nie ma jasnych i wyrazistych poglądów.Jak można wytłumaczyć fakt działalności w KPNie i odwoływanie się do tradycji piłsudczykowskiej,a zaraz potem wstąpić do LPRu i głosić hasła endeckie.Dla pieniędzy ten koleś jest wstanie wystartować nawet z koła gospodyń wiejskich.To nieudacznik i lewus .Nic nie zrobił nigdy dla tego miasta.
        • Gość: Paweł Re: Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 11:13
          Ma pan zupełna racje popieram.Polska nieudacznikiem stoi
    • darino zbuduje elektrociepłownię gazową ? 17.09.10, 21:49
      Może niech dorzuci jeszcze kosmodrom.
    • Gość: chwilowy nie-kum Re: Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu IP: *.range86-164.btcentralplus.com 17.09.10, 23:25
      ... ja popieram, wydaje sie godny zaufania, ma stale poglady - patriotyczne no i jeszcze sie nie skompromitowal...
      • Gość: Rozum Re: Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 11:34
        Czym jest patriotyzm?
      • Gość: Anna Re: Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu IP: *.147.80.67.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.09.10, 12:17
        Znam Pana Andrzeja, jest to niezwykle pogodny i mądry człowiek, nigdy nie wynosił sie tak jak niektórzy gdy pełnił zaszczytne funkcje, obecnie jest pracownikiem Uniwersytetu Rzeszowskiego, aż miło usłyszeć że wkońcu się zdecydował. Było by dobrze aby z grupą młodych aktywnych ludzi skupionych wokół niego przewietrzył to miasto. Będę głosowała z całą rodzina na niego i kandydatów z Doliny Sanu. Zacznijmy wreszcie mysleć! Głosujmy dla ludzi którzy naprawdę kochają to miasto. Przecież dr Zapałowski ma co robić, nie robi tego dla tzw. "kasy" a więc? zastanówmy się wspólnie nad tymi wyborami, albo oddajmy władzę nieudacznikom z pod znaku, PIS, PO, czy innych bonzów jak np Januszek i inni... Myslcie ludzie to nie boli. Ja głosuję na ZAPAŁOWSKIEGO!
        • Gość: Franko Re: Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu IP: 79.139.112.* 18.09.10, 14:11
          "...nie robi tego dla tzw. "kasy"..."

Nie bądź śmieszna. A dom i hektary pewnie dostał za darmo.
        • jesus33 Re: Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu 18.09.10, 14:42
          Jeny i zaraz będzie na mnie!
        • Gość: abc Re: Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu IP: 79.139.106.* 18.09.10, 15:20
          Prosiłbym o wymienienie dotychczasowych osiągnięć pana Andrzeja, ze szczególnym uwzględnieniem naszego kochanego miasta. Zaznaczam, że chodzi mi o cos wiecej od tropienia zbrodni ukrainskich nacjonalistów. Choć to tez ważna sprawa.
        • tadeusz.4 Re: Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu 18.09.10, 16:59
          obecnie jest pracowniki
          > em Uniwersytetu Rzeszowskiego,

I może by już tak nim pozostał na resztę swego życia?
    • Gość: ja Re: Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.10, 13:32
      powalczyć to on może ze swoją babcią. Przecież ten gość jest skończony dostanie max 3% głosów.
    • Gość: Cypis www.zapalowski.eu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 14:30
      www.zapalowski.eu
      • Gość: gość Re: www.zapalowski.eu IP: 188.46.206.* 18.09.10, 16:13
        W ilu ugrupowaniach był już ten kolo?
        • Gość: pysio Re: www.zapalowski.eu IP: 213.25.24.* 18.09.10, 16:47
          Szkoda że nie chodzę głosować! Pan Zapałowski na pewno miałby mój głos z uwagi na bezkompromisową postawę w sprawach neo banderowskich.
          • kosmofan Re: www.zapalowski.eu 18.09.10, 16:55
            Jeżeli przyszły prezydent ma zajmować się głównie historią polsko-ukraińską a nie wyciągnięciem miasta z zapaści ,to szkoda,że nie pójdziesz.
            • Gość: pysio Re: www.zapalowski.eu IP: 213.25.24.* 18.09.10, 18:11
              Ja z tych prezydentów nie mam najmniejszych korzyści. Mnie najnormalniej wisi czy oni są czy ich nie ma. Jeśli już jest taka konieczność to przynajmniej bym miał jakąś satysfakcję bo z dotychczasowych preziów to mam same szykany. I nie wiem jak bym się starał to nie potrafię znaleźć przypadku że dzieki takiemu spotkało mnie coś miłego. Wszystko co robią to na pewno nie z myślą o takich jak ja.
              Kosmofan, ty naprawdę wierzysz że ktoś tu myśli o wyciąganiu miasta z zapaści? Jeśli cokolwiek wyciągną to na pewno z korzyścią dla siebie i swoich przydupasów.
              • jesus33 Re: www.zapalowski.eu 18.09.10, 18:23
                Gość portalu: pysio napisał(a):

> Ja z tych prezydentów nie mam najmniejszych korzyści. Mnie najnormalniej wisi c
                > zy oni są czy ich nie ma.

Piszesz jak Fanka, jesteś Fanką?

Jeśli już jest taka konieczność to przynajmniej bym m
                > iał jakąś satysfakcję bo z dotychczasowych preziów to mam same szykany.

I nie w
                > iem jak bym się starał to nie potrafię znaleźć przypadku że dzieki takiemu spot
                > kało mnie coś miłego. Wszystko co robią to na pewno nie z myślą o takich jak ja
                > .

> Kosmofan, ty naprawdę wierzysz że ktoś tu myśli o wyciąganiu miasta z zapaści?
                > Jeśli cokolwiek wyciągną to na pewno z korzyścią dla siebie i swoich przydupas
                > ów.

• Gość: pysio Re: www.zapalowski.eu IP: 213.25.24.* 18.09.10, 18:25
                  jesus, tobie jako mieszańcowi - naprawdę coś się pomieszało!
                  • jesus33 Re: www.zapalowski.eu 18.09.10, 18:29
                    Nie, dlaczego?
                    Zadałam tylko pięć identycznych pytań i nic w nich nie pomieszałam.
                    • Gość: pysio Re: www.zapalowski.eu IP: 213.25.24.* 18.09.10, 18:55
                      I tu masz swoją logikę. Starasz się odbić piłeczkę ale zgodnie z narzuconym planem o niemożliwości odpowiedzenia na tak postawione pytanie. przecież nie będę udowadniał że nie jestem wielbłądem.
                      • tadeusz.4 Re: www.zapalowski.eu 18.09.10, 19:02
                        Gość portalu: pysio napisał(a):

> I tu masz swoją logikę.

Nie, nie 'swoją' - twoją logikę. Przecież zarówno ty, jak i fanka, bez przerwy piszecie o ludziach z tego forum, którzy nie podzieleją waszych poglądów: piszesz jak Ukrainiec, piszesz jak banderowiec, piszesz jak jobravo, piszesz jak Mykoła. Czasem dodajecie jeszcze - jesteś Mykołą, jesteś jobrave, jesteś banderowcem (niezależnie od nicku i IP podejrzewacie spisek jednej-dwóch osób, wciąż się logujących pod różnymi imionami, której w dodatku jeszcze dopisujecie całe drzewo genealogiczne do połowy XIX wieku). Więc raz się poczuj, cwaniaczku, jak wielbłąd - bo już w ten sposób dzięki m. in. tobie tak się poczuło tutaj kilkanaście osób...
                      • jesus33 Re: www.zapalowski.eu 18.09.10, 20:23
                        No to jak to Pysiu jest, sam nie będziesz nic udowadniał, a mi i innym każesz. Dziwne to trochę, nie uważasz?
                    • kosmofan Re: www.zapalowski.eu 18.09.10, 19:10
                      Może oni i chcą, ale nie potrafią.W Rzeszowie potrafią.W tym mieście panuje pewien układ,który wyklucza obecność we władzach osób zdolnych i kreatywnych.Nie widzę ani jednego kandydata spośród ubiegających się o fotel prezydenta, zdolnych do dokonania czegokolwiek pozytywnego dla tego miasta.A propos Zapołowskiego. Wyobraz sobie ,że chcę od Ciebie pożyczyć np dwa tysiące złotych.Nie mogę Ci zagwarantować zwrotu.Jedynie przyznaję się do nienawiści w stosunku do Ukraińców.Pożyczysz mi?
                    • Gość: kres Re: www.zapalowski.eu IP: 79.139.106.* 18.09.10, 19:14
                      właśnie dlatego napisałem że p.Zapałowski ma jasne i wyraziste poglądy.Pamietam ze był bardzo sceptycznie nastawiony do traktatu europejskiego,z którego podpisaniem tak długo zwlekał niezyjacy prezydent.Jasno i wyraznie mówił że nie jest przeciwnikiem UE lecz traktatu. Juz obecnie widac np na tle rokowań dot. umowy gazowej/sprzeciw KE do umowy z Rosją/ że miał rację. Jego poglądy dot. stosunków polsko -ukrainskich być może dla niektórych zbyt radykalne , są bardzo wyrazne, chce dobrych stosunów budowanych na prawdzie historycznej. w każdym razie jest to człowiek mający swoje poglądy i nie bojący się je przedstawiać. Nie bełkocze jak inni,ważący każde słowo aby nie powiedzieć czegoś konkrektnego.Ale jak ktoś słusznie zauważył głównym problemem bedzie wyciągnięcie Przemysla z pętli zadłużenia,jak przeczytałem w wątku dot kandydata PiS-u wynosi ono 54% czyli brakuje 1% do górnej granicy.zadłuzenia. Być może kandydaci z upływem czasu powiedza coś więcej , w szczególności jakie mają plany z tym tematem związane i jak bedzie wyglądał przyszłoroczny budżet Przemysla przygotowywany przez obecna ekipę.
                      • tadeusz.4 Re: www.zapalowski.eu 18.09.10, 19:31
                        Jego poglądy d
                        > ot. stosunków polsko -ukrainskich być może dla niektórych zbyt radykalne , są b
                        > ardzo wyrazne, chce dobrych stosunów budowanych na prawdzie historycznej.

Czy prawda historyczna jest pierwszą potrzebą dla Przemyśla? Z takim programem niech pan Andrzej Z. startuje na dyrektora IPN-u, a nie prezydenta miasta...
                        • Gość: kres Re: www.zapalowski.eu IP: 79.139.106.* 18.09.10, 20:22
                          masz rację Tadeusz,to nie jest głowna bolączka Przemysla.Ale chodziło mi o cos innego,bowiem poglądy kandydata na rożne tematy pozwolą przemyślanom na ocenę i dokonanie właściwego wyboru. Co jest lepsze do oceny , brak wiedzy o poglądach , bełkoczący kandydat czy wyraziste poglądy? Nikogo nie namawiam do głosowania na tego kandydata, jestem ciekawy tylko oceny ze strony forumowiczów.
                          • wampir-wampir Re: www.zapalowski.eu 18.09.10, 20:29
                            Miałem się nie odzywać w tym wątku, bo nie mieszkam na codzień w Przemyślu i nie tutaj będę głosował, ale moim zdaniem kadydaci - wszyscy - powinni najpierw przedstawić programy i zaplecze, z którym będą je realizować i wtedy będzie można ich oceniać. Poglądy polityczne i historyczne w wyborach samorządowych są według mnie bez znaczenia. Prezydentem tak zadłużonego miasta powinien zostać sprawny menadżer, który postawi je na nogi, a nie polityk.
                            • jesus33 Re: www.zapalowski.eu 18.09.10, 20:36
                              No to takiego nie ma, ale może wystarczy taki który wywali pół świty Chomy, zrobi cięcia i przynajmniej na początku postara się obniżyć zadłużenie. Wtedy można starać się o unijne dofinansowanie, które jest możliwe tylko wtedy gdy jest również wkład własny. Teraz jest to niemożliwe ponieważ miasto nie dysponuje wolnymi środkami, a resztę ładuje w spłatę kredytów.
                              • wampir-wampir Re: www.zapalowski.eu 18.09.10, 21:33
                                jesus33 napisał:

> No to takiego nie ma, ale może wystarczy taki który wywali pół świty Chomy, zro
                                > bi cięcia i przynajmniej na początku postara się obniżyć zadłużenie. Wtedy możn
                                > a starać się o unijne dofinansowanie, które jest możliwe tylko wtedy gdy jest r
                                > ównież wkład własny. Teraz jest to niemożliwe ponieważ miasto nie dysponuje wol
                                > nymi środkami, a resztę ładuje w spłatę kredytów.

No to trzeba zaczekać na szczegółowy program tych tych cięć i propozycji inwestycyjnych. Większość klandydatów po wygranej wywala świtę swoich poprzedników, ale natychmiast zatrudnia swoją własną, na ogół tak samo nieudolną.
                                • jesus33 Re: www.zapalowski.eu 18.09.10, 22:35
                                  Wyrzucić nie po to by brać nowych, tylko po to by zaoszczędzić a resztę zmotywować. Połowa UM w godzinach pracy łazi po mieście i załatwia prywatne sprawy. Skoro druga połowa radzi sobie bez tej pierwszej to niema potrzeby, by w urzędzie pracowało tyle osób.
                                  • wampir-wampir Re: www.zapalowski.eu 18.09.10, 22:48
                                    jesus33 napisał:

> Wyrzucić nie po to by brać nowych, tylko po to by zaoszczędzić a resztę zmotywo
                                    > wać. Połowa UM w godzinach pracy łazi po mieście i załatwia prywatne sprawy. Sk
                                    > oro druga połowa radzi sobie bez tej pierwszej to niema potrzeby, by w urzędzie
                                    > pracowało tyle osób.

Oj Jesusku, Jesusku. A znasz prawo Parkinsona? Urzędy mają to do siebie, że pracuje w nich znacznie więcej osób, niż potrzeba :-)))
                                    Ja szczerze mówiąc przestałem wierzyć w zapewnienia o ograniczeniu zatrudnienia w administracji. Jak ktoś naprawdę ograniczy, to uwierzę, ale na slogan kampijny taki nie dam się nabrać.
                                    • jesus33 Re: www.zapalowski.eu 18.09.10, 23:02
                                      Ale ja Ciebie nie nabieram i nawet nie wiem czy któryś z kandydatów ma takie plany. Od czegoś jednak trzeba zacząć, więc byłaby to wspaniała okazja do tego by pomścić wszystkich petentów czekających w kolejce do Pani, która akurat jest zajęta czymś pilniejszym, jak np. myciem kubków,czy dyskusją na temat ceny jaj na zielonym rynku itd.
                            • Gość: kres Re: www.zapalowski.eu IP: 79.139.106.* 18.09.10, 20:59
                              piszesz wampirze jak powinno być, ale tak nie jest. Co w takim przypadku robić, nie iśc na wybory, wybierać na zasadzie wyliczanki?
                              PiS wystawił kandydata którego promuje jako menadżera ale oprócz tego że jest dyrektorem szpitala/z powołania politycznego samorządu wojew./ nic o nim nie wiemy. Tytuł dr ekonomi ma nam wystarczyć. To nie jest mało, zwłaszcza w porównaniu do wykształcenia innych kandydatow. Ale jest to za mało aby głosować na człowieka.
                              • kosmofan Re: www.zapalowski.eu 18.09.10, 21:13
                                A może ktoś z zewnątrz? Tak czynią dobre kluby piłkarskie.
                              • wampir-wampir Re: www.zapalowski.eu 18.09.10, 21:23
                                Gość portalu: kres napisał(a):

> piszesz wampirze jak powinno być, ale tak nie jest. Co w takim przypadku robić,
                                > nie iśc na wybory, wybierać na zasadzie wyliczanki?

Nie wiem, ale skłaniam się do niegłosowania w tych wyborach. U mnie kandyduje z PO dotychczasowy vice prezydent ze słabiutkiej ekipy, która przez ostatnią kadencję nic nie robiła, tylko marudziła, że się nie da, bo trzeba posprzątać po PiS-ie, z PiS-u vice kurator oświaty z politycznej nominacji, który niczym szczególnym się nie wyróżnia i w kółko opowiada jak to było super, gdy rządził w mieście PiS, przy czym oczywiście było fatalnie, z SLD trep, były dowódca garnizonu i współpracownik Jaruzela, co uważa za koronny argument w wyborach, a z SDPL-u Sierakowska, która poza antyklerykalizmem i proaborcyjnością nie ma kompletnie nic do zaproponowania. Ktokowiek wygra, nic się nie zmieni, więc po co mam głosować?
                            • Gość: errata Re: www.zapalowski.eu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 02:22
                              na co dzień*
                          • tadeusz.4 Re: www.zapalowski.eu 18.09.10, 22:48
                            Co jest lepsze do oceny , brak wiedzy o pog
                            > lądach , bełkoczący kandydat czy wyraziste poglądy?

Najlepsze do oceny są wyraziste poglądy niejakiego Janusza Korwina-Mikkego - tylko że mało kto życzyłby sobie wygranej tego pana w jakichkolwiek wyborach (może ty znasz kogoś, kto chciałby go mieć za swojego posła/senatora/prezydenta miasta/wójta gminy, bo ja nie). Wyraziste poglądy to żaden argument w merytorycznej dyskusji, bo można mieć wyraziste poglądy nt. du.py Maryni, a od tego niewiele się zmieni w kwestii zadłużenia miasta, zdobycia środków unijnych, poprawy dróg, sytuacji komunikacyjnej itd.
          • Gość: abc Re: www.zapalowski.eu IP: 79.139.106.* 18.09.10, 21:07
            A dlaczego nie możesz pójść głosować? Złozyłeś jakieś ślubowanie? Należysz do sekty? Nie masz dowodu?
            To ma być obywatelska postawa?
            • Gość: kres Re: www.zapalowski.eu IP: 79.139.106.* 18.09.10, 21:48
              za komuny wchodziłem za parawan,co już było podpadające i albo przekreslałem wszystkich albo głosowałem na ostatniego na liście. Z jednej strony mam jak wiekszość wstręt do polityków , obojetnie z jakiej opcji , z drugiej strony wracając do tej nieszczęsnej komuny , chcielismy wtedy normalnych wyborów. Nie biorąc teraz w nich udziału musiałbym zaprzeczyć samemu sobie. Po co mi była Solidarność w 80 roku.Ktoś decydował za mnie wtedy i ktos ma decydować teraz?
              • wampir-wampir Re: www.zapalowski.eu 18.09.10, 21:56
                Ja mam ten sam dylemat. W czerwcu 89 jeszcze nie mogłem głosować, byłem za młody, ale potem nie opuściłem żadnych wyborów. Nie wiem co zrobię, może po prostu wszystkich kandydatów na prezydenta skreślę. Kandydata na radnego akurat mam fajnego w swojej dzielnicy, więc na wybory pójdę.
                • Gość: kres Re: www.zapalowski.eu IP: 79.139.106.* 18.09.10, 22:11
                  wyrażenie swojej dezaprobaty w postaci skreslenia wszystkich też jest wyborem.Po prostu żaden kandydat mi nie odpowiada i protestuję w ten sposób. W ostatnich wyborach prezydenckich wybieralismy również kandydatke do Senatu, wdowę po senatorze.Partie się tak umówiły że była jedyną kandydatką.Zaprotestowałem własnie skreślając tą panią, podobnie zresztą zrobiło bardzo dużo wyborców.Co prawda senatorem została/wystarczył jej 1 głos/ ale ma tez dyskomfort. Tak się po prostu nie robi i należy protestować przeciwko takim praktykom.
                  • Gość: Cypis Re: www.zapalowski.eu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 22:18
                    Dyskomfort?

Alicja Zając: to nie moja wina, że byłam jedyna w wyborach do Senatu - nowiny24.pl
    • Gość: mała pysia Re: Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 11:57
      "Chce postawić na oddłużenie Przemyśla poprzez inwestycje, na które można wykorzystać unijne pieniądze."

Zapytałam wujka google o "oddłużenie poprzez inwestycje", ale o czymś takim nie słyszał. O "oddłużaniu przez inwestowanie" też nic nie wie.

Cóż to za super zyskowne inwestycje, które mają zarobić na siebie i jeszcze na spłatę zadłużenie miasta
      • Gość: Gość Re: Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu IP: *.toya.net.pl 19.09.10, 12:36
        Ograniczone środki finansowe miasta należy inwestować w zadania, które będą sprzyjały pozyskiwaniu inwestorów tworzących miejsca pracy i płacący podatki. Tym sposobem można zwiększyć dochody miasta, a więc zmniejszać zadłużenie. Oczywiście na te zadania należy pozyskiwać maksymalnie jak się da dofinasowanie z funduszy zewnętrznych.
        Zadania generujące tylko wydatki, typu remonty chodników, ulic (z wyjątkiem tych w okolicy terenów inwestycyjnych) mogą i wobec dużego zadłużenia miasta muszą poczekać.
        • Gość: gość Re: Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu IP: 46.114.10.* 19.09.10, 12:57
          Dokładnie to samo obiecywał kiedyś obecny prezydent.Jak mu wyszło każdy widzi.Ani Choma ani Zapałowski nie są zdolni do rządzenia tym miastem.U Ferenca w Rzeszowie nie byliby nawet naczelnikami w magistracie.Co takiego obaj osiągnęli nim weszli do polityki?Gdzie dzisiaj byłoby ich miejsce gdyby nie polityka?Jakież posiadają kwalifikacje?
          • Gość: aaa Re: Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 19.09.10, 13:18
            To ze wybieranie miedzy kandydatami jest praktycznie wyborem miedzy cholera a dzuma wie chyba kazdy. Mysle, ze najistotniejsze jest tzw. zaplecze kandydata czyli kandydaci na vice, kierownikow, naczelnikow itd itp. A o nich raczej nic nie wiadomo. Gdyby ktorys kandydat powiedzi: wybierzcie mnie a moim zastepca d/s gospodarczych bedzie X, ktory taka role pelnil w UM w miescie Y. X dobral sobie grupe ludzi, ktora w ciagu czterech lat pozyskala z zenetrznych zrodel kilka miliardow zlotych na inwestycje. I tych ludzi X przyprowadzi ze soba, zamiast p. Zosi i p.Janka, ktorych jedyna umiejetnoscia jest to, ze sa znajomymi/krewnymi krolika itd itp. Wtedy na takiego kandydata glosowalbym z czystym sumieniem.
        • Gość: mała pysia Re: Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 13:28
          Gość portalu: Gość napisał(a):

> Ograniczone środki finansowe miasta należy inwestować w zadania, które będą spr
          > zyjały pozyskiwaniu inwestorów tworzących miejsca pracy i płacący podatki. Tym
          > sposobem można zwiększyć dochody miasta, a więc zmniejszać zadłużenie. Oczywiśc
          > ie na te zadania należy pozyskiwać maksymalnie jak się da dofinasowanie z fundu
          > szy zewnętrznych.
          > Zadania generujące tylko wydatki, typu remonty chodników, ulic (z wyjątkiem tyc
          > h w okolicy terenów inwestycyjnych) mogą i wobec dużego zadłużenia miasta muszą
          > poczekać.

Takie podręcznikowe regułki powtarzano przez lata. Praktyczne efekty znamy.
          To kandydat Zapałowski chce wstrzymać remonty ulic, a zaoszczędzone w ten sposób środki chce przeznaczyć na "zadania, które będą sprzyjały pozyskiwaniu inwestorów tworzących miejsca pracy i płacący podatki"?

Na czym chce jeszcze oszczędzać?
          Jaka jest przewidywana kwota oszczędności?
          Na jakie zadania sprzyjające pozyskiwaniu inwestorów chce te pieniądze wydać?
          • Gość: aaa Re: Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 19.09.10, 13:36
            Nic prostszego jak wybrac sie na spotkanie z kandydatem i zadac mu te pytania. Albo liczyc na to, ze kandydat pojawi sie na forum i na nie odpowie.
            • Gość: kres Re: Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu IP: 79.139.106.* 19.09.10, 13:45
              żaden kandydat nie chce pierwszy ogłosić programu wyborczego,bowiem będzie poddany największej krytyce, dlatego zwlekają.Ponadto przeciwnicy wybiorą dla siebie to co dobre, a to co krytykowane odrzucą. Nie mam zamiaru chodzić na spotkania wyborcze, z róznych przyczyn, ale mam prawo do informacji za posrednictwem mediów o programie gospodarczym kandydatów.
              • Gość: aaa Re: Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 19.09.10, 13:49
                Masz prawo do informacji ale kandydat moze nie miec zamiaru tych informacji udzielac :)
            • Gość: mała pysia Re: Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 13:58
              Gość portalu: aaa napisał(a):

> Nic prostszego jak wybrac sie na spotkanie z kandydatem i zadac mu te pytania.
              > Albo liczyc na to, ze kandydat pojawi sie na forum i na nie odpowie.

Ale to kandydat chce pozyskać głosy wyborców i zasiąść w fotelu prezydenta, a nie wyborcy mają poszukiwać jego głosu?
        • Gość: ciekawy Re: Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.10, 08:04
          proszę podać propozycję budżetu miasta na 2011r i kierunki na następne lata
    • Gość: spokojny Re: Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 14:00
      będzie pierwszym który bez min 50 % udziału własnego pozyska fundusze unijne, a gazową elektrociepłownię budując (100mil zł) zlikwiduje 40 miejsc pracy w obecnej ciepłowni......
      • Gość: gość Re: Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu IP: *.toya.net.pl 19.09.10, 15:54
        Pieniądze na inwestycje chce wyłożyć prywatny inwestor. Gdzie jest napisane, że jak wybuduje się elektrociepłownię w pobliżu ul. Ofiar Katynia to ma zostać w konsekwencji zlikwidowany obecny MPEC, a tym samym miejsca pracy.
        Cytat "Inwestorem mogłoby być Towarzystwo Elektrowni Gazowych Sp. z o.o. w Warszawie. Zamojska Korporacja Energetyczna była by odbiorcą energii elektrycznej, a odbiorcy z terenu miasta korzystaliby z 20% obniżki ceny energii. Odbiorcami energii cieplnej byłoby MPEC i zakłady przemysłowe. Cena ciepłej wody (pary) byłaby o ok. 30% niższa od obecnie produkowanej przez ciepłownię MPEC. Poza korzyściami ekonomicznymi nie mniej istotnym jest ekologiczny charakter inwestycji, gdyż gaz ziemny jest paliwem ekologicznym." - na podstawie gazety "Misiek".

Takie są założenia i jest zainteresowany inwestor, który już wcześniej chciał rozpocząć inwestycję, ale nie było przychylności władz miasta.
        Jeżeli będzie konkurencja producentów ciepła na rynku, to jest szansa na mniejsze ceny dla użytkowników indywidualnych. Póki, co mamy monopol MPEC, który ma problem z dostarczeniem ciepła do większej części miasta. Swoim zasięgiem sieci ciepłowniczej obejmuje przede wszystkim Zasanie oraz fragment Śródmieścia. Jest więc miejsce dla dodatkowego wytwórcę energii cieplnej.
        Dawny Zakład Płyt Pilśniowych posiada ciepłownię i zasila pobliskie osiedla. W planach jest budowa ciepłowni w pobliżu obecnego FIBRISU i budowa sieci ciepłowniczej w kierunku Starego Miasta. O tym, że jest to niezbędne, aby kamienice na Starym Mieście były ocieplane ekologicznymi paliwami, a nie jak obecnie z domowych piecyków opalanych węglem i nie wiadomo, czym jeszcze możemy się przekonać w okresie zimowym. Gryzący smog, który oczywiście potwierdzają statystyki inspektoratu ochrony środowiska. Zanieczyszczenia te dodatkowo niweczą wysiłki poświęcone remontom kamienic – zanieczyszczone powietrze w połączeniu z opadami deszczu niszczą szybciej elewacje budynków.
        • Gość: mała pysia Re: Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 17:12
          Gość portalu: gość napisał(a):
          > O tym, że jest to niezbędne, aby kamienice na
          > Starym Mieście były ocieplane ekologicznymi paliwami, a nie jak obecnie z domo
          > wych piecyków opalanych węglem i nie wiadomo, czym jeszcze możemy się przekonać
          > w okresie zimowym.

Ta, ... a tych których nie stać na kupienie węgla czy drewna niezbędnego do ogrzania mieszkania, będzie stać na płacenie rachunków ciepłowni.

A ja myślałam, ze budynki ociepla się wełną mineralną, styropianem, ...
          Coraz lepiej, - "oddłużenie poprzez inwestycje", "ocieplanie ekologicznymi paliwami", a kampania się dopiero rozkręca. Jeszcze chwila i odbierzemy Rzeszowowi tytuł "stolica innowacji" ;)
          • jesus33 Re: Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu 19.09.10, 20:21
            Pysiu jesteś dzisiaj do wszystkiego strasznie sceptycznie nastawiona. Życzę Ci więcej wiary, ona podobno czyni cuda, więc może i nas taki cud spotka. ;)
            • Gość: mała pysia Re: Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 22:47
              "Niedowiarką" to jestem na co dzień. Ale się porobiło. To jeszcze trzeba w to "oddłużenie poprzez inwestycje" lub "ocieplanie ekologicznymi paliwami" wierzyć? ;)

• Gość: swoj Re: Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.10, 22:50
              Pierwszy numer gazetki pokazał że w Przemyślu może być troszkę inaczej. Wystarczy troszeczkę inowacyjnego myślenia, innego patrzenia na organizację pracy. Należy zrobić jakiś krok do przodu a nie tylko marudzić, marudzić, marudzić ... .
              • wampir-wampir Re: Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu 19.09.10, 22:59
                Przed wyborami zazwyczaj okazuje się, że może być inaczej, a po wyborach, że jest tak samo, dlatego marudzimy.
                • Gość: mała pysia Re: Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 23:11
                  Gracjan Roztocki - Do roboty ;)
                  • wampir-wampir Re: Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu 19.09.10, 23:17
                    He, he, he ;-)))

www.youtube.com/watch?v=fGO2xNSKj64&feature=related
                    • Gość: mała pysia Re: Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 23:31
                      Krawat dostał pewnie od Samoobrony, tylko białe paski skurczyły się w praniu ;)
        • Gość: spokojny Re: Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.10, 07:35
          a kto i za czyje pieniądze przestawi kamienice z piecy na ekologiczne ciepło z elektrociepłowni, prąd o 20% taniej dla wybranych, miejscowych?? czuć kiełbasą wyborczą
    • Gość: ja Re: Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.10, 08:42
      Zapałowski ma równie "realne" szanse jak Asterix.
      Tak wędrował, że obecnie raprezentuje plankton polityczny. Szkoda mi czasu na pisanie o tym gościu.
    • fanka_online Re: Nie boska komedia!;) 20.09.10, 09:27
      Cóż za arcykomiczna kampania! Te laurki i pieśni ku czci! Te wyimaginowane zasługi! No i hasełka; elektryfikacja plus innowacja, a duch Lenina chichocze w piekle...
      A sztab jaki zabawny; jeden mściwy harcerzyk w krótkich spodenkach, ale z gitarą, dwie uciekinierki z Tworek zdolne jedynie do rozmnażania przez podział (nicków) i okazjonalnie dwóch ex bojowników o wolność i demokrację. JareK by się nie powstydził!:)))

Miernoty tego miasteczka, łączcie się!
      • jesus33 Re: Nie boska komedia!;) 20.09.10, 09:35
        A czy Ty najpiękniejsza przypadkiem nie dzwoniłaś wczoraj do kandydata? I po co? :)) Jesteś śmieszna! Dostałaś ultimatum, albo się zachowujesz na forum, nie wyzywasz i stosujesz się do netykiety, albo...
        • jesus33 Re: Nie boska komedia!;) 20.09.10, 09:42
          Może napiszesz forumowiczom co Ci kandydat odpowiedział i dlaczego na forum leczysz przez to swoje frustracje. Wszyscy chętnie o tym poczytamy. Dodam jeszcze tylko, że niektórzy nie są zainteresowani współpracą ze starymi ropuchami.
          • jesus33 Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu 20.09.10, 16:49
            Aaa miałeś świetny pomysł z tym, by kandydat mógł odpowiadać na pytania wyborców bo to on jest dla nich i to on powinien się starać ;))
            Ciekawe czy inni kandydaci wezmą z niego przykład :))

Gość portalu: Robespier napisał(a):

To nieudacznik i lewus .Nic nie zrobił nigdy dla tego mias
            > ta.

Kandydat odpowiada :) :
            www.zapalowski.eu/#
            • Gość: pedro paulo Re: Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 17:15
              Jesus, Ty tu nie trać czasu tylko pędź do fryzjera, no intronizacja niebawem....
              • jesus33 Re: Zapałowski powalczy o władzę w Przemyślu 20.09.10, 17:34
                Zrezygnowałam z fuchy zostania królem Polski, postanowiłam za radą Wampira zostać Cesarzową . Obecnie trwają negocjacje między rządem RP a CHRL, więc z tym fryzjerem to jeszcze za wcześnie :)
    • Gość: Cypis Andrzej Zapałowski będzie walczył o urząd prezyden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 19:02
      Zapałowski będzie walczył o urząd prezydenta Przemyśla - nowiny24.pl
      • Gość: voyto Re: Andrzej Zapałowski będzie walczył o urząd pre IP: *.chello.pl 20.09.10, 19:52
        Akurat ten Pan nie jest moim typem na prezia miasta, w SLD jest osób bardziej kompetentna. Ale też bardzo łatwo będzie każdemu kandydatowi zaskarbić sobie serca Przemyślan. Wystarczy wszak ożywić strefę ekonomiczną, a bezrobocie spadnie z 19,8% do 5%. I uda się to każdemu, kto sprzyjać będzie inwestycjom, a nie jak obecny prezydent - kilku kolesiom sklepikarzom. I podtrzymuję, że dla miasta pozyskanie na terenie naszego oddziału SSE 40-50 inwestorów to jest przysłowiowy "pikuś", a oznacza to 10-15 tys miejsc pracy. W następstwie zaistnieją na lokalnym rynku europejskie firmy logistyczne (którym nie dał szansy RCh, nie zezwalając na działalność), potem otworzy swe podwoje z 5-6 centrów handlowych (na razie mamy 2 a np. Rzeszów otwiera już 15-te i 16-te). To tez min. 4 tys miejsc pracy. I co tu dodać?
        • Gość: sierżant Wareda Re: Andrzej Zapałowski będzie walczył o urząd pre IP: *.eplus-online.de 20.09.10, 22:25
          Zaczęła się licytacja.Po Kuchcińskim mamy Zapałowskiego.Jeszcze dojdzie Choma.W sumie okazać się może,że mamy najzdolniejszych i najbardziej aktywnych polityków i działaczy samorządowych w kraju.Chciałbym od tych ludzi usłyszeć tylko jedno-ile przez ten czas uzyskaliście pieniędzy dla siebie?Robiliście i robicie wszystko dla pieniędzy.Chwalenie się waszymi osiągnięciami za pomocą rodziny jak w przypadku AZ jest nikczemne i obrzydliwe.Dlaczego wyborcy nie wychwalają waszych zasług?
          • kosmofan Re: Andrzej Zapałowski będzie walczył o urząd pre 20.09.10, 22:30
            Święta prawda!Dobrego chwalą ludzie,zły chwali się sam.
            • valmont80 Re: Andrzej Zapałowski będzie walczył o urząd pre 21.09.10, 00:19
              Cz to jakiś cytat z biblii? :) afee:)
          • matlak2 Re: Andrzej Zapałowski będzie walczył o urząd pre 23.09.10, 02:25
            Odpowiadasz na:
            Gość portalu: sierżant Wareda napisał(a):

> Zaczęła się licytacja.Po Kuchcińskim mamy Zapałowskiego.Jeszcze dojdzie Choma.W
            > sumie okazać się może,że mamy najzdolniejszych i najbardziej aktywnych polityk
            > ów i działaczy samorządowych w kraju.Chciałbym od tych ludzi usłyszeć tylko jed
            > no-ile przez ten czas uzyskaliście pieniędzy dla siebie?
            ---
            KUCHCINSKI - zarobil 220 tys. jako wicewojewoda [pierwsza praca w zyciu, rozpoczeta w wieku 44 lat], jako posel skasowal juz 1,35 mln zl, jako wicemarszalek Sejmu wezmie ekstra 240 tys., z innych ''zarobionych'' fantow - 135 ha ziemi
            ZAPALOWSKI - jako posel skasowal ponad 0,5 mln zl, jako europosel - 0,7 mln zl, ziemi ma ponad 250 ha
            CHOMA - jako prezydent zarobil dotad 1 mln zl
            --
      • Gość: mała pysia Re: Andrzej Zapałowski będzie walczył o urząd pre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 09:53
        "Uwolnijmy pozytywną energię i pomysły mieszkańców"
        Ciekawe, kto, gdzie i dlaczego tę energię i pomysły uwięził?

Dzionek warto zacząć optymistycznie. Tytuł wieloznaczny, ale jest szansa, że dla każdego coś miłego i co najważniejsze z energią - "Hej po dolinie"

• Gość: kres Re: Andrzej Zapałowski będzie walczył o urząd pre IP: 79.139.106.* 21.09.10, 10:47
          jest takie powiedzenie - "jak bys nie stanął zawsze d..a z tyłu" - przepraszam ,to odnośnie komentarzy. Brak informacji ze strony kandydata czy jego ludzi - żle, jest informacja - żle. Chyba że to sa działania zwalczających się stron. Ja juz wolę jak informacja jest a "ziarno od plew " sam sobie odrzucę.
          • Gość: mała pysia Re: Andrzej Zapałowski będzie walczył o urząd pre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 11:28
            Ci ludzie to są ... . A ja się biedna tak staram, nawet wrzuciłam optymistyczną piosenkę ;)

Te informacje od kandydata i jego ludzi wzbudziły w świecie realnym jakąś rzadko spotykaną radość, masowy optymizm wśród mieszkańców Przemyśla?
    • Gość: Cypis Zapałowski chce ... Bezpartyjnie i wielokulturowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.10, 16:12
      Zapałowski chce pokonać Chomę - pressmedia.com.pl

Bezpartyjnie i wielokulturowo - zycie.pl
      • jesus33 Re: Zapałowski chce ... Bezpartyjnie i wielokultu 23.09.10, 02:13
        Zazwyczaj frustracja każe odpowiadać na takie pytania:
        www.zapalowski.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=1204&Itemid=64
        Niestety takie życie i trzeba się pogodzić z tym, że ludzie śmią wątpić!
        Zwłaszcza w tych którzy są życiowymi asekurantami i nie palą za sobą mostów!
        • jesus33 Re: Zapałowski chce ... Bezpartyjnie i wielokultu 23.09.10, 02:30
          Moja postawa była zgodna z moimi zobowiązaniami wyborczymi w stosunku do osób, które na mnie głosowały. Trudno, abym realizował zobowiązania osób, które nie udzieliły mi poparcia.
          Kwestia bardzo sporna i dyskusyjna.
          Po pierwsze, postawa może i była, ale czy wywiązał się Pan ze wszystkich zobowiązań wyborczych? (mogę sięgnąć i przypomnieć ?!)
          Po drugie, wiele osób udzieliło Panu poparcia z czystej sympatii, ale to nie znaczy, że zgadzało się z Pana poglądami!
          Po trzecie, pada filozoficzne pytanie! Czy warto oddać głos na osobę, która nie liczy się z moimi poglądami i nie bierze pod uwagę tego, że głosuje na nią z czystej sympatii?
          Kto kogo karmi?
          • Gość: aaa Re: Zapałowski chce ... Bezpartyjnie i wielokultu IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 23.09.10, 08:51
            Mnie raczej malo interesuje co kto jako posel zrobil do tej pory dla Przemysla.
            Kandydaci powiedzieli mniej wiecej co chcieliby zrobic po wyborze na prezydenta.
            Chcialbym uslyszec (przeczytac) jak maja zamiar to zrobic.
            • jesus33 Re: Zapałowski chce ... Bezpartyjnie i wielokultu 23.09.10, 09:31
              Też bym chciała to usłyszeć i niech to będą konkrety, których na razie nie mogę się doszukać w programach żadnego z kandydatów. Mówią na przykład o strefie ekonomicznej, ale nie mówią szczegółowo na ten temat, a to mnie interesuje najbardziej. Kogo drodzy kandydaci chcecie ściągnąć do Przemyśla, czy prowadzicie już z kimś rozmowy?
      • Gość: mała pysia Re: Zapałowski chce ... Bezpartyjnie i wielokultu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 13:15
        Na czym ma polegać promowanie wielokulturowych walorów miasta?
        Do Przemyśla wróci Wielokulturowy Festiwal "Galicja", Festiwal Kultury Ukraińskiej?
        • Gość: refanka ee.... Zapałowski nieee ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 13:26
          Zapałowski Prezydentem miasta.
          Przemyślanie !! przepadniemy z kretese.
          O tempora, o mores!
          • Gość: aaa Re: ee.... Zapałowski nieee ... IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 23.09.10, 13:56
            Moze kazdy z kandydatow powinien zagrac publicznie w sim city :) Przemyscy informatycy (a jest ich pewni paru) mogloby szybko opracowac taka wersje gry, ktora oddawalaby przemyskie realia. I kandydat z najlepszym wynikiem mialby powazny argument za swoja kandydatura :)
            • Gość: mała pysia Re: ee.... Zapałowski nieee ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 15:24
              Z publiczną grą w sim city może nie wypalić. Przyjedzie telebim i znowu będą kłopoty ;)
              Może jakiś staromiejski wielobój prezydencki?

Tak poważnie, to na początek kandydaci mogliby wymienić trzy najważniejsze sprawy jakimi chcą się zająć w pierwszych dniach swojej prezydentury.
              • Gość: aaa Re: ee.... Zapałowski nieee ... IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 23.09.10, 15:32
                Mala pysiu, ja to bym wolal, zeby nie tylko powiedziali jakimi problemami chca sie zajac ale tez jak maja zamiar je rozwiazac.
                Bo jak znam koandydatow, to powiedza np. oddluzyc miasto, sciagnac inwestorow tworzacych nowe miejsca pracy i poprawic bezpieczenstwo. Ale nie powiedza w jaki sposob chca to osiagnac.
                • Gość: mała pysia Re: ee.... Zapałowski nieee ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 16:08
                  Zgadzam się. Patrząc na kandydatów jakich nam przedstawiono, to z dowiedzeniem się jak chcą rozwiązywać problemy będzie najtrudniej. Od czegoś trzeba jednak zacząć. Najpierw niech powiedzą co chcą zrobić, potem dlaczego właśnie to, a nie coś innego i na koniec w jaki sposób chcą to zrobić.

Pytanie o trzy najważniejsze sprawy jakimi chcą się zająć w pierwszych dniach swojej prezydentury trochę ogranicza pole manewru, ponieważ trudno zasłonić się programem komitetu wyborczego i wspaniałymi wizjami rozwijającego się miasta.
          • Gość: M Re: ee.... Zapałowski nieee ... IP: 79.139.112.* 23.09.10, 14:18
            ta niech lepij swoji baby pilnuji :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka