Dodaj do ulubionych

R. Choma - nie będę komentował sprawy

IP: 185.38.225.* 20.01.17, 20:44
Proszę poczytać i obejrzeć w podanej kolejności
przemysl.pl/45700/oswiadczenie-prezydenta-miasta.htmlhttp://rzeszow.tvp.pl/28677463/robert-choma-prezydent-przemysla
prawy.pl/44675-prezydent-przemysla-nie-bedzie-zgody-na-chora-ideologie/
Obserwuj wątek
    • Gość: Prawda Re: R. Choma - nie będę komentował sprawy IP: 185.38.225.* 20.01.17, 20:47
      przemysl.pl/45700/oswiadczenie-prezydenta-miasta.html
      rzeszow.tvp.pl/28677463/robert-choma-prezydent-przemysla
      prawy.pl/44675-prezydent-przemysla-nie-bedzie-zgody-na-chora-ideologie/
      • Gość: Z nasłuchu Kiedy msza w wiadomej intencji ? IP: *.96.201.188.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.17, 09:29
        A może tak msza w "wiadomej intencji" jaka to odprawiono parę lat temu dla byłego Zastepcy,podejrzanego o charakterze korupcyjnym.Urzędnicy spędzeni do kościoła różnie to komentowali.
        Moze i teraz podobną imprezę warto zorganizować,sporządzić listy poparcia "różnych" srodowisk i wysłac te listy do kogos ważnego.Niech ma.
        A o naszego Prezydenta będziemy walczyć jak o niepodległość.
        • darino Re: Kiedy msza w wiadomej intencji ? 21.01.17, 11:16
          Przecież już wszyscy uzależnieni od przemyskiego koryta podpisują protesty ?
      • 99venus Re: R. Choma - nie będę komentował sprawy 21.01.17, 13:48
        Ukraina to państwo upadłe.Olewać ich kompletnie i skończyc wreszcie z tym nieustannym litowaniem się nad tym biednym narodem przepełnionym miłością do Bandery i Szuchewycza.
        Niech dalej toną w swoim nacjonalistycznym bagnie.
        • Gość: gosc Re: R. Choma - nie będę komentował sprawy IP: *.toya.net.pl 22.01.17, 10:10
          Tadeusz Isakowicz-Zaleski
          Lider Związku Ukraińców w Polsce promuje grupę podważającą polskość Przemyśla
          Uważam, że ABW powinno się tym zająć, bo konszachty sympatyków „Zakierzoni” z autonomistami na Śląsku są niebezpieczne dla jedności Rzeczypospolitej Polskiej.
          isakowicz.pl/lider-zwiazku-ukraincow-w-polsce-promuje-grupe-podwazajaca-polskosc-przemysla/
          Piotr Tyma, negacjonista wołyński i szef Związku Ukraińców w Polsce promuje na portalu społecznościowym post opublikowany na grupie „Zakerzonie to Ukraińska Ziemia”, zamieszczającej treści podważające polskość części ziem południowo-wschodniej Polski i propagujące banderyzm.
          • 99venus Re: R. Choma - nie będę komentował sprawy 22.01.17, 13:11
            Tolerowanie takich wystapień ukraińskich nacjonalistów,finansowanie ich nasuwa bardzo uzasadnione podejrzenia co do intencji polskiego rządu i jego mocodawców.Powołanie Kuchcińskiego na marszałka Sejmu jest wyjatkowym skandalem.Nawet w II RP Ukraińcy nie byli tak faworyzowani.
    • Gość: aaa Re: R. Choma - nie będę komentował sprawy IP: *.toya.net.pl 22.01.17, 22:43
      www.polsatnews.pl/wiadomosc/2017-01-22/polacy-i-ukraincy-uczcili-dzien-jednosci-ukrainy/ - rozdziobią nas hajdamackie wrony...
    • Gość: mieszkaniec Re: R. Choma - nie będę komentował sprawy IP: *.96.204.133.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.17, 18:09
      cytat - " Tak naprawdę, bez wyjaśnienia tej sytuacji, bez cofnięcia decyzji nie wyobrażamy sobie dotychczasowej współpracy - oświadczył wiceszef MSZ.

Zapowiedział, że jeśli strona ukraińska nie cofnie decyzji w sprawie Chomy, przedstawiciele polskiego MSZ nie pojawią się na rozpoczynającym się w piątek X Forum Polska-Ukraina w Rzeszowie, poświęconym m.in. modernizacji i rozwojowi potencjału Ukrainy. - To dopiero będzie początek naszych reakcji, które będą naprawdę daleko posunięte, i to mogę zapewnić - podkreślił Dziedziczak."

uczciwa reakcja MSZ, czytaj - rzeszow.onet.pl/wiceszef-msz-jan-dziedziczak-o-sprawie-prezydenta-przemysla/qee12c9
      • Gość: Spokojny Jest nic nie znaczącym zdarzeniem IP: *.96.184.241.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.17, 18:30
        Na forum w Rzeszowie nie planowano przyjazdu nawet woźnego z MSZ.
        Są to takie sobie pogaduszki osób niekompetentnych w temacie./coś na wzór spotkań opłatkowych z tematami o dupie Maryny.

Pan Choma nie jest żadną kartą przetargową i jest nic nie znaczącym zdarzeniem w relacjach miedzypaństwowych czy też samorządowych.

A Polsko-Ukraińskie Forum Partnerstwa odbyło się kilka dni temu w poniedziałek w W-wie gdzie dyskutowano w reprezantywnym gronie .Patrz www.kresy.pl/wydarzenia,polityka?zobacz/powstalo-polsko-ukrainskie-forum-partnerstwa-jestesmy-milosnikami-ukrainy-foto
        • d-udek Re: Jest nic nie znaczącym zdarzeniem 25.01.17, 23:42
          Choma udając zaskoczonego decyzją ukraińców, zachowuje się jak debil, nieświadomy tego że czyny maja konsekwencje. Z zadowoleniem wypowiada się ipokazuje w towarzystwie osób i organizacji które nie kryją się z niechęcią do ukrainy, a potem jest zaskoczony że ukrainie się to nie podoba. I jeszcze struga dobrego wujka, który chce współpracować. Może się zdecyduje. Albo trzyma ze środowiskiem antyukraińskim i wtedy niech po prostu nie jeździ na ukrainę, albo jak chce współpracować ( co w sumie jest zrozumiałe) niech się zastanowi co mówi i z kim się pokazuje.
    • Gość: gg Re: R. Choma - nie będę komentował sprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.17, 22:48
      Chętnie usłyszałbym ile nas miała kosztować ta wyprawa prezydenta Chomy na opłatek do konsulatu we Lwowie - ta kwota to czysty zysk:)
      • Gość: tutejszy Re: R. Choma - nie będę komentował sprawy IP: *.toya.net.pl 27.01.17, 14:56
        Jak będzie mial trochę honoru to powie ukraencom zeby go pocałowali tam gdzie słonce nie siega
        rzeszow.onet.pl/robert-choma-moze-wjezdzac-na-terytorium-ukrainy/k5hqp63
        PAP
        dzisiaj 12:55
        Zakaz wjazdu na Ukrainę dla prezydenta Przemyśla został cofnięty
    • Gość: #sktc# Re: R. Choma - nie będę komentował sprawy IP: *.toya.net.pl 27.01.17, 15:26
      forumemjot.wordpress.com/2017/01/25/arcybiskup-chcial-sie-zemscic-na-prezydencie-przemysla/ , www.wiocha.pl/1412959,Jak-dlugo-bedziemy-tolerowac-te-gnidy
      • Gość: tutejszy Re: R. Choma - nie będę komentował sprawy IP: *.toya.net.pl 28.01.17, 15:09
        Jak już wcześniej pisałem ze
        ,,Jak będzie mial trochę honoru to powie ukraencom zeby go pocałowali tam gdzie słonce nie siega,,
        Prezydent Choma zaczyna mi się coraz bardziej podobać
        ukraeniec zadzwonił i mówi mozna jechać tawariszcz Choma
        cha cha prymitywne to tłumaczeni się czyli po upowsku ujeżdzaj

Stanowisko Prezydenta Przemyśla w sprawie cofnięcia zakazu wjazdu na Ukrainę.
        przemysl.pl/45787/stanowisko-prezydenta-przemysla-w-sprawie-cofniecia-zakazu-wjazdu-na-ukraine.html

Pan Ambasador Ukrainy Andrij Deszczyca przekazał mi wczoraj w godzinach porannych, telefonicznie, informację o cofnięciu zakazu wjazdu na Ukrainę, którą przyjmuję z zadowoleniem. Rozumiem, że X Forum Europa-Ukraina w Rzeszowie jest ważnym wydarzeniem. Pracownicy mojej kancelarii jasno informowali, że oczekuję pisemnego stanowiska w sprawie zakazu i od jego otrzymania uzależniam swój udział w Forum. Nie rozumiem co w języku dyplomacji znaczy zwrot "pomyłka techniczna", natomiast wiem co w językach cywilizowanych państw znaczy słowo "przepraszam". Zaskakuje mnie również informacja o "pomyłce technicznej" w zestawieniu z uzasadnieniem przekazanym kilka dni wcześniej mediom przez rzeczniczkę SBU a dotyczącym mojej rzekomo wrogiej działalności wobec Ukrainy. Jako Prezydent Miasta Przemyśla i reprezentant jego Mieszkańców mam prawo oczekiwać na pełne wyjaśnienie sprawy i oskarżeń wysuwanych pod moim jak i Mieszkańców Przemyśla adresem, tym bardziej, że jest ona w dalszy ciągu tak w Przemyślu jak i w Polsce niezrozumiała. Liczę, że strona ukraińska zrealizuje swoje zapewnienie o pełnym wyjaśnieniu tego, mam nadzieję jedynie, incydentu.

Prezydent Miasta

Robert Choma

• Gość: gość Re: R. Choma - nie będę komentował sprawy IP: *.toya.net.pl 28.01.17, 17:28
      Popatrzcie na te "przepełnione miłością" twarze duchownych stojących razem www.nowiny24.pl/wiadomosci/przemysl/g/swieto-jordanu-w-przemyslu-zdjecia-wideo,11707224,22339438/
      Najwyższy czas aby mieszkańcy Przemyśla i regionu pochodzenia ukraińskiego zastanowili się do czego to wszystko zaprowadzi. Bo moim zdaniem jeśli się nic nie zmieni to konflikt jest nieuchronny. Dawno temu rozmawiałem z Ukraińcem z powiatu przemyskiego który powrócił z północnej Polski po akcji "Wisła" do swojej wsi. Powiedział mi " a co byś zrobił gdyby do chałupy weszło kilku uzbrojonych striełców którzy położyli broń na stole i zapytali -jesteś z nami czy przeciwko" Powrócił i chce spokojnie żyć. A co będzie jak znów przyjdą?
      Zastanówcie się dobrze.
      Był taki pisarz amerykański który w swojej powieści napisał o początku wojny światowej zaczynającej się w Przemyślu od konfliktu polsko-ukraińskiego. Czyżby miał okazać się prorokiem?
      • Gość: tutejszy Re: R. Choma - nie będę komentował sprawy IP: *.toya.net.pl 29.01.17, 07:44
        wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Kaczynski-o-sprawie-prezydenta-Przemysla,wid,18687925,wiadomosc.html
        Kaczyński o sprawie prezydenta Przemyśla
        Prezes PiS Jarosław Kaczyński powiedział w sobotę wieczorem w rozmowie z TVP Rzeszów, że "mamy w tej chwili do czynienia z takimi posunięciami strony ukraińskiej, które nakazują się nam zastanawiać, w którą stronę skręca Ukraina".
        Lider PiS był poproszony o skomentowanie wydania przez władze ukraińskie zakazu wjazdu do tego kraju dla prezydenta Przemyśla, Roberta Chomy. Wydany w ubiegłym tygodniu zakaz cofnięto w piątek.

Kaczyński przypomniał, że grudniowe rozmowy z prezydentem Ukrainy Petrem Poroszenką w Warszawie miały "taki przebieg, że pan prezydent Ukrainy nie może mieć wątpliwości, iż Polska na taką sytuację, w której oprawcy, masowi mordercy czy ludobójcy są na Ukrainie bohaterami, się nie zgadza; że promowanie takich postaw jest niedopuszczalne w cywilizowanym świecie".

- Zostało to powiedziane także i przeze mnie, bo ja rozmawiałem dosyć długo z prezydentem Poroszenką , w sposób całkowicie jednoznaczny - podkreślił prezes PiS.
        My w każdym razie na pewno nie zejdziemy z tej linii i będziemy interesów Polski bronić; bo to jest interes. Jeżeli jakiś kraj by uznał, że mordowanie jego obywateli, masowe, wyjątkowo okrutne jest w jakimś szczególnym kontekście dopuszczalne, to można powiedzieć wyrzekłby się swoich najbardziej elementarnych praw - zauważył były premier.

• Gość: fifarafa Re: R. Choma - nie będę komentował sprawy IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.17, 08:31
        W Przemyślu nie ma "strzelców", ale są "rekonstruktorzy". Ale to jeden pies.
        • Gość: Obserwator Gdzie teraz Prezydent Choma będzie jeździł IP: *.96.184.129.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.17, 09:38
          Urwały się podróże służbowe Pana Chomy.
          Na Ukrainie niezbyt mile widziany bedzie sobie musiał znaleźć inny kierunek i inne państwo.
          Tylko takiego w pobliżu nie ma.
          Może skorzysta z mapy politycznej świata ministra Waszczykowskiego gdzie w państwach stworzonych na potrzeby naszej dyplomacji jest wiele do zrobienia.
    • Gość: gość Re: R. Choma - nie będę komentował sprawy IP: *.toya.net.pl 29.01.17, 10:50
      Ot odezwał się obserwator durak, banderowski propagandzista. Wbrew pozorom wasze posuniecie bardzo pomogło p.Chomie. Zaistniał medialnie, politycznie w całej Polsce człowiek dla dużej grupy mieszkańców tego nie warty. Człowiek który był w stanie poczynając od współpracy z SB układać się z każdym, z banderowcami włącznie dla utrzymania się na stołku. Jedyny skutek pozytywny to wzbudzenie w Polsce powszechnej niechęci do banderowców ale też niestety do wszystkich Ukraińców nawet tych co z banderowską ideologią nie chcą mieć nic wspólnego . Pracujecie wytrwale na swoją nie korzyść i róbcie tak nadal. Już niedługo w jedynym sprzyjającym wam narodzie i państwie nie znajdziecie nikogo kto chciałby mieć z wami do czynienia a o jakiejkolwiek pomocy nie wspominając.
      Normalni Ukraińcy ; obudźcie się zanim będzie za późno! Ci chorzy z nienawiści, ogarnięci zbrodniczą ideologią nacjonalizmu sprowadzą na was nieszczęście. Powiedzcie wyraźnie : stop banderowskiej ideologii !
      • Gość: gosc Re: R. Choma - nie będę komentował sprawy IP: *.toya.net.pl 30.01.17, 10:29
        Świat zmęczony Ukrainą

Forum Europa - Ukraina w cieniu bojkotu
        www.nowiny24.pl/strefa-biznesu/wiadomosci/z-regionu/a/forum-europa-ukraina-w-cieniu-bojkotu,11740845/
        Jednak w kuluarach spotkania najwięcej uwagi poświęcano bojkotowi imprezy, na jaki zdecydowali się parlamentarzyści Prawa i Sprawiedliwości i przedstawiciele polskiego Ministerstwa Spraw Zagranicznych. To był protest przeciwko zakazowi wjazdu na teren Ukrainy, jaki wobec prezydenta Przemyśla Roberta Chomy wydały tamtejsze służby bezpieczeństwa.

Na dzień przed rozpoczęciem forum do Jasionki zdecydowali się nie przyjeżdżać zapowiedziani wcześniej marszałek Sejmu Marek Kuchciński, wicemarszałek Ryszard Terlecki, marszałek Senatu Stanisław Karczewski, szefowa komisji ds. UE Izabela Kloc, dwoje posłów z Podkarpacia: Wojciech Buczak i Kazimierz Gołojuch, Rafał Weber oraz Arkadiusz Mularczyk. Nie było też Marka Ziółkowskiego, podsekretarza stanu w MSZ.

• Gość: Spokojny Bzdury wypisuja i nic więcej IP: *.96.187.114.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.17, 13:55
          Już 25 stycznia pisałem
          "Na forum w Rzeszowie nie planowano przyjazdu nawet woźnego z MSZ.
          Są to takie sobie pogaduszki osób niekompetentnych w temacie./coś na wzór spotkań opłatkowych z tematami o dupie Maryny.

Pan Choma nie jest żadną kartą przetargową i jest nic nie znaczącym zdarzeniem w relacjach miedzypaństwowych czy też samorządowych.

A Polsko-Ukraińskie Forum Partnerstwa odbyło się kilka dni temu w poniedziałek w W-wie gdzie dyskutowano w reprezantywnym gronie .Patrz www.kresy.pl/wydarzenia,polityka?zobacz/powstalo-polsko-ukrainskie-forum-partnerstwa-jestesmy-milosnikami-ukrainy-foto"

A zakaz wjazdu cofnieto dla świętego spokoju i nic więcej.
          Chodzi o to by wzajemnie sie nie podniecać i nie ruszać...
          • 99venus Re: Bzdury wypisuja i nic więcej 01.02.17, 17:02
            Możesz coś bliżej tego reprezentatywnego grona?
            • Gość: dlaczego Re: Bzdury wypisuja i nic więcej IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.17, 18:36
              dlaczego
              • Gość: gosc Re: Bzdury wypisuja i nic więcej IP: *.toya.net.pl 03.02.17, 10:14
                Andrij Deszczycia uraeniec rznie głupa on nie panimaju banderowiec jeden
                wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/andrij-deszczycia-pogorszeniem-stosunkow-miedzy-polska-a-ukraina-najbardziej/m80y783
                Politycy PiS zbojkotowali forum Europa–Ukraina, ponieważ Ukraina przez pewien czas nie wpuszczała na swoje terytorium prezydenta Przemyśla. Spowodowane było to tym, że maszerował on wspólnie z nacjonalistami z ONR podczas Marszu Orląt. – Forum to jedno z wydarzeń. Nie do końca rozumiem, dlaczego oni (politycy PiS – red.) nie uczestniczyli – mówi Andrij Deszczycia.
                • 99venus Re: Bzdury wypisuja i nic więcej 03.02.17, 16:37
                  Ukraińcy panie Andriju wielu rzeczy nie rozumieją.Ale to wasz problem.
                  • Gość: Tadek Re: Bzdury wypisuja i nic więcej IP: *.jmdi.pl 03.02.17, 21:35
                    a może w tej historii było tak...Pierwszy Sekretarz spotkał się z feldmarszałkiem Kuchświńskim...i uzgodnili priorytety...Miało być tak, marszyk z ogniem z udziałem przemyskiej lali, skarga ukrainy, adekwatna reakcja...pokazanie 2 mln wyborców ze wschodniej Polski przed wyborami samorządowymi: "bronimy was przed upa"...bezcenne?
    • Gość: Mam szlaban Ale Jaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.17, 12:59
      Nasz Prezydent może jechać na Ukraine.Nie ma szlabanu.
      Co to znaczy być grzecznym.Nawet zabawki można potrzymać przynajmniej prze chwilę.
      Do następnego szlabanu.

Ja też mam szlaban .Na cały tydzień na komputer.Ale to ja naruszyłem zasady i przyjmę to z godnością bez żadnych oświadczeń i konferencji prasowych.
      Tym bardziej,że będzie nas dwóch.Mój przyjaciel też ma szlaban na komputer.
      Też powiedział że nie będzie wygłaszał żadnych oświadczeń ani nie będzie zwoływał konferencji prasowych.Mamy swoj honor.Mimo,ze jesteśmy trochę łobuzami.
      • Gość: Cypis Re: Ale Jaja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.02.17, 14:44
        Bo Ty i Twoj przyjaciel wiecie, że jak się zwołuje "brifing" i świat cały poinformuje o problemie, to tylko przez chwilę robi się za gwiazdę. Po kilku dniach zainteresowanie maleje i człek poczuć się moze osamotniony. - KLIK

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka