Dodaj do ulubionych

Powstaje największe kino w Podkarpackiem

IP: *.ptvk.pl 10.09.08, 17:26
Przemyśl > Powstaje największe kino w Podkarpackiem
Pięć sal dla 1300 widzów będzie miał multipleks, który powstaje w Przemyślu.
Będzie większy od jedynego, obecnie działającego w Podkarpackiem,
rzeszowskiego kina wielosalowego.

PRZECZYTAJ WIĘCEJ

* Przemyśl > San Development wybuduje galerię handlową9-09-2008

Rzeszowski multipleks ma 4 sale dla 1200 widzów.

Przemyski powstaje w ramach Galerii Sanowej. Dzisiaj wmurowano kamień węgielny
pod jej budowę. Jednak roboty trwają już od kilku dni. Mają się zakończyć za
dwa lata.

Operatorem przemyskiego multipleksu będzie Centrum Filmowe Helios, które
należy do największych tego typu firm działających w Polsce.

www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080910/AKTUALNOSCI/154706690
Obserwuj wątek
    • Gość: prezes Re: Powstaje największe kino w Podkarpackiem IP: *.toya.net.pl 10.09.08, 17:42
      co za marna redaktorzyna - przecież w Millenium Hall będzie dziewięć sal - wiec
      po co takie głupoty wypisywać ?
      • Gość: czytelnik Millenium Hall bez sali widowiskowej IP: *.ptvk.pl 10.09.08, 18:48
        miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,5677339,Millenium_Hall_bez_sali_widowiskowej.html
        W nowym projekcie budowlanym Millenium Hall nie ma sali widowiskowej dla ponad 4
        tys. ludzi, która miała być jednym ze znaków rozpoznawczych największego na
        Podkarpaciu centrum rozrywkowo-handlowego, a kino okrojono o jedną salę.
        • Gość: KoMpReSsOr Re: Millenium Hall bez sali widowiskowej IP: 217.97.184.* 10.09.08, 18:53
          Czy to nie dziwne ze Helios bedzie operatorem kina w Cegielni i w
          Sanovej :> ???
          • Gość: kkk Re: Millenium Hall bez sali widowiskowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 19:09
            A skad wiesz ze w Cegielni bedzie kino? Ja sie moge zalożyc ze Sanowa bedzie
            pierwsza i Cegielnia sie z kina wycofa
            • Gość: voyto Re: Millenium Hall bez sali widowiskowej IP: *.chello.pl 10.09.08, 19:51
              no jak nie wiadomo, jeśli planują kino i już w czerwcu umowę na nie
              podpisali:
              inmax.pl/wiadomosci//t3/i346/p3
              • Gość: maciek Re: Millenium Hall bez sali widowiskowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.08, 20:29
                Spoko. A czy w nowym kinie będzie też wymóg, że jak nie sprzedadzą 6
                biletów to filmu nie będzie? ;)
          • Gość: frazes Re: Millenium Hall bez sali widowiskowej IP: *.multimo.gtsenergis.pl 10.09.08, 20:57
            A ja myślę że redaktorzynie się pomyliło - to z Cegielnią Helios podpisał umowę na 10 lat i tam będzie 5-salowe kino
            • Gość: KoMpReSsOr Re: Millenium Hall bez sali widowiskowej IP: 217.97.184.* 10.09.08, 21:06
              I tu masz racje, dziennikarzom nowin czesto sie myla rózne rzeczy
              np. trójwymiarowe kina IMAX ze spółką która zbuduje Cegielnie :
              INMAX, czy nawet Cegielnia z Sanovą :D

pozdrawiam
              • Gość: Wyrwij Re: Millenium Hall bez sali widowiskowej IP: *.eranet.pl 10.09.08, 22:29
                A KoMpReSsOrowi pomyliła się Sanova z P.A. Nova, która jest
                udziałowcem San Development budującej Sanową a nie Sanovą.

Skąd wiecie o umowie Cegielni z Helisoem i to na dziesięć lat? Na
                stronie oni piszą tylko o podpisaniu umowy z bliżej nieokreśloną
                firmą. Tymczasem na miejscu przyszłej Sanowej pracują już koparki a
                na przyszłej Cegielni rośnie spokojnie trawa. I kogo to cieszy?
                • Gość: prezes Re: Millenium Hall bez sali widowiskowej IP: *.toya.net.pl 10.09.08, 23:21
                  wejdź sobie na stronę cegielni i przeczytaj artykuł "przegląd gospodarczy o
                  Cegielni" - tam jest napisane,ze na 10 lat podpisali umowę z Heliosem.
                • Gość: KoMpReSsOr Re: Millenium Hall bez sali widowiskowej IP: 217.97.184.* 11.09.08, 10:39
                  Na Cegielni rosnie jeszcze trawa,bo 16 wrzesnia upływa termin
                  składania ofert do przetargu na generalnego wykonwace C.H.
                  Cegielnii, mam nadzieje ze po tym 16.09. budowa ruszy z kopyta ;)
                  • Gość: Kostek Re: Millenium Hall bez sali widowiskowej IP: 213.25.24.* 11.09.08, 11:16
                    To ja wrzucę tekst z Super Nowości

-------
                    Galeria się nam buduje!

PRZEMYŚL. Kamienie węgielne w Domku Ogrodnika i na budowie Galerii Sanowej wmurowane.

Akty erekcyjne z podpisami osób obecnych podczas uroczystości, monety z serii polskich miast historycznych, oczywiście te z Przemyślem, a także ...wczorajsze wydania lokalnych gazet znalazły się w specjalnych tubach, które wmurowano w ścianę Domku Ogrodnika w parku oraz na placu budowy Galerii Sanowej na terenie dawnych Zakładów Mięsnych.

Domek Ogrodnika, pamiętający swe lata świetności jeszcze przed II wojną światową, nie prezentuje się dziś dobrze. Ale starsi przemyślanie pamiętają, że kiedyś był on sporą atrakcją przemyskiego parku, tym bardziej że sąsiadował z oranżerią i zwierzyńcem. - Naprawdę będzie odrestaurowany? - zapytywał z niedowierzaniem starszy mieszkaniec Przemyśla. - To wspaniale! - niemal wykrzyknął, gdy usłyszał potwierdzenie.

Domek to "deser"

Jakkolwiek u wielu przemyślan Domek budzi sentyment, to jego remont jest jedynie „deserem", którym miasto zostanie „poczęstowane" przez San Development w ramach offestu, czyli miłym dodatkiem do „dania głównego". Tak naprawdę bowiem główną inwestycją jest budowa w Przemyślu Galerii Sanowej. Obiekt, który zajmie 70 tys. metrów kwadratowych, powstanie na terenie dawnych Zakładów Mięsnych, u zbiegu ulic Sanowej, Brudzewskiego i Rzeźniczej. Już wiadomo, że w Galerii znajdzie się miejsce dla około stu sklepów, a także dla multikina z pięcioma salami, czyli tego, czego w Przemyślu bardzo brak.

Głównym inwestorem przedsięwzięcia jest gliwicka firma P.A. NOVA. Koszt jego budowy sięgnie 200 mln złotych.

MONIKA KAMIŃSKA

------

I jeszcze link do stronki, na której jest kilka informacji o Sanowej

listings-poland.eur.cushwake.com/pl/property/display/38569
    • Gość: kocur "To czego Przemyślowi najbardziej brak IP: 212.160.233.* 11.09.08, 13:42
      czyli multikino z pięcioma salami."

Proponuję przejść się do kina w środku tygodnia. Ja miałem okazję
      być kilka razy. Raz w kinie Centrum przyszedłem 5 minut przed
      rozpoczęciem wieczornego seansu i byłem PIERWSZYM widzem. Do chwili
      rozpoczęcia filmu na salę weszły jeszcze trzy, albo cztery osoby
      (niewykluczone, że któraś z nich była z personelu kina). Kilka razy
      oglądałem fim w towarzystwie kilkunastu osób. W Kosmosie bywało
      podobnie.

I ja mam uwierzyć, że przemyślanie nie marzą o niczym innym jak o
      pięciu salach kinowych?
      • trocqi Re: "To czego Przemyślowi najbardziej brak 11.09.08, 14:40
        a ja jeśli juz ide do kina to niestety w rzeszowie. dlaczego mam sie meczyc i
        wnerwiac w niewygodnych fotelach przemyskich kin zamiast skupic sie na filmie?
        moi znajomi robią tak samo i jestem pewien, ze kosmos i centrum znikna po
        otwarciu pierwszego multipleksu
        • Gość: czytelnik Re: "To czego Przemyślowi najbardziej brak IP: *.ptvk.pl 11.09.08, 14:58
          Właśnie to samo miałem napisać. Wk...ją mnie te małe niewygodne fotele dla
          przedszkolaków.
          • Gość: KoMpReSsOr Re: "To czego Przemyślowi najbardziej brak IP: 217.97.184.* 11.09.08, 18:06
            Mam nadzieje ze ta wizualizacja która jest na stronce podanej przez
            kostka jest juz dawno nieaktualna ;/ !!! JEST TRAGICZNA !!!

listings-poland.eur.cushwake.com/pl/property/display/38569

ale pociesza mnie fakt ze na terenie budowy jest przytwierdzona
            tablica z ta "prawidłową" wizualizacja. ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka