Dodaj do ulubionych

Profesor Rzońca w PWSZ

IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 30.09.03, 16:06
Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Przemyslu od 1 października będzie miała
nowego "wykładowcę" mgr.hab. nauk wszelakich Bogdana Rzońcę. Niegdyś baron i
słońce podkarpacia, dziś nauczyciel w jasielskim Technikum. Ale od czego są
dawni kolesie. Przecież Rzońca pomógł kiedyś (co z tego , że bezprawnie)
Jasiowi Musiałowi zająć stołek dyrektora bodaj Kolegium Nauczycielskiego, a
Jasio (ksywa drink) Draus jest mu wdzięczny za finansowanie politycznej hucpy
pod nazwą wszechnica przemyska.Rzońca lekką ręką dawał samorządową kasę, by
grono partyjnych, prawicowych oszołomów mogło pogwarzyć we własnym gronie.
Proszę tylko przeczytać listę "prelegentów" - same polityczne spady.
Obecny marszałek województwa podkarpackiego słusznie więc pogonił Drausa
oraz Musiała i poradził im, by tego typu imprezy finansowali z własnych
kieszeni.
Teraz czas na rewanż- trzeba pomóć koledze Bogdanowi w biedzie. Jakże to tak,
by tak ważna persona była tylko zwykłym nauczycielem gdzieś na zadupiu.Może
za dwa lata znowu powrócimy na świecznik, niech chłopina się dowartościuje
intelektualnie ( ha, ha, ha) i materialnie.
Koleżeńska korupcja w PWSZ to nie nowość - Instytutu Historii tworzą kolesie
towarzysza Drausa z Rzeszowskiego oddziału IPN.
Od października br. nowym wykładowcą będzie również dr J. Chłap-Nowak z
UJ. "Dziwnym trafem" to jej mąż jako szef jednego z krakowskich wydawnictw,
na wiosną tego roku wydał jakieś wypociny Musiała o przedwojennej
literaturze, które to " arcydzieło" muszą kupować studenci PWSZ.
Wystarczy przykładów. A jest ich dużo, dużo więcej.
Obserwuj wątek
    • Gość: jac Re: Profesor Rzońca w PWSZ IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 30.09.03, 20:38
      Tak,to jest właśnie prawdziwa przyjażń!
      Bo,czyż prawdziwych przyjaciół,nie poznaje się w biedzie?
    • Gość: bat Re: Profesor Rzońca w PWSZ IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 01.10.03, 11:40
      Że też nie ma mocnych na takie sk........stwo! Gdzie są władze miasta, gdzie
      Minister Edukacji, czy ta cała Komisja Akredytacyjna????
    • Gość: Gidol Re: Profesor Rzońca w PWSZ IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 01.10.03, 12:49
      O tej republice kolesiów w PWSZ pisałem już niejednokrotnie na przemyskim
      forum. I co? Ano nic. Chłoptasie mają się dobrze i dalej kręcą lody!
      Zatrudniają swoje rodziny (np. mgr Ewa Draus-zbieżność nazwisk z p. Rektorem
      przypadkowa he,he)pociotki, kolesiów, spady polityczne, no i ... jeszcze
      obowiązkowo paru księży.
      Kabaret!!!
      P.S. Do info Doxy:
      Kolejny zatrudniony "fachowiec" to niejaki W. Durda - exradca prawny Urzędu
      Marszałkowskiego za czasów Rzońcy. Koło się zamyka.
      • Gość: Doxa Re: Profesor Rzońca w PWSZ IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 02.10.03, 14:17
        Gość portalu: Gidol napisał(a):

> O tej republice kolesiów w PWSZ pisałem już niejednokrotnie na przemyskim
        > forum. I co? Ano nic. Chłoptasie mają się dobrze i dalej kręcą lody!
        > Zatrudniają swoje rodziny (np. mgr Ewa Draus-zbieżność nazwisk z p. Rektorem
        > przypadkowa he,he)pociotki, kolesiów, spady polityczne, no i ... jeszcze
        > obowiązkowo paru księży.
        > Kabaret!!!
        > P.S. Do info Doxy:
        > Kolejny zatrudniony "fachowiec" to niejaki W. Durda - exradca prawny Urzędu
        > Marszałkowskiego za czasów Rzońcy. Koło się zamyka.

Ja też pisałem i piszę! Mamy przynajmniej satysfakcję, że nie milczymy jak
        większość i mówimy głośno, że "król jest nagi"
    • Gość: Halber Adam Re: Profesor Rzońca w PWSZ IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 01.10.03, 14:41
      SMS do Drausa i Musiała : Chwała kolesiom, ch... precz!!!
    • Gość: Prowokator Śmiecie WON z Przemyśla IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 01.10.03, 18:14
      ZA czasów naszego Wodza Chmielnickiego wbilibyśmy ich wszystkich na pal. A
      dziś?? Dziś sie robi z tego sensację. Zapalam [`] dla PWSZ to juz chyba
      ostatnie podrygi.
    • Gość: AWS,LPR,ZCHN Re: Profesor Rzońca w PWSZ IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 02.10.03, 11:18
      Rodzina na swoim! Tak trzymać towarzysze. Liga rządzi, liga radzi , liga nigdy
      cię nie zdradzi!
      • rychu_z_przemysla Do Doxa !!! 03.10.03, 11:56
        Doxa czy możesz coś jescze napisać z serii: Rodzina na swoim?
        Forumowicze czekają!!!
        • Gość: Do rycha Re: Do Doxa !!! IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 03.10.03, 17:17
          rychu_z_przemysla napisał:

> Doxa czy możesz coś jescze napisać z serii: Rodzina na swoim?
          > Forumowicze czekają!!!
          >
          Już mi się chce rzygać! Ile można pisać, skoro to wszystko i tak pozostaje bez
          echa!
          • rychu_z_przemysla Do Doxa !!!- jeszcze raz 07.10.03, 12:49
            Gość portalu: Do rycha napisał(a):

> rychu_z_przemysla napisał:
            >
            > > Doxa czy możesz coś jescze napisać z serii: Rodzina na swoim?
            > > Forumowicze czekają!!!
            > >
            > Już mi się chce rzygać! Ile można pisać, skoro to wszystko i tak pozostaje
            bez
            > echa!

Zawsze są organy państwa takie jak...

-------------
            Poznaj miasto o ponad 1000 letniej historii: www.przemysl.pl/

Zobacz drugą największą twierdzę Europy,
            Twierdzę Przemyśl: www.tpfprzemysl.w.kki.pl/index.html
            • Gość: Doxa Re: Do Rycha jeszcze raz IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 07.10.03, 15:57
              Rychu! Najlepsze organy to organy...... płciowe.
              Powiedz mi: kto prawnie zabroni w tym kraju zatrudniać kolesiów partyjnych????
              Nikt!!!
              To jest tylko i wyłącznie kwestia moralności i odpowiedzialności ludzi, a te
              akurat cechy ( zresztą jeszcze wiele, wiele innych też ) są Drausowi,Musiałowi
              i zupełnie OBCE. A krew człowieka zalewa, że kręcą te lody m.in.za nasze
              pieniądze. Gęby pełne frazesów, rozmodlone oczy, złożone ręce - tylko w sercu
              nienawiść do innych i pogarda dla myślących inaczej. A przy okazji, za
              przyzwoleniem zupełnie obojętnej władzy praca dla siebie, dla swoich, dla
              rodzin, dla kolesiów itp. czy naprawdę ktoś może uwierzyć, że w Przemyslu nie
              znalazł się nikt mądrzejszy od "profesora" Rzońcy, człowieka który jak na
              ironię w stosunku do Przemyśla zachowywał się jako marszałek województwa
              wyjątkowo perfidnie.
        • Gość: Doxa Re: Rycha!!! IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 03.10.03, 17:21
          rychu_z_przemysla napisał:

> Doxa czy możesz coś jescze napisać z serii: Rodzina na swoim?
          > Forumowicze czekają!!!
          >
          Patrz jw.
      • Gość: wszechpolak Re: Profesor Rzońca w PWSZ IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 06.10.03, 16:40
        Tym z Jasła też się coś od życia należy. Jasło leży przecież w Polsce. A Polska
        jak wiadomo tylko dla Polaków.
        • Gość: jac Re: Profesor Rzońca w PWSZ IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 06.10.03, 20:57
          Gość portalu: wszechpolak napisał(a):

> Tym z Jasła też się coś od życia należy. Jasło leży przecież w Polsce. A
          Polska
          >
          > jak wiadomo tylko dla Polaków.
          No nareszcie,myślałem,że nic twórczego nie wymyślisz.A tu masz ci,jak bardzo
          się myliłem.Brawo,oby tak dalej,jesteśmy pod wrażeniem!!!
    • Gość: Doxa Re: Do studentów PWSZ IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 08.10.03, 15:17
      Nadsyłajcie posty nt. wykładów "profesora" Rzońcy, nagrywajcie je na dyktafony,
      róbcie szczegółowe notatki. Niech potomni wiedzą co mówi człowiek, który na
      stanowisku marszałka województwa łamał prawo rozdając stołki kolegom
      partyjnym,rządził jak panisko mając w pogardzie ludzi i ich problemy,wydawał
      społeczną kasę na bzdury (np.projekt pałacu - siedziby Urzędu Marszałkowskiego
      w Rzeszowie), który tolerował finansowe machloje dyrektorów szpitali,który
      sekował nasze miasto. Jeśli był taki dobry na tym stanowisku dlaczego wyborcy
      pokazali mu przysłowiowego wała w ostatnich wyborach. Przegrał wszystko: stołek
      senatora, burmistrza Jasła i Bóg wie co jeszcze.
      Zadawajcie mu pytania na powyższe tematy, drążcie problem. Bo tak naprawdę to
      Wy, studenci jesteście przyszłością PWSZ, a nie kilku skompromitowanych
      społecznie cwaniaków.
      • Gość: xxx Re: Profesor Rzońca IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 08.10.03, 15:29
        Czytałem dzisiaj w Życiu Podkarpacki jęki i żale Drausa.Porażka!! Jak ten facet
        ma czelność żądać czegokolwiek od miasta, dając mu w zamian Profesora Rzońcę.
        Gdzie na inauguracji był prezydent Miasta? O czym bredził Tadzio Sosnowski ( on
        najlepiej wie, ile " dobrego " zrobił Rzońca dla Przemyśla, a jeśli nie wie to
        niech poszpera w papierach Urzędu Marszałkowskiego).
        Kpina w żywe oczy!!! Podlizują się facetowi, który tak naprawdę PWSZ ma głęboko
        w d.... . Dowody: podam jeden - pracuje w Przemyślu jeden, raptem dwa dni
        w tygodniu. Wszyscy o tym wiedzą i co? Cisza jak na pogrzebie organisty. A kasa
        leci!!!!! Drugi mądry to Musiał - zasłużony specjalista od wszystkiego. W
        Przemyślu wszyscy doskonale wiedzą, że za co się zabierze, to spapra!!!
      • Gość: Student PWSZ Re: Do studentów PWSZ IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 14:10
        Gość portalu: Doxa napisał(a):

Masz to jak w banku!!!

> Nadsyłajcie posty nt. wykładów "profesora" Rzońcy, nagrywajcie je na
        dyktafony,
        >
        > róbcie szczegółowe notatki. Niech potomni wiedzą co mówi człowiek, który na
        > stanowisku marszałka województwa łamał prawo rozdając stołki kolegom
        > partyjnym,rządził jak panisko mając w pogardzie ludzi i ich problemy,wydawał
        > społeczną kasę na bzdury (np.projekt pałacu - siedziby Urzędu
        Marszałkowskiego
        > w Rzeszowie), który tolerował finansowe machloje dyrektorów szpitali,który
        > sekował nasze miasto. Jeśli był taki dobry na tym stanowisku dlaczego wyborcy
        > pokazali mu przysłowiowego wała w ostatnich wyborach. Przegrał wszystko:
        stołek
        >
        > senatora, burmistrza Jasła i Bóg wie co jeszcze.
        > Zadawajcie mu pytania na powyższe tematy, drążcie problem. Bo tak naprawdę to
        > Wy, studenci jesteście przyszłością PWSZ, a nie kilku skompromitowanych
        > społecznie cwaniaków.
    • Gość: AWS Re: Profesor Rzońca w PWSZ IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 15:16
      Dleczego na liście " wykładowców PWSzZ" brak Maryjana Krzklewskiego. Przecież
      Musiał był jego rzecznikiem w kampanii wyborczej. Panowie, co jest? Maryjan na
      profesora!!!!
      • Gość: JanzKolna Re: Profesor Rzońca w PWSZ IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 15:23
        Gość portalu: AWS napisał(a):

> Dleczego na liście " wykładowców PWSzZ" brak Maryjana Krzklewskiego. Przecież
        > Musiał był jego rzecznikiem w kampanii wyborczej. Panowie, co jest? Maryjan
        na profesora!!!!

Przednia myśl! A co z czołówką przemyskich rajców Zygmuntem Majgierem, Zdzichem
        Solką i Robusiem (walczącym) Majką. Na asystentów ich, a żywo, a żywo!!!

• Gość: Vivat Re: Profesor Rzońca w PWSZ IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 14:56
          >
          > Przednia myśl! A co z czołówką przemyskich rajców Zygmuntem Majgierem,
          Zdzichem Solką i Robusiem (walczącym) Majką. Na asystentów ich, a żywo,
          a żywo!!!

Vivat Academia, Vivant Professores!!!
        • Gość: nycz i spółka Re: Profesor Rzońca w PWSZ IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 03.12.03, 07:21
          jestem studetem pwsz i wiem że rozpoczeła sie kampania wyborcza do stołka
          rektora i kanclerza . Kampanie wyborczą rozpoczoł pan szanowny Nycz
          Kazimierz,poseł ziemi przemyskiej przez dwie kadencjie , był posłem wtedy
          kiedy były poważne planu na utworzenie akademii przemyskiej- kaziu pochwal sie
          co zrobiłeś , następna sprawa co robi miasto w sprawie PWSZ nic , nasi rajcy
          szczególnie ci sld to ludzie którzy pokączyli wytwory polski ludowejtzw wyższe
          szkoły za zasługi dla PZPR (NYCZ ) TERAZ atakuję jedyną uczelnie państwową w
          przemyslu , tak panie nycz ja wiem że stołek kanclerza to fajne koryto ale nie
          dla ciebie , w czasie wyborów mówiłeś cytuję,, że wszyscy ministrowie to moi
          koledzy" tylko że ci koledzy mają cie w dupie bo jak by było inaczej to by cie
          wzieli do warszawy a tak nic ,,,,,,,, narazie kaziu
    • Gość: Doctor R. Re: Profesor Rzońca w PWSZ IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 15.10.03, 09:01
      Jak korupcja, to może zamknąć kogoś dla przykładu?????
      Dlaczego tylko ja mam byc poszkodowany?
    • Gość: Doxa Re: Profesor Rzońca w PWSZ IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 27.10.03, 16:25
      Koniec świata! Niektórzy radni Rady Miejskiej w Przemyślu czytają Forum lub
      Szycie Przemyskie. Ponoć na ostatniej sesji Rady Miasta jeden z radnych SLD
      rzucał cytatami z mojego artykułu pt."Profesor Rzońca". Oczywiście nie mam o to
      pretensji, nawet pochwalam ten bohaterski czyn. Radny W. przejechał się równo
      po PWSZ i jej przepraszam za wyrażenie "władzach". Ale to nie ten fakt jest w
      tym wszystkim najciekawszy !!! Bardziej interesująca była reakcja rządzących
      miastem, którzy w swoich programach wyborczych karnie jak jeden mąż,
      deklarowali pomoc dla PWSZ. Otóż nie podniósł się ani jeden głos ze strony
      prawicowych radnych w obronie PWSZ i panów wymienianych z imienia i nazwiska.
      Mało tego, o zgrozo! niektórzy z nich kiwali głowami jakby na potwierdzenie, że
      to o czym mówił radny SLD jest prawdą i odpowiada rzeczywistości. A ta
      rzeczywistść sprowadza się w zasadzie do jednego prostego wyrażenia: "Król jest
      nagi panowie!!!" Tylko, ile czasu musiało upłynąć, by możni tego miasta
      nareszcie sobie to uzmysłowili. Z często "wesołym" Drausem i pierdołą Musiałem
      na czele, PWSZ nie jest w stanie się rozwijać. To co robią, a właściwie czego
      nie robią idealnie potwierdza moją tezę. Następny ruch należy do władz miasta,
      pytanie tylko brzmi: Co więc powinni zrobić włodarze naszego grodu? Odwołać
      wspomnianych "dżentelmanów" nie mogą, wpływu na obsadę kadrową nie mają, szkoły
      też nie zlikwidują. Czekać więc z założonymi rękami do końca kadencji "władz"
      PWSZ?
      Nie! Jest przecież Senat PWSZ, nie szkodzi, że złożony w większości z
      przydupasów p. Drausa, którym dał możliwość załapania się na dodatkową fuchę.
      Jest tam paru uczciwych, przyzwoitych ludzi, którzy doskonale widzą co się
      dzieje, ale bez poparcia społecznego niewiele mogą zdziałać. Oni powinni
      rozpocząć drążenie tematu. Jest Konwent uczelni, w składzie którego są
      viceprezydent Jurkiewicz i przewodniczący Radyk. W ostateczności jest też
      Minister Edukacji Narodowej, jest Komisja Akredytacyjna. Początek został nadany
      poprzez publiczne wywołanie tematu i przynajmniej mam tę satysfakcję, że po
      części się do tego przyczyniłem.
      P.S. Całość tego postu znajdziecie w ostatnim numerze Szycia Przemyskiego.
    • Gość: 1 promil Re: Profesor Rzońca w PWSZ IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 02.12.03, 14:09
      Nieprawdą jest, że byłem w ciele pana magistra habilitowanego, profesora PWSZ
      Bogdana Rzońcy. Nie spowodowałem jego złego zachowania w stosunku do
      policjantów. Wszystko co napisano i powiedziano na ten temat, to pomówienia i
      prowokacja wiadomych sił skierowane przeciwko panu Bogdanowi, człowiekowi
      zacnemu i bogobojnemu. To prowokacja wymierzona w nieskazitelną partię, jaką
      jest ZChN. To oszczerstwo przeciw wspaniałemu nauczycielowi i wykładowcy,
      przeciw ojcu i mężowi. W zwiazku z tym stanowczo protestuję!!!
      1 Promil
      • juchoo03 Re: Profesor Rzońca w PWSZ 02.12.03, 19:54
        Pewnikiem,na tej zacnej uczelni będzie teraz weselej!
        • rychu_z_przemysla PWSZ w Przemyślu 03.12.03, 10:24
          A co teraz słychać w zacnej przemyskiej Alma Mater?

P.S. Doxa, dzięki za artkuł ubaw miałem niezły... :))))))))))

• Gość: Doxa Re: PWSZ w Przemyślu IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 03.12.03, 11:51
            Szczerze mówiąc, nie wiem! Pewnie liżą rany, a dr Budzyński przygotowuje
            odpowiedź na "zachowanie" p. mgr hab. B. Rzońcy. Na sesji Rady Miejskiej mówił
            o nim w samych superlatywach, więc teraz trzeba przygotować (na wszelki
            wypadek) jakąś ściemę. Poza tym, pewnikiem ślą pisma do prezydenta Miasta o
            wsparcie finansowe w nowym roku.
            • rychu_z_przemysla PWSZ w Przemyślu, a budżet miasta 03.12.03, 11:54
              Właśnie, a co z budżetem miasta na 2004 rok?
              • Gość: Doxa Re: PWSZ w Przemyślu, a budżet miasta IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 05.12.03, 15:14
                A mnie skąd to wiedzieć???
            • Gość: STDENT Re: PWSZ w Przemyślu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 12:02
              Skąd Doxa ma takie wieśći ,a może to moja pani profesor od regionalki?
              Szkoda ,że na wykładach o tym nie mówi,byłoby jeszce ciekawiej
              • Gość: Doxa Re: PWSZ w Przemyślu IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 05.12.03, 15:13
                Czytam gazety regionalne i podziemną prasę, zaglądam też na różne fora(jak czas
                pozwala). Ot i cała tajemnica.
                P.S. Nie jestem Twoją psorką od regionalki!
                • Gość: STUDENT II Re: PWSZ w Przemyślu IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.03, 16:38
                  Hej DOXA lub Panie /Pani DOXA chyba jednak coś ma Pan /Pani z naszą Alma
                  Mater ,za dużo wiedzy ,ale jest w porządku .Tylko styl macie bardzo podobny do
                  naszej Pani od regionalnej.No ,no
                  • Gość: stary forumowicz Re: PWSZ w Przemyślu IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 05.12.03, 17:56
                    Biedaki,nawet nie wiecie,że rozmawiacie z EKSPERTEM,kompedium wiedzy w
                    temacie "uczelnie przemyskie"i nie tylko!
                    • Gość: studęt?hihi Re: PWSZ w Przemyślu IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 05.12.03, 19:32
                      Z niego taki profesor,jak ze mnie arcybiskup!
                      • Gość: STUDENT II Re: PWSZ w Przemyślu IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.03, 20:11
                        Ale kto?
                        • Gość: studęt?hihi Re: PWSZ w Przemyślu IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 05.12.03, 20:15
                          A jaki jest temat wątku?
    • Gość: Warek Re: Profesor Rzońca w PWSZ IP: *.connector.net.pl 07.12.03, 15:49
      Coż, może skład kadrowy na PWSZ nie jest idealny, ale w końcu szef ma prawo
      dobierać sobie pracowników. Poza tym, jeśli Doxa wie tyle ile wiedzą portierzy
      z pałacu Lubomirskich, to wie mało dokładnie. Owszem, panowie wiedzą i widzą
      dużo, tylko czasami chyba potrafią ubarwić. No a jeśli źródłem są wybitne
      osobowości przepracowanej ekipy z ROKEiN, to zapraszam wszystkich
      zainteresowanych do odwiedzenia tej instytucji i spróbowania załatwienia tam
      czegokolwiek.
      A żeby nie być gołosłownym, chciałbym zapytać, czy Doxa zechciał(a)by wskazać
      te rzesze pracowników z IPN rzeszowskiego w instytucie historii??? Bo ja znam
      co najwyżej dwóch, więc pewnie jakieś 5% ogółu. To chyba nie jest zbyt mocny
      kolesioland?
      Obejrzałem też listę prelegentów na "hucpie politycznej" czyli wszechnicy
      przemyskiej. Fakt, trudno powiedzieć, żeby była to grupa reprezentatywna dla
      polskiej nauki, czy polityki, ale nie znalazłem ani jednego spadu
      politycznego, krętacza, czy osoby niedouczonej. Pytam więc Doxę, kto z tej
      listy podlega pod określone prze niego kryteria? Legutko, Kieres, Chwalba, a
      może Najder? Nie wiem ile Doxa ma lat, ja sam nie mam za wiele, ale Ci
      Panowie, ani za komuny, ani za III RP nie skompromitowali się. No chyba, że
      Doxa wyznaje pogląd, że IPN i jego szef są na usługach żydów i masonerii, ale
      niech wtedy powie to głośno jak prawdziwy wszechpatriota.
      No i prosiłbym o jakieś dowody w sprawie niekompetencji pracowników. Jakoś
      studenci słabo się wykazują w notowaniu, nagrywaniu, czy zadawaniu pytań
      wykładowcom.
      Nie chce bronić całokształtu PWSZ, bo nie jest to wymarzona uczelnia. Ale
      niech mi ktoś powie, jaka uczelnia może być na miarę naszego miasta? Tylko bez
      ogólników proszę i rozpisywania się, że WSZiA to strzał w dziesiątkę, nadzieja
      na lepsze jutro i gwarancja solidnego wykształcenia, bo sypnę danymi z Urzędu
      Pracy.
      • Gość: Doxa Re: Profesor Rzońca w PWSZ IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 09.12.03, 15:22
        Dziwna polemika, z jednej strony przyznajesz mi rację, a z drugiej jakieś
        ale... . Więc ad rem:
        1. Piszesz, że "skład kadrowy na PWSZ nie jest idealny". Potwierdzam tę tezę w
        całej rozciągłości. Dotyczy to zwłaszcza Drausa i Musiała, którzy ciepłe i
        bardzo wysoko płatne posadki zawdzięczają nie posiadanym kwalifikacjom, ale
        partyjnemu nadaniu premiera Buzka z dawnej AWS (świeć Panie nad jej duszą).
        Pracowników dobrali sobie bezbłędnie. Ostatni przykład to mgr habilitowny
        Rzońca. Wykładowca PWSZ jeżdżący samochodem po pijaku i wygrażający
        policjantom. Przykład i wzór dla studentów PWSZ niewątpliwy, chyba że wkrótce
        się okaże, iż była to pomroczność jasna.
        2. Panowie portierzy widzą, CZUJĄ i słyszą Jego Magnificencję Drausa w każdą
        środę. Jest to bowiem JEDYNY dzień tygodnia, w którym ww. zaszczyca swoją osobą
        PWSZ. Trochę mało pracuje, nieprawdaż?
        3. Draus, Kurtyka, Nawrocki, Terlecki, Iwaneczko. To tylko te nazwiska, które
        znajdują się na stronach internetowych i IPN i PWSZ. Pytam, czy panom
        profesorom w IPN marnie płacą, że chałturzą w Przemyślu u swojego kolesia. A
        może to zbieg okoliczności, tak jak w przypadku siostry p. Drausa (podobno
        niezastąpiona. Chcieli ją w Unii Europejskiej, ale ona wolała się poświęcić
        nauce polskiej i wykładać w PWSZ, ha, ha).
        4. Piszesz o prelegentach "Fakt, trudno powiedzieć, żeby była to grupa
        reprezentatywna..." No, więc o co Ci chodzi? O słowo spady? A jak nazwać ludzi
        z jednej opcji politycznej, którzy korzystają z zaproszenia kolesia i za dużą
        kasę (społeczną, nie prywatną) "prelegują" w swoim gronie poszerzonym o grupę
        spędzonych studentów. I właśnie to ich kompromituje!
        5.Nigdy nie twierdziłem, że pracownicy PWSZ są niekompetentni. Mój pogląd
        dotyczy wąskiej grupy ludzi, którzy mają czelność nazywać się władzami uczelni.
        Ich kompletna ignoracja doprowadzi wkrótce do degradacji placówki. Nie
        wierzysz? Porównaj sobie liczby kandydatów na studia w PWSZ np. na kierunek
        polityka regionalna z 2001 roku i z roku bieżącego. Jakie wnioski?
        6. Co do wypocin Musiała, nie o sam fakt wydania czegoś tam chodzi. Zresztą też
        jestem zdania, że porównanie " twórczości pisarskiej" Musiała nawet z
        najgorszym chałturnikiem, jest dla tego ostatniego obraźliwe. Chodzi o tryb
        postępowania. Ty mi wydaj, ja zatrudnię Twoją żonę. To jest właśnie obrzydliwe
        kolesiostwo, mimo że robione w białych rękawiczkach.
        Chyba koniec polemiki, o ile można to tak nazwać!
        • Gość: Warek Re: Profesor Rzońca w PWSZ IP: 80.51.255.* 09.12.03, 20:02
          Nie, no moim celem nie jest polemika, ale uściślenie tego, gdzie mijasz się z
          prawdą.
          Owszem, Kurtyka i Terlecki to też IPN, ale krakowski. Poza tym popytaj
          studentów co myślą o Terleckim. Nawet jeśli to kolega Drausa, to zatrudnienie
          go było strzałem w dziesiątkę. Nie wiem, czy jest bardziej szanowany za wiedzę
          pracownik na polityce regionalnej. O Kurtyce nie wiem wiele, jak jest
          odbierany, ale facet zrobił jedyną w kraju habilitację ze średniowiecza w
          ciągu ostatnich kilku lat. A, że taki człowiek jest potrzebny do funkconowania
          historii, to chyba normalne.
          Sprawa druga. Kto konkretnie z listy prelegentów na wszechnicy to spad? Kto
          zmieniał partię? Czytam, kombinuję nic nie znalazłem. Jeśli Doxa nic nie masz,
          wycofaj się z tego twierdzenia, bo jest krzywdzące. Ktoś tych ludzi może
          szanować. Strzały gównem zostaw zawodowcom, nawet tym z PWSZu.
          Sprawa trzecia. Jak szpieg ostatni poszedłem i sprawdziłem. Rektor urzęduje w
          piątki, nie środy. W środy rektor urzędował dawno temu. Sprwdź sam.
          I na zakończenie części polemicznej mała rada. Jeśli chcesz pisać o pwsz gadaj
          ze studentami. Tematów na pokazanie tamtejszej obory znajdziesz co nie miara.
          Szczególnie na polityce regionalnej znajdziesz kilka wykładów i ćwiczeń -
          kwiatków. Jeśli Cię np. zastanowi sprawa do czego potrzebne są tam ćwiczenia i
          wykład z gatunków literackich, zgadnij kto je prowadzi. A poza tym, jeśli to
          forum ma służyć wymianie myśli, to może napiszmy też czasem coś twórczego.
          Ostatnio proponowałem temat - na jaką uczelnię stać nasze miasto. Według
          mnie właśnie co najwyżej taką jak pwsz. Mity, bzdury i slogany gadają Ci,
          ktorzy krzyczą, że trzeba ludzi stąd. Znaczy się kogo. Na samym pwsz popytaj
          studentów co prezentują niektórzy "stąd". Nie będę Cię wyręczał i podpowiadał
          o kogo poziom powinienieś zapytać. W końcu to Twój temat. W Przemyślu nie ma
          środowiska zdolnego do zbudowania uczelni. Ja bym się raczej zastanawiał czy w
          ogóle jest potrzebna uczelnia.
          Doxa, podrąż sprawę formy studiów magisterskich dla absolwentów pwsz.
          Przekonasz się, że to co zaoszczędzili przez trzy lata studiów na miejscu,
          wydadzą przez kolejne dwa robiąc studia magisterskie. Mit szkoły dla biednej
          ściany wschodniej upadł. Edukacja dla wszystkich to paskudny frazes. Musiał,
          rektor, kolesiostwo, to żadne problemy w porównaniu z tym co w dziedzinie
          oświaty proponuje państwo. Zbiorowe oszustwo i farsa. Jest więc powód do
          szczekania, ścierania klawiatury i irytacji? Chyba nie, szkoda czasu. Może
          lepiej pogadać o świętach.
          pzdrw
          • Gość: Doxa Re: Profesor Rzońca w PWSZ IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 10.12.03, 16:16
            Większość tego co napisałeś ma charakter uściśleń. Mnie natomiast nie chodzi o
            drobiazgi (może i ważne, ale nie najważniejsze) typu, czy pan Rektor "pracuje"
            tylko w środy czy w piątki, ale o sprawy zasadnicze. Gdyby PWSZ była uczelnią
            prywatną, to wtedy każde działanie jej władz byłoby poza wszelkimi
            komentarzami. Jeśli zaś jest to szkoła publiczna, nie można pewnych spraw
            przemilczeć i udawać, że nic złego sie nie dzieje.
            1.Czy zasadne jest zatrudnianie swoich kolegów tylko z jednej orientacji
            politycznej w państwowej, bądź co bądź, wyższej uczelni?
            Pomijam fakt, że dotyczy to ludzi dobrze sytuowanych, pracujących na pełnych
            etatach w innych placówkach. Ja osobiście mogę to zrozumieć. Ale czy zrozumieją
            to bezrobotni, także Ci którzy posiadają tytuły naukowe (osobiście znam dwóch
            doktorów historii pozostających bez pracy).
            2. Czy zasadne jest wydawanie SPOŁECZNYCH pieniędzy na towarzyskie imprezy zwane
            "wszechnicami"? Jak mogę więc szanować ludzi, którzy sami dla siebie go nie
            mają?
            3. .... Czy zasadne jest ..... ?
            I takich pytań mógłbym jeszcze zadać kilkanaście. Pytanie: po co?
            To ani ja, ani Ty nie jesteśmy od tego by cokolwiek sprawdzać, kontrolować, by
            rozmawiać ze studentami. My sygnalizujemy problemy. A czy są one zasadne (mam
            prawo sądzić, że tak skoro nikt i nigdy nie podważał moich informacji) niech
            sprawdzają odpowiednie służby administracyjne tych podmiotów, które finansują
            tę, jak to określiłeś, oborę. Ministerstwo Edukacji, Urząd Marszałkowski, Urząd
            Miejski powinny natychmiast reagować (choćby nawet na podstawie takich
            sygnałów, jak dyskusje na forach, notatki prasowe itp.) i w ramach swoich
            kompetencji sprawdzać, jak wydawane są państwowe i samorządowe pieniądze.
            Wszystko na ten temat!!!
            Dlatego też ochoczo przystaję na Twoją propozycję, żeby zamiast o oświacie
            pogadać o świętach.
            Życzę Ci wesołych i pogodnych Świąt.
            Marry Christmas and Happy New Year!
    • Gość: Warek Re: Profesor Rzońca w PWSZ IP: *.connector.net.pl 07.12.03, 21:17
      Acha i najważniejsze przeoczenie Doxy. Zdanie kanclerz "wydał wypociny o
      literaturze..." sugeruje, że Musiał coś napisał. Otórz nieczego nie napisał,
      tylko zrobił wybór tekstów do antologii. Doxa, ostrzegam, nie wchodź w
      konflikt z tymi, którzy cokolwiek piszą sugerując, że podobne rzeczy robi
      Musiał. W ogóle to nie obrażaj ludzi dokonując jakichkolwiek porównań w tej
      materii, bo to bardzo obraźliwe.
      • rychu_z_przemysla Re: Profesor Rzońca w PWSZ 09.12.03, 15:33
        I mamy ciekawą dyskusję...
      • Gość: student Re: Profesor Rzońca w PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.03, 11:55
        Szkoda WAREK i DOXA ,że nie słychać was na wykładach.No może DOXA
        niekoniecznie ,ale ty Warek masz coś do powiedzenia.Zaimponuj na forum .DOXA -
        prasa regionalna to za mało ,no chyba ,że ty tak podpuszczasz i wiesz
        dobrze ,jaki jest P.RZ. i żal ci ,że to nie ty.
        • Gość: Doxa Re: Profesor Rzońca w PWSZ IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 13.12.03, 12:54
          Oj, student, student! Za ambitny w nauce to Ty nie jesteś, bo niezbyt czyjesz
          bluesa. Jaki jest pan Rz. doniosła ostatnio prasa i inne media. A żal ściska mi
          gardło, że taka świetlana postać dała się złapać na jeździe po pijaku. Ani
          chybi, macie niezłe wzorce do naśladowania. Trzymaj sie student i bądź
          pilniejszy na wykładach, szczególnie tych prowadzonych przez mgr.
          habilitowanego p. Rz.
          • Gość: student Re: Profesor Rzońca w PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.03, 11:55
            Brawo DOXA ,komu teraz dołożysz
            • Gość: Doxa Re: Profesor Rzońca w PWSZ IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 22.12.03, 15:06
              Nie ma potrzeby dokładania czegokolwiek komukolwiek. Dotychczasowe działania
              wspomnianych w wątku dżentelmenów wystarczająco ich kompromitują.
              Wesołych Świąt student, a w Nowym Roku mniej stresów!
              • Gość: student Re: Profesor Rzońca w PWSZ IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.03, 11:30
                tobie DOXIU tez

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka