Dodaj do ulubionych

Re: Segregowanie śmieci

IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 04.04.03, 13:07
mieszkam w małym mieście na osiedlu domków i tu każdy kto tylko chce może
odpady segregować.Dostaliśmy kalędarz z oznaczonym dniem tygodnia co kiedy
jest
odbierane i wystarczy to wystawić w tym dniu za bramke i już. To mi sie
podoba,
tylko żeby jeszcze dawali worki plastikowe silniejsze to nie denerwowałabym
sie
tak jak sie worek porozdziera i trzeba od nowa zbierać. Ale i tak ludziom sie
nie chce tego robić.Na całym osiedlu [jakie 150numerów] tylko 3 segreguja ale
narazie i to dobre, dawajmy przykład
segregujmy. -

Powodzenia, pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: gryps Re: Segregowanie śmieci IP: *.mszana-dolna.sdi.tpnet.pl 04.04.03, 13:14
      puszki po piwie osobno, a flaszki osobno......SEGREGUJMY! Nawet jak nie mamy
      KALĘDARZA
      • Gość: marynika Re: Segregowanie śmieci IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 04.04.03, 13:27
        Gość portalu: gryps napisał(a):

> puszki po piwie osobno, a flaszki osobno......SEGREGUJMY! Nawet jak nie mamy
        >
        KALĘDARZA

A papier , plastiki,szmaty,złom grubszy od puszek też??
        >
        A kalędarz jest potrzebny bo nie mamy pojemników na tego rodzaju odpady i nie
        wiedzieli byśmy kiedy wystawić to za brame.Chciałbyś mieć obstawiony płot
        worami z odpadami cały miesiąc??
        > Powodzenia
        • wook Re: Segregowanie śmieci 04.04.03, 19:44
          tak Marynika ma słuszną rację, taki system jest w Niemczech i doskonale sie
          sprawdza, tym samym są mniejsze koszty utylizacji śmieci, a koszty takowych
          ponosimy wszyscy...
          • Gość: gryps Re: Segregowanie śmieci IP: *.visp.energis.pl 04.04.03, 20:44
            o.k. wszyscy macie rację ale dalej "kalędarz" nie daje mi spokoju
            • wook Re: Segregowanie śmieci 04.04.03, 20:46

> o.k. wszyscy macie rację ale dalej "kalędarz" nie daje mi spokoju

kalendarz a nie kalędarz to podstawa :))) w tym interesie...
              • Gość: Muminek Re: Segregowanie śmieci IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 04.04.03, 21:23
                Nie kalendarz tylko rozlatujący się worek to podstawa :)))))))
                • wook Re: Segregowanie śmieci 04.04.03, 21:51
                  etam! po co te katastroficzne pomysły - rozlatujacy sie worek! też coś :)
            • Gość: Marynika Re: Segregowanie śmieci IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 07.04.03, 12:59

> o.k. wszyscy macie rację ale dalej "kalędarz" nie daje mi spokoju
              >
              >Ale dlaczego?? nie wiesz po co jest potrzebny kalendarz??
              >Ano po pierwsze- MPO oznaczyło daty przyjazdu samochodu po odbiór odpadów, aby
              nie wypatrywać go przez cały rok i układać pryzmy odpadów na ulicy. A gdy sie
              nie wywiązują to jest to podstawa do interwencji i jest jakiś porządek.
              > po drugie, jak dalej tego nie rozumiesz to- masz darmowy kalendarz,wykonany z
              surowców wtórnych z którego można korzystać i oznaczać swoje ważne daty. Czy
              Ty tego nie robisz?? A może nie masz Kalendarza > to polecam ci taki z naszego
              MPO naprawde jest ładny, z pięknymi krajobrazami.Jeżeli jeszcze czego nie
              rozumiesz -napisz Pozdrawiam
              • Gość: gryps Re: Segregowanie śmieci IP: *.mszana-dolna.sdi.tpnet.pl 07.04.03, 15:26
                aaaa! to chodziło o KALENDARZ, przepraszam teraz rozumiem....u na s też ekipy
                sprzatające działają według KALENDARZA. Ma to oczywiście sens bo gdyby nie
                KALENDARZ to człowiek zostawiałby śmieci, a psy by worki rozwłóczyły po całym
                osiedlu. Dzieki ci KALENDARZU
                • Gość: Marynika Re: Segregowanie śmieci IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 07.04.03, 17:14

> aaaa! to chodziło o KALENDARZ, przepraszam teraz rozumiem....u na s też ekipy
                  > sprzatające działają według KALENDARZA. Ma to oczywiście sens bo gdyby nie
                  > KALENDARZ to człowiek zostawiałby śmieci, a psy by worki rozwłóczyły po całym
                  > osiedlu. Dzieki ci
                  KALENDARZU
                  >
                  >Jesteś kpiarz, a kpij sobie kpij!!
                  >Ja i tak swoje wiem.
                  >Gdybym chciała też miałabym z czego! ale sie nie gniewam.
                  • wook Re: Segregowanie śmieci 07.04.03, 18:18
                    Marynika! lubię Cie za to że się nie gniewasz na kpiarzy:) pozdr.
                    hahaha ja też wiem swoje...
                  • Gość: gryps Re: Segregowanie śmieci IP: *.visp.energis.pl 07.04.03, 18:32
                    nie będę więcej kpił.....prawie obiecuję......szczególnie, że podobno KALENDARZ
                    ma również inne zastosowanie......(skąd ja to wiem? choć na nauki
                    przedmałżeńskie nie uczęszczałem)
                    • Gość: gryps Re: Segregowanie śmieci IP: *.visp.energis.pl 07.04.03, 18:34
                      no i tak właśnie polubiłem Marynikę od pierwszego, drugiego....nie trzeciego
                      wejrzenia w posty......:):):):)
                      • Gość: Marynika Re: Segregowanie śmieci IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 08.04.03, 09:30
                        Dziękuje!! Ja was też lubie.
                        • Gość: gryps Re: Segregowanie śmieci IP: *.mszana-dolna.sdi.tpnet.pl 08.04.03, 12:16
                          jak sie już tak całkiem polubimy to Ho! Ho!
                          • gofa Re: Segregowanie śmieci 08.04.03, 12:19
                            o jak tu miło i sympatycznie ;)
                            • Gość: gryps Re: Segregowanie śmieci IP: *.mszana-dolna.sdi.tpnet.pl 08.04.03, 12:22
                              słodko i cukierkowo oraz różowo.......A wszystko to bo.....segregujemy śmieci
                              według kalendarza
                              • Gość: miki Re: Segregowanie śmieci IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 14.04.03, 09:25
                                Jak by było dobrze , gdyby ludzie tak sie lubili naprawde.!!
                                • Gość: gryps Re: Segregowanie śmieci IP: *.mszana-dolna.sdi.tpnet.pl 14.04.03, 12:41
                                  ależ ja się właśnie tak naprawdę bardzo lubię
                                  • gofa Re: Segregowanie śmieci 14.04.03, 16:47
                                    ja się też lubię i nie tylko się ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka