d-a-r-e-k
14.11.10, 16:28
Witam.
Plakatów wyborczych co niemiara, obietnic przyszłości i podsumowań przeszłości również wiele. Ale dzisiaj byłem na ulicy Glinianej, na której wykonawca obwodnicy rozpoczął prace. Wjechał maszynami na prywatny teren, wyciął ludziom prywatne drzewa, rozwalił mieszkańcom prywatną ziemię. W tym momencie własność prywatna, mieszkańców Przemyśla, których Pan Choma jest Prezydentem została bezprawnie naruszona. I stąd moje pytanie - może być przedwyborcze:
1. Co Pan Prezydent m-ta Przemyśla zrobił w sprawie naruszenia posiadania prywatnej własności w związku z budową obwodnicy?
1. Czy ochronił tę własność - należy pamiętać, że inwestycja należy do wojewody, ale prowadzona ma być/jest na terenie miasta Przemyśla,
2. Czy mieszkańcy, którzy mają być wywłaszczeni (jeszcze nie są, bo nie ma decyzji wywłaszczeniowej ani odszkodowawczej) mają już zapewnione lokale o jakości co najmniej zbliżonej do tych, z których jeszcze korzystają - mieszkania, które Pan Prezydent CHOMA zobowiązał się przekazać przy ulicy Kopernika nie spełniają nawet minimalnych wymagań (grzyb chowany pod regipsem, w uliczce burdel pod gołym niebem, pijaństwo i syf - żeby nie być gołosłowny to każdy może to zobaczyć pomiędzy stacją PKS a szkołą)
3. Czy Pan Prezydent przypilnował aby mieszkańcom, których jest Pan Prezydentem, dostali decyzję odszkodowawczą w związku z inwestycją prowadzoną na jego terenie?
Mam nadzieję, że tym razem nie spuści Pan głowy z zażenowaniem i odpowie, np. na forum, na postawione pytania?