01.11.14, 19:45
Dlaczego w tym pięknym mieście do władzy pchają się tak bardzo kaprawi ludzie ?
Znam setki kompetentnych ,inteligentnych i uczciwych osób.Nikt z nich nie wybiera się do urzędów.Czytając nazwiska z list wyborczych chce się wymiotować.Kandydaci do fotela prezydenta to porażka.Ujma dla królewskiego grodu.Jak mawiała moja znajoma ,wstyd i hańba !
Obserwuj wątek
    • Gość: Cypis Re: pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.14, 20:34
      Bo nadal chcą być postrzegani jako ci kompetentni, inteligentni i uczciwi?
      • Gość: filozof Re: pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.14, 21:19
        Tak, tylko skoro nikt z tych kompetentnych, inteligentnych, uczciwych nie chce startować w wyborach to nie należy się dziwić, że ...tworzy się błędne koło, bo wiadomo, że nikogo nie można zmusić, żeby startował w wyborach. Startują chętni. Do kogo mieć pretensje?
        • Gość: Cypis Re: pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.14, 21:42
          Do tych kompetentnych, inteligentnych i uczciwych!

Jeżeli oni stworzą większość w radzie, to ci mniej kompetentni, inteligentni i uczciwi będą się musieli się dostosować, albo przepadną w kolejnych wyborach.

Jeśli jednak ci kompetentni, inteligentni i uczciwi z czasem okażą się mniej kompetentni, inteligentni i uczciwi, to trzeba wybrać na ich miejsce tych, którzy są od nich bardziej kompetentni, inteligentni i uczciwi.

Tylko jak mało kompetentni, inteligentni i uczciwi wyborcy, mogą wybrać kompetentnych, inteligentnych i uczciwych przedstawicieli do samorządu?
          • Gość: filozof Re: pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.14, 11:48
            Czyli niestety błędne koło....
        • europatria Re: pytanie 01.11.14, 21:57
          Nie mam do nikogo pretensji.Zadałem tylko pytanie.Sam próbuje na nie odpowiedzieć.
          Przemyśl nie jest wyjątkiem bynajmniej.Jednak jest mi najbliższy. Zastanawia mnie ,co musiałoby się wydarzyć aby zachęcić prawych ludzi do kandydowania ?Poraża mnie bezczelność niektórych kandydatów.Czy ktoś kto zadłużył kiedyś kierowany przez siebie zakład , może być dobrym prezydentem ? Jak można zapomnieć o tym ,że się donosiło na kolegów albo jak u pewnego kandydata , przygodę z aresztem ?
          • Gość: on Re: pytanie IP: *.toya.net.pl 01.11.14, 22:05
            z aresztem ?? kandydat na Prezydenta miasta ??? niemożliwe
            Jakieś inicjały?
          • Gość: gonzales Re: pytanie IP: *.przemysl.hypnet.pl 02.11.14, 09:47
            Wśród kandydatow na radnych sa porządni ludzie,kwestia ich miejsc na listach,zazwyczaj sa na dalszych pozycjach. Gdyby chociaz akcja "nie głosuj na jedynki" wypaliła to juz byłoby połowę sukcesu. Pytanie Cypisa dot wyborcow jest jak najbardziej na miejscu, muszą byc kompetentni wyborcy aby takowych radnych wybrać.
            Z telewizyjnych spotów wyborczych widać że PiS jest za wprowadzeniem dwoch kadencji w samorządach, PO tez było kiedyś za JOW-ami a óźniej zmieliło podpisy.W każdym razie przymus prawny dwóch kadencji uzdrowiłby samorządy,przynajmniej mam taką nadzieję.
            Niestety najprawdopodobnie będziemy mieli 'starego" prezydenta i "starą" radę miasta. Taka kompetencja wyborcow.
    • Gość: Sedzia Re: pytanie IP: *.toya.net.pl 01.11.14, 22:09
      sprawa ostatecznie zamknieta i zatarta; jakis debil lub debilka odgrzewa kotlety
      • europatria Re: pytanie 01.11.14, 22:29
        Nie napisałem ,że chodzi o kandydata na prezydenta.Pan panie sędzio jednak wie o kogo chodzi.Nie są to odgrzewane kotlety , bo nie o to mi chodzi.
        Gdyby pan ,panie sędzio nosił kiedyś srebrne bransoletki ,to pchałbyś się dziś na urzędy ?
    • Gość: ha Re: pytanie IP: 80.12.35.* 01.11.14, 22:30
      Staszek Kiślak na prezydenta i basta!
      • europatria Re: pytanie 01.11.14, 22:34
        Skądinąd poczciwy to człek !Stachu trzymaj się !
        • Gość: ha ha Re: pytanie IP: 80.12.35.* 01.11.14, 22:37
          Sta-chu! Part-ia! Sta-CHU! Part-ia!
          • Gość: Staszek Kiślak Re: pytanie IP: *.toya.net.pl 05.11.14, 20:01
            a uważam rzy i Pan Brahowski je bardzu dobry i Pan Homa i wszsytjki luidzi co
            wierzxum w KOściul rzemsku - patulicki i w Pama Boga wieżum i NAszegu Papirza
            Polskegu rzemsku-patulickiego cu w Żymi leży w piwnicy szwentej pochuwany bu
            jurz ni żyji i umarl nA SMEIrć i ni żyji.
            ale , ali to ja i ino tilko ja by si nadawał na prezydęta Rzemskui - Patulickiego Miasta Przeymysla ,bu NAszy Mniastu potrzybuji takie ludzi jak ja cu som wykrztałcune i co wiedzum
            co puwiedzic jak trza coś Marudowi Pulskiemu Ziemji Przymyskiej Patulickiej
            puwiedzić rzeby dobrzy robił rzeby ksiendzuw i Arcebeskupuw Mihaliłkuw słóchal
            co jemu pwioedzom bu Kosciułu PAtulicki czeba jóż buduwać rzeby na całyj granicy
            jich pustawić rzeby Polski PRzymsykiej broniły rzeby nas ni napadli rzeby Marud
            Polski ni pjuł wudki ruskliej bu pszysinegał naszmu ksiendzu ud ryligji rzy du
            18. -gu rokó rzycia pjuł ni bedzi i ruskich zygaruw kużył ni bedzi rzeby raka
            nje dostal bu umrzy. Je dużu miejsca w Przymyslju rzeby trohu kusciołow pustawic
            a ni wyciongi jakies rzeby si Pambug i PamJezus nimieli dzie shować jak tyra
            całyj czas leji dyszcz. Te kałuży take cu kołu zjelunegu rynku je ta dóża, to
            jum tsza ubramować, bu ja jak szed na Pekałes w nocy tu ja widział tam Makty
            Bosky Przemysky co siem mji ókazała imuwiła rzeb ja został Prezedędem a Zynek
            Bugajow co ze mnmom w Polnyj robiół rzeby un był mojem zastempcem i drógi
            zastempiec był Brahowic a jegu zatempiec HChoma bu też je wieżuncy jak My i du
            Kuściołóa patulickuu -rzeymskegu chodzi. Ja ustatniu dostał- ym Orydyr Polski ud
            pana prezEDETA Pusplitej rzeczPoslki, bu ja zasłózonby nałucyzicil akadymicki i
            profesur Na PAtulickim Uniwyseci Lubackim w Lbulynie co ja jestym kiruwnikikim
            Archikatdry Jenzyka Pulskiegu tak rzy ja siem nadajim. Głosujci na mnie wsystki
            patoliki co PamBoga wierzem i Jesyzusa Krstuasa zawsze dziwicy i na Stasszaka
            Kiślaka cu zemnom i Zynkiem du szkoły na Kupernika hodzil co si z nas smioali
            aamy stusdiua pukunczyli na Patulickim Umiewrstyiniecie Lublińskim co w Lublinie
            jest taj k jak Lwow na na litery L i my takii kuscilu tu pombudndujemy
            patulickie aniewirezonvce wszystki het du jarusłąwia i mojższowa pujdom i niech
            tam siedzum az pujdom dupiekła du Lcypera co je szatanistom i głupioty spiewa,
            taki piusenki durne.
            • Gość: Staszyk Kiślak Ury Re: pytanie IP: 95.146.147.* 08.11.14, 06:28
              I cu si pudszywasz i naśladujisz kindybale bandyrowski. Ja żym już umpantował moi prawa aktorski du mujegu nazwisku i jimiona mujegu i ci mindzynarudowa trybuna ze Sztarburka 20 lat kreminału ci dujebi ty bandytu francuwaty i bedzisz tam kiblował z tym cu Jagusławiu murdował tych jagusłowiaków, co tam ciepłu je i woda w możu guronca, ży grzać ni trza. Bandyrasi. Jidź tam du Bunbasu si bić to tam syraparatysty walczum. Ty si lepij do Jana Gawła świntego drugiego Pulaka pumodlij co gu papiż błałtyfikowa, ży w trumni był co si tam książka sama udwracała żyby partuliki polski mogli czytać co pisze tam. Ty bandytu jedyn!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka