Dodaj do ulubionych

Pytanie do P. Chomy i jego wice

14.11.10, 16:28
Witam.
Plakatów wyborczych co niemiara, obietnic przyszłości i podsumowań przeszłości również wiele. Ale dzisiaj byłem na ulicy Glinianej, na której wykonawca obwodnicy rozpoczął prace. Wjechał maszynami na prywatny teren, wyciął ludziom prywatne drzewa, rozwalił mieszkańcom prywatną ziemię. W tym momencie własność prywatna, mieszkańców Przemyśla, których Pan Choma jest Prezydentem została bezprawnie naruszona. I stąd moje pytanie - może być przedwyborcze:
1. Co Pan Prezydent m-ta Przemyśla zrobił w sprawie naruszenia posiadania prywatnej własności w związku z budową obwodnicy?
1. Czy ochronił tę własność - należy pamiętać, że inwestycja należy do wojewody, ale prowadzona ma być/jest na terenie miasta Przemyśla,
2. Czy mieszkańcy, którzy mają być wywłaszczeni (jeszcze nie są, bo nie ma decyzji wywłaszczeniowej ani odszkodowawczej) mają już zapewnione lokale o jakości co najmniej zbliżonej do tych, z których jeszcze korzystają - mieszkania, które Pan Prezydent CHOMA zobowiązał się przekazać przy ulicy Kopernika nie spełniają nawet minimalnych wymagań (grzyb chowany pod regipsem, w uliczce burdel pod gołym niebem, pijaństwo i syf - żeby nie być gołosłowny to każdy może to zobaczyć pomiędzy stacją PKS a szkołą)
3. Czy Pan Prezydent przypilnował aby mieszkańcom, których jest Pan Prezydentem, dostali decyzję odszkodowawczą w związku z inwestycją prowadzoną na jego terenie?

Mam nadzieję, że tym razem nie spuści Pan głowy z zażenowaniem i odpowie, np. na forum, na postawione pytania?
Obserwuj wątek
    • Gość: dark Re: Pytanie do P. Chomy i jego wice IP: 77.236.26.* 14.11.10, 18:44
      Pytanie jest aktualne.
      • Gość: real Re: Pytanie do P. Chomy i jego wice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 18:53
        Panie darku, czy jest pan aż tak naiwny by sądzić, że prezydent 70 tysięcznego miasta nie ma nic lepszego do roboty tylko siedzieć przy komputerze, wchodzić na różne fora i odpowiadać na zadawane tam do niego pytania? Dlatego może pan tutaj komentować, ale zadawać pytania i oczekiwać odpowiedzi to tylko na piśmie.(Przemyśl ul. Rynek 1)
        • Gość: mikuś Re: Pytanie do P. Chomy i jego wice IP: *.toya.net.pl 14.11.10, 20:01
          Ja myśle że DAREK niejest naiwny co najwyżej poszkodowany i rozgoryczony postępowaniem władzy miejskiej, a ma świadomość zapewnie tego że wielu tzw.przydupasów władzy czyta forum i uprzejmie zawiadomi.
          • Gość: xyz Re: Pytanie do P. Chomy i jego wice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 20:08
            przecież jeden z vicków publikuje się na tym forum, chyba że to jakiś przydupas podpisuje się za niego, ale skoro to ON to na pewno p.Choma będzie o tym wiedział
            • solist Re: Pytanie do P. Chomy i jego wice 15.11.10, 09:44
              Ale widać, że ludzie Chomy wymiękli? Mam nadzieję, że ten burdel okołoobwodnizowy wyjdzie tenu Panu bokiem za krzywdę jaka spotyka tamtych ludzi. Jeszcze dzisiaj sam pójdę zobaczyć co się dzieje przy Glinianej i myślę, że każdy Przemyślak powinien pójść i uzmysłowić sobie co dzieje sie w niby praworządnym państwie. Gdzie prokuratura, policja - wszak teren prywatny został naruszony?
              • Gość: dark Bez zgłoszenia ? IP: 77.236.26.* 15.11.10, 12:48
                Bez zgłoszenia prokuratura nie podejmie działań. Trzeba fakt bezprawnego naruszenia własności zgłosić na piśmie i złożyć w prokuraturze lub wysłać listem poleconym. Lepiej osobiście, i na kopii uzyskać potwierdzenie złożenia.
                • solist Re: Bez zgłoszenia ? 16.11.10, 09:06
                  Ze zgłoszeniem też nie podejmie. Co najwyżej za miesiąc wyda postanowienie o umorzeniu postępowania z mozliwością odwołania do sądu do 7 dni. I tyle. Tak działa prokuratura. Ale za zdarty plakat wyborczy sprawa na pewno trafi do sądu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka