rychu_z_przemysla 10.03.05, 17:47 Warschau, Breslau, Danzig, Stettin und Przemysl ! Nawet Krakowa nie ma... Sądzisz, że to przez sentyment? www9.dw-world.de/eurowetter/index.php?cc=109&prog=0&zus=tag&language=de Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lex Re: Warschau, Breslau, Danzig, Stettin und Przemy IP: 80.51.255.* 10.03.05, 18:11 A ja dam następny przykład. Strona Międzynarodowa Studentów, Międzynarodowa Legitymacja Studencka www.isic.org/sisp/index.htm?fx=location&loc_id=131098 wejdzcie na kraj Polska i na mapke. Odpowiedz Link Zgłoś
wspomnieniezpiekla Re: Warschau, Breslau, Danzig, Stettin und Przemy 10.03.05, 19:08 a gdzie rzeszów (po niemiecku: to byłoby reichooff, po angielsku: fucking city?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laka Re: Warschau, Breslau, Danzig, Stettin und Przemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 19:45 Wszystkie te miasta stanowiły ważne punkty niemieckiego oporu przeciw inwazji z Azji.hehe A fuckin city i Kraków są na stronce mist rozwijających się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: Warschau, Breslau, Danzig, Stettin und Przemy IP: *.prz.rzeszow.pl 10.03.05, 23:36 niech te mapki dokładnie przestudiuje pewien pan ,który to oburzył sie strasznie ze "fucking city" nie bedzie na monetach!!!Jak to .a jaka to role Przemysl odgrywał dla rozwoju kultury ,jak to czy "fucking city" nie jest tez starym miastem??..itp..itd....Nie chodzi mi o obnazanie zarozumialstwa owego pana,ale o to aby ludzie poznali nasze miasto z innej strony--nie tylko fajki i spirytus!!W koncu mieszkamy w najstarszym i najpiekniejszym miescie na podkarpaciu i mamy o wiele wiecej do zaoferowania niz co niektórym sie zdaje.Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_z_przemysla Re: Warschau, Breslau, Danzig, Stettin und Przemy 11.03.05, 08:57 Yahoo! Weather, czyli prognoza pogody dla miast Polski: weather.yahoo.com/regional/PLXX.html Jakiegoś miasta brakuje? Przemyśl jest... Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_z_przemysla Re: Warschau, Breslau, Danzig, Stettin und Przemy 11.03.05, 09:02 Kolejna niemiecka mapa z prognozą pogody dla Polski: wetter2.web.de/nation/n109_0_P.html Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_z_przemysla Re: Warschau, Breslau, Danzig, Stettin und Przemy 11.03.05, 09:10 Gość portalu: prezes napisał(a): > niech te mapki dokładnie przestudiuje pewien pan ,który to oburzył sie > strasznie ze "fucking city" nie bedzie na monetach!!!Jak to .a jaka to role > Przemysl odgrywał dla rozwoju kultury ,jak to czy "fucking city" nie jest tez > starym miastem??..itp..itd....Nie chodzi mi o obnazanie zarozumialstwa owego > pana,ale o to aby ludzie poznali nasze miasto z innej strony--nie tylko fajki i > > spirytus!!W koncu mieszkamy w najstarszym i najpiekniejszym miescie na > podkarpaciu i mamy o wiele wiecej do zaoferowania niz co niektórym sie > zdaje.Pozdrawiam :-) To o ten wątek chodzi: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=69&w=21268479 Proponuje przeczytać, co napisała o monetach rzeszowska GW i co ja wkleiłem do wątku ze strony miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barthek Re: Warschau, Breslau, Danzig, Stettin und Przemy IP: *.rzeszow.mm.pl 11.03.05, 12:45 Rzeczywiście macie oprócz fajek i spirytusu jeszcze ukraińskie paliwo czasem można kupić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Warschau, Breslau, Danzig, Stettin und Przemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 13:30 A całuj nas w dupę tępaku,jeżeli niczego więcej nie widzisz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Warschau, Breslau, Danzig, Stettin und Przemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.05, 23:13 Po przeczytaniu tego co wyżej napisali ci Przemyślacy, pełni nienawiści do innego, jakiegoś tam miasta w Polsce rzucam hasło - Przemyśl na Ukrainę, tam też wielu nienawidzi Polski. I judzi tak jak na tym formum. To jest chore i będzie tak dopóki Polska będzie finansować nacjonalistów - te szkoły te stowarzyszenia.I dodam, ja nie jestem rzeszowiakiem, jestm z centaralnej Polski,a chwilowo mieszkam w tym województwie i zaczynam się zastanawiać co za ludzie są w tym Przemyślu? I nie wiem czy już czas bać się ? Tej Ukrainy w was, co paliła Polską flagę w Kijowie? I co stawia pomniki UPA? I odmawia prawa do cmentarza ? O co wam chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: Warschau, Breslau, Danzig, Stettin und Przemy IP: 80.51.255.* 13.03.05, 23:39 Bój sie tych Rzeszowiaków którzy stawiają pomnik "Ofiarom komunizmu" a bez tego komunizmu nikim by nie byli. A Przemyślakom chwała za to ze potrafia wyrazic swoje zdanie w obronie swojej małej oczyzny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazon Re: Warschau, Breslau, Danzig, Stettin und Przemy IP: *.159.238.224.Dial1.Chicago1.Level3.net 14.03.05, 01:56 No prosze . Tam gdzie maly rysio prostaczek tam nie obejdzie sie bez inwektyw na temat Rzeszowa. Ale widac to prostaczka dowartoscowuje wiec niech sobie pobryka dziecina.Nie pozdrawiam bo nie musze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anal_fabeta Re: Warschau, Breslau, Danzig, Stettin und Przemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 13:57 do pana z centralnej polski, do nauki historii !!! a potem podyskutujemy na temat w który wdepnołeś bo teraz udowadniasz tylko to że jesteś niewyedukowanym cymbałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Warschau, Breslau, Danzig, Stettin und Przemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.05, 18:35 Pewnie,cierpi z tego powodu,że jego miasta nie ma na tych mapkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? po raz 2 Re: Warschau, Breslau, Danzig, Stettin und Przemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.05, 23:11 Miasto z któego pochodzę jest na mapie i jak dotąd zawsze było , niezalezni od tego czy był akurat Przemyśl. Ale to nie w tym sprawa , bo nawet nie zamierzam wdawać się w nacjonalistyczne dyskusje dotyczące ważności miast czy lepszego gatunku ich mieszkańców, tym bardziej, że mieszkam już w kolejnym mieście i pewnie nie jest to koniec w przeprowadzkach. Nie rozumiem tej jeszcze raz podkreślam nacjonalistycznej nienawiści, jaka cechuje mieszkańców Przemyśla, przykro mi ale to nie jest normlne. Przecież wasza nienawiść jest skierowana do każdego, kto inaczej myśli i to jest przerażające. Bo jak normalny człowiek może darzyć aż takim jadem i złością kogoś kto mieszka w innym( Wrogim mu?!) mieście. Czy wy sami nie czytacie swoich wypowiedzi ? A może za mało jodu w jedzeniu macie ?I wy się dziwicie i oburzacie , że ludzie w Polsce mówią o was banderowcy i rezaki z Ukrainy.Przecież na to pracujecie .... A jako ciekawostkę dodam , że o Rzeszowie to mówią , że ma największą C.... w Polsce i dodam jeszcze , że Rzeszowie to się z tego śmieją . W Przemyślu to co by zrobili gardziołko podcięli? Nie będę więcej pisać bo skoro czytam o małej ojczyźnie przemyskiej, którą w ten sposób bronicie to mogę powiedzieć jedno- Panie Boże chroń mnie od przyjaciół bo z wrogami sobie poradzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: res Re: Warschau, Breslau, Danzig, Stettin und Przemy IP: 82.177.98.* 14.03.05, 23:32 to swiadczy tylko o tym ze Przemyslanie maja powazny kompleks Rzeszowa i to powinni zaczac leczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt ReDo gościa po raz 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 07:37 Piszesz,że my sami pracujemy na opinię "banderowców i rezaków"(poprawnie jest"rezunów"),ale to są twoje słowa.Ty to rozpowszechniasz,więc sam zastanów się nad tym.Może niektórzy z nas są nacjonlistami,ale ty w swojej nienawiści do Przemyśla jesteś modelowym przykładem,więc jeśli nie masz nic ciekawego do powiedzenia to zmilknij:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezstronny. Re: Warschau, Breslau, Danzig, Stettin und Przemy IP: 64.252.44.* 15.03.05, 00:54 Nie jestem z Przemysla ale oni maja racje.To po wojnie wyposazopny w pelnie wladzy otrzymanej od zbrodniczej komuny Rzeszow rozpoczal systematyczna polityke gnojenia i marginalizowania tegoz miasta.Obcinanie dotacji nie tylko na nowe obiekty ale rowniez na odnowe starej substancji mieszkaniowej,scisla kontrola wszystkiego co mogloby pomoc podniesc to miasto z kolan,antagonizowanie Przemysla z sasiednim Jaroslawiem odbilo sie nie tylko na calkowitym upadku tego miasta ale na psychice jego mieszkancow.I jeszcze jedno;Kielce nie gnoily tak Radomia,Gorzow jest wiekszy od Zielonej,Torun nie przepadl pod Bydgoszcza natomiast w tym przypadku ocene pozozostawiam histori. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grypsio Re: Warschau, Breslau, Danzig, Stettin und Przemy IP: *.mszana-dolna.sdi.tpnet.pl 15.03.05, 10:06 Rzeszów Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_z_przemysla Kilka ważnych uwag Rycha. 16.03.05, 10:25 1. Wątek rozpocząłem pisząc o mapce, na której znalazłem Przemyśl. Początkowo wątek wydał mi się, że będzie takim zwykłym kolejnym, do którego wkleję kilka linków. Ale niestety się zaczęło... 2. Muszę zganić forumowicza o nicku "wspomnieniezpiekła", który niewątpliwie obraził Rzeszów nadając mu "nową" angielską nazwę. Do chóru obrażających, używającyh wulgaryzmów dołączył także Laka, nieżyt,anal_fabeta. Taki sposób dyskusji budzi we mnie obrzydzenie i wstręt. Przyznaję, że niejednokrotnie wyrażam na forum treści kontrowersyjne, ale nigdy w takiej formie. 3. Druga, skrajną postawę zajął forumowicz o nicku "?", który wysyła "Przemyśl na Ukrainę", to ten sam forumowicz, który boi się "Ukrainy, która paliła polską flagę w Kijowie", a w sposób wyraźny oskarża Ukraińców Przemyśla o wszystko co najgorsze. Drodzy forumowicze wyjaśniam, że Przemyśl ma 70 tys. mieszkańców, w tym około 2- 3 tys. Ukraińców. Większość mieszkańców Polski sądzi, że Ukraińców mieszka w naszym mieście znacznie więcej, sądzę że tymi liczbami niektórzy forumowicze spoza Przemyśla mogą być zaskoczeni. Niewątpliwie Ukraińcy Przemyśla są lojalnymi obywatelami Polski, często zaangażowanymi społecznie i politycznie na rzecz Rzeczypospolitej. Na uznanie zasługuje postawa jaką zaprezentowali podczas ukraińskiej pomarańczowej rewolucji. Na przemyskim Rynku odbył się wiec poparcia, zorganizowany z inicjatywy przemyskich Ukraińców, w którym uczestniczyli również Polacy, a także władze samorządowe Przemyśla i powiatu przemyskiego. Uwaga na marginesie, dotycząca słowa "nacjonalizm". Forumowicz "?" używa słowa "nacjonalizm" w zupełnie niezroumiałym znaczeniu. Sądzę, że najzwyklej w świecie nie wie co oznacza to słowo, bo pisze: "nie zamierzam wdawać się w nacjonalistyczne dyskusje dotyczące ważności miast" Niechęć do innego miasta, cokolwiek miałaby ona znaczyć, nie można nazwać nacjonalizmem. Proszę nie mieć za złe, że zwróciłem na to uwagę, ani nie sadzić że jest to jakaś uszczypliwosć z mej strony, ale w kontekście dwóch narodowości pojawiających się w tym wątku, musiałem zwrócić uwagę na niepoprawne użycie tego słowa. Pozdrawiam. Rychu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laka Uwaga do Rycha. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 14:40 Niech twoje wrażliwe uszy słuchają Rychu - póki co to w tym wątku nikogo nie obraziłem a jedynie użyłem przemyskiego określenia na moje miasto - Rzeszów. Określenie to bardzomnie rozbawiło bo jeszcze takiego w przemyślu nie słyszałem i musze powiedzieć że forumowicze z przemyśla wnoszą ciągle coś nowego do wiedzy o moim mieście. Serdecznie dziękuje:). A tak na marginesie gdyby nie to forum (i jeden celnik z medyki) pewnie nie zdawałbym sobie sprawy że Rzeszów ma kiepskie notowania w przemyślu a przecież odwiedzam to miasto regularnie 2x na tydz. Jeszcze raz dziękuje forumowiczom za otworzenie mi oczu. Teraz jak tylko zjade z serpentynek wypatruje jakiegoś frustrata który zarysuje mi gwożdziem auto Z rejestracją RZ !@#$% albo przynajmniej rzuci chłodne spojrzenie w kierunku mojej osoby siedzącej wewnątrz. I mam jeszcze pytanie, Rychu bywasz w RZeszowie, czy twoja stopa nie zaszczyca swoim dotykiem takich miernych miasteczek ktorych historia zaczyna się tak niedawno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Uwaga do Rycha. IP: 64.252.43.* 16.03.05, 22:15 My w Przemyslu witamy kazdego przyjezdzajacego do naszego miasta niezaleznie skad przybywa.Ale drogi gosciu z Rzeszowa przyznaj z reka na sercu,ze urzedujaca w Rzeszowie wladza skutecznie dba o niedorozwoj Przemysla. I prosze nie oskarzac nas o nienawisc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Uwaga do Rycha. IP: 64.252.43.* 16.03.05, 22:15 My w Przemyslu witamy kazdego przyjezdzajacego do naszego miasta niezaleznie skad przybywa.Ale drogi gosciu z Rzeszowa przyznaj z reka na sercu,ze urzedujaca w Rzeszowie wladza skutecznie dba o niedorozwoj Przemysla. I prosze nie oskarzac nas o nienawisc. Odpowiedz Link Zgłoś