Dodaj do ulubionych

W SZAMBIE PLUSK TO KAMPANIE SKOŃCZYŁ DEMAGOG TUSK!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 07:16
TUSK czym się wykazał podczas kampani wyborczej?
ano tym iz ciągle krzyczał i jęczał coś podobnie jak kwach 5 lat temu.
zadnych konkretów tylko te same słowka bądźmy silni, nie dajmy się
populizmowi itp itd.
oczywiście teraz wszystko będzie przez Radio Maryja i przez Leppera. A może
przez Tuska i jego kłamstwa.
Ciągle nie moge zrozumieć jak takiego kalibru polityk jak Tusk nie znał
przeszłości dziadka!!!
To jest czyste kłamstwo kiedy stwierdził że nie wiedział iżby dziadek służył
w nazistowskich wojskach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: z Re: W SZAMBIE PLUSK TO KAMPANIE SKOŃCZYŁ DEMAGOG IP: 80.51.255.* 24.10.05, 08:35
      Wiesz kim był i co robił brat Twego dziadka.Tylko prawdę napisz!
      • Gość: gamper Re: W SZAMBIE PLUSK TO KAMPANIE SKOŃCZYŁ DEMAGOG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 08:50
        tak wiem:-) choć nie jestem politykiem tego typu co tusków chłopak, ale wiem
        np. ze brat mojego dziadka słuzył w Wojskach Polskich i zginął. Ciała nigdy nie
        odnaleźlismy, mimo iz szukalismy przez wszystkie organizacje w Polsce i kilka
        zagranicznych zajmujących się takimi sprawami. Przykra sprawa:-(
        • Gość: adam może żyje w Argentynie albo Paragwaju ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 19:12
      • Gość: maja Re: W SZAMBIE PLUSK TO KAMPANIE SKOŃCZYŁ DEMAGOG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 08:51
        ot i styl PISu
    • Gość: arti Rymy niskich lotów IP: *.zg / 80.50.247.* 24.10.05, 10:12
      Konkrety Kaczyńskiego to obietnice dania wszystkim według potrzeb. Czystej wody
      socjalizm, a to już przerabialiśmy. Wmawianie ludziom, że Tusk reprezentuje
      bogatych i ma w pogardzie biednych, dla których nie będzie miejsca w
      szpitalach, to dopiero jest demagogia. Styl kampanii Kaczyńskiego to
      wywoływanie lęku przed liberalizmem (skądinąd ruchem na rzecz wolności
      jednostki) i wiary w omnipotencję państwa. Poza tym utwierdzanie biedaków, że
      dalej będą biedni, bo gdyby im się powiodło, to przeszliby do Tuska (skoro
      reprezentuje bogatych).
      Oj gamper, gamper - otwórz oczy!
      • Gość: gamper Re: Rymy niskich lotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 10:16
        oj arti! coz ja ci moge powioedzieć oprócz tego że tusk nie miał nawet w
        debacie żadnych konkretnych argumentów. to nie dziw się ze przegrał. kierował
        się tym co przez kilka lat powtarzał o innych. więc jak sobie posiał tak i
        zebrał zniwo:-)
    • Gość: Jerry Re: W SZAMBIE PLUSK TO KAMPANIE SKOŃCZYŁ DEMAGOG IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 24.10.05, 13:50
      Zaczynając wątek poczytaj trochę literatury (choć wątpię w to, że umiesz
      czytać, a nawet jeśli tak, to pewnikiem nie rozumiesz tego co czytasz).Piszesz
      o Tusku per demagog,więc poszukaj mi w jego jakiejkolwiek wypowiedzi demagogii.
      A później odpowiedz sobie na pytanie - który z kandydatów bardziej zasługuje na
      to miano?
      Za Władysławem Kopalińskim: Demagog - polityk, działacz, głoszący hasła
      obliczone na łatwy efekt, poklask, schlebiający masom, szafujący próżnymi
      obietnicami, budzący nieziszczalne nadzieje, wysuwający w imieniu mas żądania
      nie do spełnienia.
      P.S. Tak, jak od mieszania herbata nie staje się słodsza, tak i tobie nie
      przybędzie inteligencji dzięki "twórczości" na tym forum.
      P.S. Piszę delikatnie, bo znowu twoi kolesie obrzucą mnie inwektywami.
      • Gość: antyTusek Re: W SZAMBIE PLUSK TO KAMPANIE SKOŃCZYŁ DEMAGOG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 13:55
        < Podatki i Tusk >
      • Gość: gamper Re: W SZAMBIE PLUSK TO KAMPANIE SKOŃCZYŁ DEMAGOG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 14:56
        Za Władysławem Kopalińskim: Demagog - polityk, działacz, głoszący hasła
        > obliczone na łatwy efekt, poklask, schlebiający masom, szafujący próżnymi
        > obietnicami, budzący nieziszczalne nadzieje, wysuwający w imieniu mas żądania
        > nie do spełnienia.

Wypowiedzi tuska: badźmy silni, musimy walczyć(tylko o co), nie bądźmy
        zaściankowi, ciemnogróg polski, itp.itd.
        ]wystarczy że wałęsa go poparł i kwachu(stolzman) to juz samo dąło się odbic
        echem w społeczeństwie no i w w wyborze:-)
        czyż to nie na łatwy efekt te hasła były!!!
        cóż... kto czytac i słuchac nie umie.... nie bedę na ciebei pokazywał palcem:-)
        • Gość: Imac Re: W SZAMBIE PLUSK TO KAMPANIE SKOŃCZYŁ DEMAGOG IP: *.chello.pl 24.10.05, 19:57
          Muszę Cię zmartwić: nie mam pojęcia co robili bracia moich dziadków, nie wiem
          nawet ilu ich było. Ich groby są gdzieś daleko (jednego ponoć na Syberii) i
          nigdy nie będę miał szansy ich odwiedzić. Osoby które mogłyby mi coś o tym
          powiedzieć od dawna nie żyją. Archiwa spłonęły.
          I co w tym takiego dziwnego, w kraju o tak pogmatwanej historii jak Polska?
        • Gość: Jerry Re: W SZAMBIE PLUSK TO KAMPANIE SKOŃCZYŁ DEMAGOG IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 25.10.05, 09:12
          Boże, jaki ty jesteś głupi!!! Składnia językowa dwuznaczna, ale kto umie czytać
          ze zrozumieniem domysli sie o co chodzi!!!
          • Gość: gamper Re: W SZAMBIE PLUSK TO KAMPANIE SKOŃCZYŁ DEMAGOG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 09:39
            maszur nie podniecaj się że umiesz czytać. Umiejetność czytania nie oznacza
            umiejętności rozumowania.
            A najlepsze jest gdy jeszcze ktoś kto nie umie rozumowac podnosi LARUM!!!!
            • Gość: Jerry Re: W SZAMBIE PLUSK TO KAMPANIE SKOŃCZYŁ DEMAGOG IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 25.10.05, 11:06
              Uderz w stół nożyce się odezwą!!!!
              • Gość: voyto Re: W SZAMBIE PLUSK TO KAMPANIE SKOŃCZYŁ DEMAGOG IP: 212.160.138.* 25.10.05, 11:18
                bliźniakokracja
    • Gość: JP I Re: W SZAMBIE PLUSK TO KAMPANIE SKOŃCZYŁ DEMAGOG IP: 80.51.255.* 25.10.05, 00:53
      Polska to dziwna kraj. Czepiają się Tuska za dziadka, którego na kilka
      miesięcy wcielono do Wehrmachtu, a modlą i mizdzrzą się do papieża, który był
      członkiem Hitlerjugend i pokazywał "parchom" oraz "polskim świniom", gdzie ich
      miejsce. W szale zmian nazw ulic, powyrzucano z ich patronów ludzi, którzy
      oddali życie za kraj i nadano im nowe nazwy, w tym ... kolaborantów gestapo
      (tak było np. w Krakowie). Ojciec Rydzyk, który zbił kiedyś kasę na prowadzeniu
      starszych pań do "cudu" w Medżugorie i nie ukrywał,"jak pięknie goli się te
      stare łupy" (mówił o tym niemiecki ksiądz w filmie o ojczulku Tadku) - jest
      przez te "łupy" uwielbiany (one to, w dużym stopniu, załatwiły prezydenta
      Kaczorowi). Salezjanie z Lubina naciągneli banki na 500 milionów i chodzą
      wolno, a w Strachowicach za 30 tysięcy była "afera". Minister Jacek Buchacz z
      rządu Buzka załatwił Bank Wielkopolski i z ukradzionymi mu 150 milionami
      prowadzi biznesy w Luksemburgu, a taki Rywin, który nikomu nie ukradł ani
      złotówki ma siedzieć dwa lata. Dziwna to kraj, ta Polska,pardon IV RP...
      • Gość: Imac Re: W SZAMBIE PLUSK TO KAMPANIE SKOŃCZYŁ DEMAGOG IP: *.chello.pl 25.10.05, 03:07
        Typowy przykład atakowania demagogii jeszcze większą demagogią
      • Gość: gamper Re: W SZAMBIE PLUSK TO KAMPANIE SKOŃCZYŁ DEMAGOG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 07:02
        widzisz czasami trzeba odróżnić do kogo sie trzeba modlic czy do Papieża czy do
        Boga.
        Ja staram sie modlić do Boga nie do Papieża:-)
        • Gość: Imac Demagog z demagogiem rozmawiał IP: *.chello.pl 25.10.05, 17:48
          > widzisz czasami trzeba odróżnić do kogo sie trzeba modlic czy do Papieża czy do
          >
          > Boga.
          > Ja staram sie modlić do Boga nie do Papieża:-)

Ok. Racja. Ale tu chyba nie o to chodzi.
          Mogę Cię uważać za kosmitę, mogę nie lubić Benedykta XVI, może mi to wszystko
          zwisać, ale to nie znaczy ze mam się zgadzać na to, że ktoś wypisuje brednie i
          zwyczajnie kłamie.
          Trzeba być kompletnym (cisną mi się tu słowa mocno niecenzuralne)i całkowitym
          ignorantem, żeby móc napisać na przykład coś takiego:

> Czepiają się Tuska za dziadka, którego na kilka
          > miesięcy wcielono do Wehrmachtu, a modlą i mizdzrzą się do papieża, który był
          > członkiem Hitlerjugend i pokazywał "parchom" oraz "polskim świniom", gdzie ich
          > miejsce.

Bo przeciez kazdy powinien wiedziec, ze wszystkie dzieci w Niemczech miały
          OBOWIĄZEK przynaleznosci do hitlerjugend, bylo to cos na ksztalt panstwowego,
          obowiazkowego organu wychowawczego, dla WSZYSTKICH. Więc nie wiem gdzie mały
          Benedykt miałby pokazywać "polskim świniom gdzie ich miejsce", ze niby wysłano
          go na front???? Pewnie jeszcze z karabinem... Przez to, że Benedykt XVI jest
          Niemcem, był w tym okresie dzieckiem, jego członkostwo w tej organizacji jest
          czymś OCZYWISTYM, jest FAKTEM, o który wlaściwie nie należy się pytać z racji
          jego oczywistości: każdy mający tyle lat niemiecki chłopiec był członkiem tej
          organizacji. I co z tego wynika? Nic.

Na tym właśnie polega demagogia: z jednego prawdziwego faktu (uczestnictwo
          małego Benedykta w hitlerjugend), ktoś pozbawiony jakiejkolwiek wiedzy o
          rzeczywistości i realiach historycznych, za pomocą kilku manipulacji i
          przekłamań ("pokazywał polskim swiniom gdzie ich miejsce"- ciekawe gdzie, w
          Bawarii?) udowadnia słuszność swoich własnych, chorych poglądów i dochodzi do
          takich wniosków, do jakich chce (w tym wypadku,że Polacy są głupi, bo oddają
          cześć Papieżowi)

Na co Gamper, który stosuje takie same chwyty i sam jest demagogiem, odpowiada,
          że on modli się do Boga, a nie do papieża. (a plebs jest głupi, Gamper jest kimś
          lepszym, bardziej świadomym)
          Ludzie, oszaleć można czytając taką dyskusję. Jesteście dwoma biegunami tego
          samego: trafiła kosa na kamień.
          • temid Re: Demagog z demagogiem rozmawiał 25.10.05, 21:22
            A ja szanuję Pana Tuska i ufam Mu.
          • Gość: gamper Re: Demagog z demagogiem rozmawiał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 07:46
            widzisz Imac, tak jak Ci napisałem: modlę się do Boga. Jak? To juz zostanie
            ocenione po mojej śmierci przez samego Zbawcę.
            Papieża szanuję i oddaję mu nalezny hołd w związku ze stanowiskiem który
            zajmuje. Co do przynalezności do Hitlerjugend, to poprostu wcielono go, jak
            dziadka Tuska.
            PS. Nie uważam się za kogoś lepszego. Walcze i będę walczył o swoje idee:-)
            Trzym się Imac, ponieważ na dwa lub trzy dni nie bedę brał udziału w "DYSKUSJI
            DEMAGOWGÓW":-) Śpij spokojnie.
            • Gość: Jerry Re: Demagog z demagogiem rozmawiał IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 26.10.05, 08:09
              PS. Nie uważam się za kogoś lepszego. Walczę i będę walczył o swoje idee:-)
              > Trzym się Imac, ponieważ na dwa lub trzy dni nie bedę brał udziału
              w "DYSKUSJI DEMAGOWGÓW":-) Śpij spokojnie.
              I Bogu najwyższemu dzięki, szkoda tylko że tak krótko.Amen
          • Gość: gamper Re: Demagog:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 07:53
            ...może mi to wszystko zwisać..
            PS ciekawego słownictwa uzywasz jak na takiego Gościa.
            AAA!!! I zastanawia mnie dlaczego Twój nick "IMAC" jest czasmi i najczęściej
            uzywany w odpowiedzi do mojej osoby.... czy używasz jeszcze jakiś nicków, czy
            tak rzadko zasiadasz tutaj przy stole "sycącej polemiki"?
            • Gość: Imac Re: Demagog:-) - - dla Gampera IP: *.chello.pl 26.10.05, 19:50
              > PS ciekawego słownictwa uzywasz jak na takiego Gościa.

Takiego, czyli jakiego?

> AAA!!! I zastanawia mnie dlaczego Twój nick "IMAC" jest czasmi i najczęściej
              > uzywany w odpowiedzi do mojej osoby....

To jak, jest używany CZASAMI czy NAJCZĘŚCIEJ?

> czy używasz jeszcze jakiś nicków, czy
              > tak rzadko zasiadasz tutaj przy stole "sycącej polemiki"?

To proste. Jestem wolnym człowiekiem i zajmuję głos tylko wtedy, kiedy mam na
              to ochotę. Czyli niezbyt często. Dlaczego (wcale nie najczęściej) w Twoich
              wątkach? - sam siebie powinieneś o to zapytać. A że polemika jest "sycąca"?
              Coż, szczerość też jest "sycąca" prawda?
              Jak mówi hasło reklamowe pewnego tygodnika - "Tylko prawda jest ciekawa"
              Pozdrawiam

• Gość: gamper Re: W SZAMBIE PLUSK TO KAMPANIE SKOŃCZYŁ DEMAGOG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 14:59
      ale na tym forum zrobił sie tłok
      • Gość: Jur@ [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 15:57
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: gamper Re: W SZAMBIE PLUSK TO KAMPANIE SKOŃCZYŁ DEMAGOG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 15:13
      po wystąpieniu tuska tylko zapłakać!!! ten który krzyczy - DEMOKRACJA!!!! nie
      moze przeboleć wyboru demokratycznego Polaków!!! a najlepsze jest dodawanie ,
      że Polacy niby głosowali na PiS ponieważ myśleli że będzie koalicja z pla(tfu)
      rmusami!!! raczej głosowali aby ich nie było!!! i udało się!!!!
      precz z demagogia i populizmem tuska!!!!
      • Gość: darino jak tam mieszkania ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 15:47
        Czy rząd zaczął już budować ?
      • Gość: Jerry Re: Do głąba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 20:20
        Szkoda, że głupota nie ma skrzydeł, bo byś gamper, głąb, gameta czy jak cię tam
        zwą w tej młodzieży wszechgłupolskiej, wzbił się nad poziomy. No, chyba żeby
        wcześniej dopadła cię ptasia grypa. Ale na ptasi móżdżek nawet takie wredne
        choróbsko to pikuś.
        • Gość: voyto Re: Do głąba IP: *.aster.pl 10.11.05, 22:45
          muszę przyznać że podziwiam ten kształtujący się rząd za konsekwentność...nie
          sprzeniewierzył jak na razie swoich haseł z którymi szedł do wyborów dla
          platformersów...Jak na razie to co głosi jest głosem ludu, a nie nowobogackich
          cwaniaczków jakich mami platforma... Tyle że jest pewne ALE...te obietnice
          wyborcze, które w dużej mierze mi się podobają...nie maja pokrycia po stronie
          źródeł finansowania...i to źle wróży realizacji zamierzeń...Wkróttce jarek K.
          skarci premiera, odsunie od władzy i zliberalizuje program pod platformę...czyż
          nie?
          • Gość: Imac Re: Do głąba IP: *.chello.pl 10.11.05, 23:16
            O jezu, komuna wróciła
            Co to za język "głos ludu"
            A kto to jest lud????
            Co to do diaska, walka klas według Karola Marksa wróciła?

> Jak na razie to co głosi jest głosem ludu, a nie nowobogackich
            > cwaniaczków jakich mami platforma...

Kim Pan jest, że uzurpuje pan sobie prawo do stwierdzania kto jest ludem?
            Nowobagaccy cwaniaczkowie to już nie lud?
            Język znajomy z Trybuny Ludu. Wydawało się, że już wybrzmiał na zawsze...

> ALE...te obietnice
            > wyborcze, które w dużej mierze mi się podobają...nie maja pokrycia po stronie
            > źródeł finansowania...

To pech! Kto rozsądny obiecywałby coś, nie mając pokrycia "po stronie źródeł
            finansowania"??????

• Gość: gamper Re: Do głąba IP: 80.51.255.* 11.11.05, 19:53
              tusków chłopak:-) "prezydent wszystkich...."(no właśnie - (d)upowców, myszurów
              o pseudonimie jerry, imaców od imadła itp itd!!!! - nie zapominając o niemchach
              (biedny lud pokrzywdzony przez II wojne światową), ukraińcach z ss-galizien itp
              itd!!!!
              • Gość: Imac Re: Do głąba IP: *.chello.pl 11.11.05, 20:05
                Jesteś prosty jak deska.
                Bez sęków nawet.
                • Gość: gamper Re: Do głąba IP: 80.51.255.* 11.11.05, 20:10
                  nie to ty jestes spalony juz na poczatku:-)
                • Gość: jerzy Re: Do głąba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.05, 09:10
                  Jest prosty,by nie powiedzieć prostacki:-(
                  • Gość: gamper Re: Do głąba IP: 80.51.255.* 12.11.05, 19:47
                    chyba ci się włos zjeżył na głowie:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka