Dodaj do ulubionych

Dowcipy o PO

IP: *.przemysl.hypnet.pl 04.02.12, 16:55
Przedtem na topie był kot alik oraz parszywy pis a teraz rudy szatan
Czyli jak to się mówi,łaska pańska na pstrym koniu jedzie.

znalezione w necie

Wpływowy poseł PO umiera na ciężką chorobę.

Jego dusza trafia do Nieba i wita go Święty Piotr. Witaj w Niebie synu. Zanim tu zamieszkasz, musimy rozwiązać tylko jeden problem. Mamy tu pewne zasady i nie jestem pewien, co z tobą zrobić. Jak to co - wpuśćcie mnie, jestem przecież z PO i znałem JPII- mówi poseł. Cóż, chciałbym, ale nie robimy wyjątków gdyż mamy polecenia z samej góry. Zrobimy tak - spędzisz jeden dzień w Piekle i jeden dzień w Niebie. Potem możesz sobie wybrać, gdzie chcesz spędzić wieczność. Serio, ja już wiem - chcę trafić do Nieba - mówi poseł. Wybacz, ale mamy swoje zasady. Po tych słowach, Święty Piotr odprowadza go do windy i poseł zjeżdża w dół, wprost do Piekła. Drzwi otwierają się i poseł jest pośrodku pełnego zieleni pola golfowego. W tle jest restauracja, a przed nią stoją wszyscy jego partyjni przyjaciele oraz inni politycy, którzy z nim robili różne lewe interesy. Wszyscy są z PO i są szczęśliwi, świetnie się bawią. Podbiegają do posła i witają go, ściskają oraz wspominają stare dobre czasy, gdy oszustwem i zdradą bogacili się kosztem zwykłych ludzi. Potem grają w golfa a następnie jedzą kolację z kawiorem i czerwonym winem. Jest także Rudy Szatan który jest naprawdę fajnym i sympatycznym gościem - świetnie się bawi, tryska humorem opowiadając dowcipy i różne inne bajki jak to jest świetnie, a będzie jeszcze lepiej. Poseł bawi się tak doskonale, że nim się zorientuje, minie jego czas. Wszyscy ściskają go i machają na pożegnanie gdy winda rusza w górę. Winda jedzie i jedzie - aż drzwi się otwierają w Niebie, gdzie czeka na niego Święty Piotr. Czas odwiedzić Niebo. I tak mijają 24 godziny, w których mąż stanu spędza czas z duszyczkami na skakaniu z chmurki na chmurkę, graniu na harfach i śpiewaniu. Bawią się całkiem nieźle i nim się zorientuje, doba mija i powraca Święty Piotr. Cóż - spędziłeś jeden dzień w Piekle i jeden dzień w Niebie. Wybierz zatem swój los. Poseł myśli chwilkę i odpowiada. Cóż, nigdy nie myślałem, że to powiem. To znaczy - w Niebie jest naprawdę cudownie, ale myślę, że lepiej mi będzie ze swoimi w Piekle. Tak więc Święty Piotr odprowadza go do windy i poseł jedzie w dół, dół, dół... - wprost do Piekła. Otwierają się drzwi i poseł jest pośrodku rozpalonej pustyni pokrytej śmieciami i odpadkami. Widzi wszystkich swoich przyjaciół ubranych w szmaty, zbierających śmieci do czarnych, plastikowych toreb. Nagle podchodzi do posła Rudy Szatan i klepie go po ramieniu. "Nie rozumiem! - mówi poseł. Jeszcze wczoraj było tu pole golfowe, restauracja, jedliśmy kawior, tańczyliśmy i bawiliśmy się świetnie. Teraz jest tu tylko pustynia pełna śmieci, ubóstwa i niedoli, a moi przyjaciele wyglądają strasznie! Rudy Szatan spogląda na posła, uśmiecha się szyderczo i mówi: Wczoraj mieliśmy kampanię wyborczą! A dziś na nas zagłosowałeś. Jest już po wyborach…
Obserwuj wątek
    • rzadzicznaczysluzyc Re: Dowcipy o PO 04.02.12, 17:09
      życiowe :D
    • Gość: "" Re: Dowcipy o PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 19:42
      Każdego 10 z okazji okrągłej . miesięcznicy, pod Pałacem Prezydenckim spotkało się dwóch weteranów kampanii wyborczych PiS. Jeden pyta drugiego:
      - Czy pamiętasz jeszcze Leszka?
      - Jak przez mgłę.
      • Gość: abba jozef Re: Dowcipy o PO IP: *.przemysl.hypnet.pl 05.02.12, 08:34

Studniówka Tuska. Rudy cudotwórca przemawia, chwaląc się osiągnięciami swego rządu. Mija godzina, dwie, trzy... Premier śmiało przechodzi od osiągnięcia do osiągnięcia.
        - A tuż pod Przemyślem Platforma Obywatelska doprowadziła do uruchomienia nowej, ekologicznej elektrowni, gdzie, zamiast węgla, pali się torfem - chwali się Tusk.
        Głos z sali:
        - Ale ja tam byłem, tam nie ma żadnej elektrowni!
        Premier niezrażony peroruje dalej:
        - A dzięki staraniom Platformy Obywatelskiej, niedaleko Jarosławia, wybudowaliśmy eksperymentalny odcinek autostrady siedmiopasmowej!
        Tenże głos z sali:
        - Ale tam kurw_a nie ma żadnej autostrady!
        Nie wytrzymał w końcu Schetyna i wkur_wionny krzyczy:
        - A ty, gościu, zamiast wozić się po Polsce, lepiej byś TVN24 pooglądał!
    • Gość: Ika Realia są ciekawsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 09:35
      www.youtube.com/watch?v=WLKBJM7-ZEM&feature=player_embedded
      • Gość: abba jozef Dowcipy o Po IP: *.przemysl.hypnet.pl 05.02.12, 09:59
        Premier Tusk i minister Rostowski przechadzaja się po Nowym Świecie w Warszawie. „Vincent, popatrz na te ceny: spodnie – 20 PLN, kurtka 25 PLN, a cały garnitur 50 PLN! W tym widać ogromny sukces naszej polityki gospodarczej!” Zdziwiony Rostowski: „Coś ci się znowu pomyliło, Donald, to szyba najtańszej pralni chemicznej w Warszawie..."
        ___

Pawlak, Tusk i Komorowski stoją przed bagnem kłamstw i chcą przejść na drugą stronę. Pierwszy idzie Pawlak i już po kilku krokach stoi w bagnie po szyję, odwraca się i widzi Komorowskiego w błocie do kolan, tuz za sobą. „To niemożliwe po tym wszystkim, co zmalowałeś w ostatnim czasie, Bronek!” „Cicho Waldek, ja stoję na Donku..”

Morał z tego krótki

Przyszli w blasku fleszy , z uśmiechem na ustach,
        Obiecali zmiany, mieli szuflady pełne ustaw,
        Marzyli o gospodarczym cudzie i zielonej wyspie,
        Mówili - Naprawimy państwo - cały chory system.

Podnoszenie standardów politycznych było wyznacznikiem,
        Na boisku piłkarskim , pod pędzącym królikiem,
        Obiecali ,że daniny obniżać będą stale,
        Kryzys? - To nas nie dotknie przecież wcale.

I nagle wszystko okazało się blefem,
        Słaba koalicja, słaby rząd ze słaby szefem,
        Nie ma ustaw i pakietów antykryzysowych,
        Jest za to pełno obciążeń nowych.

Tylko uśmiech wciąż z ich twarzy nie znika,
        Taka jest tego rządu cała polityka.

A morał z tego krótki i niektórym znany,
        Takich mamy polityków jakich wybieramy sami.
        • fanka_online Re: Dowcipy o Po 05.02.12, 10:10
          Wybory negatywne zawsze obarczone są ryzykiem "mniejszego zła".
          Mając do wyboru nadąsaną karykaturę afrykańskiego kacyka i uśmiechniętego footbolistę, dokonaliśmy wówczas rozsądnego wyboru. A wyszło jak zwykle....
    • Gość: Ika Realia są ciekawsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 10:09
      www.youtube.com/watch?v=EDDKXIWlIEY&feature=related
      • Gość: abba jozef Dowcipy o Po IP: *.przemysl.hypnet.pl 05.02.12, 10:27
        Partyjne rekolekcje albo litania do Platformy

Bibemus et adoramus Sol de Cassubiae!

Platformo Obywatelska audi nos!
        Omnes autorytetes misereres nobis!
        Omnes sancti politici orate pro nobis!
        Sancte Donalde - ora pro nobis
        Sancte Palikote - ora pro nobis
        Sancte Schetyne - ora pro nobis
        Sancte Bronislaus Komorovskis - ora pro nobis
        Santa Pitera - ora pro nobis
        Sancte Radoslaus Sikorski - ora pro nobis
        Santa Gronkievicus Walcus ora pro nobis
        Omnes sancti et sanctae de Platforma orate pro nobis

Credo in Donaldem
        Amen!
        • Gość: gość Re: Dowcipy o Po IP: *.pools.arcor-ip.net 05.02.12, 10:39
          Kaczyński nie wykluczył , że pewnego dnia prezydentem Polski zostanie kobieta.Jakby nie mógł wprost powiedzieć ,że zmienia płeć.
    • fanka_online Re: Dowcipy o generacji tumanów-niewolników 05.02.12, 14:17
      "Znikną klasyczne lekcje historii, geografii czy fizyki. Ich miejsce zajmą bloki takie jak: zdrowie i uroda, woda – cud natury, czy śmiech i płacz. Nasza codzienność pokazuje, że tego typu lekcje mogą okazać się bardzo pożyteczne – wielu rodziców po zapoznaniu się z informacją nt. reformy szkolnictwa A.D. 2012 nie wiedziało czy się śmiać, czy płakać… Po edukacji w szkole Katarzyny Hall z pewnością nie mieliby takiego dylematu."
      piechula.salon24.pl/388139,generacja-baranow-katarzyny-hall#comment_5677314
      • Gość: abba jozef Re: Dowcipy o generacji tumanów-niewolników IP: *.przemysl.hypnet.pl 05.02.12, 16:15
        Fraszki - Minister Hall
        www.youtube.com/watch?v=D75vzvlX9u4
      • Gość: Ika Re: Dowcipy komuny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 18:15
        Komuna zrobiła wiele zła w Polsce.Postawiła na edukację.
        Wyciągneła nasz kraj z bagna edukacyjnego.
        Przed wojną około 4o% polskiego społeczeństwa nie umiało czytać ani pisac.
        Drugie 40% miało ukończone 4 klasy szkoły powszechnej.
        9% miało małą maturę czyli dzisiejsze ukończone gimnazjum 8% miało maturę3% miało wyższe wykształcenie.Prawie wszyscy piśmienni mieszkali w miastach i miasteczkach oraz w byłej Galicji poza nielicznymi wyjątkami.

A w takich regionach jak okolice Rzeszowa,Tarnonbrzega,Niska,Biłogaja a także znaczna część Mazowsza całe wioski nie umiały czytać i pisać oprócz proboszcza i Pana we dworze.
        • fanka_online Re: Dowcipy komuny 05.02.12, 18:25
          Tylu ludzi komuna wykształciła, a iczkę pominęła :(
          • Gość: Ika Re: Dowcipy komuny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 18:56
            Ma Pani rację Pani Faniu.Niestety komuny nie pamietam.Zapewne urodziłam sie trochę za późno.

A Pani Pani Faniu to całe pani dojrzałe życie.Bo młodość to jeszcze w czasach CK Austrii.
            • fanka_online Re: Dowcipy komuny 05.02.12, 19:02
              Taaaa, ale na całe szczęście, nie urodziłam się na wsi pod Rzeszówkiem ani Biłgorajem;)
              • Gość: Ika Re: Dowcipy komuny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 19:33
                To pani Faniu rzeczywiście jest wiekowa skoro całą edukacje przeszła w II Rzeczypospolitej
                • fanka_online Re: Dowcipy komuny 05.02.12, 19:39
                  Owszem, ale nie musisz mi zazdrościć....czas szybko mija i doczekasz się. "Kim ja jestem, ty będziesz".....no może niezupełnie;)))
                  • Gość: Ika Re: Dowcipy komuny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 19:53
                    Wiekowo zapewne droga biegnie w jedna stronę.
                    Ale pozostale to chyba idziemy odmiennymi drogami znacznie się różniącymi pod każdym względem.
                    • wampir-wampir Re: Dowcipy komuny 05.02.12, 19:55
                      Owszem iczka, ty jesteś głupsza od tłuczonych kartofli, dlatego lepiej wracaj na swoje dróżki, tu od pewnego czasu pisują ludzie inteligentni ;-)))
                    • fanka_online Re: Dowcipy komuny 05.02.12, 20:48
                      Taaaa.....wiekowo ZAPEWNE w jedną;)
                      Co do pozostałych dróżek jakoś nie żałuję, że się rozmijają. Szkoda tylko, że jakieś inne forum ci się nie spodobało tak bardzo jak tutejsze.
    • Gość: ponuryżniwiarz Re: Dowcipy o PO IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.12, 19:56
      Brawo IKA, nieźle pojechałaś koleżance Fance! Inteligencja górą.

zajrzałem tu przez przypadek i nie żałuję.
    • Gość: Ika Realia są ciekawsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.12, 19:56
      www.youtube.com/watch?v=hpYdzq4FKvY&feature=related
      • Gość: ele przypominam ! Re: Realia są ciekawsze IP: *.aster.pl 06.02.12, 09:55
        forum.gazeta.pl/forum/w,73,132854922,133081557,Re_Kim_sa_Baronowa_i_Gadzeciarz_O_naszych_V.html
    • Gość: Ika Panie Jarku kim są Kalksztejny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.12, 12:07
      A co zapytać nie wolno o rody innych naszych"patriotów"
      fakty.interia.pl/raport/lech-kaczynski-nie-zyje/news/rz-okradziono-ofiare-katastrofy-smolenskiej/komentarze,1488590,,30971000
      • Gość: acta żadanie internautów-wpisz i podaj dalej IP: *.toya.net.pl 06.02.12, 12:12
        Natychmiast !
        zlikwidowac Senat !
        zlikwidowac dotacje na partie polityczne !
        zlikwdowac NATYCHMIAST ! dwór prezydecki !! [ wybory prezydenta przez sejm taniej ]
        zmieszyc dotacje na IPN ! [ z 200 mln zł na 50 mln zł w zupełnosci wystarczy ]
        Ograniczyc liczbe posłów do sejmu [ 360 osob 1 madatowe na sto tys ludnosci ]
        Obniżyc podatki ! [ wiecej wtedy wpłynie bo wszyscy beda płacic ]
        zlikwidowac wszytkie przywileje !!! NATYCHMIAST !!!!!! [ KRUS - SKŁADKA ZDROWOTNA ]
        ZLKWIDOWAC NATYCHMIAST OFE ! [ dobrowolne tylko ]
        • Gość: abba jozef Dowcipy o PO IP: *.przemysl.hypnet.pl 06.02.12, 16:10
          Po wygranych wyborach, Donald zebrał swych popleczników i mówi:
          - No kryzys mamy, a więc musimy podwyżki zrobić.
          - Ale gdzie?
          - No to jest problem, zróbmy tak - ja będę podawać litery alfabetu, a wy podacie po jednym słowie na tę literę, i tam podwyższymy. To lecimy: A!
          - Alkohol! - zawołał pan Rostowski
          - B!
          - Benzyna! - pan Arłukowicz
          - C!
          - Cukier! - Sikorski
          - D!
          - Drewno! - powiedział pan Pawlak
          - E!
          - Elektryczność! - pan Schetyna
          - F!
          - Fszystko! - rzekł pan Komorowski.

Pewnego razu Donald Tuski był z wizytą u królowej Wielkiej Brytanii i pyta się jej:
          - Jak to królowa robi, że królowa ma takich wspaniałych ludzi w sejmie?.
          A królowa na to:
          - Wybieram kandydata, dzwonię do niego, zadaję mu jedno proste pytanie i już wiem czy się nadaje.
          Tusk wraca do Polski, dzwoni do Davida Camerona i pyta się, jakie pytanie zadała mu królowa jak go chciała wziąć do sejmu.
          - Zapytała się, kim jest dziecko mojego ojca, jeśli nie jest to mój brat ani moja siostra - odpowiada premier Wielkiej Brytanii.
          - I co powiedziałeś? - Pyta się Tusk.
          - Że to jestem ja!.
          - Aha, no wiadomo! Ale łatwe! - śmieje się polski premier.
          Zaraz dzwoni do swojego ulubieńca ministra Kwiatkowskiego i pyta się:
          - kim jest dziecko twojego ojca, jeśli nie jest to twój brat, ani twoja siostra?.
          Kwiatkowski myśli i mówi:
          - Trudne pytanie szefie, za trzy dni dam odpowiedź.
          Przez te trzy dni zwołał wszystkich posłów PO, by głowili się nad odpowiedzią. Nagle wstaje Grzegorz Schetyna i mówi:
          - Przecież to jestem ja!
          Zadowolony Kwiatkowski biegnie do gabinetu premiera i mówi, że odpowiedź to Schetyna. A premier na to odpowiada
          - Źle! Prawidłowa odpowiedź brzmi Cameron!

• fanka_online Re: Dowcipy o PO 06.02.12, 16:24
            Gość portalu: abba jozef napisał(a)F!
            > - Fszystko! - rzekł pan Komorowski.

A teraz proszę wyjaśnić Iczce na czym polega dowcip;)
            • Gość: abba jozef Re: Dowcipy o PO IP: *.przemysl.hypnet.pl 06.02.12, 16:50
              Dowcip z PRL. Ftedy rząd mógł sobie zwiększać ceny, teraz zwiększa podatki ( wychodzi na
              to samo).
              A Fszystko rodzi się w bulu i nadzieji

pozdr.
              • Gość: abba jozef Re: Dowcipy o PO IP: *.przemysl.hypnet.pl 07.02.12, 18:26
                Era PiS się skończyła, teraz przed nami era PO
                Definicja wykształciucha
                "Jak szybko zostać fanem PO!"

1. Na początek miesiąc urlopu - nawet bezpłatnego, jeśli czujesz, że
                musisz się sporo podciągnąć jako fan-PO a zarazem antyfan-PiS-u.
                2. Wstępna próba oceny poziomu pro-PO-wości i poczucia humoru
                anty-PiS-owskiego - obejrzenie w przeddzień rozpoczęcia urlopu o 22.00
                "Szkła kontaktowego" na TVN24.
                3. Jeśli mało "chwytałeś" z tego programu to urlop niestety potrzebny Ci
                dłuższy.
                4. Każdego dnia rano jak tylko oczy otworzysz, albo jeszcze wcześniej,
                włącz TVN i oglądaj program "Kawa czy herbata?" - tam pokazują elity i
                autorytety PO-wskie. Fotografuj pamięcią.
                5. Potem pędem do kiosku i oczywiście "GW", a dobrze też zrobi "Trybuna".
                Raz w tygodniu nie zapomnij także kupić: "Przekrój" i "NIE".
                Uwaga: Zanim zaczniesz czytać gazety szybko wejdź na Onet.pl i zobacz co
                myślą od rana "matka_kurka" i "lehoo" - zrozumiesz pod jakim kątem masz
                czytać gazety.
                7. Jak juz poczytasz troche odpocznij, ale bądź czujny; jak jest
                transmisja z Sejmu to szybko do TVN24 i chłoń, chłoń. Wspaniałe komentarze
                hunwejbinów dziennikarskich - chłopcy i dziewczynki uwijają się jak w
                ukropie na bezdechu. Masz wszystko podane jako ta kawa na ławę - nic nie
                kombinuj tylko zapamiętuj. Wszystko ci skomentują, każde przemówienie,
                wywiad. Dowiesz się nawet co ktoś chciał powiedzieć mimo, że wydawało Ci
                się że słyszałeś inaczej. Po prostu przesłyszałeś się niestety. To jest
                bardzo ważne więc nie przegap tych komentarzy i ucz się.
                8. Potem od 16-tej tylko krótkie przerwy na siku, bo cały czas musisz
                trwać twardo przy TVN24 (do ok. 23-ej).
                9. We wtorek obejrzyj koniecznie "Teraz MY" (TVN - ja mam na 8 kanale, a u
                siebie szukaj), we czwartek "Co z tą Polską?" (POLSAT - ja mam na 4).
                10. O 20-tej codziennie Monika Olejnik - patrz uważnie w jej oczy i usta,
                bardzo dużo przekazuje mimiką więc bądź cały czas mocno skoncentrowany.
                11. Potem wynieś śmieci albo wyjdź z psem, i jak Cię zaczepi sąsiad
                PiS-owiec już wiesz jak sobie z nim porozmawiać. Nie myśl tylko powtarzaj
                to co przeczytałeś, widziałeś i słyszałeś.
                12. Każdy wieczór kończ obowiązkowo "Szkłem kontaktowym", żebyś następnego
                dnia wiedział z czego się śmiać i komu sprytnie dokopywać!!!

Po tygodniu jesteś godzien mówić o sobie fan PO, a po 2 tygodniach jesteś
                już fanatykiem PO. Kto wie może nawet będziesz mógł o sobie pomyśleć -
                ELITA INTELEKTUALNA.
                Wykształcenie tutaj nie jest ważne - ważny jest natomiast słuch i wzrok.
                • Gość: abba jozef Re: Dowcipy o PO IP: *.przemysl.hypnet.pl 10.02.12, 19:21
                  Kawał o Castro, Putinie i Tusku

Siedzą, każdy na swojej chmurce, Castro, Putin i Tusk, przyglądają się na ziemię i płaczą. Pan Bóg przechadzał się i zbliżywszy się do Castro, pyta:
                  - Co tak płaczesz synu?
                  - Panie Boże – odpowiada Castro zalany łzami – całe życie gnębiłem ten biedny naród, głodziłem, więziłem, co ja im zostawiłem, tylko głód i ubóstwo.
                  - Nie martw się – odpowiada Pan Bóg – dzięki twojemu reżimowi wychowałeś ich na zahartowanych ludzi, poradzą sobie.
                  Pan Bóg podchodzi do Putina i pyta, czemu tak płacze.
                  - Panie Boże – mówi Putin – tak gnębiłem tych moich Rosjan i goniłem do pracy, zamykałem do więzienia, co ja im zostawiłem?
                  - Nie martw się – odpowiada Pan Bóg – Rosjanie to dzielny naród, poradzą sobie wyjdą na ludzi.
                  Wreszcie podchodzi Pan Bóg do płaczącego Tuska, patrzy ponad jego ramieniem na ziemię, siada koło niego i zaczyna płakać razem z nim.
                  • Gość: rea Re: Dowcipy o PO IP: *.toya.net.pl 10.02.12, 23:15
                    Przychodzi do spowiedzi bardzo zawstydzony katolik:
                    - Proszę księdza, oszukałem Żyda, czy to grzech?
                    - Nie synu, to cud...
                • kocur_zalogowany Dowcipy z brodą 11.02.12, 09:26
                  matka_kurka już kilka lat temu zmieniła front i stała się pisowcem. Programu "Teraz my" od dawna nie ma na antenie.
                  • 1.niedobrze Re: Dowcipy z brodą 11.02.12, 09:39
                    Idz na wiec przeciwko ACTA i na złośc Tuskowi odmroz sobie uszy.
                    • Gość: abba jozef Dowcipy o PO IP: *.przemysl.hypnet.pl 11.02.12, 10:26
                      Urzędnik z PO we Francji

Platformerski urzędnik udał się w oficjalną podróż do Francji. Jednym z punktów wizyty była kolacja u francuskiego odpowiednika. Widząc jego wspaniałą willę, z obrazami wielkich mistrzów na ścianach, pyta się, jak on zapewnia sobie taki poziom życia ze skromnej pensji urzędnika.
                      Francuz zaprasza go do okna:
                      - Widzi pan tę autostradę?
                      - Tak.
                      - Ona kosztowała 20 miliardów euro, firma wypisała fakturę na 25, a różnicę przekazała mi. Dwa lata później urzędnik francuski udaje się do Polski i odwiedza swojego polskiego odpowiednika. Kiedy podjeżdża pod domostwo, widzi wspaniały pałac więc pyta:
                      - Dwa lata temu stwierdził pan, że prowadzę książęce życie, ale w porównaniu do pana… Platformerski urzędnik podchodzi do okna:
                      - Widzi pan tam autostradę?
                      - Nie.
                      - No właśnie.
                      • Gość: abba jozef Re: Dowcipy o PO IP: *.przemysl.hypnet.pl 11.02.12, 13:02
                        Polacy poczucie humoru mają nic więc dziwnego, że ostatnie wystąpienia i obietnice Donalda Tuska stały się tematem kolejnych żartów.

Poniedziałek:
                        Donald Tusk wyczarterował 10.000 jumbo-jetów. Trzy miliony Polaków wraca do kraju.

Wtorek:
                        Zarządzeniem premiera Donalda Tuska zlikwidowano wypadki samochodowe.

Środa:
                        Donald Tusk obniżył podatki - od środy PIT, CIT i VAT w Polsce wynoszą 1%, jednocześnie Donald Tusk zwiększył wynagrodzenia - pielęgniarka zarabia średnio 5890 zł netto, a lekarz 25630 zł netto. Nauczyciele zarabiają od środy 8300 zł netto, a urzędnicy 6250. Zachodnie granice Polski przekraczają tysiące lekarzy z Niemiec Francji i Irlandii by podjąć pracę w polskich szpitalach.

Czwartek:
                        W czwartek Donald Tusk gwałtownie podniósł prestiż Polski na świecie - UE ogłosiła wprowadzenie Nicei i pierwiastka jednocześnie, Niemcy zrezygnowały z Gazociągu Północnego, a bałtycką rurą będzie transportowane mięso z Polski do Rosji.

Piątek:
                        W piątek Donald Tusk wybudował 2500 kilometrów autostrad 840 pływalni i 320 stadionów. Hanna Gronkiewicz-Waltz - nowa minister infrastruktury - przecięła 6000 wstęg w ciągu 18 godzin.

Sobota:
                        Donald Tusk rozdał akcje, średnio 70 tysięcy na głowę. Ponadto wprowadził poszóstne becikowe i ulgę na dziecko - bez kozery - pięćset tysięcy.

Niedziela:
                        Po zrobieniu tych wszystkich cudów, siódmego dnia, Donald Tusk odpoczął.

PS.
                        Wieczorem w niedzielę od niechcenia Donald Tusk zniósł przymrozki, by jabłka już nigdy nie drożały...
                        • 1.niedobrze Re: Dowcipy o PO 11.02.12, 16:19
                          Co stałoby się , gdyby obaj bracia lecieli tym samym samolotem ?
                          Pilot pochowany byłby na Wawelu !
                          • Gość: gość Proste rozwiązanie IP: *.pools.arcor-ip.net 11.02.12, 21:49
                            www.joemonster.org/mg/101216,lastup
                            • Gość: gość Re: Proste rozwiązanie IP: *.pools.arcor-ip.net 12.02.12, 19:39
                              www.joemonster.org/filmy/41954/Profesor_opowiada_zarcik
    • Gość: drugi gość Re: Dowcipy o PO IP: *.toya.net.pl 13.02.12, 18:54
      humor.pl/system/application/resources/images/2011-05-20/ZVoNK2ncQiNRqwPU4cCKZ6DuE.jpg
      • Gość: drugi gość Re: Dowcipy o PO IP: *.toya.net.pl 13.02.12, 19:04
        www.youtube.com/watch?v=PUjevbQJ1Xg&feature=player_embedded#!
        • Gość: drugi gość Re: Dowcipy o PO IP: *.toya.net.pl 13.02.12, 19:07
          wybory.gazeta.pl/wyboryparlamentarne/1,118273,10274786,_INFOGRAFIKA__Wszystko_o_PO.html
          • Gość: drugi gość Re: Dowcipy o PO IP: *.toya.net.pl 13.02.12, 19:10
            imageshack.us/photo/my-images/341/sycyliati6.jpg/
            • Gość: drugi gość Re: Dowcipy o PO IP: *.toya.net.pl 13.02.12, 19:11
              imageshack.us/photo/my-images/137/irlandiacb5.jpg/
              • Gość: drugi gość Re: Dowcipy o PO IP: *.toya.net.pl 13.02.12, 19:13
                imageshack.us/photo/my-images/7/plakat5c.jpg/
                • Gość: abba jozef Re: Dowcipy o PO IP: *.toya.net.pl 07.04.12, 18:16
                  … dał ludziom pożyć.

2005-2007 PiS: cena paliw - 2007 na świecie $80/baryłkę w Polsce: średnio 3,50 zł/litr
                  (dzięki interwencji Premiera Kaczyńskiego na politykę Orlen i Lotos),

2007-2012 PO: cena paliw - 2012 na świecie ok $110/baryłkę w POlsce: 5,80 zł/litr;
                  nieuzasadniony wzrost cen paliw w stosunku do surowca na świecie.
                  (zysk koncernów, brak reakcji Premiera - kosztem klientów indyw.);

Pytanie: dlaczego cena paliwa na polskiej stacji wzrosła aż o 70% , kiedy cena ropy na świecie wzrosła tylko o 30%?
                  Odpowiedź: bo Donkey wynagradza społeczeństwu swój sukces wyborczy!
                  • Gość: gość Re: Dowcipy o PO IP: *.pools.arcor-ip.net 07.04.12, 19:28
                    Nie wiem .Skoro ty wiesz, to powiedz dlaczego tak samo dzieje się na zachodzie, pomimo tego ,że nie rządzi tam Tusk ?
                    • Gość: gość Re: Dowcipy o PO IP: *.pools.arcor-ip.net 12.04.12, 10:41
                      Przychodzi dąb do brzozy.
                      -I coś ty k...o narobiła ?!
                      -To nie ja.Były przecież dwa wybuchy.-zaszlochała brzoza.
                      • Gość: abba jozef Re: Dowcipy o PO IP: *.toya.net.pl 13.05.12, 09:21
                        Spotyka się Putin z Miedwiediewem.
                        - Słuchaj Dmitrij, trzeba coś zrobić z tymi różnicami w czasie, bo same gafy strzelam. Na przykład - dzwonię do Prezydenta Chin, żeby mu złożyć życzenia urodzinowe, a on mi mówi, że to dopiero jutro.
                        Przerywa mu Miedwiediew:
                        - Władimir, ja dzwonię do Tuska, żeby złożyć kondolencje, a on mi mówi, że jeszcze nie wystartowali!
                        • Gość: abba jozef Re: Dowcipy o PO IP: *.toya.net.pl 13.08.12, 16:37
                          Stare:
                          - W czym ksiądz Rydzyk jest podobny do Ferdynanda Kiepskiego?
                          - Obaj wołają: "Babka, dawaj rentę!"

A teraz nowe:
                          - Czym się różni Donald Tusk od ks. Rydzyka i Ferdynanda Kiepskiego?
                          - On woła: "Babka, nie dożyjesz renty!"

Przyjeżdża Tusk z wizyta do Benedykta. Jest miło i sympatycznie.
                          Benedykt pyta:
                          -A jak tam u Was po wyborach?
                          -Wszystko w jak najlepszym porzadku Ojcze Święty.
                          -Wyborcy zadowoleni, szczęśliwi. Mówią, że takiej Polski chcieli.
                          Ojciec Swiety pokiwał głowa, uśmiechnął się i pokazał Tuskowi 6 palców.
                          -A jak tam u Was z bezrobociem ?
                          -Doskonale Ojcze Święty. Jest tak dobrze, że młodzi ludzie juz zaczynają wracac do kraju z emigracji. Zarobki super, pracodawcy gwarantują doskonałe warunki zatrudnienia.
                          Ojciec Święty znów pokiwał głową uśmiechnął się i pokazał Tuskowi 6 palców.
                          -A co w szkolnictwie ? -Wspaniale. Minister sprawdził się doskonale. Dzieciaki zadowolone, chcą nawet w sobote i niedziele chodzić do szkoly.
                          Ojciec Święty pokiwał głową uśmiechnął się i znów pokazał 6 palców.
                          Wizyta sie zakończyła Tusk wrócił do Polski i do swoich obowiazków.
                          Jednak sprawa pokazywania 6 palców nie dawała mu spokoju. Wybrał się więc do Glempa i pyta;
                          -Księże Prymasie byłem u papieża, opowiadałem mu co w kraju, a ten na każda moją odpowiedz pokazywał mi 6 palców. Co to znaczy?
                          -Jak to ? Ty katolik i nie wiesz, że chodzi o 6 przykazanie: nie cudzołóż?!
                          -Nie cudzołóż? A jak to sie ma do mnie?
                          -A co mial powiedzieć? Nie pie**ol ?
    • Gość: PiSMak Dowcipy o PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.12, 20:56
      Jak się nazywa członek PiS-u, któremu jajka obcięli?
      - PiStrat!
      A członek PiS-u, któremu pomalowali?
      - PiSanka!
      Czł... rozwiń całośćonek PiS, który kąpał się ostatnio w Wielkanoc ?
      - BrudnoPiS!
      • Gość: abba jozef Re: Dowcipy o PIS IP: *.toya.net.pl 16.08.12, 20:48
        z neta
        WYZNANIE _ WIARY _ W _ PLATFORMĘ _ OBYWATELSKĄ:

Wierzę w jednego Tuska, Ojca Wszech-uwielbianego, Stworzyciela Zielonej Wyspy i Autostrad, wszystkich dotacji z Unii - widzialnych i niewidzialnych. I w jednego Pana Rostowskiego, ministra Tuska prawdomównego, który z Balcerowicza jest zrodzony, przed wszystkimi długami. Tusk z Tuska, Europejskość z Europejskości, Fakty prawdziwe z TVN-u prawdziwego. Przez Lisa stworzone, po dziś dzień mówione. Współistotne Tuskowi. A przez Niego wszystko się stało. On to dla nas lemingów i dla naszego zgłupienia, zstąpił z Kaszub. I za sprawą mitu o dziadku z Wermachtu, przyjął miliardy z Unii i stał się premierem. Pomógł Grecji również za nas, pod namową Angeli. Został przez nią poklepany, pochwalony i nagrodzony. I ponownie wybrany dnia wyborczego, jak "przewidział" OBOP. I wstąpił do Rządu. Siedzi po prawicy Bronka. I powtórnie przyjdzie w chwale, na następną kadencję. A kurestwu jego nie będzie końca. Wierzę w Donka Sondażowskiego, Pogromcę Kiboli, który z Nocnej Zmiany pochodzi. Który z Niesiołowskim i Kopacz wspólnie odbiera uwielbienie i chwałę. Który mówi ustami Olejnik, Durczoka i Miecugowa: wierzę w jedną, wielką, powszechną i aferalną Platformę Obywatelską. Wyznaję drożyznę, brak emerytury i podwyżki podatków by lepiej się żyło. I oczekuję powrotu gumy DONALD w kioskach Ruchu oraz wprowadzenia ACTA, GMO i mianowania Kasi Tusk naczelną ONET-u.

PS. Z pewnością sympatykom PO aktywował się właśnie mechanizm wyuczonego schematycznego myślenia i nazywają mnie moherem :-) Chcę Wam w tym miejscu zakomunikować, że nie jestem fanem bratniej partii PO, czyli PiS-u, ani jego satelity - SP. Poza tym nie jestem fanem konia trojańskiego Tuska - Palikota, ani takich "hub politycznych" jak SLD i PSL. A zatem PO-file... jak widzicie, można krytykować Tuska i PO, mając nieskażony partyjnie mózg :-
        • Gość: ... Re: Dowcipy o PIS IP: *.przemysl.hypnet.pl 16.08.12, 21:27
          > PS. Z pewnością sympatykom PO aktywował się właśnie mechanizm wyuczonego schema
          > tycznego myślenia i nazywają mnie moherem

Ty wcale nie jesteś moher tylko po prostu durny troll :)
          • Gość: abba jozef Re: Dowcipy o PIS IP: *.toya.net.pl 22.08.12, 16:17
            gość trzy i pół klopki napisał

<Ty wcale nie jesteś moher tylko po prostu durny troll :) >

Ślicznie dziękuję za uwagę.

I oto kolejna porcja

Studentka politologii zdaje egzamin ustny. Profesor zadaje pytanie.
            - Co może pani powiedzieć ogólnie o planach rządowych ministrów w rządzie Donalda Tuska ?
            Studentce zaczyna latać górna warga.
            - Nie wiem panie profesorze.
            - Dobrze. W takim razie co pani wie na temat Ministra Finansów w rządzie Donalda Tuska pana Rostowskiego i jego planów na rok 2011 ?
            - Nie wiem nic panie profesorze ? - Mówi ze świeczkami w oczach.
            - A wie pani w jakiej partii ostatnio był obecny Prezydent RP ?
            - Nie. - Odpowiada już płacząc.
            - Skąd pani pochodzi.
            - Mieszkam w Bieszczadach.
            Profesor wstaje, podchodzi do okna i z nostalgią szepcze pod nosem
            - k!#$a. A może by tak wszystko p%%#$%$nąć i wyjechać w Bieszczady.
            • Gość: abba jozef Dowcipy o PO IP: *.toya.net.pl 23.08.12, 15:30
              W TVN nie wolno żartować z Platformy? Politycy PiS: Wiemy to od dawna.
              Dyrektor programowy TVN Edward Miszczak otwarcie przyznał, że na antenie tej stacji nie wypada śmiać się z Platformy Obywatelskiej, bo widzowie, czyli wyborcy PO, tego nie lubią.

natemat.pl/28243,w-tvn-nie-wolno-zartowac-z-po-politycy-pis-wiemy-to-od-dawna-ale-bojkotu-nie-bedzie
              Szymon Majewski w maju został zwolniony z TVN. Powód? Oficjalnie: udział showmana w reklamie banku, który – według medialnych doniesień – przyniósł mu zarobek w wysokości trzech milionów złotych. Nieoficjalną przyczynę sugeruje dziś w swoim komentarzu Piotr Skwieciński, publicysta "Rzeczpospolitej". "Jak można było trzymać na antenie faceta, który odmawia żartowania z katastrofy smoleńskiej" - napisał.
              A Majewski chciał robić sobie żarty z PO, więc – jak mówi Miszczak – po zwycięskich dla PO wyborach dla byłej gwiazdy TVN-u nastał "trudny politycznie czas". Bo wyborcy PO to przecież widzowie TVN.
              Prawica: TVN tubą propagandową, ale bojkotu nie będzie
              Politycy prawicy, z którymi rozmawialiśmy, nie są zdziwieni samą treścią wypowiedzi Miszczaka, ale tym, że dyrektor tak otwarcie wystąpił z "polityczną deklaracją". – TVN działa tylko po to, by sprzyjać i promować jedna opcję polityczną – mówi naTemat poseł Krzysztof Jurgiel. Dodaje, że on i jego partyjni koledzy niejednokrotnie przekonywali, że stacja ma określone sympatie polityczne.
              • Gość: abba jozef Dowcipy o PO IP: *.toya.net.pl 27.05.13, 14:48
                Kapitalizm wg. [P]artii [O]szustów : Platformerski urzędnik udał się w oficjalną podróż do Francji. Jednym z punktów wizyty była kolacja u francuskiego odpowiednika. Widząc jego wspaniałą willę z obrazami wielkich mistrzów na ścianach pyta się jak on zapewnia sobie taki poziom życia ze "skromnej" pensji urzędnika.
                Francuz zaprasza go do okna:
                - Widzi pan tę autostradę?
                - Tak.
                - Ona kosztowała 20 miliardów euro, firma wypisała fakturę na 25, a różnicę przekazała mi.
                Dwa lata później urzędnik francuski udaje się do Polski i odwiedza swojego polskiego odpowiednika. Kiedy podjeżdża pod domostwo, widzi wspaniały pałac więc pyta:
                - Dwa lata temu stwierdził pan, że prowadzę luksusowe życie, ale widzę iż w porównaniu do pana to ja jestem biedakiem, więc jak to się stało ?
                Platformerski urzędnik wraz z gościem podchodzą do okna:
                - Widzi pan tam autostradę?
                - Nie.
                - No właśnie.

"BY ŻYŁO SIĘ LEPIEJ" ,,, ZŁODZIEJOM, OSZUSTOM I PASOŻYTOM !!
    • fanka_online Re: Ech.... 27.05.13, 18:39
      Jakie to piękne czasy były! Iczku nasze, kuchane takie śmieszne rzeczy pisiało....
    • Gość: olo Najkrótszy dowcip: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.13, 19:04
      Idzie wyborca pis i myśli ...
      • Gość: Cypis Re: Najkrótszy dowcip: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.13, 13:00
        Ona tańczy dla mnie... z agentem Tomkiem!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka