Dodaj do ulubionych

przemyska mleczarnia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 15:07
nie wiem czy wiecie że nigdy już nie wypijecie mleka z przemyskiej
mleczarni . upadł kolejny zakład pracy. przemyska spółdzielnia została
postawiona w stan likwidacji a jej majątek przejęła rzeszowska spółdzielnia
mleczarska Trzebownisko . teraz jest tam poprostu jej hurtownia a z całej
załogi pozostało 6 osób.znowu rzeszów górą ( niestety )
Obserwuj wątek
    • Gość: jac Re: przemyska mleczarnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.04, 15:34
      Wiemy,wiemy,ale co możemy poradzić?
      • Gość: zbychu z Przemyśla Re: przemyska mleczarnia IP: 80.51.255.* 22.06.04, 16:39
        I bardzo dobrze.O likwidacji mleczarni zadecydowały względy ekonomiczne.Po
        prostu nie było pieniędzy na gruntowną modernizacje,zgodną z wymaganiami UE.
        Były postawione konkretne,wysokie kryteria m.in.higieniczne.Nie sprostali więc
        polegli.Inna sprawa to dostawcy,oni tez musieli reprezentowac wysoki poziom
        produkcji.Ale chłop polski swoje wie i unia może mu naskoczyć.Proste.
        • Gość: otterman zbychu jestes idiota ... IP: *.t19.ds.pwr.wroc.pl 22.06.04, 16:45
          ...jesli twierdzisz ze dobrze ze zostala zlikwidowana mleczarnia.
          Kazda likwidacja to wzrost bezrobocia w miescie.
          Szkoda ze nikt nie zadbal o to zeby w odpowidni sposob wczesniej tym zarzadzic,
          ze przemyslanie przez zakup naszego mleka nie beda wspierac miasta i ze Ty na
          ten temat masz tak nieprzemyslane zdanie.
          • Gość: zbychu z Przemyśla Re: zbychu jestes idiota ... IP: 80.51.255.* 22.06.04, 18:05
            Czy ja ciebie obrażam?Czy ja ciebie wyzywam?Chyba nie wiesz na czym polega
            forum.Przykro mi.Kiedyś przeczytałem taką uwagę nie pamietam czyją,że........
            Nie było moim zamiarem drwić z nieszczęć związanych z likwidacją mleczarni.
            Czytaj i wyciągaj trafne wnioski.Przecież dla każdego było jasne,że bez pomocy,
            bez kredytów gwarantowanych przez np.miasto nie będa w stanie.......itd.
            Jeżeli wyciągasz inne wnioski to twoja sprawa,tylko nie ubliżaj nikomu.
            Widzisz jak trudną sztuką jest polemika.Pozdrawiam Cię mimo wszystko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka