wampir-wampir 28.09.10, 20:47 Powoli, ale się zmienia... rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,8437914,Radni_zmienili_zdanie___Nie__dla_osiedlowej_kaplicy.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Analityk Re: Vox populi... IP: *.toya.net.pl 29.09.10, 07:02 Chyba tak.. tylko koorfa dlaczego tak wolno... tych pasozytów trzeba szybciej pozbawiać możliwości zassysania.. a jak ktoś ich popiera (nie mam nic przeciw) to niech z własnej kieszeni ich utrzymuje a nie z publicznej.. Odpowiedz Link Zgłoś
common-sense-ltd Re: Vox populi... 29.09.10, 07:29 Bardzo słusznie, Analistyk. Kiedy Potocki zamordował synową rękami Kozaków, z własnych środków wybudował klasztor Benedyktynkom, aby modliły się za jego czarną duszę. Własne rachunki płaćcie ze swojej kieszeni. forum.gazeta.pl/forum/w,165,116957989,116988049,Re_Dla_obludnych.html Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: Vox populi... 29.09.10, 10:59 Pierwszą obłudnicą na tym forum jesteś Ty, moja droga. W dni powszednie na tym forum i w życiu pewnie też, łamiesz ósme przykazanie. Co niedzielę zasuwasz do kościoła, bijesz się w pierś, po czym uderzasz czołem w tacę. Chociaż nie, takie jak Ty na tacę nie rzucają, owszem systematycznie przekraczają progi kościoła, ale swoje obowiązki utrzymania go zrzucają na niewierzących, cóż za obłuda! Pewnie też chodzisz do spowiedzi, i przyrzekasz mocne postanowienie poprawy, które powinno być następstwem szczerego i prawdziwego żalu za grzechy. Bez żalu za grzechy i postanowienia poprawy Twoja spowiedź jest nieważna. Jesteś obłudnicą do kwadratu. Na tacę nie rzucasz, a do kościoła chodzisz. Do spowiedzi chodzisz przewietrzyć tylko sumienie, nie dotrzymujesz warunków spowiedzi, więc to tak jakby jej nigdy nie było. Wracając do tematu, bo na Ciebie szkoda czasu. Owszem ludzie przestają milczeć, ale o dwadzieścia lat za późno. Ile takich działek przekazano i ile państwo Polskie przez dwadzieścia lat już straciło?! Po '89 roku powinniśmy zerwać z ciągłością państwa, dzięki takiemu rozwiązaniu nie ponosilibyśmy teraz kary i przede wszystkim odpowiedzialności finansowej za długi PRL-u, nie byłoby teraz szwindli. Taki pomysł próbował przeforsować Leszek Moczulski, jednak nie był on po myśli działaczy PZPR i wysoko postawionych hierarchów kościelnych, czynnie współpracujących z władzą ludową, to te dwie grupy w okresie transformacji obłowiły się najbardziej, godząc w interes Polski i Polaków. Śmiać mi się chce jak słyszę osoby, które mówią o sobie jestem patriotą i katolikiem, niestety same siebie oszukują. Ktoś kto jest patriotą, nie może godzić się z okradaniem państwa Polskiego, nie może godzić się z tym, że z budżetu państwa wypływają miliony na min. remonty placówek dyplomatycznych Watykanu! Ktoś kto jest patriotą powinien walczyć o to, by w Polsce budowano przedszkola i szkoły, a nie pomniki! W dzieciach i młodzieży jest przyszłość tego kraju, a nie w tablicach pamiątkowych! Kiedy w Przemyślu wybudowano od podstaw nowe przedszkole? Ja sobie nie przypominam, za to w ciągu ostatnich piętnastu lat postawiono w samym tylko Przemyślu trzy kościoły. Pieniądze na ich budowę to nie tylko, comiesięczny haracz ściągany systematycznie i z wielką determinacją, przez zauroczone proboszczem wierne. To również dofinansowanie z budżetu państwa, a do tego należy jeszcze doliczyć działki w bardzo atrakcyjnych punktach miasta, oddane za Bóg zapłać. Kolejny ciekawy artykuł: wiadomosci.onet.pl/regionalne/slask/ogromne-tereny-na-slasku-zwrocone-kosciolowi,1,3704722,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kres Re: Vox populi... IP: 79.139.106.* 29.09.10, 12:37 to że radni-politycy zmienili swoja decyzję to mnie specjalnie nie dziwi,chociaż sprzeciwienie sie kościołowi to wymaga trochę odwagi.Nasi radni napewno czegos takiego by nie uczynili.Jestem przede wszystkim zbudowany postawą mieszkańców Rzeszowa,otwarcie wystąpili przeciw warcholstwu plebanów, to już jest inne społeczeństwo,nie boją się mowić to co myślą. I tak mi sie wydaje że w Przemyslu to było by nie do pomyslenia. Tak więc Jesusie cała nadzieja w tym że Twoje pokolenie wychowa dzieci ktore nie będa klękać na widok księdza,będą umiały mu powiedzieć prosto w twarz co się im nie podoba. A sporo jest i zapewne będzie do powiedzenia.Kto jest wierzący niech nie odrzuca Boga,ale powinien mieć prawo odzucic to co jest złego w instytucjach kościelnych i w ludziach którzy te instutucje reprezentują. Przykład Rzeszowa i Stalowej Woli daje pewną nadzieję na normalność,podkreślę prawo ludzi do wiary,do Boga ale tez prawo do przeciwstawienia się zakłamaniu,obłudzie "pasterzy" A są wsród nich tacy co nawet baranów nie wolno im powierzać. Odpowiedz Link Zgłoś
common-sense-ltd Re: Vox populi... 29.09.10, 13:55 Cała nadzieja Kres, że pokolenie netomanek w ogóle zajmie się wychowywaniem własnych dzieci. Kiedyś szacunek do innych ludzi wynosiło się z domu, a szkoła była miejscem w którym się go egzekwowało. Ordynarna matka alkoholiczka, która non stop siedzi na necie stukając na klawiaturze wulgarne, pełne nienawiści do innych teksty, może jedynie zdeprawować, tak samo jak skorumpowany nauczyciel. Ale to ona zbierze kiedyś pokłosie. Odpowiedz Link Zgłoś
common-sense-ltd Re: pees do Kres:) 29.09.10, 14:03 Kto Ci kazał kiedykolwiek KLĘKAĆ przed księdzem i dlaczego?!;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kres Re: pees do Kres:) IP: 79.139.106.* 29.09.10, 15:14 przepraszam,żywię tyle samo szacunku do Ciebie co i Jesusa,która nie wystepuje na forum anonimowo.Z doswiadczenia życiowego wiem że nie warto wchodzić w konflikty,tym bardziej ze brak mi pełnych danych o stronach wystepujących w konflikcie jak i o przyczynie konfliktu.Bazowanie na samych słowach przeczytanych na forum uważam za nie wystarczające,być może są przyczyny o których się tutaj nie pisze. Co do tematu,wychowany byłem w wielkim szacunku dla księży,ksiądz był niepodwazalnym autorytetem. I znowu życie mnie nauczyło że wiekszości z nich szacunek sie nie należy,natomiast autorytet przynależy bardzo nielicznym,wręcz jednostkom. Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: pees do Kres:) 29.09.10, 16:05 Kres, nie było żadnego konfliktu miedzy mną, a Fanką. Po prostu razem popiłyśmy w Mieszczańskiej, zaczęła się do mnie dostawiać, powiedziałam że nie mam ochoty, a ona zrobiła wielkie halo na całe forum! :)) Mówiłam jej, że każdemu się zdarza (no może niekoniecznie w tym wieku), ja też do świętych nie należę i że nie uznaję tego za molestowanie, ale za rodzaj nowego doświadczenia (tak jej powiedziałam, a tak niekoniecznie jest, poza tym nie lubię się całować z wąsatymi) i tyle. To nie konflikt tylko złamane serce, ale z czasem jej przejdzie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
common-sense-ltd Re: peeses do Kres:) 29.09.10, 17:33 Kto nigdy szacunku nie odczuł, ten nigdy też szacunku nie wzbudzi. Marie von Ebner-Eschenbach Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: peeses do Kres:) 29.09.10, 23:41 I właśnie o to mi chodzi! :) Nie musisz pisać wytłuszczonym drukiem, ja mam bardzo dobry wzrok, dzięki któremu dostrzegam, że Ty z całą pewnością szacunku nigdy nie odczułaś, ale na szczęście to nie mój problem. Szacunku również nie wzbudziłaś, ani nawet Twój post (usunięty) z życzeniami dla Jobrave i jego rodziny. Ściskam mocno i życzę realizacji życiowych planów, które pozwolą na to byś szacunek odczuła, a w kolejnym etapie życia wzbudziła. Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: Vox populi... 29.09.10, 14:45 Ósme przykazanie złamałaś tylko w tym miesiącu, po raz setny! :) Kochana gdybym była neto-maniaczką to moje dziecko nie chodziłoby na basen, na szachy, do muzeum, do kina, na rower i na spacery! Ja natomiast nie dostałabym wyróżnienia od dyrekcji przedszkola za czynny udział w jego pracy, a teraz nie należałabym do trójki klasowej i szkolnej rady rodziców. Zgłoś zaniedbanie dzieci, ja jestem w stanie udowodnić bez najmniejszego problemu to co mówię. Zgłoś to, ale licz się z tym, że w efekcie końcowym staniesz przed sądem za pomówienie. Dzięki temu co piszesz na mój temat wiem, że to co piszesz na temat innych jest bujdą na resorach, mitomanko. Ciekawe co Cie tak zapiekło? Aaa, pewnie to że wycierasz kolana w kościele, ale na jego utrzymanie to już niełaska się dorzucić! :) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Vox populi... 29.09.10, 14:53 No ale to baaardzo wygodne przecież. W każdy pierwszy piątek resecik grzechów i dawaj dalej i to za friko. Taki polski katolicyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: Vox populi... 29.09.10, 16:10 Ja takich problemów na szczęście nie mam, grzeszę ile wlezie, a swoje grzeszki bardzo lubię i nie zamierzam się ich pozbywać :) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Vox populi... 29.09.10, 18:11 Ja też lubię swoje, a rozmowa z Holy Machine, której miałem się wyspowiadać, utwierdziła mnie w przekonaniu, że słusznie czynię :-))) Odpowiedz Link Zgłoś