Dodaj do ulubionych

Protest w szpitalu Wojewódzkim

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.14, 17:01
Trwa protest pielęgniarek i położnych w szpitalu na Monte. Pan dyr Hamryszczak kandydat do Rady Miasta ( mieszkaniec Żurawicy) zaproponował po 100 zł . Ale kasa !!!. Laurka dla PiS za kuźnię kadr.
Obserwuj wątek
    • Gość: znachor Re: Protest w szpitalu Wojewódzkim IP: *.przemysl.hypnet.pl 20.09.14, 18:54
      A ile faktycznie zarabiają pielęgniarki? Bo może na zadłużony szpital 100 zł na osobę to wcale nie jest mało.
    • Gość: jedyny sprawiedliw Re: Protest w szpitalu Wojewódzkim IP: *.toya.net.pl 21.09.14, 07:58
      Apeluję do uczciwości lekarzy!!!
      Zarabiajcie tyle, ile wypracujecie. Jak jesteś w pracy np. 6 godzin to weź płacę za 6 godzin. jak wykonujesz normę w tygodniu 40 godzin pracy to bierz płacę za 40 godzin. Na dyżurze nie śpij a pracuj!!!
      Nie buntujcie się w sprawie ewidencji czasu pracy!!!
      Skracając czas pracy oszukujesz jednocześnie pacjenta!!!

a pielęgniarki?
      do TYch, które narzekają - zmieńcie pracę!!!
      • w_e_r_o_n_i_k_a Re: Protest w szpitalu Wojewódzkim 23.10.14, 10:27
        Tak powinno być, tylko nie wiadomo dlaczego tak się nie dzieje. Polecam stosowanie systemu Rejestracji Czasu Pracy - rozwiąże ten problem raz na zawsze. W mojej firmie się to sprawdziło.
    • Gość: PrzemyskiPacjent Re: Protest w szpitalu Wojewódzkim IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.14, 09:52
      Ach ten szpital, nasz ukochany i jedyny taki. :)

Dwa tygodnie temu spędziłem 5 godzin na izbie przyjęć czekając na lekarza. Przede mną było 3 czy 4 osoby. Po 5 godzinach nie wytrzymałem i oddałem pani pielęgniarce karte rejestracyjną i podziękowałem za fachową obsługę. Pani ta straszyła mnie że to "samowolne oddalenie". Powiedziałem jej żeby wysłała za mną w pościg Policję i że 5 godzin czekania na szanownego pana doktora to stanowczo dużo za dużo. :)

Choć zapewne dla nielicznej tej porządnej kadry szpitala będzie to krzywdzące to uważam że jak na taki poziom świadczenia usług medycznych to zarobki w tej instytucji są za duże.
      • Gość: przykre Re: Protest w szpitalu Wojewódzkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.14, 10:02
        To jest właśnie skandal i takie przypadki powinny być tępione(tzn. tacy lekarze-chyba, ze miał operację, ale jest jeden lekarz w takim szpitalu). Należało to zgłosić do dyrektora , a strasząca pani pielęgniarka powinna dostać zastrzyk na uspokojenie, tylko kto by jej to zrobił skoro personel taki zajęty, trzeba przychodzić z własnymi zastrzykami do zaaplikowania personelowi(jednym na pobudzenie innym na uspokojenie)
      • kocur_zalogowany Re: Protest w szpitalu Wojewódzkim 21.09.14, 10:23
        Pięć godzin czekałeś? W stanie zagrożenia życia? I potem poszedłeś do domu? I dalej żyjesz?
        CUUUD!!!

Wiesz co oznacza nazwa SOR? Szpitalny Oddział Ratunkowy. RATUNKOWY!!! On ma ratować życie, a nie obsługiwać hipochondryków.

• Gość: PrzemyskiPacjent @ kocur_zalogowany IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.14, 10:35
          Złamany palec kwalifikuje się do zaopatrzenia medycznego w SORze (szczególnie jeśli jest to niedziela) choć nie stwarza zagrożenia dla życia. Nie oceniaj innych wedle własnych ułomności.
          • kocur_zalogowany Re: @ kocur_zalogowany 21.09.14, 11:08
            To kto ci ten palec poskładał do kupy?
            • Gość: PrzemyskiPacjent Re: @ kocur_zalogowany IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.14, 15:05
              Lekarz ortopeda. A myślałeś że kto? Pan Staszek z warsztatu samochodowego? Nie wiem czy wiesz ale niektórzy lekarze praktykują również prywatnie. Boszszsze............
        • Gość: pacjent Re: Protest w szpitalu Wojewódzkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.14, 16:21
          Dostałem skierowanie do szpitala z zagrożeniem zawału serca .... czekałem ok. 4 godzin aż mnie przyjęto.
          Przede mną było parę osób, kogoś przywieziono i przyjęto przede mną a ja czekałem.
          Dyrektor szpitala narzekał niedawno, że lekarze nie chcą nawet za dużą kasę pracować na oddziale ratunkowym, to i jest problem.
    • Gość: jedyny sprawiedliw Re: Protest w szpitalu Wojewódzkim IP: *.toya.net.pl 21.09.14, 10:17
      porządki nalezy w szpitalu zacząc od lekarzy;
      i porządki moga zrobic tylko pacjenci - lekarze postępuja tak jak im pacjenci pozwalają;
      lekarze zarabiaja sporo kasy - i ok; ale za te pieniądze niech uczciwie pracują -zgodnie z przysięga hipokratesa lekarz za swoją prace ma zarabiac godziwe pieniądze; pieniądze zarabia godziwe a gdzie jego praca? na dyżurze śpi? a po 14 na oddziale nie ma innych lekarze niż dyzurujący.. skandal!!!
    • Gość: jedyny sprawiedliw Re: Protest w szpitalu Wojewódzkim IP: *.toya.net.pl 21.09.14, 10:42
      nie warto toczyć sporów - trzeba prostować postępowanie lekarzy
      kazdy pacjent może zwrócić uwage lekarzowi jesli w jego ocenie źle jest przez niego traktowany
      na ukształtowanie postaw pracuje się wiele lat a nie w ciągu jednego dnia..
      • Gość: obskura Re: Protest w szpitalu Wojewódzkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.14, 10:50
        Dlaczego nie reaguje dyrekcja ? Izba przyjęć po zmroku to katakumby. No i niektórzy lekarze z nogami na krzesłach i nonszalanckim uśmieszkiem ( młodzi). Czasem też dialog w języku naszych sąsiadów. Naprawdę chorzy kierunek Rzeszów.
    • Gość: jedyny sprawiedliw Re: Protest w szpitalu Wojewódzkim IP: *.toya.net.pl 21.09.14, 20:21
      pozatykało wszystkim klawiatury, jak napisałem, że trzeba porozliczać lekarzy? nie bać się tylko realizowac.. małymi kroczkami..
      a efekty przyjdą
      • Gość: leon Re: Protest w szpitalu Wojewódzkim IP: *.play-internet.pl 21.09.14, 21:25
        lekarz za 1 dyżur nocny- 1600 zł, tyle prawie co pobory miesięczne pielęgniarki. Lekarz w nocy śpi, a pielęgniarki zapierda..ją. Chory system.
        • Gość: jedyny sprawiedliw Re: Protest w szpitalu Wojewódzkim IP: *.toya.net.pl 21.09.14, 21:30
          Leon, yebbać lekarzy?
    • Gość: była pacjentka Re: Protest w szpitalu Wojewódzkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.14, 22:04
      Lekarz śpi, pacjenci śpią i pielęgniarki śpią. Dobranoc.
    • Gość: asa Re: Protest w szpitalu Wojewódzkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.14, 15:20
      Dlaczego pielęgniarki zawsze strajkują przed wyborami?- dziwne?
    • Gość: sprawiedliwy Re: Protest w szpitalu Wojewódzkim IP: *.toya.net.pl 22.09.14, 15:41
      ja bym podniósł pielęgniarkom ale normy do wykonania!!!
    • Gość: sprawiedliwy Re: Protest w szpitalu Wojewódzkim IP: *.toya.net.pl 22.09.14, 18:26
      wprawdzie jestem przeciwny takiemu rozwiązaniu ale...
      niestety ale trzeba przyjąc do pracy lekarzy np z rosji i zatrudnić
      a naszych?
      na zbity pysk
      z gabinetu nie wyzyje..
    • Gość: jedyny sprawiedliw Alternatywa IP: *.toya.net.pl 23.09.14, 05:48
      Troszkę lekarzom uszczuplić płace i przekazać pielęgniarkom.
      I co (pie..) bojowniczki o kasę?
      powalczcie z lekarzami wewnątrz..
      • Gość: gość Re: Alternatywa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.14, 08:17
        Ponoć pielęgniarki w ramach protestu odeszły od łóżek lekarzy .
        • Gość: lista Re: Alternatywa IP: *.toya.net.pl 23.09.14, 20:33
          być przy łóżku to szczyt marzeń..
          ilu już zaciągnały do swojego łóżeczka
          • Gość: obskura Re: Alternatywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.14, 22:16
            Podobno zaraz ruszy Szpital Psychiatryczny i Kolejówka.
    • Gość: ? Re: Protest w szpitalu Wojewódzkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.14, 08:49
      No i jak przebiega protest, protestujące już zmieniły miejsce pracy?
    • nadsanski14 Re: Protest w szpitalu Wojewódzkim 25.09.14, 13:23
      Wideo dla pytających, ile zarabiają pielęgniarki. Przy okazji kilka słów na temat zarobków przemyskich lekarzy.
      www.zycie.pl/informacje/Przemysl/3474,Strajk-glodowy-w-szpitalu-wideo.html
      • Gość: obskura Re: Protest w szpitalu Wojewódzkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.14, 14:43
        Dyrektor kandyduje do Rady Miasta ... Żurawica. Przecież tam mieszka. Jak chce poparcia niech skroi lekarzom . Najlepsze czasy dla szpitala były za dyr Chomy.
    • Gość: Gajowy Ma Rucha Re: Protest w szpitalu Wojewódzkim IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.14, 16:00
      zamiast gdakać i bredzić od rzeczy (jak większość postów) niech ktoś napisze ile personel zarabia w tym szpitalu, bo być może ten protest to zwyczajne pieniactwo ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka