Dodaj do ulubionych

coś niecoś o spisie powszechnym

07.06.02, 23:36
www.raslaska.org/RuchAutonomiiSlaska/pol/0205/ManipulacjeSpisowe.htm
Obserwuj wątek
    • gofa Re: coś niecoś o spisie powszechnym 08.06.02, 00:36
      przepraszam...to ze jestesmy blisko ukrainy to nie znaczy ze i blisko slaska ;)
      swoja droga bielska rachmistrzyni powiedziala mi dzisiaj...ze nikt nie
      wybieral narodowosci slaskiej...
      • Gość: Wilym Re: coś niecoś o spisie powszechnym IP: *.gliwice-bernardynska.sdi.tpnet.pl 08.06.02, 15:36
        a ona obskoczyla cale Bielsko?
        • gofa Re: coś niecoś o spisie powszechnym 09.06.02, 12:20
          haha...nie obskoczyla calego bielska oczywiscie...tylko jego fragment...ale
          zapytalam z ciekawosci czy ktos podawal inna narodowosc...okazalo sie ze
          nie...przynajmniej w jej 'rewirze' a swoja droga jestem ciekawa jak bylo na
          pozostalym terenie...
        • malopolanin Wilym, Gofa 09.06.02, 12:59
          Na wstępie witam kolegę :)

Akurat w Bielsku osób deklarujących narodowość śląską będzie mało. Wynika to z
          tego, że w wyniku działań wojennych wymordowano Żydów, a później wypędzono
          Niemców. Nie wdawajmy się w dyskusję kto jest winny, lecz pomówmy o faktach.
          Otóż teraz dzielnicę Bielska - Białej - Bielsko jest zmieszkiwane przez
          osdników małopolskich. Osób takich jak Albrecht jest naprawdę niewiele (
          zresztą on sam to przyznał). W związku z tym szacuję, iż przypadków deklaracji
          narodowości śląskiej nie będzie w BB zbyt dużo.
          • wook Re: Wilym, Gofa 09.06.02, 19:35
            szkoda że ja nie wpadłem na ten pomysł aby zapytać rachmistrzyni czy były
            osoby które podawały inną narodowość, no tak ale pewnie i tak jeszcze nie
            wiedziała, przecież byłem jednym z pierwszych których spisywała tego
            pierwszego dnia swojego obchodu.
            • gofa Re: Wilym, Gofa 10.06.02, 15:29
              a ja bylam jedna z ostatnich...i bylam strasznie ciekawa bo wlasnie wydawalo
              mi sie ze w bielsku nie bedzie wielu osob deklarujacych narodowosc slaska...bo
              jest tak jak napisal malopolanin...plus duze ruchy migracyjne :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka