Gość: dd IP: 185.18.135.* 15.02.15, 22:07 marucha.wordpress.com/2012/01/25/choma-daje-milion-na-cmentarz-ludobojcow-z-upa/ Co wy na to mieszkańcy bo mnie krew zalewa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dd Re: choma UPA IP: 185.18.135.* 15.02.15, 22:21 wirtualnapolonia.com/2015/02/14/przezydent-przemysla-przeznaczy-12-mln-zl-na-kultywowanie-pamieci-o-upa/ Ten link miał być. Przepraszam to przez nerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opal Re: choma UPA IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.15, 23:04 Wydaje mi się, że powielasz jakąś propagandę, nie najwyższych lotów zresztą. Zarówno budynek Domu Ludowego, jak i pałac biskupi powstały znacznie wcześniej niż UPA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brak zgody Re: choma UPA IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 16.02.15, 21:05 Czy to jest propaganda? Nie wystąpiłabym na wiecu, gdzie powiewają czarno-czerwone flagi. To nie przeszkadzało Panu Prezydentowi. Zaprosił do Przemyśla (również) tych, którzy "pielęgnują" nacjonalizm, faszyzm. Zobaczcie te flagi i usłyszcie jak Pan Prezydent Przemyśla zaprasza. Warto! www.youtube.com/watch?v=5iR9uggkttU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: choma UPA IP: *.centertel.pl 15.02.15, 22:26 dd można tłumaczyć jako do du.y.Twoja wiedza jest dd.Najpierw dowiedz się kim byli strzelcy siczowi.Jaki był ich udział w walce z bolszewikami u boku Polaków ? Jaki spotkał ich los ? To nie byli banderowcy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: choma UPA IP: 185.18.135.* 15.02.15, 22:50 Ciekawy czytaj artykuł ze zrozumieniem i nie wyskakuj ze strzelcami siczowymi. My Polacy wiemy, że was ukrainców uczą innej historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: choma UPA IP: *.centertel.pl 15.02.15, 22:56 Tak się składa ,że nie jestem Ukraińcem.Nie cierpię banderowców ,żeby było jasne. Jedz do Donbasu i walcz.Masz szansę dowalić Ukrom.Tu się marnujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johnywieteska Re: choma UPA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.15, 07:01 To jest właśnie typowe dla przemyskiej dyskusji. Jeśli ktoś się nie zgadza to jest 1. Ukrainiec - banderowiec, 2. Żyd, 3. komuch, 4. faszysta, itp. dowolnie, do wyboru, w zależności od kontekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rico Re: choma UPA IP: *.kaskada.net 16.02.15, 07:24 skoro daje ze swoich to ok, jego sprawa - z budżetu miasta Przemysła nie daje na pewno bo to wymaga uchwały rady miejskiej a rada nasza takiej uchwały nigdy nie podjęła. Więc o co kaman??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kka Re: choma UPA IP: *.przemysl.hypnet.pl 16.02.15, 11:49 Przemyskie PO tak nie lubi Chomy że na każdym kroku rzucają jemu kłody pod nogi. Artykuł jest niezgodny z prawdą, Choma żadnych pieniędzy im nie daje. Śmiać mi się chce że głupi lud to kupuje... ale czego tu nie robić aby kogoś skończyć :D Schabowski już jakiś czas temu opublikował to na FB, niech popatrzy lepiej w swoje szeregi gdzie ci Ukraincy są ;) Odpowiedz Link Zgłoś