Gość: Andrzej
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
23.12.13, 11:10
Mam wrażenie, że o tym, co zamieszcza się na oficjalnej stronie urzędu miejskiego decydują władze religijne kościoła katolickiego z greckokatolickim włącznie, a nie władze świeckie, które winny być areligijne i reprezentować wszystkich mieszkańców Przemyśla, bez względu na ich światopogląd czy wyznanie religijne. Tak jednak nie jest. Oto przykład. www.przemysl.pl/nasze_miasto/26222.html Czemu władze przemyskie ignorują inne wyznania, bezwyznaniowców ? Czy na stronie urzędu kiedykolwiek zamieszczono informacje o świętach czy innych uroczystościach niekatolików? Dlaczego lekceważy się inaczej myślących? Bo władza ma je, mówiąc kolokwialnie, w duuupie. Jest ich zbyt mało by mogła liczyć na ich poparcie w wyborach, to może je ignorować.
Wyznawcy Mitry 25 grudnia będą obchodzić zawłaszczone przez chrześcijan swoje święto. Czy władze miasta na swej oficjalnej stronie zamieszczą jakiś komentarz w tej sprawie?
Wybaczcie mi to co napiszę, ale jak widzę pana prezydenta na tych wszystkich uroczystościach, o których donoszą na stronie urzędu, to najpierw wzbiera mnie śmiech a potem obrzydzenie. Zastosowałem kilka eufemizmów, by nie drażnić wrażliwych forumowiczów.