IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 01:25
Kto wie dlaczego tylko ogrodzono teren kolo Manhanatu i nic tam sie nie
dzieje? prace mialy ruszyc w kwietniu i wszystko dalej stoi... kiedy w koncu
ruszy ta budowa?
Obserwuj wątek
    • Gość: tomek Re: Muzeum... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 22:53
      No właśnie. Miała już ruszyć i dalej nic się nie dzieje. Dlaczego w tym mieście
      wszystko tak ciężko idzie załatwić?
      • Gość: aga róbmy swoje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 00:27
        jestem święcie przekonana, że dlatego, że zbyt wielu osobom zbyt łatwo
        przychodzi narzekanie. a to się niestety udziela i działa ogólnie paraliżująco.
        więc starajmy się nie powiększać kwantum tej złej energii przynajmniej na tym
        forum. proponuję, żeby nie kontynuować tego wątku, jeśli nikt nie ma w tej
        sprawie nic konkretnego do powiedzenia poza biadoleniem.
    • Gość: tomek Re: Muzeum... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 19:35
      Jeśli rzeszów zabrał znowu pieniądze Przemyślowi to pojadę do nich, wpadne do
      urzędu marszałkowskiego i im wszystkim po kolei wp.....le!
      • Gość: tomek Re: Muzeum... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 19:37
        Nie warto z tomkiem zadzierać, jak mi ktoś nadepnie na odcisk to cało z tego nie
        wyjdzie.
      • angelshidetheirfaces Re: Muzeum... 19.07.05, 21:56
        Zdaje się Tomku, że z tym rzeszowem trafiłeś jak kulą w płot i czeka Cię raczej
        wycieczka do stolicy naszego województwa, czyli grodu Kraka :))) Ale - jakeś
        Tomek, z którym nie warto zadzierać - ufam, że wypełnisz swoją obietnicę i
        wp.....lisz im tam pod Wawelem wszystkim po kolei, jeśli będzie trzeba! To w
        końcu tylko 180 km dalej, a robota ta sama.
        Gdybyś uważnie czytał wątki, a szczególnie ten o 8 regionach, zapewne odkryłbyś
        zacytowany przeze mnie oficjalny tekst zamieszczony na oficjalnej stronie
        urzędu prezydenckiego przemyskiego.
        Pan Prezydent naszego millenijnego grodu uznał bowiem, a obwieścił to wszem i
        wobec przy pomocy swojej prezydenckiej Kancelaryi, że oto Przemyśl w granicach
        małopolskiego województwa się znajduje i tamże w stolicy o denary, czy jakie
        inne dodatki starać się należy.

Jeśli jednak nie chciałoby Ci się zaglądać do tego wątku aby rozwiać
        wątpliwości co do miejsca wp.....lania, to dla Twojej wygody jeszcze raz
        przytoczę tu ów oficjalny komunikat bez żadnych skrótów. Pominę tylko
        zamieszczony w oryginale obrazek medalu, bo zamieścić tu się nie da. Ale za to
        jest tak rzetelnie i obrazowo opisany przez prezydencką Kancelarię, że
        praktycznie na braku tego widoku nic nie tracisz. A w opisie tego odznaczenia
        jest bardzo ciekawe sformułowanie o tym, że na rewersie medalu przedstawiono
        DZISIEJSZY KSZTAŁT NASZEGO WOJEWÓDZTWA. I wierz mi, nie jest to województwo w
        którym Rzeszów miałby coś do gadania.

A oto ten piękny tekst.

MEDAL WOJEWÓDZTWA MAŁOPOLSKIEGO DLA PREZYDENTA CHOMY 29 czerwca 2005r.

Na odbywającym się 28 czerwca br. w Krakowie XVIII Walnym Zgromadzeniu
        Delegatów Stowarzyszenia Gmin i Powiatów Małopolski Prezydent Miasta Przemyśla
        Robert Choma otrzymał pamiątkowy medal województwa małopolskiego
        za "kultywowanie więzi i rozwijanie współpracy w ramach historycznej
        Małopolski".
        Podobne wyróżnienie z rąk Przewodniczącego Sejmiku Województwa Małopolskiego
        Piotra Boronia otrzymał także wiceprezydent Bielska Białej Henryk Juszczyk oraz
        Robert Korzeniowski "za zasługi dla propagowania ducha szlachetnej rywalizacji
        poprzez sport i krzewienie idei olimpizmu wśród najmłodszych pokoleń" i Bogdan
        Borusewicz "legendarny współzałożyciel i przywódca "Solidarności", dzięki
        której odrodził się samorząd terytorialny". Medal przedstawia na awersie
        opiekunów Małopolski: Bolesława Wstydliwego, jego żonę Kingę i św. Stanisława.
        Na rewersie umieszczony został dzisiejszy kształt naszego województwa.
        XVIII Walne Zgromadzenie Delegatów SGiPM odbywało się pod hasłem 15-lecia
        odrodzenia samorządu terytorialnego w Polsce i 25-lecia „Solidarności”.
        Uczestniczący w spotkaniu przed rozpoczęciem obrad wzięli udział w Mszy Świętej
        w intencji beatyfikacji Ojca Świętego Jana Pawła II odprawionej przez ks.
        Kardynała Franciszka Macharskiego w Kaplicy Papieskiej Pałacu Arcybiskupów
        Krakowskich.
        W części roboczej walnego zgromadzenia przyjęto m.in. stanowisko SGiPM „w
        sprawie rażącego braku środków z Budżetu Państwa na wypłaty stypendiów
        socjalnych”. Delegaci wskazują w nim, że w tym roku budżet państwa przeznaczył
        na stypendia socjalne 242, 5 mln zł, podczas gdy wg szacunków gmin potrzeba ok.
        1 mld zł. Ponadto samorządy gminne postawione zostały przed niemożliwym do
        realizacji zadaniem opracowania regulaminów zawierających m.in. gradację
        wysokości stypendiów w zależności od dochodów, zasady dotyczące rozliczania
        uzyskanych kwot w sytuacji, gdy nie znane były dane finansowe określające
        wysokość środków dla poszczególnych gmin. Jako skandaliczne oceniono także
        wprowadzenie stypendiów w trakcie roku szkolnego bez zagwarantowania pokrycia
        75% brakujących środków finansowych. W ten sposób drastycznie naruszono
        konstytucyjną zasadę zapewnienia pełnych środków dla nowych zadań samorządów.

WITOLD WOŁCZYK
        KANCELARIA PREZYDENTA MIASTA

Dla uważnych i jakąkolwiek pamięć mających czytelników dziwnym może się wydać,
        że w tym samym czasie gdy Pan Prezydent przez swoją Kancelaryię obwieścić
        raczył o tych doniosłych dla Naszego Województwa i Miasta wydarzeniach, rzucił
        też pod adresem członka władzy innego województwa, że pieniędzy dla Przemyśla
        nie chce przysyłać. Dwoił się i troił tenże Tadziunio, z jednej strony za
        niewdzięcznika i krzywopodpisa pod Paktami obwołany, z drugiej zaś za jakiego
        Wallenroda krzywymi oczmi oblukany, i w końcu jakoweś niby-prawdy puszczać
        zaczął... - a tu się dopiero pokazało, że to wszystko PIC był tylko! Toż on tu
        nic do gadania nie miał! Ależ się naród nie istniejącymi sprawami popodniecał!:)

Zakończyć mi wypada ten przydługi, ale konieczny wpis. A więc...
        "Ku chwale ojczyzny!" - jak powiedział Szarik, odznaczony za wyprowadzenie
        batalionu Baranowa z faszystowskiego okrążenia.

• fazi Re: Muzeum... 20.07.05, 15:58
          angelshidetheirfaces napisała:

> "Ku chwale ojczyzny!" - jak powiedział Szarik, odznaczony za wyprowadzenie
          > batalionu Baranowa z faszystowskiego okrążenia.
          >
          :)))
          A wcześniej Pułkownik zwrócił się do Szarika słowami:
          - Nawet nie wiesz jakieś ty mądre, ty głupie bydlę...

To taka sobie dygresja/niedygresja. ;)

Natomiast, wracając do tekstów publikowanych przez Kancelarię Prezydenta
          Miasta, to rzeczywiście zauważyłem tam takie fajne kawałki, które - jako żywo -
          nadają się do mojego wąteczku o nie moich małpach.:) Dzięki!
        • Gość: tomek Re: Muzeum... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 11:21
          Nie wiem o co chodzi co ma medal do muzeum. Nie moge tego powiązać za soba.
          • angelshidetheirfaces [...] 31.07.05, 23:40
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • piwo_nuklearne pmwd 01.08.05, 02:28
              Ciekawe... Tak się złożyło, że piwko miało okazję zapoznać się z tym postem
              zanim został wycięty. W związku z powyższym piwko lekko zafrasowane jest, że
              takie... hmmm... porządki teraz tutaj panować będą. Bo też nic zdrożnego, poza
              prawdą oczywistą, w tym poście nie było.
              Dlatego piwko zapyta tylko tego, kto odważył się na wycięcie tego jednego
              zdania, tak jak zapytała Natasza Rostowa Rżewskiego, gdy wrócił cały mokry po
              chwilowej nieobecności:
              - Deszcz?
              • piwo_nuklearne Re: pmwd 01.08.05, 02:32
                piwo_nuklearne napisała:

> Ciekawe... Tak się złożyło, że piwko miało okazję zapoznać się z tym postem
                > zanim został wycięty. W związku z powyższym piwko lekko zafrasowane jest, że
                > takie... hmmm... porządki teraz tutaj panować będą. Bo też nic zdrożnego,
                poza
                > prawdą oczywistą, w tym poście nie było.
                > Dlatego piwko zapyta tylko tego, kto odważył się na wycięcie tego jednego
                > zdania, tak jak zapytała Natasza Rostowa Rżewskiego, gdy wrócił cały mokry po
                > chwilowej nieobecności:
                > - Deszcz?

A prawidłowa odpowiedź powinna brzmieć:
                - Nie, wiatr.
              • Gość: or Re: pmwd IP: 83.17.119.* 01.08.05, 15:31
                > Ciekawe... Tak się złożyło, że piwko miało okazję zapoznać się z tym postem
                > zanim został wycięty.

I tak oto niesprawiedliwość zapanowała na forum ;)
                Tylko ci, którzy często siedzą na necie, będą dobrze poinformowani ;)

Może by tak, drogie adminki, przytaczać punkt i treść punktu regulaminu, na
                podstawie której usuwacie odpowiedzi?!

Przynajmniej częśćiowo wiedzielibyśmy, jakie prawa obowiązują na forum???
                W ogóle podpisuje się pod tym, co w innym wątku napisał Rychu* (wklejam niżej,
                by nie szukać)...
                Myślę, że trzeba albo wydusić od adminków wszelkie prawa, netykiety i zasady
                moderacji, albo... zmienić forum (np. na przemysl24.pl) :>

pozdruffki!
                andrzej...

*
                "Jeśli forumowicze nie mogą poznać zasad według których będę usuwał ich posty,
                to dla mnie jest to sytuacja niejasna, a wręcz nieetyczna.
                W prawie obowiązuje zasada, że nieznajomość prawa nie zwalnia od jego
                przestrzegania.
                W tym przypadku mamy do czynienia z sytuacją taką, że zwykły forumowicz jeśliby
                chciał poznać prawo, czyli zasady moderacji które powinien przestrzegać,
                to nie ma takiej możliwości! Owszem są jakieś zasady, ale zna je jedynie
                Redakcja i moderator. Zasady moderacji, których miałbym przestrzegać nie są
                tożsame z Regulaminem forum i Netykietą (oba dokumenty dostępne w portalu
                Gazeta.pl)."
          • angelshidetheirfaces Powtóreczka... 01.08.05, 13:11
            Gość portalu: tomek napisał(a):

> Nie wiem o co chodzi co ma medal do muzeum. Nie moge tego powiązać za soba.

Boś ostry inaczej i nadajesz się tylko do tego o czym napisałeś 19.07.2005 r. o
            godz. 19:35 i 19:37.

PS. Dzięki Piwko!
            • Gość: imac Re: Powtóreczka... IP: *.chello.pl 02.08.05, 11:39
              Pozwolę sobie na powtórzenie pytania w tym miejscu. Czy ktoś wie co się dzieje i
              dzleczego budowa nie może ruszyć z miejsca? Wygląda to naprawdę bardzo dziwnie i
              wzbudza wiele obaw....
    • Gość: strylu Re: Muzeum... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 13:50
      budowa ruszy !
    • opserwvtor Re: Muzeum... 10.08.05, 17:23
      Jak podaje ŻP:
      Budowa powinna ruszyć na początku września - zapewniają władze w Rzeszowie.
      "Poślizg" spowodowany jest błędami we wniosku.
      • Gość: z Re: Muzeum... IP: 80.51.255.* 11.08.05, 03:08
        To wiedzą my.A Ty?
        • opserwvtor Re: Muzeum... 11.08.05, 11:17
          Gość portalu: z napisał(a):

> To wiedzą my.
          ???

> A Ty?
          Nic nie wiedziałem. Pisałem do UM, pisałem do marszałka województwa. Odpowiedzi
          nie otrzymałem.
          Odpowiedź za to otrzymało ŻP. Wiele mieszkańców miasta jest ciekawych co dalej z
          budową muzeum, dlatego opisałem zamieszczoną odpowiedź z ŻP. Czy to źle?
          • Gość: imac Re: Muzeum... IP: *.chello.pl 11.08.05, 15:56
            > Nic nie wiedziałem. Pisałem do UM, pisałem do marszałka województwa. Odpowiedzi
            > nie otrzymałem.
            > Odpowiedź za to otrzymało ŻP. Wiele mieszkańców miasta jest ciekawych co dalej
            > z
            > budową muzeum, dlatego opisałem zamieszczoną odpowiedź z ŻP. Czy to źle?

Nie przejmuj się. Dla mnie na przykład, informacje jakie zamieszczasz bywają
            bardzo cenne : ) ) Nigdy wszyscy nie będą zadowoleni.
            • Gość: maja Re: Muzeum... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 08:53
              ja też lubię Twoje informacje
      • Gość: kj Re: Muzeum... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 19:39
        No i co z tą budową? Nic się nie dzieje.
    • rapapo Re: Muzeum to jest inwestycja marszałka 12.08.05, 22:35
      • angelshidetheirfaces Nie...?! Którego? 13.08.05, 00:17
        • Gość: Imac Re: Nie...?! Którego? IP: *.chello.pl 07.09.05, 06:03
          Ciekawe czy są jakiekolwiek szanse na to, aby budowa ruszyła przed zimą...

Nie wiem czy jest tu ktoś, kto zna prawo budowlane, ale słyszałem że ogrodzenie
          terenu i ustawienie tablicy informacyjnej jest wg prawa budowlanego rozpoczęciem
          budowy. Niestety nie mam gdzie tego zweryfikować.
          • fazi Chciałeś? - Masz. 07.09.05, 08:52
            Z ustawy Prawo budowlane:

"Art. 41. 1. Rozpoczęcie budowy następuje z chwilą podjęcia prac
            przygotowawczych na terenie budowy.
            2. Pracami przygotowawczymi są:
            1) wytyczenie geodezyjne obiektów w terenie;
            2) wykonanie niwelacji terenu;
            3) zagospodarowanie terenu budowy wraz z budową tymczasowych
            obiektów;
            4) wykonanie przyłączy do sieci infrastruktury technicznej na
            potrzeby budowy.
            3. Prace przygotowawcze mogą być wykonywane tylko na terenie objętym
            pozwoleniem na budowę lub zgłoszeniem."

• opserwvtor Re: Chciałeś? - Masz. 07.09.05, 10:24
              A jeszcze teraz sobie przypomniałem, że zanim ruszą prace przy budowie Muzeum,
              to było coś mówione o pracach archeologicznych.
            • Gość: Imac Re: Chciałeś? - Masz. IP: *.chello.pl 07.09.05, 14:01
              Fazi - dziekuje : )
              • piwo_nuklearne Ponoć budują? 26.10.05, 14:56
                • Gość: Imac Re: Ponoć budują? IP: *.chello.pl 26.10.05, 19:52
                  Naprawdę?
    • paliwo_alternatywne Re: Muzeum... 29.05.06, 22:57
      To już roczek. Co teraz powiecie, malkontenci?
      • Gość: spacerowicz Re: Muzeum... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 10:22

<Autor: paliwo_alternatywne
        < To już roczek. Co teraz powiecie, malkontenci?>

Najlepiej nie marudzić tylko przespacerować się na plac Berka Joselewicza i
        osobiście stwierdzić jaki jest postęp prac...zachęcam.
        Archeolodzy już skończyli. Teraz budowa ruszyła pełną parą....

• Gość: ..arek Re: Muzeum... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 14:16
          Na plac Joselewicza się przespacerowałem. Wykopali a teraz obkopują. Najwyższy
          wie tylko jak długo to kopanie jeszcze będzie trwać
          • Gość: nieżyt Ledwie wylali fundamenty.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 11:51
            a już je skuwają.Młoty pneumatyczne pracują aż miło.W ten sposób będzie to o
            wiele droższe i dłużej budowane muzeum.Mam nadzieję,że to jedynie drobny błąd
            wykonawczy.
            • Gość: ciekawska Re: Ledwie wylali fundamenty.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 20:36
              na budowie praca aż wre.
              Z pewnościa uda się otworzyć podwoje muzeum w jubileuszowym roku. 100 lat
              Muzeum stuknie w 2009r.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka