Dodaj do ulubionych

Autobusy !!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 15:42
Korki jak cholera, a autobusy miejskie "suwają"(trudno to nazwac jazdą) jak w
dni wolne od pracy !!! skandal do pracy nie mozna dojechac - kto ma takie
pop.... pomysły. Na dodatek mało kto był poinformowany na przystanku wczoraj
rano panowała całkowita dezorientacja wsród oczekujacych. Dla kogo jeżdzi MZK
bo nie dla pasazerów
Obserwuj wątek
    • Gość: Dżimi Re: Autobusy !! IP: *.uninet.com.pl 28.12.07, 15:55
      Racja Michu, albo jezdza raz na 2 godziny, albo 5 o tej samej
      godzinie z czego 3 puste.

Jakis niekompetentny idiota wymysla te rozkłady jazdy
      • bwm9 Re: Autobusy !! 28.12.07, 16:04
        MOŻE TO JEDNAK CELOWE DZIAŁANIE ABY SPRYWATYZOWAĆ KOMUNALNY MAJĄTEK I PRZEJĄĆ FIRMĘ ZA ZŁOTOWKĘ NIE JEST TO TYLKO JEDNO TAKIE DZIAŁANIE W PRZEMYŚLU
        • Gość: maciek Re: Autobusy !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 18:43
          Od ponad 2 lat jeżdżę już własnym autkiem. W ciągu tych 2 lat miałem (no prawie
          miałem) okazję miesiąc temu skorzystać znowu z usług 'wspaniałego' mzk.
          Luknąłem w internet na rozkład jazdy. Oki, stoję na przystanku czekam, czekam,
          czekam i nic, ni h..a, ludzie już wiązanki puszczają pod nosem po 10min
          stwierdziłem, że idę na piechotkę.
          Z powrotem to samo było, chciałem wrócić do domu, ale kolejne 13min czekania na
          darmo.
          MZK zajebiaszcza firma, współczuję tym którzy muszą z nich korzystać.
          Aha... :D i tak nie dałem im zarobić bo w obu przypadkach nie miałem biletu, po
          prostu zapomniałem w kiosku kupić :D
          • Gość: maku Re: Autobusy !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.07, 21:35
            Rzeszów - bilet normalny 2,10zł. Autobusy głównie Solaris, ciche,
            ciepłe, czyste, niskopodłogowe, pokazujące na wyświetlaczu kierunek
            trasy i kolejny przystanek.
            Przemyśl – bilet normalny 2,00zł. Autobusy głównie Jelcz, reszta bez
            komentarza, kto jeździ ten wie, niestety.
            • Gość: Wang Re: Autobusy !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 22:05
              Rzeszów - miasto duże, stolica, mnóstwo studentów - którzy płacą za bilety dają
              tym samym zarobić, pozostali mieszkańcy też.
              Przemyśl - miasto małe - ludzie uciekają do Rzeszowa, powiat, mało studentów,
              uczniowie od czasu do czasu skasują bilet. Miasto emerytów rencistów -
              zwolnionych z opłat za przejazd.

Solarisy są jak zapalniczka, lubią płonąć.
              • Gość: maku Re: Autobusy !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.07, 05:45
                Przemyśl - powiat, małe miasto, ludzie tacy i owacy - no i mamy
                uniwersalne usprawiedliwienie. Czy aby na pewno tylko wielkość
                miasta i jego mieszkańcy odpowiadają za taki stan rzeczy?
                • Gość: Michu Re: Autobusy !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 09:07
                  U nas ze wzgledu na siatke połaczeń i czestotliwosc przejazdów autobusem jezdzi
                  ten kto musi- nawet jsli ma przystanek pod nosem.
                  Fajnu pomysł byl aby busami lub małymi autobusami zwiekszyc czestotliwosc jazd i
                  wjezdzac blizej ludzi (chocby w osiedla)
                  Moze wreszcie trzeba dopuscic również prywatną konkurencje- stawiajac warunek
                  zatwierdzania rozkładu jazdy by nie wybierał sobie jeżdzenia wyłącznie po
                  najbardziej dochodowych liniach.
                  • Gość: ASIA Re: Autobusy !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.07, 17:55
                    To prawdziwy koszmar, miedzy świętami dni pracujące a autobusy
                    kursują jak w święta. Zupełnie nie rozumię kursującej "dwójki"
                    od Mniszej w święta, czyżby MZK nie zależało na kliencie.SKANDAL!
                    • Gość: Zigi Re: Autobusy !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 18:01
                      MZK już od kilku lat daje do rozumienia że mają w d... pasażerów.
                      Taki szczegół... dlaczego cały czas świeci się światło na opuszczonym
                      przystanku-kiosku na Grunwaldzkiej, nawet w ciągu dnia?
    • rychu_z_przemysla Brak konkurencji! 03.01.08, 15:34
      Brak konkurencji. I tyle...
      • Gość: kamil Re: Brak konkurencji! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 18:05
        Do kogo należą zatoki autobusowe? Tak tylko pytam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka