IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 18:50
Czy ktoś wie coś na temat Mulitikina w Przemyślu? Słyszałem, że były jakieś
rozmowy prowadzone i miało powstać na terenie bo byłych zakładach Pomona.
Obserwuj wątek
    • Gość: Cezary Baryka Re: Multikino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 22:14
      www.zycie.pl/index.php?show=podstr/n030917/txt5.php
      www.wiadomoscihandlowe.com.pl/informacje/id,895.html
      • Gość: kojak Re: Multikino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 10:49
        > www.zycie.pl/index.php?show=podstr/n030917/txt5.php

Ten artykuł jest z 17 września 2003 roku - dlaczego nic się nie dzieje?
        • Gość: voyto Re: Multikino IP: 212.160.138.* 09.11.04, 10:57
          dlaczego? bo podobno LPR i PIS rządzą w mieście, a każdy ma jakiś interesik
          • Gość: kojak Re: Multikino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 11:13
            Czyli, co w przyszłych wyborach wybieramy czerwonych?
            Myślicie, że oni pomogą?
    • rapapo Re: Multikino 08.11.04, 22:36
      Wiesz Cezary,
      juz myslalem, ze beda szklane domy...
      Fajnie, ale co to za HIPERmarket ze stoma miejscami parkingowymi :/
      A ostatnia firma to chyba wlasciciel Minimala...
      • rapapo Re: Multikino 09.11.04, 13:01
        Wiecie, jak tak sobie czytam niektore Wasze wypowiedzi to robi mi sie Was zal :)

Czy Wy naprawde niezdajecie sobie sprawy z jednej podstawowej rzeczy: do
        realizacji inwestycji (sensu largo) potrzebny jest przede wszystkim chetny
        inwestor!!!
        • Gość: itd Re: Multikino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 13:59
          tak jest a chętnych inwestorów nie ma i długi nie będzie.
          mam wrażenie patrząc na Przemyśl z perspektywy innych miast że do dna już nam
          niedaleko
          • rapapo Re: Multikino 09.11.04, 14:29
            To z tej perspektywy popatrz chocby na mnogosc rejestrowanych tutaj aut... i
            nalezy zaznaczyc, ze nie sa to Duze Fiaty...

Poza tym polityka HIPERmarketowa z zalozenia obejmuje miasta powyzej 100.000
            mieszkancow, Przemyslem zainteresowano sie ze wzgledu na jego przygraniczne
            polozenie... Prawda Daro??? :))

Pozdrawiam
    • rapapo Re: Multikino 09.11.04, 14:34
      A co do Multikina to polityka jest jeszcze bardziej restrykcyjna... W dalekiej
      perspektywie ma byc 16 takich obiektow...
      • Gość: voyto Re: Multikino IP: 212.160.138.* 09.11.04, 14:55
        Rapapo... ale jak sie ma do tego fakt, że np w Mielcu stawiają Tesco (a nie
        jest ani blisko granicy ani nie ma więcej mieszkańców niż Przemyśl?
        Poza tym "Rok 2003 to otwarcia sklepów we Włocławku, Szczawnie Zdroju,
        Skierniewicach i Tarnowskich Górach" wynika z danych Tesco. te 3 ostatnie
        miasta mają poniżej 50000 mieszkańców.
        A z tego co poniżej dobitnie wynika, że stawiają hipermarkety w miastach od
        20.000 mieszkańców...może ktoś ma powierzchnie do zgłoszenia?
        www.tesco.pl/inwestycje/0,0.php
        • Gość: zzyzzio Re: Multikino IP: 213.76.135.* 09.11.04, 15:16
          W mniejszych miastach TESCO stawia obiekty do ok. 2000 mkw, nie są to więc
          hipermarkety...
    • Gość: hotest Re: Multikino IP: *.in-addr.btopenworld.com 09.11.04, 15:07
      Budowa multikina w P-slu jest calkowiecie bez sensu, ze wzgledu na to ze
      przemyslanie nie uczeszczaja do tego przybytku zbyt czesto, jak mozna zauwazyc
      w przypadku obecnie istniejacych kin. jest to inwestycja bez przyszlosci i
      skazana na klape ... a szkoda bo bo jestem zapalonym kinomanem ... ale w p-slu
      kina swieca pustkami ...
      • Gość: Imac Re: Multikino IP: *.chello.pl 09.11.04, 17:50
        Chcialbym jeszcze dodac, ze istnieje cos takiego jak mini hipermarket :).
        Widzialem np Hypernovą w Chojnicach, ktore mają mniej niż 50 tys mieszkańcow. W
        miastach wielkości Przemyśla powstają już duże, lub prawie duże markety (np Real
        w Nowym Sączu). Czasy gdy takie obiekty budowano tylko w miastach powyzej 100
        tys mieszkancow przemijaja, bo tam jest juz zapelniony rynek ;)

Odniose sie jeszcze do uwagi o Multikinie. To niestety smutna prawda. Bardzo bym
        chcial, aby taki obiekt istnial w naszym miescie, ale szczerze mowiac, bedac
        hipotetycznym inwestorem, nie odwazylbym sie na taki krok. Uwazam ze jednak
        mieszka tu za malo ludzi... Bilety musialyby byc bardzo tanie... Trzeba byloby
        zmienic nawyki spedzania wolnego czasu... a to jest trudne i czasochlonne i
        mogloby sie zakonczyc bankructwem. Niestety
        • Gość: Zbychu z Przemyśla Re: Multikino IP: 80.51.255.* 09.11.04, 17:56
          Czy ktoś z Was da mi sensowną odpowiedź na pytanie.
          Czy Przemyślowi faktycznie potrzebny jest HIPERmarket?
          Jeżeli tak,to dlaczego jeszcze nikt się nie zdecydował na ten krok?

Miał powstać przy Jagielońskiej McDonalds i co?Dlaczego go nie ma?
          Nie przyjmuję odpowiedzi,że trudności z placem lub,że Rada i inne takie
          tam.Dobrego
          • rapapo Re: Multikino 09.11.04, 18:13
            Zbychu, czy jest potrzebny to trudno powiedziec...
            Ja Ci powiem, ze ze wzgledu na ceny, oczywiscie niektorych produktow, jest to
            istytucja jak najbardziej mile widziana. Jednak medal ma 2 strony, ja osobiscie
            uwazam niektorzy "malo-madrzy" mieszkancy Przemysla i okolic rzuciliby sie
            jak "szczerbaci na suchary"... To tak jak trudno znalezc narzedzie zle samo w
            sobie, tak trudno powiedziec, ze HIPERmarkety to HIPERzlo... Uwazam, ze
            przyciagalyby wielu kupujacych z okolic Przemysla i dalej (wschod)... Poza tym,
            ogolnie wiadoma sprawa jest, ze pewnych produktow sie nie kupuje w
            hipermarketach... Demokracja polega na mozliwosci wolnego wyboru...
            • Gość: voyto Re: Multikino - hipermarket IP: 212.160.138.* 10.11.04, 13:50
              nie no, jasną sprawą jest, że sam dla siebie niekoniecznie jest w Przemyślu
              potrzebny, ale jest to ok 1000-1500 nowych miejsc pracy, dodatkowe inwestycje
              drogowe i infrastrukturalne a także najczęściej multikina,markowe salony
              odzieżowe,restauracje, puby, dyskoteki...więc chyba jest sens
              • Gość: Zbychu z Przemyśla Re: Multikino - hipermarket IP: 80.51.255.* 10.11.04, 14:21
                Voyto musisz mieć bogatą duszę i wyobraźnię.Nieprawdaż?
                Ty chcesz jedną decyzją zlikwidować bezrobocie w Przemyślu.A miasto nie ma
                pomysłu.Wyjaśnij mi(nam)jeszcze dla kogo te markowe salony,puby,szaleństwa.
                Czyżby mieli likwidować szmatexy?Szkoda.
                Zapytam mego sąsiada,emeryta czy nie brakuje mu do kolejnej emerytury.
                Jak wiesz,markowy,niezły krawat to ok.200dol.(700PLN)POZDRAWIAM
                • Gość: kojak Re: Multikino - hipermarket IP: 83.27.* / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 14:29
                  Multikino nie pozbawi nikogo pracy. Polacy to taki naród, że jak się poda im
                  coś ładnego na tacy to łykną jak dropsa. A Multikino - uważam, że byłoby w
                  stanie przyciągnąć uwagę.
                  Jeśli chodzi o małe sklepy - czy będzie tu jakiś hipermarket czy nie - i tak
                  będą nadal powstawać. Kto będzie chciał zrbić zakupy w hipermarkecie, albo
                  przejść się do małego sklepiku, to jego sprawa - nie wszyscy mają... samochody.
          • rychu_z_przemysla Re: Multikino. Odpowiedz dla Zbycha 10.11.04, 17:07
            Gość portalu: Zbychu z Przemyśla napisał(a):

> Czy ktoś z Was da mi sensowną odpowiedź na pytanie.
            > Czy Przemyślowi faktycznie potrzebny jest HIPERmarket?
            > Jeżeli tak,to dlaczego jeszcze nikt się nie zdecydował na ten krok?

Tak jest potrzebny. Ceny zywnosci w Przemyslu, w malych sklepach sa wysokie.
            Pojawi sie konkurencja ze strony marketu i bedzie taniej.
            Pamietajmy, ze drobnych sklepikarzy jest nie tak znowu wielu,
            a konsumentami jestesmy wszyscy.

> Miał powstać przy Jagielońskiej McDonalds i co?Dlaczego go nie ma?
            > Nie przyjmuję odpowiedzi,że trudności z placem lub,że Rada i inne takie
            > tam.Dobrego

Dzialke pod McDonalds'a miasto sprzedalo juz kilka lat temu. Dziwne, ze o tym
            nie wiesz. A, ze McDonald's nie chce tam nic budowac, to jego sprawa.
            Teraz mamy kapitalizm Zbychu i nikt nikogo na sile nie moze zmusic
            do prowadzenia dzialalnosci gospodarczej. Proste?
        • rychu_z_przemysla Re: Multikino 10.11.04, 16:58
          Gość portalu: Imac napisał(a):

> Chcialbym jeszcze dodac, ze istnieje cos takiego jak mini hipermarket :).

Zapewne ci chodzi o supermarket. :)
          • Gość: Imac Re: Multikino IP: *.chello.pl 14.11.04, 03:30
            > Zapewne ci chodzi o supermarket. :)

No wymysliles to genialnie:)))))
            Nie chodzilo mi supermarket. Rynek supermarketow jest czyms innym i sa nim inne
            marki (Albert, Elea, Champion itd). Np. Champion to supermarket nalezącu do
            Carrefoura, a Elea to supermarket nalezący do grupy Auchana.
            Mini hipermarket to nie supermarket, tylko zminiaturyzowany hipermarket (jednak
            i tak wiekszy niz standardowe super:) umieszczony POD TA SAMA MARKĄ w
            MNIEJSZYM osrodku miejskim. Wiadomo ze np Hypernova w malych Chojnicach nie jest
            tym samym obiektem ktory stoi w np Lodzi. To wlasnie jest MINIhipermarket.
            Pozdrawiam zdruzgotany.
    • Gość: daro z krakowa Re: Multikino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 15:03
      Pod koniec dzisiejszych postów zaczęła się jazda pt. multikino=hipermarket=zło.
      Multikino przede wszystkim jest inwestycją na wiele lat - więc jeżeli
      zdecydowano sie na budowę w Przemyślu , to znaczy że inwestorzy wyliczyli że
      inwestycja się opłaca. To znaczy, że liczą na radykalną poprawę sytuacji
      (wzrost dochodów ludności) w perspektywie kilku lat.
      Co do konkurencyjności - multikina są bezkonkurencyjne. Właściciele kin w
      Przemyślu nie mogą spać spokojnie. Choć trochę żal, nie sądzę aby jeszcze
      jakieś kino się utrzymało po starcie multikina - chyba że działające jako
      studyjne, pod egidą domu kultury, wojska itp.
      Jeżeli chodzi o klientów to multikino generuje ruch, czyli ściąga osoby, które
      zwykle do kina nie chodzą. Chodzi mi o dostępność biletów (możliwość rezerwacji
      telefonicznej lub przez internet oraz o przyjazne kalendarium - filmy
      rozpoczynają się co godzinę, więc łatwiej jest dopasować swój rozkład zajęć
      do "rozpiski" filmów. Dotyczy to również filmów dla szkół.
      Poza tym przekonałem się o tym na własnej skórze - kiedyś nie chodziłem do kina
      ponieważ nie było gwarancji dostania się na film lub trzeba było stać w
      kolejce - teraz wystarczy kilka kliknięć aby sprawdzić program i zarezerwować
      bilet.
      Uff, ale się nagadałem. Miłego oglądania !
      • rapapo Re: Multikino 10.11.04, 15:20
        Ja nie wiem czy to multikino to nie jest taka przyneta na slepego karpia czyli
        mydlenie oczu. Oczywiscie multikino to fajna sprawa, jednak jak kazda
        rzecz "multi" masowa i nie wiem czy to sie w Przemyslu przyjmie.
        Ja osobicie w krakowskim Multikinie bylem w ciagu roku 2 razy, w kinie ARS (4
        sale) conajmniej 100 i jeszcze Pod Baranami tez kilka razy goscilem. Uwazam, ze
        sa to miejsca z klimatem, np. Kiniarnia (kino-kawiarnia), bez problemow z
        rezerwacja biletow i bez kolejek. www.ars.pl

Co do kin przemyskich to ich repertuar jest calkiem znosny i "szybki"...

• Gość: daro z krakowa Re: Multikino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 15:48
          "Ars" i "Kino pod Baranami" mają wielką zaletę - znajdują się w centrum miasta.
          Poza tym "Ars" dostosował się do sytuacji i właściwie stał się multikinem.
          Teraz powstaje Galeria "Kazimierz"(wbrew nazwie leżąca na Grzegórzkach), która
          jak sądzę odbierze trochę klienteli kinom w centrum. Poza tym ciągle w sferze
          planów jest multikino przy ulicy Karmelickiej, w miejscu parkingu centrum.
          Inne multikina leżą na obrzeżach Krakowa.
          • rapapo Re: Multikino 10.11.04, 16:47
            No wlasnie, ale nalezy wziac poprawke na doskanale polaczenie tramwajowe czy
            autobusowe do Plazy (22 jedzie do centrum 5 minut) czy do Zakopianki (tutaj 10
            okolo 15 minut)
            • rapapo Re: Multikino 10.11.04, 16:47
              Mimo to ludzie wybieraja Ars czy Barany...
              A i bilety w powyzszych sa drozsze...
              • rychu_z_przemysla Re: Multikino 10.11.04, 17:01
                W kinie, Plazie bylem wczoraj.
                Na sali bylo 14 osob.

• Gość: itd Re: Multikino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 11:50
                  przepraszam to forum Kraków?
                  muszę poszukać przemyskiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka