Dodaj do ulubionych

dla darino

21.07.12, 10:46
jako człowiek wielkiego miłosierdzia przesyłam ci materiał,z całą pewnością obejrzysz go z zadowoleniem i radością.
www.kresy.pl/volgal,fotoarchiwum?zobacz/w-kaluszu-odslonieto-pomnik-dowodcy-upa
może rozpoznasz na zdjęciach kolegów,znajomych,rodzinę?
Obserwuj wątek
    • fanka_online Re: dla darino 21.07.12, 15:25
      Znając poglądy Darino, obawiam się, że był wśród obecnych, ale link opatrzony tytułem KU PRZESTRODZE mógłby może poruszyć wyobraźnię innych tutaj; zarówno zawołanych piewców nacjonalizmu ( ale nie w polskim wydaniu!), jak i niefrasobliwych tumiwisitów.
    • gate.of.delirium No, proszę, to jednak istnieją... 22.07.12, 06:56
      Dopiero co, w jednym z wątków Darino łgał, że OUN-UPA dawno nie istnieje, a tu proszę:
      "...Uroczystość odbyła się 30 czerwca br., w 105. rocznicę urodzin Szuchewycza. Udział w niej wzięli m.in. syn Szuchewycza Jurij, mer Kałusza Ihor Nasalik, deputowany ukraińskiego parlamentu Zinowij Szkutiak ("Nasza Ukraina"), a także liderzy organizacji nacjonalistycznych: Ołeh Tiahnybok ze "Swobody", Bohdan Czerwak z melnykowskiego OUN *), Stepan Braciun z Kongresu Ukraińskich Nacjonalistów oraz przedstawiciel OUN-Bandery *) Bohdan Dubas [...]", link:
      www.kresy.pl/volgal,fotoarchiwum?zobacz/w-kaluszu-odslonieto-pomnik-dowodcy-upa
      Jak widać na załączonych obrazkach, rzekomo nieistniejące organizacje nazistowskie mają się całkiem dobrze - działają, zawiązują kongresy, wysyłają po świecie swoich przedstawicieli ?!
      Ciekawe, czy ideowe założenia Dekalogu Ukraińskiego Nacjonalisty w dalszym ciągu są dla nich uświęconym kanonem...
      • gate.of.delirium Re: No, proszę, to jednak istnieją... 22.07.12, 06:57
        Zapomniałem dodać

*) podkreślenia w tekście moje
        • Gość: Bazyli Re: No, proszę, to jednak istnieją... IP: *.107.118.11.mediahost.pl 22.07.12, 08:03
          Co Szuchewycz nie w mundurze niemieckim.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka