Dodaj do ulubionych

Oszust samochodowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 10:48
Jest w Przemyślu gosciu, wabi się Przemysław P. Od kilku lat
oszukuje różnych naiwnych, między innymi na sprowadzenie z Niemiec
samochodu.Policja twierdzi że ten gościu ma 12 wyroków w zawieszeniu
za to samo przestępstwo. W poniedziałek w Sądzie przy ul.
Mickiewicza toczy się kolejna sprawa przeciwko temu oszustowi, a
następni oszukani czekają w kolejce. Zdaniem policjanta który
prowadzi wyczyny tego oszusta, twierdzi ze jest to bardzo dziwne aby
mieć 12 wyroków za ten sam czyn i nie bywac w areszcie. Podobno p.
prokurator S. nie widzi powodu aby wnioskowac do Sądu o areszt .TAKI
MAMY WYMIAR SPRAWIEDLIWOŚCI W PRZEMYSLU...!!!BRAWO SĄD!!!BRAWO
PROKURATURA!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: niedzwiadek Re: Oszust samochodowy IP: *.mcon.pl 03.05.08, 11:53
      nie jest to wina prezydenta?? :-)
      • Gość: znany Re: Oszust samochodowy IP: 195.117.172.* 03.05.08, 14:09
        Nie byłbym taki pewny.
    • Gość: darek Re: Oszust samochodowy IP: *.ptvk.pl 03.05.08, 14:46
      Pytanie, kto z wierchuszki jest w tym biznesie ?
      • Gość: znany Re: Oszust samochodowy IP: 195.117.172.* 03.05.08, 15:10
        I kto kogo niesie?
        • solist Re: Oszust samochodowy 03.05.08, 15:59
          To tak jak z pewnym przemyskim gwałcicielem ...
    • Gość: Retro Re: Oszust samochodowy IP: *.mcon.pl 03.05.08, 16:03
      Proszę o pełne dane tego typa.Co mi daje inicjał.Prokuratora też dane
      poproszę.Jeśli to informacje prawdziwe i rzetelne to bez obaw Petro, bez
      obaw.Więc napisz..................
      • Gość: petro Re: Oszust samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 18:47
        Ten gościu jest znany bardziej pod pseudonimem za młodych lat "LEWY'
        potem "BAZYL" a teraz czesto jako "MARKIZ" Jego nazwisko zaczyna sie
        z litery"L" a nie jak podałem wczesnie "P". Jego kobieta ma
        kwiaciarnię na ul Sw. Jana . Przemysław L jeżdzi BMW E32 granatowe i
        jest rejestrowane na nazwisko tej kobiety. Uwaga na niego!! Nie
        dajcie się nabrać...
        • Gość: lewy Re: Oszust samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 22:46
          kwiaciarnie o ktorej piszesz prowadzi 58 letnia babcia , jezeli to
          jego kobieta to moze dostaje w zawiasach bo jest juz za stary na
          odsiadke
          • Gość: prawy Re: Oszust samochodowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.08, 11:46
            Prowadzi, co nie oznacza, że jest właścicielką. A gnojek nazywa się Przemysław
            Lewiarz, a podaje się za Przemysława Mazura. Paru gości z miasta już go ma na
            celowniku.
            • Gość: wyrok Re: Oszust samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 09:20
              Ten Przemysław Lewiarz w poniedziałek otrzymał wyrok 1 rok
              więzienia bez zawiasów, ale jak przystało na rasowego oszusta na
              rozprawę nie przyszedł. Oczywiście Sąd jest w takim przypadku
              bezsilny. Teraz zapewne Przemuś czmychnie spokojnie za granice i
              przez najbliższe 10 lat będzie nie uchwytny. Będą listy gończe cały
              sztab ludzi będzie pisał różne pisma i go scigał przez wiele
              lat....A Sąd miał go tu w Przemyślu, i nie zrobił nic aby ten oszust
              znalazł się na Rokietnianskiej..
              • nazzari Re: Oszust samochodowy 14.05.08, 17:29
                W poniedziałek dostał wyrok a jutro ma być rozprawa o odwieszenie
                następnego. Z tego co wiem ma już odwieszone 2 lata tylko jakoś Sąd
                nie chce zamknąć tego bandytę. Brak wolnych miejsc na Rokitniańskiej
                czy coś...???
                Bzdura aby wyjechał za granicę. On po polsku pisać nie umie a co
                dopiero miałby posługiwać się obcym językiem. Bez tej swojej panny z
                kwiaciarni zginąłby marnie. Zresztą gdzie mu będzie lepiej niż w
                Przemyślu. Jak ktoś pisał 12 wyroków i nic!!! Wniosek o areszt i też
                nic!!!
                Jedynie ten policjant który prowadzi sprawę dwoi się i troi aby
                gościa zamknąć. Mnie pytał czy nie znam jeszcze naciągnietych przez
                tego bandytę. Jak ktoś jest chętny zgłosić, że zrostał oszukany
                przez Bazyla to zaprasza do pokoju 415 na Policji. Może im więcej
                zgłosi się takich jak ja to szybciej go zamkną w kryminale.
              • Gość: Wdzięczny Re: Oszust samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 13:14
                Bardzo dziękuję za ostrzeżenie,niewiele brakowało a walnął by i mnie
                w rogi.To skandal,że ten szmaciarz nadal chodzi bezkarny i naciąga
                ludzi.Żyjemy w nienormalnym kraju niestety :(
                • Gość: petro Re: Oszust samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 22:34
                  Wdzięczny, Ty miałeś szczęście bo ja trafiłem na tego spryciarza i
                  popłynąłem na dobrą kasę. Dlatego wszedłem na forum i napisałem
                  kilka zdan na temat tego drania. może udało mi się w ten sposób
                  więcej osób uratowac przed utratą kasy.
                  • Gość: edek Re: Oszust samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 19:06
                    a konkretnie to w jaki sposob oszukuje?
                    • Gość: petro Re: Oszust samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 20:00
                      Otóż ten dran jest bardzo inteligentnym facetem, niestety
                      wykorzystuje ten wrodzony dar do przestępstw. Więc jako bardzo
                      bezpośredni facet szybko nawiązuje rozmowę i oczywiście nasłuchuje
                      co ktoś chce kupic. Najchętniej samochód. Wówczas on natychmiast
                      przekonuje ze taki samochód sprowadzi z Niemiec po bardzo
                      atrakcyjnej cenie, ponieważ jego była żona żyje z komornikiem w
                      Niemczech, tamten zabiera samochody dłużnikom, i te samochody jemu
                      chyli naszemu oszustowi daje za pół darmo. Oczywiście zna sie na
                      samochodach i ma wielki dar przekonywania. Jego stały bajer to że
                      auto wiezie na lawwecie, że opłaty dokonuje w Krakowie, że to jest
                      wszystko po opłatach itd. itd. I co ważne, nie chce zadnego zadatku.
                      W ten sposób zdobywa zaufanie. Jednak potem przychodzi po zadatek,
                      jest to zwykle parę tysięcy złotych, jednego gościa wciął na 30
                      tysięcy i ma za to rozprawę.Oczywiście on niema najmniejszego
                      zamiaru sprowadzac żadnego samochodu. Utrzymuje z ofiarą stały
                      kontakt telefoniczny , przeciąga sprawę do nikąd... i tyle. On moim
                      zdaniem jest psychiczny.
                      • Gość: edek Re: Oszust samochodowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.08, 10:12
                        Ale mi się wydawało że nie istnieje coś takiego jak okazja
                        samochodowa, że coś taniej, itp. Samochód ma określoną cenę i moim
                        zdaniem naiwnością byłoby twierdzić, że ktoś coś może taniej. Ludzie
                        przywożą samochody, ale za normalne ceny i bez kitu, że opłaty, że
                        coś tam, itp. No ale wtedy nie ,,oszczędza'' się złudnych paru
                        złotych.
                      • Gość: piotruś Re: Oszust samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 22:50
                        Mnie również wystrugał na 3.5 tysiaca według schematu o którym pisał
                        petro.Szmaciarz nigdzie nie wyjechał siedzi sobie w Przemyślu.Spotkałem go
                        wczoraj u jednego mechanika w Ostrowie,śmiał mi się w oczy.Policja go zamyka a
                        prokurator na drugi dzień wypuszcza.Trochę dziwne.....
                        • Gość: petro Re: Oszust samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 09:53
                          Do Piotrusia...Idż na Policję do pokoju 415 p. Grzegorz Piziak, tel.
                          wewnętrzny 3425, on prowadzi wszystkie sprawy tego gnoja. Czeka na
                          nowe zgłoszenia, ponieważ dla prokuratury i sądu wszytko co ta
                          padlina wyprawia, to za mało aby go wstawić na ul.Rokitniańską.Ma 12
                          wyroków w zawieszeniu za ten sam artykół i nie siedzi.Co się dzieje
                          w tej kochanej Polsce, już nic nie rozumiem.
                          • Gość: darek Re: Oszust samochodowy IP: *.ptvk.pl 28.06.08, 12:00
                            Ale jest "wtyczką" albo konszachty w prokuraturze
    • Gość: swiadek Re: Oszust samochodowy IP: 80.55.73.* 27.09.08, 21:30
      wszyskim wiadomo ze wszystkimi goscmi tego wywiadu jest ten sam czlowiek-wacek koska-bedac niby oszukanym-probuje zwalic wszystko na jednego czlowieka-jak taki cwany to czego dal sie nabrac-no wlasnie-bo sam oszukuje wszystkich-lacznie z zona-pozdrawiam
      • Gość: zenek Re: Oszust samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 21:04
        wacek koska to kto to? to wspólnik Przemusia, czy jak? też oszust?
    • Gość: pro-Kurator Re: Oszust samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 15:31
      a czy to wina prokuratora albo Sadu, ze jeden matol z drugim daje
      jakiemus przemyskiemu cwaniaczkowi zaliczke ?

a mieliscie przynajmniej umowy na te zaliczki albo zadatki, czy
      tylko na gebe ?

poza tym wynajecie panow zza wschodniej granicy jest chyba tansze, a
      przedw wszystkim skuteczniejsze niz tracenie czasu na policji czy w
      prokuraturze ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka