Dodaj do ulubionych

Urząd Pracy w Przemyślu

25.10.10, 12:36
Czy jest ktoś w naszym pieknym mieście kto zajmie się wreszcie tą instytucją i zrobi tam porzadek. Osoby tam pracujące powinno się pozwalniać i zatrudnić nowe!!!!!!!!! To skandal co tam się dzieje! Te kobiety umią tam chyba tylko pić kawe i nic wiecej! Jeszcze nie załatwiłem tam żadnej sprawy żeby nie obeszło się bez komplikacji!! Gdzie można składać skargi na ten urząd bo do dyrekcji niema co bo i tak to oleje!!! Wie ktoś bo moja cierpliwość się skończyła i muszę coś z tym zrobić!!!!!
Obserwuj wątek
    • solist Re: Urząd Pracy w Przemyślu 25.10.10, 14:53
      Tak, dokładnie, kolejki ustawione na literki, "dzisiaj pancia przyjmie do zarejestrowania tylko 30 osób" (a reszta niech sobie przyjdzie na drugi dzień, może zostanie obsłużona); do tego wprost nieprawdopodobnie głupie i komunistyczne zasady donoszenia tych samych dokumentów przy kolejnej rejestracji, bo z archiwum korzystać się nie chce - zapewne chodzi o to żeby maksymalnie utrudnić i zniechecić bezrobotnych do zarejestrowania.
      • Gość: unemployed Re: Urząd Pracy w Przemyślu IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.10, 19:46
        "zapewne chodzi o to żeby maksymalnie utrudnić i zniechecić bezrobotnych do zarejestrowania"
        i wreszcie zabrali się do roboty...

a tak na marginesie, cud-miód taka praca. codziennie spotykasz się z miłymi i chętnymi do współpracy ludźmi, nadzwyczaj uprzejmymi i uczciwymi, którzy wcale nie kombinują, nie pracują na czarno/ za granicą i mają pretense, że muszą się co jakiśtam czas stawić do urzędu, mają problemy ze zrozumieniem tekstu czytanego i poprawnym wypełnieniem prostego formularza, nadzwyczaj kulturalnymi.....
        • bezrobotnaa Re: Urząd Pracy w Przemyślu 25.10.10, 20:48
          O proszę !!! Uderz w stół a nożyce się odezwą! Jesteś pewnie jedną z tych paniusiek którym płacą za picie kawy.Ciesz się że masz prace w tym wspaniałym urzędzie i nie podskakuj, bo zapewne nie dostałaś jej w wyniku ciężko przebytej rekrutacji tylko załatwił ci ją tatuś lub jakaś ciocia. Jakby było inaczej to nie pisałabyś takich głupot i doceniła to co masz. Czy ty w ogóle wiesz o czym piszesz! Nie każdy idzie do urzędu tylko po to aby mieć ubezpieczenie i kombinować na czarno, niektórzy naprawdę szukają zatrudnienia. Jeśli uważnie obserwujesz swoje miejsce pracy to napewno wiesz ,że w Przemyślu bez znajomości i nepotyzmu pracy nie dostaniesz, więc nie ubliżaj uczciwym ludziom, którzy widzą w tej marnej instytucji ostatnią deskę ratunku. A jeśli masz problem z wytrzymanie kilku godzin w twojej "ciężkiej "pracy to zrezygnuj i idź do Biedronki lub innego marketu bo tam napewno są milsi , bardziej kulturalni ludzie. Chociaż nie wiem jak długo by to trwało, bo jeśli obsługa klienta w twoim wydaniu wyglądała by tak samo jak w UP to ludzie tam już dawno by cię zlinczowali!
          • jesus33 Re: Urząd Pracy w Przemyślu 25.10.10, 23:59
            Nieprawda, w Przemyślu można dostać pracę bez znajomości i nepotyzmu. Ja jestem tego najlepszym przykładem :)) I jeszcze dodatkowo praca przyszła do mnie sama. A w tym co robię jestem zajebista, za co kierownictwo z Krakowa mnie docenia.
            Co do urzędników tak ogólnie to się zgadzam, na swoje szczęście nigdy nie poznałam tych z Urzędu Pracy.
            Zgadzam się również z Twoim przedmówcą. Mam znajomych, którzy pracują na czarno, są zarejestrowani w urzędzie tylko dla ubezpieczenia i ani myślą pójść do normalnej roboty lub samemu się ubezpieczyć. Prawda zawsze leży pośrodku.
            Jak nie masz pracy to napisz do mnie, umówimy się i pogadamy, zrobię dla Ciebie wyjątek. Normalnie strzelam sobie w nogę i zatrudniam wszystkich z rodziny :)))
          • Gość: umeployed Re: Urząd Pracy w Przemyślu IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.10, 08:35
            przykro mi, że masz tak złe doświadczenia. rozumię, że może to być frustrujące. spróbuj może troszkę mniej jadu i narzekania, popatrz na świat z nieco innej perspektywy, weź pod uwagę drugą stronę, idź na spacer, poszukaj pracy w necie, nie czekaj na łaskę....
            zauważ, że ja wcale nie twierdzę, że praca tam jest bardzo ciężka, ja tylko twierdzę że jak wszędzie jest też druga strona.

nie nie jestem jedną z tych paniusiek. jestem ich byłym petentem, który zamiast narzekać wziął się do roboty, czego i innym bezrobotnym życzę.
        • solist Re: Urząd Pracy w Przemyślu 26.10.10, 08:04
          Taka praca jak każda inna, panie z biura pracy nie sa wyjątkami i nie jedyne spotykają kombinatorów i niechętnych. Rzecz w tym, że te panie przyjmują petentów z łaską i dopiero interwencje u kierowniczki (pamietacie, całkiem niedawno?) przywracają dobry nastrój i kulturę. Odsyłanie ludzi jest przejawem bufonady i niechęci do petentów. I nie wszyscy są "niechętni do współpracy".
        • Gość: e Re: Urząd Pracy w Przemyślu IP: *.xdsl.centertel.pl 26.10.10, 12:52
          Chyba lepsza niż u prywaciaża,który trktuje Cię jak bydło,robidz p;o 12,14 godz dzienie beż wolniej soboty czy niedzieli.
        • Gość: employed Re: Urząd Pracy w Przemyślu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.10, 12:54
          > a tak na marginesie, cud-miód taka praca. codziennie spotykasz się z miłymi i c
          > hętnymi do współpracy ludźmi, nadzwyczaj uprzejmymi i uczciwymi, którzy wcale n
          > ie kombinują, nie pracują na czarno/ za granicą

Jeśli nie odpowiada praca to można zmienić zawsze a urzędnik powinien być dla petenta a nie odwrotnie jak jest teraz. Ja próbując zarejestrować się jako bezrobotny za pierwszym razem przyszedłem ok 12ej do UP i dostałem informacje ze dzisiaj już nie rejestrujemy, odparłem że jest pusto i nie ma kolejki a Pani że numerki się skończyły i już NIE REJESTRUJĄ, miałem odeprzeć "to se k...a doróbcie numerków" ale przez grzeczność tego nie zrobiłem. Drugie podejście, jestem ok 7:30, wchodzę a tu kolejka po numerki ponad 40 osób, odpuściłem sobie.
        • Gość: bezrobotna 1 Re: Urząd Pracy w Przemyślu IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.13, 13:35
          Zasadniczo nie jestem osobą nie milą czy niechętna do pracy, ale na pewno nie będę pracować jako rzeźnik, murarz, operator koparki czy Pani w agencji towarzyskiej - bo i takie propozycje bywały:) znam swoją wartość i robię wszystko aby poszerzać swoje kwalifikacje I nie uważam się za osobę która ma problem ze zrozumieniem czytanego tekstu. A te wszystkie opinie dotyczą "miłych" Pań które mają w moim przekonaniu bardzo małą kulturę osobistą i przytłacza je ciężar egzystencji, że muszą przyjmować ludzi. Zdarzają się różni ludzie mniej lub bardziej obyci, ale to nie znaczy, że taka jedna czy druga Pani ma ich traktować z góry jak intruzów. W moim przypadku jak niedawno prowadziłam działalność gospodarczą i zatrudniałam ludzi z PUP wszyscy byli bardzo mili i nie było żadnego problemu z niczym a w tej chwili kiedy ja potrzebuje się zarejestrować traktują mnie jak śmiecia, który przyszedł pozawracać im "d..." Coś chyba nie tak...
          • Gość: Zbyszek Re: Urząd Pracy w Przemyślu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.13, 14:43
            Po pierwsze te numerki, których jak zabraknie to cię nie przyjmą. To jakaś paranoja, tłumaczą, że muszą mieć czas na wprowadzanie danych do kompa. A ile to wymaga czasu? Co to instytucja zajmująca się archiwizacją danych? Tyle czasu wymaga wprowadzenie paru danych?
            Druga sprawa, niektóre załączniki, debilny wymysł, którego nie ma w innych UP.
            Po trzecie, nie przyjmą cię jak nie masz ich wszystkich, bzdura, niezgodne z przepisami. Jak nie masz mają obowiązek cię wezwać, ale muszą przyjąć wniosek, o czym dyrekcja UP jakoś nie wie. Próbowałem się raz zarejestrować i powiedziałem mam was w d....e szanowni urzędnicy. Będę radził sobie bez was i waszej pomocy.
      • Gość: jaa Re: Urząd Pracy w Przemyślu IP: *.alfaks.com 03.02.11, 09:53
        jakich ponownie tych samych dok. bo ja ide drugi raz ?!!
    • Gość: spokojny Re: Urząd Pracy w Przemyślu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 13:52
      ale pracując za pieniądze podatnika należy chyba pracować zgodnie z oczekiwaniem podatnika - i to na każdym stanowisku - a jak się nie podoba to zawsze można pracować na swoim i uniknąć krytyki.
    • Gość: demot Re: Urząd Pracy w Przemyślu IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.10, 20:11
      demotywatory.pl/2204814/Tej-strony-kubka
      • Gość: Urzędnik Re: Urząd Pracy w Przemyślu IP: *.przemysl.hypnet.pl 03.02.11, 15:15
        Wszyscy dobrze wiemy ze większość ludzi zarejestrowanych w urzędzie pracy pracuje na czarno a przychodząc tam udają bezrobotnych Panie z urzędu też dobrze o tym wiedzą także cieszcie się że jesteście tak traktowani a nie inaczej:)
        • Gość: pysio Re: Urząd Pracy w Przemyślu IP: *.alfaks.com 03.02.11, 21:42
          Ja byłem bezrobotny przez prawie cały okres kapitalizmu i mam własne obserwacje i doświadczenia. Było różnie. Początkowo to dwoili i troili się by sprostać postawionym zadaniom. W miarę upływu czasu było coraz gorzej zwłaszcza gdy było modne gadanie o niechęci do pracy,pod koniec to już wyraźnie traktowano mnie jak intruza. Przypuszczam że to było zalecenie odgórne. Kilka razy zaoferowano mi pracę ale tradycyjnie kończyło się wywaleniem bo ja sobie nie dam w kaszę dmuchać. Ostatecznie tak się wciągnąłem w status bezrobotnego że potrafiłem już egzystować jak normalny robol tzn. nie zdechłem z głodu i pod płotem a nawet mój status materialny był na pewno wyższy od przecietnej. Nigdy nie należy się załamywać bo nawet w Oświęcimiu byli szczęśliwi ludzie.
    • Gość: a do du.py Re: Urząd Pracy w Przemyślu IP: 213.25.24.* 23.10.13, 09:07
      .... co nie zmienia faktu, ze PUP w Przemyslu to porazka - pracownicy do niczego.... rozgonic ta bande z kierownica na czele
      • Gość: gonzales Re: Urząd Pracy w Przemyślu IP: *.przemysl.hypnet.pl 24.10.13, 21:27
        Urząd jest jaki jest,czyli taki jak inne urzędy.Problem leży w chorobie państwa,systemu ktory w naszym państwie obowiązuje,/ponoć takiego chcieliśmy!/
        Nie chce mi się szukać i robić tabelki ukazujące beznadziejność tego systemu. Po pierwsze należy policzyć koszt utrzymania struktury od min.pracy poprzez urzędy pracy, dalej koszt zasiłków dla bezrobotnych,koszt wszelkiego rodzaju zasiłków wyplacanych z pomocy społecznej ,po drugie koszty które nie da sie policzyć tj. emigracja,upodlenie ludzi,krętactwo lub jak kto chce tzw "zaradnośc",czyli zmuszanie ludzi do złodziejstwa i oszustw.Stracone pokolenia młodych.
        Co byłoby tańsze w utrzymaniu, obecny system czy stary za tzw komuny czyli dopłacanie do nierentownych przedsiębiorstw? W tym starym systemie ludzie wstawali rano i chodzili do pracy,młodzi po skonczeniu szkół czy studiów zaczynali pracować czyli właściwie kształtować swoje życie.Nawet jak do firmy państwo dopłacało , co było lepsze?
        Nie ma pracy a dla armii mundury szyją pakistańscy pracownicy. System jest chory i jeśli sami go nie zmienimy to nie ma sensu cokolwiek pisać źle o urzędach pracy.
        • Gość: gon - sie-zales Re: Urząd Pracy w Przemyślu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.13, 22:42
          Jasne i taki jeden z drugi paszportu nie miał to i do Angli na zmywak nie mógł jezdzić żeby sie nie upodlac, złodziejstwa nie było bo co tu kraść jak w sklepach sam ocet a i inflacja taka, ze banków nie opłacało sie rozbijac, milicja bardzo aktywnie działała tak ze kiboli i huliganów nie uświadczyłes, chyba, że wieczorem dziewczyne odprowadzałeś, która mieszka na nie twoim osiedłu dawnie dzielnicy to ci ryja obili ale w koncu po co tam lazłeś
          • Gość: gonzales Re: Urząd Pracy w Przemyślu IP: *.przemysl.hypnet.pl 25.10.13, 17:03
            Jesteś kretyn.Dlatego jesteś kretynem ponieważ nic nie zrozumiałeś. Gdzie napisałem trutniu że jestem za reaktywacją komuny?Odniosłem się do problemu bezrobocia i do patologii jaką ono niesie. Ta forma która u nas funkcjonuje jest tak droga że taniej byłoby dać ludziom pracę i do tej pracy ewentualnie dopłacić niż utrzymywać to całe gó... które jest spowodowane bezrobociem. Jak nic nie rozumiesz to się nie wypowiadaj.
            • Gość: goń-sie-zales Re: Urząd Pracy w Przemyślu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.13, 20:13
              nie odniose sie do inwektyw, którymi rzucasz na lewo i prawo, w zasadzie mnie to rybka co taki sfrustrowany gostek jak ty napisze w poscie, moge tylko z tego wnioskować , ze nie rozrózniasz wirtuala od reala przez co szkodzisz swojemu zdrowiu :)

> Jak nic nie rozumiesz to się nie wypowiadaj
              natomiast nadal twierdzę, ze jestes tak umoczony w przeszłym, niechlubnym ustroju, ze nie dostrzegłeś, ze nie możesz mi zabronic wypowiedzi :) haha dawniej cenzura ci pasiła co nie?
              • Gość: Piotrek Re: Urząd Pracy w Przemyślu IP: *.przemysl.hypnet.pl 26.10.13, 21:10
                Weźcie się wszyscy do roboty i wtedy będzie dobrze... Nie będziecie musieli tam chodzić

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka