Gość: :) IP: 80.51.255.* 31.10.05, 12:02 Czy w Przmyślu jest w planie budowa nowych duzych osiedli... czy tak jak do tej pojedyncze bloki..??? W Jarosłwiu np. budowane jest nowe osiedle które ma byc wieksze od przemyskiego Kazanowa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: RP Re: Nowe osiedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 14:14 ską dmasz takie wiadomości ? przeciez Jarosław nawet nie ma 40 tyś mieskzańców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziom BoY Re: Nowe osiedla IP: 80.51.255.* 17.11.05, 22:59 Naliczyłem ze na wiosne rozpozcznie sie budowa od 9 do 12 nowych bloków :) Rosłońskiego - 4 Focha - 2 Bielskiego - 2 (byc moze 5) Wysockiego - 1 chyba że coś przeoczyłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Nowe osiedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 14:54 Tak przy Wysockiego www.przemysl.pl/serwis/index.php?url=inwestycje&url2=tbs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) od xx IP: 80.51.255.* 31.10.05, 15:04 Pytalem o osiedla a nie o pojedyncze bloki jak ten przy ulicy wysockiego :)w którym pierwotnie mieścił sie szpital. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Osiedle Bielskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 15:19 www.msmprzemysl.republika.pl/suggest.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tira-rira Re: Osiedle Bielskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.05, 15:25 W tej chwili stoją już 3 bloki, w przyszłym roku MSM rusza z budową kolejnych 2 ( prawdopodobnie nawet 3) a docelowo ma być jeszcze wybudowanych kolejne 5 - ale to na razie w planach. Stałem się szczęśliwym posiadaczem jednego z mieszkań w bloku nr 1 (odbiór pod koniec listopada). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Osiedle Bielskiego IP: 80.51.255.* 31.10.05, 15:26 Osiedle bielskiego to tez kolejne male osiedle które skłąda sie z 3 małych bloków w temacie było pytanie o DUŻE osiedle a nie o 3 male bloczki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Osiedle Bielskiego IP: 80.51.255.* 31.10.05, 15:28 Ze słowem "DUŻE OSIEDLE" kojarzy mi sie osiedle pokroju : RYCERSKIE , KAZANÓW , KMIECIE :) pozadrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam słodowy takie osiedla budowano za komuny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 10:44 Teraz buduje się zazwyczaj enklawy złożone z 3 do 10 małych bloków ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Osiedle Bielskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 15:30 tira-rira już Ci odpowiedział ile ma być docelowo bloków, Krakowa od razu nie zbudowano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemyśl Re: Osiedle Bielskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.05, 15:41 Fakt, że trzy bloki stoją, ale nikt w nich nie mieszka a dwa kolejne prawdopodobnie nigdy nie powstaną. Mieszkania w istniejących blokach miały być oddane do użytku kilka miesięcy temu, lecz spółdzielnia zwodzi lokatorów kolejnymi niedotrzymanymi terminami. Okazało się, że spółdzielnia nie może doprowadzić do bloków sieci elektrycznej i wodociągowej, gdyż nie wykupiła odpowiednich działek przez które mają one przechodzić!!! Tym którzy zamierzają zamieszkać w hipotetycznych kolejnych dwóch blokach i wybulić niemałą kasę na mieszkania radzę się dobrze zastanowić. Żebyście potem nie żałowali!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tira-rira Re: Osiedle Bielskiego IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 31.10.05, 18:12 Masz trochę nieświeże informacje. Fakt - były problemy z doprowadzenie prądu i kanalizacji ale juz są rozwiązane. Spółdzielnia zbyła częśc gruntu Zamojskiej Korporacji energetycznej pod budowe stacji trafo i jednocześnie nabyła działkę przez którą musiała przechodzić kanalizacja. W obecnej chwili jest wszystko załatwione (kwestia czasu potrzebnego do wybudowania stacji trafo)Nie byłoby tych wszystkich problemów gdyby nie stray prezes MSM, który zaczął budowę bloków od dupy maryny (najpierw postawiono budynki a potem dopiero zaczęto wykupywać działki pod infrastrukturę). Od czerwca jest nowy młody i myslę prężny prezes, który dwoi sie i troi jak odkręcić burdel po straym prezesie (powoli mu się to udaje). Tak, że ja jestem dobrej myśli... Te wszystkie niedogodności rekompensuje mi wspaniały widok na panoramę miasta. A przecież nikogo nie zmuszam do kupna tam mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
temid Re: Osiedle Bielskiego 01.11.05, 21:53 -tira-rira musisz jeszcze wiedzieć jak działa Rada Nadzorcza w tej spółdzielni. Jest to rada oszołomów a sam jej szef J.S. wlasciciel firmy od placków robi prywatę i rozwala spółdzielnię. Z jego powodu dzieja sie różne ciekawe rzeczy, jest to sprawa dla prokuratury. Młody Prezes jeszcze doładnie nie wie co to jest spółdzielnia. Powinien sie dać sklonować bo nie wystarczy mu czasu na wszystkie działania, a zwłaszca gdy jest prowadzony na smyczy przez J.S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka Re: Osiedle Bielskiego IP: 83.25.48.* 24.11.05, 17:13 Jak na razie to śnieg to wszystko przysypał i dobrze, chociaż to wszystko tak nie straszy, w szczególności III blok. Dach zostawili bez przykrycia blachą, okien nie ma, chyba, że ktoś sobie sam zamówił i zamontował. Chyba nie mają kasy na okna i dach, bo po co by czekali całą jesień. Budynek ma być gotowy na 30 grudnia br. a tu ani widu ani słychu na zakończenie inwestycji. Wykonawca narzeka na spółdzielnię, że ta nie chce płacić pieniędzy za wykonane roboty. Na początku budowy aż się roiło od robotników a teraz, to może ich jest 5-ciu. Nie wiem co to za interesy, spółdzielnia doprowadza niedoszłych właścicieli lokali do szewskiej złości, gdyż nie dochowuje terminów na oddanie budynków a czas nadal bieeegnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tira-rira Re: Osiedle Bielskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 11:36 Przed chwilą dzwoniłem do Energetyka - w przyszłym tygodniu ma być już doprowadzony prąd i włączone ogrzewanie. Czekają ponoć tylko na pozwolenie na zasiedlenie od Urzędu Miasta. P/S Tyczy się to budynku nr 1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka Re: Osiedle Bielskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 15:47 Sorry, ale zapytałeś czy jest już kanalizacja na osiedlu. Z tego co wiem to nie ma. Energetyk bajeruje naiwnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemyśl Re: Osiedle Bielskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 08:47 Święte słowa lilka. Powiedzmy że w końcu podłączą prąd, mieszkania zostaną w końcu oddane, ale ich lokatorzy będą chyba chodzili za naturalną potrzebą w pobliskie krzaki. Spółdzielnia już conajmniej dwukrotnie niedotrzymała ustalonych terminów oddania budynków. Uważam że tira-rira powinien zostać rzecznikiem Energetyka, i może się mylę, ale wydaje mi się że być może jest jakoś powiązany (może rodzinnie?) z kimś kto na tej budowie zarobił i dlatego namawia kolejnych naiwnych na kolejne wirtualne mieszkania w 4 i 5 bloku a potem w następnych i następnych... Te trzy bloki Energetyk buduje już 2 lata i niemoże skończyć. To chyba najlepszy komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tira-rira Re: Osiedle Bielskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 09:04 Ręce mi opadają... W którym miejscu - możesz mi wskazać - namawiam naiwnych na zakup tam mieszkania. Tak jestem spokrewniony z prezesem spółdzielni, kurcze a może z wykonawcą, a pomyliło mi się, już nie pamiętam ale raczej jestem szwagrem ciecia z budowy, nie już mi się przypomniało wszyscy w/w to moja rodzina ;). A tak na serio, też jestem już trochę wku..ony na postępującą sytuację bo mieszkanie miałem odebrać 30 sierpnia a tu już mamy prawie grudzień. Ale jak pisałem we wcześniejszych postach to wina poprzedniego prezesa, który zawalił sprawę a w tej chwili jest to wszystko odkręcane. Ponadto będę musiał aneksować umowę w Banku bo nie wyrobię się już z formalnościami w tym roku (uwierzytelnienie aktu notarialnego to jakieś 3 do 4 miesięcy). Więc teraz "Przemyśl" to i napisz jaki maiałbym sens w namawianiu innych na zakup tam mieszkania, kazdy ma chyba swój rozum. Ja po prostu chcę miec w końcu swoje upragnione "cztery kąty" i jak na razie pozostaje mi cierpliwie czekać. Mam nadzieję że oświeciłem Cię trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
fazi Re: Osiedle Bielskiego 28.11.05, 09:43 Gość portalu: tira-rira napisał(a): > Czekają ponoć tylko na pozwolenie na zasiedlenie od Urzędu Miasta. To lipa. Urząd Miasta nie daje żadnych "pozwoleń na zasiedlenie". Nawet gdyby bardzo chciał, to i tak nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tira-rira Re: Osiedle Bielskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 09:46 No dobra sprostowanie - pomyliłem się - od Gminy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemyśl Re: Osiedle Bielskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 10:05 Tira-rira tak jak napisałem wcześniej mogłem się mylić, ale po prostu z twoich wcześniejszych wypowiedzi na forum wiało nadmiernym hurraoptymizmem w sprawie budowy na Bielskiego! Chodzi mi głównie o to, aby inni Przemyślanie nie mieli takich problemów jak niedoszli i ciągle czekający mieszkańcy tych trzech bloków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tira-rira Re: Osiedle Bielskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 10:20 Huraoptymizm dlatego, iż w końcu będę miał upragnione własne mieszkanko. A że są problemy niestety muszę się z tym pogodzić i niestety cierpliwie czekać. Wiadomość z ostatniej chwili (mam nadzieję, że w Energetyku nie kręcą) w tym tygodniu ma wejść PWiK i doprowadzić w końcu tę nieszczęsną kanalizację... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka Re: Osiedle Bielskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 20:18 Wiadomość z ostatniej chwili: obecnie nikt nie wie kiedy w ogóle będzie pozwolenie na budowę kanalizacji, także przed wejściem PWiK jest jeszcze długa droga – teraz idzie ostra zima i może to trwać ze 2-3 m-ce. Mniej istotnym jest zatem prąd czy inne oczywiste na ten czas sprawy. Na nic nie ma pieniędzy i nie wiadomo kiedy ludzie z poszczególnych bloków zaczną wpłacać, czasem tylko, a może aż tylko ostatnie raty. Spółdzielnia sama nie może zaciągnąć krótkoterminowego kredytu na dokończenie budowy, więc zostaje tylko zapłakać i czekać jak jegomoście zaczną płacić. Nie wiem, co to teraz będzie. Mam jedynie nadzieję, że na lato oddadzą te bloki. Jak kto co ciekawego wie to dzielmy się wiadomościami nt. budowy. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyfromaniak Re: Osiedle Bielskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 22:51 To Energetyk dał d..y. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robbo Re: Osiedle Bielskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 18:44 obecnie bloki toną w głębokim błocie i nie ma widoku na poprawę sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robbo Re: Osiedle Bielskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 17:41 Są jakieś nowe wieści budowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka Re: Osiedle Bielskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 16:17 Dziś byłam na budowie, ale od miesięcy to samo - czyli nic nowgo. Popatrzę tam po nowym roku, bo nie chcę się dołować na święta*** Odpowiedz Link Zgłoś
fazi Re: Osiedle Bielskiego 28.11.05, 10:17 Tira-rira, nie prostuj już, bo brniesz w ślepą uliczkę. Gmina też tu nie ma nic do gadania. Prezydent Miasta też nie. Od 11 lipca 2003 r. kompetencje są zupełnie gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
fazi Errata ;) 30.11.05, 11:30 Oczywiście błąd. Przepraszam. Powinno być "od 11 lipca 2004 r." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: Osiedle Bielskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 18:27 przecież z tych trzech bloczków można było zrobić jeden... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Osiedle Bielskiego IP: 80.51.255.* 31.10.05, 20:48 Dokładnie te 3 bloczki sa wielkosci nowego bloku na Focha :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imac Re: Osiedle Bielskiego IP: *.chello.pl 01.11.05, 00:40 Tylko że chyba lepiej mieszkać w jednym z trzech mniejszych, niż w jednym dużym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Osiedle Bielskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 09:47 dlaczego? chyba robia na ilośc a nie na jakość.Te niby bloczki bardziej przypominają domy jednorodzinne niż bloki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tira-rira Re: Osiedle Bielskiego IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 01.11.05, 10:03 Wolałbyś żeby stawiali dalej bloki z "betonowej płyty"? A poza tym czy wiesz, że istnieje coś takiego jak plan zagospodarowania przestrzennego, który nie pozwala na pewne "wybryki architektoniczne"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśku Re: Osiedle Bielskiego IP: 80.51.255.* 01.11.05, 13:06 A kto tu mówi o blokach z wielkiej płyty :D ?? coały czas jest poruszany wonetek NOWYCH , DUŻYCH osiedli w Rzeszowie budowane jest teraz nowe osiedle "ogrody" chyba na 10 000 tys. mieszkańców :) czyli dwa razy większe od Kazanowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_mc Re: Osiedle Bielskiego 01.11.05, 14:21 Na 8 tys. :) W Przemyślu też trochę ciekawych rzeczy się buduje, macie jakieś ciekawe zdjęcia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tira-rira Re: Osiedle Bielskiego IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 01.11.05, 17:37 Zadajcie sobie teraz pytanie - gdzie mieszka sie przyjemniej i bezpieczniej - na takim małym osiedlu czy wśród 10 tys innych osób? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżyt Re: Osiedle Bielskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 09:29 Masz rację tira-rira, jeśli chodzi o przyjemność mieszkania,jednak równie bezpiecznie powinno się mieszkać i tu i tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darino bezpieczeństwo mieszkańców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 12:26 Wydaje mi się, że bezpieczniej mieszka sie w małych blokach - sąsiedzi się znają i kontrolują co się dzieje na klatce schodowej. W wielkich blokach nie zna się wszystkich nawet ze swojej klatki ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tira-rira Re: bezpieczeństwo mieszkańców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 14:27 Te trzy bloki to w sumie chyba 65 mieszkań jeśli się nie mylę. W tym co ja mam mieszkanie jest 17 mieszkań. Mam nadzieję, że żadne dresy się tam nie wprowadzają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziom BoY Re: Nowe osiedla IP: 80.51.255.* 17.11.05, 20:31 Na Bielskiego stoją 3 nowe bloki.. na wiosne maja powstać jeszcze 2, jak dobrze pujdze 5 :) ____________________________________ Coś sie zaczęło dziać w tym Przmyślu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemyśl Re: Nowe osiedla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.05, 07:56 Chyba nie wiecie co piszecie. Energetyk nie może się uporać od wielu miesięcy z zakończeniem budowy obecnych bloków, ludzie zapłacicli dużą kasę za mieszkania i nie mogą w nich zamieszkać a wy mówicie o kolejnych blokach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voyto Re: Nowe osiedla IP: 212.160.138.* 18.11.05, 13:43 powinni brać wzór z deweloperów i robotników warszawskich...u mnie po sąsiedzku postawiono Lidla w ciągu miesiąca, natomiast 8-piętrowy blok na 200 mieszkań w 7 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_z_przemysla Re: Nowe osiedla 25.11.05, 11:22 Gość portalu: voyto napisał(a): > powinni brać wzór z deweloperów i robotników warszawskich...u mnie po sąsiedzku > > postawiono Lidla w ciągu miesiąca, natomiast 8-piętrowy blok na 200 mieszkań w > 7 miesięcy. Kiedyś się mówiło "warszawskie tempo", ty jako zwolennik lewicy powinienieś to znać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voyto Re: Nowe osiedla IP: 212.160.138.* 25.11.05, 12:39 pisąłem o roku 2005...w którym w wawie rządzi Kaczucha z PO-paprańcami... Odpowiedz Link Zgłoś
opserwvtor Re: Nowe osiedla 14.11.05, 16:31 Przy Rosłońskiego powstaje osiedle (buduje TBS). Stoją już dwa budynki i otrzymałem informację, że "w przyszłym roku rozpoczynamy cztery następne. W jednym z budynków jest przewidziany sklep osiedlowy." > W Jarosłwiu np. budowane jest nowe osiedle które ma byc wieksze od > przemyskiego Kazanowa Tak to piszesz jakby je budowali z "wielkiej płyty". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziom BoY Re: Nowe osiedla IP: 80.51.255.* 14.11.05, 18:03 Kolejne nowe osiedle :) Pozatym w Jarosławiu nie buduje sie tkaiego osiedla :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voyto Re: Nowe osiedla IP: 212.160.138.* 21.12.05, 16:21 czy prawdą jest że powstanie osiedle na 10.000 mieszkanców przy trasie ne Medykę? Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_z_przemysla Re: Nowe osiedla 22.12.05, 14:24 Gość portalu: voyto napisał(a): > czy prawdą jest że powstanie osiedle na 10.000 mieszkanców przy trasie ne > Medykę? Kto ci takich bajek naopowiadał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voyto Re: Nowe osiedla IP: 212.160.138.* 22.12.05, 15:24 nie przebywam obecnie w Mieście, a ktoś takie hasło rzucił...też uznałem to za bajeczkę..ale wolałem sie upewnić. Dzięki za info Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_z_przemysla Re: Nowe osiedla 22.12.05, 15:43 Podobnie jak ty "nie przebywam obecnie w Mieście", nikogo o to nie pytałem, ale jestem pewny że jest to nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_z_przemysla Re: Nowe osiedla 22.12.05, 15:45 P.S. Rozumiem blok przy trasie "na Medykę", ale osiedle na 10 tys.mieszkńców? Kto miałby w nim mieszkać? Odpowiedz Link Zgłoś
opserwvtor Re: Nowe osiedla 22.12.05, 20:09 Może celnicy i przemytnicy. Mieliby bliżej do... pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw_tym Re: Nowe osiedla 23.12.05, 11:37 Tak, zamieszkają w nim nielegalni imigranci z Wietnamu, Indii, Pakistanu, Chin i innych azjatyckich krajów, którzy obecnię koczują po ukraińskiej stronie oczekując na przerzucenie przez granicę. W związku z tym miejscowe władze już myślą o budowie meczetów i świątyń buddyjskich (tak żeby nieczuli się urażeni)... Odpowiedz Link Zgłoś