IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 12:54
Dziś o godz. 18.oo w kościele oo reformatów będzię odprawiana msza św za
Ryszarda L - za jego rychłe uwolnienie. Bea lokalne VIP - y, nacszelnicy,
prezesi, pracownicy urzędu. Pytania, za czyje pieniędza intencja mszalna, i
po co ten cały cyrk. Jak jest k....a niewinny to sie oczyści i bez wody
święconej i kadzidła. Fałysz i obłuda faryzeuszów magistrackich.
Wstyd i hańba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Jeden taki... Re: msza św. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 13:34
      To z pewnością są żarty!
      Przyznaj"wójek".
      • Gość: wójek Re: msza św. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 13:40
        Jak to żarty t- ja jestem Prezydent Przemysla

poczytajcie sobie nowiny z dzisiaj na tsronie 4 wymowny tytuł " prezydent
        siedzi, koledzy sie modlą "!!!!!!!!!!1

I co teraz???????
        • Gość: czytelnik Re: msza św. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 13:47
          To prawda.informacja jest na www.gcnowiny.pl i na e-przemyśl
    • Gość: Michu Re: msza św. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 16:02
      Nie modla sie o rychłą sprawiedliwosc(bo Bóg jest sędzia sprawiedliwym) tylko
      chca Pana Boga przekupić, przekabacic by nie zważając czy gosc jest winny czy
      nie "zwolnił" podejrzanego z aresztu - znowu kumterstwa kombinacji szukają ,moze
      jeszcze Matce Bozej łapówke wciskac beda by sie wstawiła znowu nie zwazajac na
      prawde i sprawiedliwosc -jak to pawlakowa mawiała dając synowi granaty "sad
      sądem ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie" -faryzeusze
      • Gość: Zenek Re: msza św. IP: *.mcon.pl 01.08.07, 16:16
        Hipokryzja, obłuda i fałsz... tyle tylko można powiedzieć.

Robią sobie z Pana Boga żarty.
    • Gość: Ika Re:dla pieniędzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 16:26
      Dla pieniędzy ksiądz się modli,dla pieniędzy człek się podli.
      • Gość: przemyslanin2006 Re:dla pieniędzy IP: *.mcon.pl 01.08.07, 21:03
        Gość portalu: Ika napisał(a):

> Dla pieniędzy ksiądz się modli,dla pieniędzy człek się podli.
        ---
        Moja babcia, solidny materiał jeszcze z czasów C.K. wbiła mi w pamięć hasło:
        "dla pieniędzy świat się podli, dla pieniędzy ksiądz sie modli"
    • Gość: czytelnik Re: msza św. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 17:05
      To już jest przegięcie.
    • Gość: maku Re: msza św. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 17:40
      Może się modlą żeby nikogo więcej nie wsypał.
      • jobrave Re: msza św. 01.08.07, 17:47
        Ja pie***rdolę, tego jeszcze nie grali!!!
      • Gość: Jeden taki... Re: msza św. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 17:48
        Niech lepiej na mszę dadzą o zdrowie bo o rozum za póżno!
        Jak ksiądz mógł wziąć na tak idiotyczną intencję?
        • Gość: akuku Re: msza św. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 18:02
          a co ksiadz winien -klient nasz pan, klient płaci klient wymaga-ksiadz odprawia :)
          kasa rządzi. "Z nowymi 'po'usługami w nowe tysiąclecie"
          • Gość: gah26 Re: msza św. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 21:15
            Ludzie nie przeginajcie. MOdlić można się w każdej intencji. Ile razy modlimy
            się o nawrócenie, zerwanie z nałogiem, przebaczenie, zbawienie zmarłych (nawet
            tych o których "powszechnie" wiadomo wszystko co złe). To, że Rodzina ucieka
            się w trudnej chwili do Boga jest chyba normalne. Nie normalne jest robienie z
            tego szopki.
            Mam nadzieję, że "dobrowolny przymus" dot. pracowników Urzędu to
            niepotwierdzona plotka.
    • Gość: jan Takie akcje to tylko w Świętym Mieście Przemyślu IP: *.autocom.pl 01.08.07, 18:06
      Nieżle.
      • Gość: Kika Re: Takie akcje to tylko w Świętym Mieście Przemy IP: *.ptvk.pl 01.08.07, 20:18
        Na msze dała jego rodzina a urząd miejski zaprosili do modlitw bo myslą że
        prezydent ma poparcie u Pana Boga skoro tak długo sie na stanowisku utrzymał>
        • Gość: przemyslanin2006 Re: Takie akcje to tylko w Świętym Mieście Przemy IP: *.mcon.pl 01.08.07, 21:04
          Kto tym razem czytał Pismo Święte: Ryszek nie mógł, wiadomo; Choma, Radyk czy
          jakiś inny aktualnie prawy i sprawiedliwy?
          • Gość: Jeden taki... Re: Takie akcje to tylko w Świętym Mieście Przemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 21:45
            Proponuję zrzutkę na mszę w intencji by urzędnicy,celnicy i wszyscy inni nie
            mający skrupułów przestali brać w łapę!
            • jobrave Re: Takie akcje to tylko w Świętym Mieście Przemy 01.08.07, 23:19
              Chciałbym zwrócić uwagę, że od czasu do czasu w forumowych dyskusjach, bierze
              udział Pan Grzegorz Hayder, radny RM Przemyśla, z ramienia PiS, jest to jak
              dotychczas jedyny tutejszy VIP, który ma odwagę występować pod włanym nazwiskiem
              (zrobił w jednym z wątków dot. poręczania radnych PiS za "Pinka"). Niestety ,
              jest to przypadek odosobniony, bo naśladowców -jak narazie- nie widać. Inne
              lokalne VIP-y, wolą przyłbic nie otwierać, nie rezygnujac jednak ze wsciekłego
              ujadania.
              Zgadzam się z Panem, że modlić można się w każdej intencji (no, może nie w
              kazdej, bo np. w intencji rychłej śmierci spadkodawcy...). Chrystus nawoływał
              równiez do modlenia sie za uwięzionych, do odwiedzania ich, do wspierania, i
              rzeczywiście nic w tym złego, a wręcz przeciwnie- czyn to szlachetny i jkaze
              chrześcijański. Jedno co mi sie w tym nie podoba, to rozgłos jaki nadano temu
              wydarzeniu, owym zbiorowym modłom. Demionstracyjne, to jakieś takie...
              Czy nie byłoby lepiej skrzyknąć się z grupa zainteresowanych, udać sie do
              jakiegoś cichego kościółka , i tam się pomodlić. Taka demonstracja w świetle
              jupiterów, jawi się nie tylko pretensjonalnie ale też-cokolwiek- fałszywie.
              Można odnieść wrażenia, ze nie modlitwa jest w tym wszystkim najwazniejsza.
              Pomijam już to, ze narażacie się na smieszność, czego dowodem są powyższe (a
              zapewne będą i poniższe) komentarze.
              Koncząc, jeszcze raz wyrażam uznanie dla pańskiej odwagi z nadzieja, że inni
              radni pójda w Pańskie ślady.
              • Gość: Mojsiu Re: Takie akcje to tylko w Świętym Mieście Przemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 08:56
                A może lepiej nie!! szukanie usprawiedliwenia dla nieprzyzwoitych zachowań w
                religii nie wydaje mi sie godne naśladowania. Chyba ze szukamy wiecej uczciwych
                i przyzwoitych inaczej.
        • aleks.sander Re: Takie akcje to tylko w Świętym Mieście Przemy 07.08.07, 11:28
          Były prezydent ateista Kwaśniewski to aż dwie kadencje miał Boskie
          poparcie
    • Gość: grypsio Re: msza św. IP: 80.51.122.* 02.08.07, 15:01
      Według mojej skromnej opinii jest to forma szantażu na wymiarze
      sprawiedliwości: bowiem jak sąd nie uwolni aresztowanego to znaczy, że msze nie
      mają sensu i są nieskuteczne. Tak więc sąd brakiem spolegliwości wystąpi
      przeciwko mszom czyli wiernym czyli Kościołowi. Ale za to jak zatrzymanego z
      kazamatów więziennych wypuści to potwierdzi skuteczność mszy intencyjnych.
      • Gość: Tik-Tak Re: msza św. IP: *.mcon.pl 02.08.07, 15:20
        I tu Grypsiu cały sens tej szopki.Będzie mała kaucja(poparcie Michalika)i
        Ryszek na wolności.Czy, aby inne msze intencyjne za łotrów i drani bedą równie
        skuteczne?Mam nadzieję, że Bóg dokona odpowiedniej selekcji.Może Pinek się
        załapie u Karmelitów Bosych.
        • Gość: piter Re: msza św. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.07, 17:16
          A ja jestem pewny że bozia nie pójdzie na to. bo nie chce mieć nic wspólnego z
          draniami. Taki nie dość że kombinator to jeszcze chce najsprawiedliwszego mieć
          po swojej stronie jako wspólnika. Do swoich grzeszków pan L. dołączył chęć
          przekupstwa jedynego. Jeśli mu ten numer wypali to na pewno będzie więcej
          wątpiących!
          • jobrave Re: msza św. 02.08.07, 20:17
            Przypuszczam, ze Pan Bóg na jakis czas opuścił Polskę i kolejne zbiorowe modły
            nie zostana wysłuchane. Jestem przekonany, że Stwórca woli indywidualistów (sam
            zreszta nim jest).
            • Gość: przemyslanin2006 Re: msza św. IP: *.mcon.pl 03.08.07, 13:51
              Masz chyba, jobrave, rację - Pana Boga chwilowo w Polsce nie ma. Pewnie dlatego
              nie wysłuchał środowych modlitw u Reformatów...
      • aleks.sander Re: msza św. 07.08.07, 11:37

Msze są jednak chyba skuteczne bo Msza się odbyła i Bóg stanął po
        stronie Sądu a Szatan po stronie Lewandowskiego i całej jego
        rozmodlonej świcie....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka