Dodaj do ulubionych

Komu podlega urząd miejski i jego władze?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.13, 11:10
Mam wrażenie, że o tym, co zamieszcza się na oficjalnej stronie urzędu miejskiego decydują władze religijne kościoła katolickiego z greckokatolickim włącznie, a nie władze świeckie, które winny być areligijne i reprezentować wszystkich mieszkańców Przemyśla, bez względu na ich światopogląd czy wyznanie religijne. Tak jednak nie jest. Oto przykład. www.przemysl.pl/nasze_miasto/26222.html Czemu władze przemyskie ignorują inne wyznania, bezwyznaniowców ? Czy na stronie urzędu kiedykolwiek zamieszczono informacje o świętach czy innych uroczystościach niekatolików? Dlaczego lekceważy się inaczej myślących? Bo władza ma je, mówiąc kolokwialnie, w duuupie. Jest ich zbyt mało by mogła liczyć na ich poparcie w wyborach, to może je ignorować.
Wyznawcy Mitry 25 grudnia będą obchodzić zawłaszczone przez chrześcijan swoje święto. Czy władze miasta na swej oficjalnej stronie zamieszczą jakiś komentarz w tej sprawie?
Wybaczcie mi to co napiszę, ale jak widzę pana prezydenta na tych wszystkich uroczystościach, o których donoszą na stronie urzędu, to najpierw wzbiera mnie śmiech a potem obrzydzenie. Zastosowałem kilka eufemizmów, by nie drażnić wrażliwych forumowiczów.
Obserwuj wątek
    • Gość: Spokojny Rozboli na same święta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.13, 12:15
      Daj se sianka świątecznego.Jest to zbyt trudne jak dla Ciebie do zrozumienia.
      Nie myśl zbyt duzo ponieważ główka Ciebie rozboli i to na same świeta.
      • Gość: xyz Re: Rozboli na same święta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.13, 20:23
        Sianko to masz raczej ty, spokojny, że nie dostrzegasz świątecznej obłudy, tej całej atmosfery, tych melodii, reklam w TV, tego konsumpcjonizmu, od których rzygać się już chce. Cały rok społeczeństwo jakoś żyje spokojnie, a w grudniu dostaje pierd....olca. Tylko miną święta i wszystko wraca do normy, czyli znowu można gnoić drugich, żreć się z żoną, mężem, podkładać drugim świnie, nienawidzić sąsiada itp.
        Taka to już tradycja, więc się ciesz człowieku, ciesz obłudą.
        • Gość: gg Re: Rozboli na same święta. IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 25.12.13, 18:35
          Oj a może zacznij od siebie z tą obłudą i hipokryzją..., jest tyle innych fajnych stron internetowych, a ty akurat musisz na stronę urzędu miejskiego...
    • Gość: spokojnyy Re: Komu podlega urząd miejski i jego władze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.13, 12:38
      tu trafiłeś - więc pisz śmiało o innych uroczystościach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka