Dodaj do ulubionych

"Chowamy ksenofobów"

20.12.10, 19:32
wiadomosci.onet.pl/kiosk/chowamy-ksenofobow,1,4085317,kiosk-wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • lechowski51 Re: "Chowamy ksenofobów" 20.12.10, 21:32
      Zastanawiam sie kim beda Ci co czytaja Twoje wypociny o UPA w wikipedii i Ci co jezdza w Rajdach rowerowych sladami bohaterskiego zycia Bandery?!
      • darino Chowamy 20.12.10, 22:01
        Będą świadomymi i wysportowanymi Polakami.
        • Gość: por. Borewicz Re: Chowamy IP: *.adsl.inetia.pl 21.12.10, 16:51
          ...slowo "narod" wyklucza tolerancje i ma cos z definicji ksenofobii... narod oznacza pewna zamknieta grupe ludzi, identyfikujaca sie z dana kultura i historia... popatrz jak tzw. "nie-ksenofobia" wplywa na zycie spoleczne we Francji czy np. w Niemczech - to po pierwsze... po drugie - "tolerancja" tak szeroko propagowana przez dziwne jednostki spoleczne oraz media, np. dot. zwiazkow homosexualnych, innych narodowosci, itp. itd. ma niewiele wspolnego z prawdziwa tolerancja... dlugo by tlumaczyc... powiem tylko tyle: nie ulegajmy modzie telewizyjnej i haslom medialnych glupkow ktorych glownym celem jest zdobycie i pozostanie w uwadze szerszej opinii spolecznej... :) pozdrawiam...
          • darino "Narodowy" 21.12.10, 17:13
            Masz rację, jednak słowo to jest bardzo żywotne. Zauważ, że mamy np. NARODOWY Bank Polski, czy Instytut Pamięci NARODOWEJ.
    • common-sense-ltd Re: Trzy po trzy para piętnaście 20.12.10, 21:42
      Przez 25 lat pracy z dziećmi i młodzieżą nigdy nie spotkałam się z żadnymi przejawami ksenofobii(!)
      Kolejny abstrakcyjny artykuł n/t bzdurnych teorii "wybitnej" pani pedagog.
      • Gość: rurek Re: Trzy po trzy para piętnaście IP: *.ostnet.pl 21.12.10, 09:43
        "Przez 25 lat pracy z dziećmi i młodzieżą nigdy nie spotkałam się z żadnymi prze
        > jawami ksenofobii(!)"
        Dobre. To tak jak ze ślepym koniem , który na pytanie czy wystartuje w Wielkiej Pardubickiej odpowiedział : nie widzę przeszkód.
        • Gość: miki Re: Trzy po trzy para piętnaście IP: *.toya.net.pl 21.12.10, 10:19
          mądrości ludowe powiadają że nic dwa razy się nie zdarza albo nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki czy mądry polak po szkodzie. Znany poeta napisał zaś że polak i przed i po szkodzie głupi i chyba coś w tym jest, już kiedyś nasi dziadkowie zaufali swym upowskim sąsiadom nie zważając na szalejący ukraiński nacjonalizm, dziś być może dzieje się podobnie oni znów wychowują młodzież w duchu nacjonalizmu, niechęci do polaków czczą Banderę organizują marsze i inne akcje a nacjonalistyczna partia jawnie wroga polsce ma duże poparcie w zachodniej ukrainie - a my cóż nadstawmy Drugi policzek.
          • solist Re: Trzy po trzy para piętnaście 21.12.10, 10:33
            Za to nasz cudowny kraj kształci patriotów w postaci Lechowskiego, który z gestem hitlerowskiego pozdrowienia nie ma do czynienia ... Ot, tacy sobie patrioci bez nazistowskich wzorców. W USA jest pełno faszystów, na Słowacji faszyzują a pewnie znalazłoby się jeszcze kilka innych krajów z podobnymi przypadkami czystego narodowego patriotyzmu, dlaczego więc czepiłeś się Ukrainy?
            • Gość: matt Re: Trzy po trzy para piętnaście IP: *.przemysl.hypnet.pl 21.12.10, 11:04
              Nie ma takiego kraju jak Ukraina jest Uganda,Urugwaj.
              • solist Re: Trzy po trzy para piętnaście 21.12.10, 11:51
                Jest taki kraj jak Ukraina, tak jak USA, Uganda, Słowacja (!), Rosja, Niemcy itd.
                • Gość: miki Re: Trzy po trzy para piętnaście IP: *.toya.net.pl 21.12.10, 13:25
                  nie czepiam się po prostu to jeden z nielicznych krajów gdzie nacjonalizm stanowi liczacą się siłę mającą udział we władzach loaklnych a nie margines jak w podanych przez ciebie przykładach a w dodatku antypolską. Nie można kłamać w imię poprawności. Sąsiad hołubiący takie zachowania i tak wychowujący pokolenie to nie to samo co mniejszości w USA nie majace roszczeń terytorialnych mówiących że są u "siebie"i tylko kultywujaca własna tradycje.
                  My możemy po chrześcijańsku nastawić drugi policzek byle nie okazało się że to kolejny już raz liczac naszych dziadków.
                  • solist Re: Trzy po trzy para piętnaście 21.12.10, 15:25
                    Tam gdzie bieda tam nacjonalizm. Na tym zbija się kapitał. Tam gdzie ludzie mają dostatek tam nikt nie będzie kultywował jakiś bandziorów. Wobec biedy zawsze szuka się wroga zewnętrznego, a jątrzenie nasila objawy. I o jaki policzek ci chodzi, bo nie mam pojęcia o co biega? Jak chcesz to sobie nadstawiaj, ja pier.dolę to co na Ukrainie robią jakięś palanty, których i w Polsce nie brakuje. Seig Heil Lechowski, nieprawdaż?
                    • Gość: rurek Re: Trzy po trzy para piętnaście IP: *.ostnet.pl 21.12.10, 15:47
                      Jeżeli chodzi o Lechosia to jesteś solist w błędnym błędzie. Ja też tak myślałem aż tu nagle w wątku "dziki kraj" Lechoś pisze co następuje : "Zaluje ze nie moglem byc na Bialorusi.Zamierzalem tam pojechac wracajac z Litwy ale niestety nie mialem wizy.Mowisz o polskiej biedzie,ludziach kyorzy zamrzaja a ja mam w oczach do dzisiaj malego Murzynka ktory przytulal sie do swojego ojca spiac w przejsciu do nowojorskiego metra.Dzialo sie to kres w kraju bardzo bogatym,bo takie jest zycie.Sa wygrani a sa tez przegrani.
                      Piszesz ze trzecia czesc polskiego spoleczenstwa cierpi biede.Co to znaczy?.Co znaczy "polska bieda"?.To ze te 30% nie stac na wyjazd na wczasy do Turcji czy tez ze nie stac ich pozywienie i ubranie?.
                      Wiem ze z nostalgia wracasz do czasu komuny.Wyjdz sobie jutro na spacer po Przemyslu i zobacz co zostalo z PRL-u?.Czy zostal jakis chodnik,moze sklep lub restauracja?.Moze jakis samochod albo stacja benzynowa?.Jedz na wies i zobacz na zadbane domy.Wiem ze daleko nam do zasobnosci Niemcow,Anglikow,Szwajcarow....ale w ciagu tych 20 lat Wolnosci dokonalismy tyle ze zazdroszcza nam Bialorusini,Ukraincy,Litwini,Wegrzy czy Bulgarzy.A przeciez jeszcze 20 lat temu spalismy w takim samym obskurnym i smierdzacym baraku. "

I ja już nie wiem czy prawdziwy był tamten Lechoś czy ten. To coś jak z Prezesem. Widocznie Lechoś się za bardzo napatrzył.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka