Dodaj do ulubionych

kazik,Twoja koncepcja żyje

IP: *.przemysl.hypnet.pl 25.02.15, 20:52
pośród muzułmanów kalifatu wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/jaki-jest-ostateczny-cel-isis-na-zachodzie-pojawila-sie-niebezpieczna-teoria/z0mqz
Obserwuj wątek
    • Gość: rasputin Re: kazik,Twoja koncepcja żyje IP: 80.12.39.* 26.02.15, 08:57
      kazik, a kto jest większy prorok ty czy mykoła?
      • Gość: ahrem Re: kazik,Twoja koncepcja żyje IP: *.toya.net.pl 26.02.15, 10:42
        Też się śmiałem z Kazika i jego bibilijnych proroctw przyznam że po przeczytaniu tego artykułu w wyborczej - trochę mi się śmiać odechciało, tym bardziej jeśli tamci w podobne wierzą.
        Jak ktoś 5-10 lat temu prorokowałby że będzie krwawa wojna Ukrainy z Rosją o okręg przemysłowy Donbasu też bym mu popukał do głowy.
        ( z krymem to inna historia był samodzielną republiką z własnym parlamentem itp politycznie w ramach ukrainy i można było zakładać że np.zechce się usamodzielnić ale bitwy i ostrzał w Doniecku tuż po organizacji i inwestycjach na EURO 2012 ??)
        • Gość: gonzales Re: kazik,Twoja koncepcja żyje IP: *.przemysl.hypnet.pl 26.02.15, 14:07
          Biblię wbrew temu co mówiła doda nie napisali napruci winem i ziołami. To że jej znakomita większość nie rozumie niczego nie dowodzi.
          Osobiście przyszłość widzę na zależnościach wynikających z historii, to ona dowodzi ze nic nie jest dane raz na zawsze. Żeby daleko nie sięgać, kongres wiedeński z 1815 r ustalał rzeczywistość w Europie po wojnach napoleońskich, traktat wersalski po I w.św normował Europę tylko na 20 lat, Teheran,Jałta i Poczdam na stosunkowo długo zapewniły pokój w Europie.Problem w tym ze zawsze warunki ustalają zwycięzcy,nie zawsze są one w miarę sprawiedliwe dla pokonanych. Interesy małych ,słabych państw się nie liczą. Można by rzec że zakończenie zimnej wojny i upadek muru berlińskiego przyczyniają się do przyspieszenia weryfikacji ustaleń powojennych a tym samym przyśpieszają nowy konflikt . Jest to prawidłowość historyczna,zawsze tak było i tak będzie dopóki ludzie będą chodzić po tej ziemi. I zapewne piszący biblię o tych zależnościach wiedzieli. A być może wiedzieli dużo więcej. W końcu świat istnieje całkiem sporo lat, ja osobiście daje wiarę też Platonowi głoszącemu tezę o powstawaniu i upadku kolejnych cywilizacji. Być może ta nasza licząca kilka tysięcy lat zbliża się ku końcowi.
          • Gość: kazik Re: kazik,Twoja koncepcja żyje IP: *.bois.qwest.net 26.02.15, 19:29
            gonzales,jeszcze urosne w dume.to przeciez nie moja koncepcja zyje,a zyje przekaz biblijny.a wszystko rozbija sie o obetnice dane Abrahamowi przez Boga[a on zdania nie zmienia i to co
            obecal,dotrzyma].tylko w tym jest jeszcze Szatan[ktory dobrze wie,ze jezeli usunie z powierzchni
            ziemi co do jednego wszystkich Zydow,to Jezus nie ma wtedy po co na ziemie wracac,by
            obiecanych obietnic wypelnic]i to on swymi manipulacjami sprawia ten balagan,zamieszanie i
            skolowanie ludzkich umyslow.a ludzie by szukac zrozumienia w Slowie Bozym[jest dostepne dla
            KAZDEGO],depcza je swemi nogami i kompletnie odrzucaja i tak bedzie do Armagedonu,a nawet
            odrzuca Je na koniec 1000-letniego Krolestwa Bozego na ziemi,kiedy to na tronie Dawida w
            Jerozolimie,bedzie zasiadal nie kto inny,jak sam Jezus Chrystus[i w to tez ludziom ciezko uwierzyc].no,ale skoro w Bibli pisze ze tak bedzie to bedzie.wracajac do tego linku na temat ISIS,to droga prowadzaca do NWO,do jednego rzadu nad swiatem,jednego pieniadza i jednej
            religii[i w to tez ludziom ciezko dac wiary,ze kiedys beda razem katolik,islamista,SJ i cala reszta religii,sekt i kultow kleczec w jednym rzedzie i jeszcze z tego powodu beda szczesliwi].
            Szatan ma doswiadczenie tysiecy lat,jako duch nie umiera i wie jak zwiesc cala ludzkosc[prucz
            tych co pokladaja wiare,w okresie co do Krolestwa,ze Jezus jest Mesjaszem i w okresie Laski Bozej,ze Jezus zlozyl soba ofiare za KAZDEGO z nas,ze umarl prawdziwie i ze zmartwychwstal i
            jest obecnie w niebie do czasu koncowego Armagedonu].Islam takze ma w swych wierzeniach
            przyjscie IMAMA[Jezusa],ale to bedzie falszywy,by ten naprawde falszywy[polityk z UE w
            przyszlosci,pewnie niedalekiej],o ktorym Biblia mowi,ze bedzie Antychrystem,sprawial w oczach ludzkosci,ze jest prawdziwym Chrystusem.a pomagac mu bedzie w tym falszywy prorok
            [uwazaj na papieza].z reszta sam sie zapoznawaj ze Slowa Bozego[tam o tym wszystkim pisze,tylko ludzie to depcza pod nogami swemi].a tak jak caly czas ci pisze,cala polityka,cala
            gospodarka i religie,sekty i kulty,sa z tymi wydarzeniami powiazane i ida w tym samym razem
            kierunku i celu.badz ostrozny,uwazaj na wszystko,bo zyjemy w czasach klamstwa,zwodzenia wszelkiego i zamieszania.a i jeszcze przed ludzmi nie jeden dziw o ktorym sie w pale nie snilo.
            pan Belka mowi o ewentualnych niewiadomych wydarzeniach[oni dobrze wiedza co w trawie
            piszczy i to nie od dzis.czytaj H.Pajaka ksiazke o Bestiach czasow konca].tu i tam zaslony dymne,a najwazniejsze co do decyzji,to BLISKI WSCHOD i nie zapominaj,o rasie Arianskiej,bo to tez ze soba scisle powiazane.najwazniejsze jednak na dzis,to polozenie wiary w
            ewangelie Laski Bozej[gloszonej z takim zawzieciem,pomimo przeszkod przez ap.Pawla.zobacz:2 do Koryntian 11:21-33],1 do Koryntian 15:1-4.zycze tobie i wszystkim szczerym powodzenia i radosci w zrozumieniu Slowa Bozego i podlug Niego obserwacji tego co sie dookola nas dzieje.
            • Gość: gonzales Re: kazik,Twoja koncepcja żyje IP: *.przemysl.hypnet.pl 26.02.15, 20:23
              No toś pojechał Kazik. Przepraszam ale chyba mnie nie zrozumiałeś.
              • Gość: kazik Re: kazik,Twoja koncepcja żyje IP: *.bois.qwest.net 26.02.15, 22:49
                gonzales,nie bardzo wiem w czym mialem cie zrozumiec,takze nie mialem i nie mam po kims
                pojezdzac.ot pisze to co wiem i tylko pragne skierowac na przwdziwy tor zrozumienia KAZDEGO,
                co swym sercem okazuje szczerosc i pokore przed Bogiem.nic wiecej.
                poprzednio zauwazyles uwagi jednego ze starych Grekow o cywilizacjach.z tego co ja wiem,to ich az tak wiele nie bylo[nie wiem co Grek ten mial na mysli?moze i to co ja].byly tylko dwie[2].
                ta przed potopem i obecna po potopowa i skonczy sie w Armagedonie.potem 1000LKB,sad przed bialym tronem,unicestwienie obecnego nieba i ziemi,ujawnienie sie nowego nieba i nowej ziemi,
                co bedzie poczatkiem wiecznosci[to wszystko w ogromnym skrocie,no i przemyslenie o
                wiecznosci dedykuje KAZDEMU].
                co do cywilizacji[notabene ta przed potopem byla o wiele bardziej w przodzie niz nasza obecna,tez zajmowala sie tym,co rzad angielski,chyba w poniedzialek zatwierdzil o trzecim
                rodzicu dziecka.pewnie sie orientujesz o co chodzi],to sprawa bardzo ciekawa i mozna sie sporo dowiedziec[wlasnie ja skonczylem]z ksiazki pt;" We Are Not The First "-napisana w 1971
                przez Andrew Tomas.nie jest to ksiazka o podlozu religijnym,tylko archeologicznym.niczego w
                niej autor Bogu nie przypisuje.wrecz Go calkowicie pomija.jest ponad 40-to letnia,moze jest tez i po polsku[nie wiem,ale polecam].dobranoc.
                • Gość: gonzales Re: kazik,Twoja koncepcja żyje IP: *.przemysl.hypnet.pl 27.02.15, 15:23
                  W zasadzie to clara non sunt interpretanda.
                  Wszelki ekstremizm religijny, obojętnie w jakiej wierze, prowadzi do takich zachowań.wiadomosci.onet.pl/swiat/panstwo-islamskie-zniszczylo-bezcenne-zabytki-sprzed-kilku-tysiecy-lat/v9de8 Jak by nie oceniać dajesz się poznać jako fanatyk religijny. U ludzi podchodzących do wiary w sposób fanatyczny ,taki jak u tych tych muzułmanów proroctwa biblijne mogą się spełniać na zasadzie samo dążenia, tzn zrobimy wszystko aby to co jest napisane się spełniło. Załóżmy że ktoś taki jak TY miałby wpływ na politykę światową, co się stanie wówczas, bez wątpienia spełnią się proroctwa biblijne. Mam tylko nadzieję że takich ludzi w polityce światowej nie ma. Jeśli są to marny nasz los.
                  • Gość: ... Re: kazik,Twoja koncepcja żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.15, 16:24
                    Nie przesadzaj, każdy ma prawo do interpretacji rzeczywistości i tekstu biblijnego. Tego nie można nazwać ekstremizmem. Zagrożeniem jest natomiast błędna interpretacja prowadząca do poglądów będących zagrożeniem dla innych. Niestety, nawet jedno słowo, źle rozumiane może doprowadzić do przestępstwa.
                    • Gość: kazik Re: kazik,Twoja koncepcja żyje IP: *.bois.qwest.net 27.02.15, 20:57
                      gonzales,ja zadnym fanatykiem nie jestem.tylko jak juz wiele razy pisalem,wiem w jaki sposob
                      rozrozniac to co jest napisane w Biblii[zgodnie z poleceniem ap.Pawla z 2 listu do Tymoteusza 2:15].lecz tego ZADEN kosciol tzw.chrzescijanski ani chrzescijanskie sekty i kulty pod uwage wogole nie biora[a powinni].ale ich niechec do tego bierze sie z powodu wymiany teologi po przez
                      wymysl tzw.pierwszych ojcow kosciola[Orygenez i kilku za nim],ze skoro Bog zniszczyl rekoma
                      Rzymian Jerozolime i przepedzil Zydow po calym swiecie,to teraz od tego momentu wszystko co w Biblii dotyczylo narodu Zydowskiego jest przelane na tzw.Duchowy Izrael czyli na chrzescijanstwo.takze z tego powodu uczy sie i glosi "owieczkom",ze to co glosil ludziom Jezus
                      oraz Jezusa apostolowie jest tym samym co glosil ap.Pawel.to jest ABSURD.cala Biblia jak juz
                      pisalem dzieli sie na czesc prorocka i czesc ujawnionej tajemnicy[zakrytej od powstania swiata],a danej dopiero do zrozumienia ap.Pawlowi po przez powolanie go osobiscie przez wniebowzietego Jezusa.w tej ujawnionej tajemnicy ap.Pawlowi[ktory od tego momentu jest
                      apostolem do pogan]jest szansa dana przez Boga mnie,tobie i kazdemu innemu na calym swiecie[i tego nie przewidzial Szatan],by uwierzyc tej ewangelii,ktora z taka zajadloscia pomimo sprzeciwu i przesladowania glosil ap.Pawel,w ktora po uwierzeniu KAZDY w oczach Boga jest pogladany jak sam Jezus.czytaj i ty i inni listy ap.Pawla[ideologia na okres Laski Bozej do wszystkich narodow],tam w nich wszystko jasne.i nic tam nie znajdzie sie by wiernego uczyniono fanatykiem np.na wzor ISIS.sam zobacz i przeczytaj w liscie do
                      Galatow 5:18-26 i sam sobie odpowiedz posrod ktorej spolecznosci pragnal bys zyc ?
                      pamietaj,ze po uwierzeniu w ewangelie Laski Bozej[ale szczere]wstepuje w danego czlowieka Duch Swiety[i juz go nigdy nie oposci]i taka osoba jest tym Duchem zmieniana[poglebia wiedze
                      biblijna,ja rozwaza,ma umilowanie z przebywania posrod ludzi prawdziwie wierzacych i sie modli do Boga[nie paciorkami czy litaniami,ale szczera rozmowa i dyskusja z Bogiem].pamietaj,ze ta czesc biblijna zwana proroctwem,dotyczy Zydow[danych im obietnicom,ktore w 100% wypelnia sie po Armagedonie],a ta zwana odkryta tajemnica,dotyczy
                      WSZYSTKICH w okresie Laski Bozej.tylko jest jedno ale,otoz jak od samego poczatku ludzkosc
                      deptala Slowo Boze pod swemi nogami,tak i dzisiaj,nic sie nie zmienilo.a historia biblijna caly
                      czas pokazuje,ze Bog mial zawsze tylko garstke wiernych.co wiec za tym idzie ? ano ogolnie
                      ludzkosc czeka zycie wieczne,ale.....w piekle.smutne to ale prawdziwe.sam wiec zadecyduj[inni tez],ktora droge obierasz[zob.jeszcze raz list do Galatow].powodzenia.
                      • Gość: skołowany Re: kazik,Twoja koncepcja żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.15, 13:40
                        "sam sobie odpowiedz posrod ktorej spolecznosci pragnal bys zyc ?", no to ja nie chcę żyć w naszej społeczności, w naszym kraju, w którym nie czuję się bezpieczny, skoro może przyjść komornik zabrać mi np. samochód(nie mam ciągnika!) mimo tego, że niczego nikomu nie jestem winien. Jak oglądam programy interwencyjne to włos się jeży na głowie, a zawsze myślałem, że żyjąc uczciwie nie będę mógł być ofiarą, komornika......No i co z tego,że nie chcę? Jaką mam sobie społeczność wybrać i jak? Masz na to sposób "kazik"? Tylko nie radź, żebym nie oglądał programów interwencyjnych, bo to nie rozwiąże problemu.
                        • Gość: kazik Re: kazik,Twoja koncepcja żyje IP: *.bois.qwest.net 01.03.15, 18:38
                          sam sie przyznajesz do skolowania,panie skolowany.to porownanie dwoch spolecznosci ma to do siebie,ze sie drastycznie roznia.jedna spolecznosc[chociaz nadal w ciele]pragnie zyc,wydawajac soba owoce Ducha Swietego.druga natomiast[tez nadal w ciele]pragnie zyc,wydawajac owoce
                          soba co do ciala.i ta druga spolecznosc nie idzie w parze z wola Boska i jest jednym slowem do niczego a i jej przyszlosc[chociaz na dzis mogaca rozbudzac zazdrosc]prowadzi do tez wiecznego
                          zycia[bedzie to juz w ich cialach zmartwychwstalych],ale we wiecznym oddaleniu od Boga.beda
                          zyc wiecznie po bogiem obecnego swiata,Szatanem-Diablem.
                          zas co do bezpieczenstwa zycia w obecnym swiecie,to ap.Pawel daje nam rade,bysmy bali sie tych co rzadza i byli im poslusznymi.poniewaz maja te wladze dopuszczona od Boga,a jezeli nie przestrzegaja sprawiedliwosci,to w swoim czasie za nia odpowiedza.Bog mowi,ze pomsta do Niego nalezy nie do nas.tylko ja mysle,ze tobie blizej do owocow ciala niz ducha.Przemysl to
                          wiedz tez,ze ty nie jeden na swiecie co "cierpi".zobacz na ludzi na Ukrainie,na chrzescijan na
                          Bliskim Wschodzie i na wszystkich wykorzystywanych po calym swiecie.obecnie bogiem tego swiata jest Szatan[zob.2Kor.4:4]i wcale nie zalezy mu na dobru twym czy innych.to sie zmieni
                          dopiero po Armagedonie,kiedy Bog wypelni obietnice dane Zydom i nastepnie splyna za posrednictwem narodu Zydowskiego blogoslawienstwa na wszystkie pozostale narody swiata.
                          ucz sie zrozumienia z Biblii,porownujac wersety z wersetami,rozrozniajac w umiejetny sposob
                          to wszystko co napisane w Niej tak do Zydow jak i do pozostalych narodow.jeszcze raz,Przemysl i powodzenia oraz spokoju i pelnej ufnosci w Bogu,bo nic nie musisz juz dodawac,Jezus wszystko zrobil za nas wszystkich na krzyzu,tylko wierz[1Kor.15:1-4].
                          • Gość: noe Re: kazik,Twoja koncepcja żyje IP: *.toya.net.pl 05.03.15, 14:19
                            Znalezione w sieci OTO CO MÓWI PISMO ŚWIĘTE

Seks i wartości rodzinne:
                            - Abraham prostytuuje własną żonę faraonowi (Rdz 12:11-16)
                            - Ojciec wydaje 2 swoje córki na zbiorowy gwałt (Rdz 19:1-8)
                            - Mężczyzna wydaje swoją konkubinę na zbiorowy gwałt. Po zakończeniu orgii ćwiartuje jej ciało (Sdz 19:22-30)
                            - Dwie córki Lota upijają swojego ojca w celu podjęcia z nim czynności prokreacyjnych (Rdz 19:30-38)
                            - Kobieta udaje prostytutkę by uwieść swojego teścia (Rdz 38:12-30)
                            - Opis rozmiarów męskiego przyrodzenia oraz obfitości ejakulatu, w kontekście erotycznym (Ezekiel 23:20)
                            - Wytrysk pozapochwowy jako metoda antykoncepcji Onana (Rdz 38:1-10)

Prawa człowieka:
                            - Nakaz podboju sąsiednich narodów i ludobójstwa. (Pwt 7:1-2)
                            - Opis mordowania dzieci na oczach ojców, oraz gwałtów na ich żonach (Iz 13:15-16)
                            - Prawo wojenne: jeńców należy wymordować wraz z ich rodzinami (Liczb 31:17)
                            - Prawo ojca: nieposłuszne dziecko należy ukamieniować. Szczególnie jeśli chce zmienić wyznanie. (Pwt 21:18-21)
                            - Prawo męża: zabij żonę, jeśli zataiła utratę dziewictwa przed ślubem
                            - Jak należy karać za (męski) homoseksualizm? Oczywiście śmiercią. (Kpł 18:1-22, 20:1-13)
                            - Jak należy karać za gwałt? Przymusowym małżeństwem. (Pwt 22:28-29)
                            - Sakralna dyskryminacja chorych i niepełnosprawnych (Kpł 21:16-24)
                            - Nakaz dyskryminacji kobiet (list do Efezian 5:22-23, 1 list do Tymoteusza 2:11-12) (Pwt 22:5)

Niewolnictwo:
                            - Niewolnik powinien być posłuszny panu (l. do Efezjan 6:5-9, l. do Kolossan 3:22-24)
                            - Niewolnik powinien znosić złe traktowanie przez surowego pana (1 list św Piotra 2:18-21)
                            - Prawa właściciela i niewolnika (Kpł 22:11, 25:44, Wyj 21:1-32)
                            - Składnik Dekalogu: "Nie będziesz pożądał niewolnika ani niewolnicy bliźniego swego" (Wyj 20:17)
                            - Niewolnictwo seksualne: nie będziesz bzykał niewolnicy bliźniego swego. (Kpł 19:20)
                            - Niewolnictwo seksualne: jeśli córka pokonanego wroga jest dziewicą, może zachować życie jako twoja zabawka seksualna (Liczb 31:17-18)

Inne ciekawostki:
                            - Kanibalizm rodzinny: rodzice zjadają swoje dzieci (2 Królów 6:28-29)
                            - Noc żywych trupów: zombie powstawały z grobów i rozlazły się po Jerozolimie (Mt 27:52)
                            - Wysmarowanie twarzy fekaliami jako forma kary (Malachiasza 2:3)
                            - Zalecanie samookaleczania jako prewencję przed grzechem (Mt 5:28-30) (Mk 9:43-45)
                            - Gościnność: kobieta zaprasza gościa na nocleg, po czym morduje go śpiącego, wbijając mu młotkiem palik w skroń (Sdz 4:21)

Potwory, magiczne zwierzęta i rośliny:
                            - gadający wąż
                            - gadający krzak
                            - gadający osioł
                            - Jednorożec (koń z pojedynczym rogiem)
                            - manna spadająca z nieba
                            - wielka ryba, w której brzuchu połknięty Jonasz spędził 3 dni
                            - olbrzymy Nefilim (spłodzeni przez "synów bożych" z ziemskimi kobietami)
                            - Moloch
                            - Behemot
                            - Lewiatan
                            - satyr (pół człowiek, pół kozioł)
                            - bazyliszek (skrzyżowanie koguta ze smokiem)
                            - baran z siedmioma rogami i siedmioma oczami (postać Boga w dzień apokalipsy)
                            - lew z sześcioma skrzydłami (towarzysz Boga w sali tronowej w Niebie)
                            - siedmiogłowy smok

Magia:
                            - woda zamieniona w wino
                            - kij zamieniony w węża
                            - kobieta zamieniona w słup soli (żona Lota)
                            - dziewica która magicznie zaszła w ciążę
                            - włosy Samsona jako źródło nadludzkiej siły
                            - ludzie żyjący 900 lat (Adam i jego rodzinka)
                            - zatrzymanie słońca w ruchu, na czas bitwy
                            - wpływ na losy bitwy poprzez uniesienie rąk do górę
                            - rozstąpienie się morza
                            - woda wypływająca ze skały po uderzeniu w nią kijem
                            - chodzenie po wodzie
                            - uleczenie ślepoty za pomocą błota ze śliny
                            • Gość: kazik Re: kazik,Twoja koncepcja żyje IP: *.bois.qwest.net 05.03.15, 18:42
                              a wiec Bog Biblii nie jest Bogiem ukrywania zla.pokazuje prawde o ludziach,a nie zataja,jak to
                              maja w zwyczaju falszywe religie,sekty i kulty.z drugiej strony,te wydarzenia mialy swoj cel i on
                              sie ciagnie do dzis.pamietajmy,ze Abrahama potomstwo to tak Zydzi[z syna obietnicy] jak i Arabowie[z 10 synow
                              Abrahama].Biblie nalezy czytac i porownywac wersety z wersetami,wtedy jest Jej prawdziwy obraz,poniewaz Bog caly czas[od samego poczatku]pragnie miec ludzi nie religijnych,ale wierzacych.i zawsze nalezy miec na uwadze,kto pisze dany fragment,do kogo go pisze,dlaczego,
                              oraz w jakich okolicznosciach.i jeszcze nalezy postarac sie o dobry biblijny przeklad,bo czym nowsze wydanie tym bardziej skazone[nie mowiac o przekladzie SJ].

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka