Dodaj do ulubionych

Prezydent powinien zapłacić za szkody

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 20:25
Kto zapłaci za szkody zniszczone ławki wyrwana kostka uważam, że Pan
Prezydent za swoją decyzję. Co sądzicie na ten temat.
Obserwuj wątek
    • Gość: haq Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 213.25.24.* 28.03.09, 20:28
      Popieram w 100% ! ! ! Gdyby nie ta decyzja to kibice nie byli by tak wsciekli i
      na pewno do niczego by nie doszlo na stadionie a jak by nawet doszlo to na
      pewno nie do niszczenia miasta rynku itp...
      • Gość: pysio Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 213.25.24.* 28.03.09, 20:34
        Zgadzam się z Tbą hak. Była to czystej wody prowokacja ze strony
        prezydenta i policji. Kto potrafi udowodnić że do zadymy musiało
        dojść? Ostatnie posunięcia rozwścieczyły nie tylko kiboli.Nie
        chodzę na mecze z powodu żenująco niskiego poziomu przemyskich
        piłkarzy ale ta decyzja mnie zjeżyła.
        • Gość: czytelnik Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.ptvk.pl 28.03.09, 20:42
          O czym Wy gadacie? Każdy mecz kończy się zadymą. Ich nie trzeba prowokować,
          gdyby nie policja kto wie do czego by doszło?
          Całe szczęście, że Rynek idzie i tak do remontu.
          • Gość: pysio Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 213.25.24.* 28.03.09, 20:53
            Sam byłem świadkiem prowokacji policyjnej. Wracali kibice z
            Jarosławia. Byli w miarę głośni ale nie rozrabiali. Wtedy policja
            zaczęła sprawdzać im bilety i pałować. Wywlekli na peron parę osób
            i dalej brutalnie się z nimi obchodzili. Widać było wyrażnie że
            byli nakomenadach indoktrynowani i mieli obowiązek potwierdzić że
            każdy mecz to murowana zadyma.
    • Gość: TT Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.mcon.pl 28.03.09, 20:48
      popieram, zastanawiam sie po co miasto dotuje kluby a później
      rozgrywane są mecze bez kibiców, to że będą derby wiadomo było od
      dłuższego czasu dlaczego przygotowania do meczu zaczęły sie na
      kilka dni do spotkania, przecież przeszkody mogły być usunięte - z
      tego co wiem polonia dostała od miasta 160 tyś złotych dotacji a
      czuwaj 30 tyś - na następny raz niech pan prezydent rzuci kasą z
      własnego portfela a nie z moich podatków
      • Gość: xyz Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 21:29
        a może to było celowe zagranie Pana Prezia aby ten "mecz" rozegrać na rynku,
        teraz będzie miał powód aby unieważnić referendum w sprawie rynku, skoro
        dokonano zniszczeń na rynku to po co remontować i ponosić koszty, można
        zaoszczędzić na remoncie i przystąpić od razu do przebudowy , każdy powód jest
        dobry aby postawić na swoim
        • Gość: kaska Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 21:47
          jestem za obciążeniem kosztami Prezydenta Miasta, ale z jego własnej kieszeni, za tą następną głupią decyzję! Nie można mu pozwolić na remont rynku w planowanym zakresie bo to następny kwiatek do kożucha na pięknej starówce Przemyśla. A swoją drogą ciekawe komu tak bardzo zależy i dlaczego na jej niszczeniu ?
          • barbariaz Re: Oj debile,debile 28.03.09, 21:58
            Ja jestem za obciazeniem przyglupow ktorzy pisza te bzdury. Czy
            prezydent bral udzial w napie...nce? czy to on zniszczył rynek? A
            moze by tak jeszcze kibolom dac po 100 tys odszkodowania? Oj debile,
            debile.
            • Gość: kaska Re: Oj debile,debile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 22:22
              ej a czemu w tak chamski sposób obrażasz współdyskutatntów?A p.Prezydent podjął decyzję o zamknięciu meczu dla kibiców więc niech za nią odpowiada.Łatwiej mieć tych rozrabiających "kibiców" w jednym miejscu niż po całym mieście , przecież o terminach meczy wiadomo od dawna, więc może trzeba je było całkiem odwołać w Przemyślu (i po dobranoce spać kazać!)?
              • Gość: Max Re: Oj debile,debile IP: *.mcon.pl 01.04.09, 13:07
                godne pożałowania myślenie. zatem usprawiedliwiajmy wszystkich, bandziorów, morderców bo przecież też ich ofiary je prowokowały
          • Gość: abba Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 22:03
            ale zmajstrowaliscie teorie spiskowa - prezydent sciagna kiboli do
            miasta, zeby zaczac rycie na rynku? Bo referendum nie moze na tej
            podstawie odwolac, to kompetencje rady miasta, ktora juz
            zatwierdzila komisje referendalne, z tego co wiem. I w ogole ten
            watek kupy sie nie trzyma - jak chcielibyscie obciazyc prezydenta
            kosztami remontu zniszczen? Poprosicie firme o wystawienie faktur na
            niego? A moze wyslecie mu petycje z grzeczna prosba o zaplacenie?
            Albo zrobcie referendum kolejne - ma placic czy nie ma placic?
            Proste pytanie, tylko trzeba zebrac jakies 5 tys. podpisow przedtem.
    • Gość: dark Niech płacą winni IP: 77.236.0.* 28.03.09, 21:57
      Czyli ci, którzy niszczyli. Ciekawe, czy można uzyskać jakieś zdjęcia z
      monitoringu i materiałów policji ?
      Poza tym zasądzać oprócz kary głównej prace społeczne - może posprzątają psie
      kupy z chodników ?
      • Gość: abba Re: Niech płacą winni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 22:16
        Masz tu zdjecia, calych 25 z Nowin dzisiejszych.

www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090328/PRZEMYSL/897769726

A ja bym je jeszcze zrobila w duzych formatach i wystawila w rynku
        (tam gdzie "Twarze bezpieki" staly). Jakby jednego z drugim sasiadka
        pogonila, nauczyciel i pani w sklepie, to odechcialoby sie
        kibolskiej slawy.

PS. Za szkody powinni zaplacic ci ukarani w trybie 24-godzinnym
        (chyba 30 osob). Sad moze w wyroku zarzadac pokrycia szkod i zwykle
        stosuje kary pieniezne. A ze zbieraniem kup psich - sliczny pomysl.
        W swojej wyobrazni posunelam sie dalej, wymyslajac, co powinni z
        tymi kupami dalej zrobic...
        • Gość: pysio Re: Niech płacą winni IP: 213.25.24.* 28.03.09, 22:22
          A może tak od razu na rynku ucinać ręce podniesione na władze. Już
          coś takiego proponowano.
          • Gość: kaska Re: Niech płacą winni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 22:31
            Popieram Pysio! A innym niepokornym obciąć języki. I dalej robić urzędnicze głupoty w glori konieczności wyższej!
            • Gość: aaa Re: Niech płacą winni IP: *.brnt.cable.ntl.com 28.03.09, 22:57
              A moze tak pomyslec troche? Prezydent nie podjal tej decyzji na podstawie
              swojego widzimusie, tylko na podstawie opinii policji. Mogl jeszcze (podobno)
              nie wyrazic zgody na rozegranie meczu ale dlaczego mial dezorganizowac kalendarz
              rozgrywek?
            • Gość: gosc Re: Niech płacą winni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 23:04
              A to Choma wyrywał tą kostke i niszczył ławki? Bo ja widziałem tylko bande
              rozwydrzonych gó...arzy. Niestety prawo w Polsce tak funkcjonuje że większość
              dostanie ostrzezenie i tyle, gdyby to było usa z pierdla byście nie wyszli.
              Tłumaczenie demolki zakazem władz jest niestety na intelektualnym poziomie
              downa, no ale nikt inny na te zadymy sie nie wybiera. Jak widać Choma miał
              rację, tej bandy nie da sie opanować, mam nadzieję że pojdzie dalej i obetnie
              finansowanie tej hołoty i na nastepne derby pojedziecie do Hurka
              • Gość: kaska Re: Niech płacą winni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 23:14
                słuchaj nikt nie usprawiedliwia tych co demolują i za to powinni odpowiedzieć i to solidnie.Ale same zakazy do nikąd prowadzą i po raz który Przemyśl jest pokazywany w oparciu o nie? Może trzeba myśleć na wyższym poziomie jak "down" jeżeli pełni się funkcje publiczne i pobiera za nią wynagrodzenie.Myślę że w USA jak mówisz taki urzędnik nie miał by szans długo pourzędować.pozdrawiam
                • Gość: aaa Re: Niech płacą winni IP: *.brnt.cable.ntl.com 28.03.09, 23:49
                  Kaska moze sama zacznij myslec na poziomie wyzszym niz "down". Funkce publiczne
                  i wynagrodzenie nie sa zwiazane z uleganiem tluszczy w postaci kiboli, tylko z
                  dbaniem o interes mieszkancow. Wedlug mnie Prezydent Przemysla pokazal, ze mozna
                  sie przeciwstawic holocie i wedlug mnie Przemysl bedzie postrzegany jako miasto,
                  ktore wydalo jakis zakaz i potrafi go wyegzekwowac. I oczywiscie ma nadzieje, ze
                  to byla jaskolka czyniaca wiosne, jesli chodzi o przestrzeganie prawa w
                  Przemyslu. I nie tylko jesli chodzi o kiboli.
                  • Gość: abba Re: Niech płacą winni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 00:02
                    no, co racja to racja, tu by sie przydal taki osobnik jak ten mer w
                    Nowym Jorku, co zwalczal przestepczosc prosta strategia -
                    bezwzglednie i konsekwentnie karac za najmniejsze naruszenie miru
                    spolecznego: rzucony pet, plucie na ulicy, awantury po nocy,
                    naruszanie czyjejs wlasnosci. Po 4 latach jak reka odjal - Nowy Jork
                    stal sie bezpiecznym miastem, a przestepczosc (ta grubego kalibru -
                    strzelaniny, morderstwa) obnizyla sie o polowe. Strategia sprawdzona
                    i skuteczna! Wystarczy spedzic dzien na lawce w okolicy mostu
                    kolejowego - a pare paragrafow jest zrealizowanych.
                    A jak dotad mamy konsekwentne karanie deskorolkarzy pod pomnikiem
                    orlat i wlascicieli psow. To dosc smieszne. 30 nieletnich
                    wypuszczono dzis pod opieke rodzicow. Jakie beda kary za
                    zdemolowanie srodmiescia? Wladzo, pytamy...
                  • Gość: kaska Re: Niech płacą winni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 00:31
                    Witaj Aaa!Wydaje mi się że od ładnych lat używam nieźle swojego mózgu.O wandalizmu , przestępczosci są przepisy odpowiednie i trzeba je egzekwować!!A obowiązkiem urzędnika jest minimalizowanie sytuacji konfliktowych i działanie dla dobra ogółu który go wybrał (i powinien od czasu do czasu pytać ten ogół o zdanie). Przykro mi ale p.Prezydent dzisiaj pokazał, że nie interesują go np.m.in. niekibice, naraził ludzi w całym Przemyślu na niekontrolowane zamieszki i duże koszty.Do takich sytuacji należy się przygotować a nie wydawać w ostatniej chwili głupie zakazy.Słynnych zakazów Przemyśl przeżył sporo i nie wyszło mu to na dobre. Może jednak wart by zacząć promować nasze miasto w inny sposób, który zacznie przynosić korzyści a nie straty? Może użyjesz mózgu Aaa? (I Pytanie do p.Prezydenta może przyjrzałby się "pracy" Straży Miejskiej?)
                    • Gość: aaa Re: Niech płacą winni IP: *.brnt.cable.ntl.com 29.03.09, 09:56
                      Mnie sie wqydaje, ze ziemia jest plaska, ale moje wydawanie sie nie czyni jej
                      plaska.
                      Sa odpowiednie przepisy i one zostaly wlasnie wyegzekwowane. Po meczu (w jego
                      trakcie takze) doszloby do jakiejs rozroby i wtedy tez narazeni byliby
                      niekibice. To akurat mozna przesledzic na podstawie poprzednich meczow
                      derbowych. Zadyma bylby wiec niezaleznie od wszystkiego.
                      Zamieszki, jak widac byly kontrolowane przez odpowiednie sluzby. Czy mozna to
                      bylo zrobic lepiej- nie mam pojecia, bo mnie tam nie bylo. Ale nie mozna
                      wykluczyc, ze gdyby te bandy wpuscic na stadion to nie skonczyloby sie na
                      bijatyce w Rynku i okolicach ale takze na stadionie, na Pilsudskiego i zamiast
                      na Rynku np. miedzy mostami.
                      Dzieki takiej decyzji udalo sie bandytyzm ograniczyc do stosunkowo malego terenu.
                      Bylbym za tym, zeby nasz miasto promowac inaczej- np. legitymujac gnojkow w
                      kapturach, malolaty w dyskotekach, czy osoby nieletnie kupujace alkohol i
                      papierosy. Cos w stylu zera tolerancji. I bardzo dobry pomysl Fanki, zeby osoby
                      nieletnie musialy przychodzic na stadion wraz z opiekunem
                  • solist Re: Niech płacą winni 29.03.09, 20:48
                    aaa, dobrze piszesz tylko nie zauważasz, że zadymy w Przemyślu trwaja juz wiele lat. I zapewne decyzja Prezia była ukartowana, żeby w odróżnieniu od innych spraw, np. sądowych, zacząć głosić jego dobre imię.
              • Gość: Nie kiobol Re: Niech płacą winni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 10:35
                Eee tam.
                Nie jest tak źle.
                Podobno co poniektórzy będą musieli uważać przez jakiś czas, by pod prysznicem nie wypadało im mydełko. ;)
                Ciekawe, czy ci "bohaterowie" tym też się będą chwalić, kiedy wyjdą z aresztu?
      • Gość: Olka Re: Niech płacą winni IP: 82.198.250.* 31.03.09, 14:40
        Prace spoleczne? Swietny pomysl dark. Dlaczego obwiniac prezydenta?
        Podjal sluszna decyzje. Pseudeo-kibice przeciez ciezko na nia
        zapracowali. A skoro taka byla ich odpowiedz to niech teraz poniosa
        konsekwencje. Ale oni woleli zaprezentowac swoj intelekt, dac
        prezydentowi lekcje :-) No i zaprezentowali sie, tak samo jak
        zwykle: banda rozwrzeszczanych debili. Drodzy pseudo-kibice
        proponuje nastepnym razem strajk glodowy albo walcie tymi pustymi
        lbami w sciane Urzedu Miejskiego.
      • Gość: oburzona Re: Niech płacą winni IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.09, 16:33
        Ludzie co z wami ???????!!!!!!! Mamy na każdym kroku ustępować małoletnim
        bandytom ???!!!!! Zamiast domagać się jak najsurowszej kary dla tej bandy
        rozjuszonych smarkaczy, wy obarczacie winą prezydenta ????Pozwalacie manipulować
        sobą komuś kto ma parcie na władzę i chętnie wskoczyłby na jego stołeczek !!!!!
        Wstyd mi za was !!!!!
        Bandyta nie potrzebuje prowokacji, zawsze znajdzie dobry powód.
    • Gość: Gienek Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 03:18
      ZA IDIOTYCZNE DECYZJE TRZEBA BRAĆ ODPOWIEDZIALNOŚĆ.
      CZY PREZYDENT PONIESIE ODPOWIEDZIALNOŚĆ. CZY MA HONOR.

DZIAŁANIA POLICJI TO KOMPROMITACJA. PRZEZ GODZINĘ POZWALALI NA
      NISZCZENIE MIASTA, AŻ W KOŃCU NIE DALI RADY I POLONIA POSZŁA SOBIE
      NA STADION. A TEN DYJAK WSZĘDZIE W TELEWIZJI MÓWI, ŻE ONI ZAŻEGNALI
      ZAMIESZKOM.
      K O M P R O M I T A C J A P O L I C J I.

A widzieliście jak gaz rzucili sami na siebie.
      • Gość: pysio Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 213.25.24.* 29.03.09, 03:46
        Na całym świecie derby są świętem dla kibiców a władze i kluby
        robią wszystko ąby obejrzało je jak najwięcej osób. U nas prezydent
        dziwak postanowił wbrew trendom ogólnoświatowym że derby nie są do
        oglądania.Może to sposób na reklamę miasta ale trzeba przyznać że
        conajmniej dziwaczny.Mało tego. Gdy nastąpił protest to na
        protestujących wysłał uzbrojone po zęby i w broń palną oddziały
        zomo.Tak wyglądają fakty.Tu potrzebny psychiatra od zaraz.Jeśli
        stwierdzi poczytalność to do sądu . Może wtedy zrozumie co to
        normalność i demokracja!
        • Gość: jobrave Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 89.195.7.* 29.03.09, 05:15
          Pozwolę sobie się jednak nie zgodzić. Prezydent wydał zakaz z powodu
          złego stanu stadionu, a spodziewając się protestów wysłał policję,
          żeby zapobiegła ewentualnym zamieszkom i na tym jego rola się
          skończyła, za resztę należy winić służby porządkowe tzn. za złą
          taktykę i zbytnią delikatność - kilka łysych, kibolskich trupów
          odniosłoby znacznie lepszy skutek wychowawczy niż cackanie się z
          bandytami. Gdybyś Pysio sięgnął w nie tak odległe czasy, to
          przypomniałbyś sobie, że chuligaństwo stadionowe w Wielkiej Brytanii
          zlikwidowano dzięki trzem elementom występującym równolegle: zakazy
          gry, brutalność policji, bezkompromisowe egzekwowanie prawa. Za
          wtargnięcie na boisko grozi kara 1000 funtów, ktora jest natychmiast
          egzekowana, a jeśli koleś jest biedny, to prosto ze stadionu idzie do
          kryminału. Polska to raj dla kiboli. Uważam, że jeden zakaz to za
          mało, powinno się zakazać wszelkich rozgrywek piłkarskich w Przemyślu
          do końca roku. A ci tak rozpaczają nad losem kiboli niech się nie
          zamartwiają, nic im nie grozi wyjdą uśmiechnięci już jutro z
          symbolicznymi karami. Niestety.
          • Gość: pysio Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 213.25.24.* 29.03.09, 07:19
            Komunikat był że z powodu podejrzeń. Jak na Przemyśl i jak na
            troskę władz o stadiony to nie ma szans na normalne warunki do gry.
            Całkowicie się xgadzam że rozrabiaków trzeba utemperować. Ale ich w
            stosunku do normalnych kiboli jest garstka. Stosowanie
            odpowiedzialności zbiorowej było już przerabiane 60 lat temu.Chyba
            nie było powodu aby stosować barbarzyńskie prawo hegemona.
    • Gość: Analityk Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.toya.net.pl 29.03.09, 10:54
      Niech przede wszystkim płaca Ci, co akceptuja głównie milczeniem i brakiem reakcji WSZELKIE !!! akty wandalizmu a potem niech Ci którzy sa odpowiedzialni za swoje pociechy uczestniczace w zdarzeniach. Szukanie winnych wandalizmu pośród instytucji nie wytrzymuje krytyki. Najprościej jest oskarżyć Prezia, Straż Miejską, Policję. A moze czas skończyć chować głowę w piasek i nie bać się zadzwonić z interwencją do innych służb na codzień? kształtowanie mentalności trwa długo i bezpodstawne oskarżenia temu tylko sprzyjają. Zadam troszkę retoryczne pytanie: ilu forumowiczów w 2008 roku zgłaszało jakiekolwiek akty wandalizmu w Przemyślu? może ktoś odpowie?
      • Gość: kaska Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 08:44
        ja zgłaszałam w ciagu ostatniego roku dwa razy: odpowiedź Straży Miejskiej: w interwencji z nad Sanu "nie nasz rejon", w interwencji z pod zamku "będziemy najwcześniej za pół godzinki". Jak chcesz zobaczyć pracę tej słuzby przyjdź chociażby na rynek wieczorkiem i zobacz ja Straż ładnie chowa się w sytacjach w których powinna już interweniować, proponuję Ci pospacerować wieczorem po uliczkach (najlepiej zułkach Przemyśla) i w sytuacjach o których piszesz ściągnąć Straż Miejską , a później podziel się doświadczeniami. Pozdrawiam.
    • Gość: antykibol Wypad za Przemyśl !!! IP: 77.236.0.* 29.03.09, 10:59
      Może niech miasto wynajmie kawałek pola koło Medyki (bo tam równo), i tam
      urządza "derby". Dość tolerowania bandytyzmu !!! A dotacje lepiej przeznaczyć na
      sekcje sportowe działające przy szkołach, bo te przemyskie "kluby" to czarna
      dziura.
      • Gość: jobrave Re: Wypad za Przemyśl !!! IP: 89.195.13.* 29.03.09, 14:13
        Również jestem przeciwnikiem stosowania odpowiedzialności zbiorowej,
        mam też świadomość, że nie wszyscy kibice są kibolami, zdaję sobie
        również sprawę z tego jak ważnym wydarzeniem są derby - kiedy
        chodziłem na mecze (lata 60., 70, 80,) zawsze były piłkarskim swiętem
        i na takie mecze szły całe rodziny. Obecnie jednak za sprawą
        kilkudziesięciu osób, które narzucają reszcie wzory zachowań, strach
        przychodzić na stadion. Nieważne pod jakim pretekstem prezydent wydał
        zakaz, ale przypuszczam, że kierował się informacjami otrzymanym od
        słuzb porządkowych - być może wynikało z nich, że rozróby podczas
        meczu i po meczu mogą byc znacznie groźniejsze niż ta w rynku? Może
        trzeba pokazać, że władza dysponuje takim instrumentami, które
        sprawią, że kibol stanie przed wyborem: robić zadymy i nie oglądać
        meczów, czy zachowywać się spokojnie i mecze oglądać? Niewykluczone,
        że grupy piłkarskich fanów mając taki wybór wyeliminują ze swojego
        grona zadymiarzy, ludzi dla których kibicowanie jest na ostatnim
        miejscu. Tu też jest robota dla policji - wyizolować grupę prowydyrów
        i ich gnębić np. zamykając przed meczem. Jeśli tacy kolesie trafia
        kilka razy na dołek na pewno przejdzie im ochota na rozróby, niejeden
        twardziel po dwóch dobach w areszcie wychodził mocn spokorniały. Mam
        nadzieję, że tym razem skończy się wysokicj karach pieniężnych i jak
        komornik zajmie plazmę, meblościankę, lodówkę, czy pralkę, to tatuś z
        mamusią dojdą do wniosku, że taniej wyjdzie pilnowanie synusia.
        • Gość: pysio Re: Wypad za Przemyśl !!! IP: 213.25.24.* 29.03.09, 15:46
          Dlaczego to była prowokacja? Gdyby nie chciano dopuścić do protestu
          to wystarczyło od rana wysłać patrole na rynek. Taki patrol mógłby
          spisywać dane każdego próbującego wejść na rynek. Ze spisywaniem
          nie byłoby problemu bo w policji co drugi umie pisać.I to by była
          prawdziwa prewencja.Tymczasem policja pozwoliła zebrać się
          nastolatkom a potem sprowokowała i podstępnie zaatakowała. Z kolei
          młodzież ma wbijane do głowy że u nas jest demokracja i każdy ma
          prawo wyrazić swoje zdanie.Nie znają życia i nie mają pojęcia o
          wredności policji.Z całym zaufaniem do głoszonego porzadku
          demokratycznego dali się wciągnąć w pułapkę jak dzieci.Jak dzieci.
          Była to piękna lekcja demokracji i wolności w praktyce!
          • Gość: jobrave Re: Wypad za Przemyśl !!! IP: 89.195.6.* 29.03.09, 20:07
            Z tym się zgadzam, ale nazwałbym to raczej nieudolnością niż
            prowokacją - kluczową sprawą powinno być niedopuszczenie do wejścia
            na rynek, wówczas do zadymy by nie doszło, ale to już wina policji,
            nie zakazu. Z drugiej jednak strony jeśli to była prowokacja, to
            odniosła zamierzany skutek, bo świat poszedł sygnał:"teraz widzicie
            kim są kibice, dalej uważacie, że to pokorne owieczki?" Dzięki temu
            siły porządkowe uzyskały akceptację społeczną na bardziej brutalne
            rozprawy z nielegalnymi demonstracjami w przyszlości.
            • solist Re: Wypad za Przemyśl !!! 29.03.09, 21:37
              pysio chyba na tej zadymie jednak nie był, bo zmieniłby zdanie. Co do decyzji Prezia to należy ja oceniac jako głupią i nieprzemyślaną, ale z innego względu. Z tego, że została podjęta tak późno, a po drugie, że w ogóle dopuszczono do meczu. Tak długo jak stadiony nie są przygotowane i bezpieczne tak długo kluby nie powinny rozgrywać meczy. Ewentualnie organizować je na stadionach bezpiecznych w innych miastach.
              • Gość: pysio Re: Wypad za Przemyśl !!! IP: 213.25.24.* 29.03.09, 21:51
                Oczywiście że nie byłem! I nie składałbym to na brak kompetencji
                policji.Wyrażnie chciano tej zadymy. Może limit aresztowań
                narzucony odgórnie był nie do osiągnięcia bo Przemyśl to bardzo
                spokojne i senne miasto. Kto ich tam wie. Mają swoje cele i nie
                liczą się z nikim. Prawdy i tak nie powiedzą bo to jest żelazna
                zasada polityków.Udało im się jedno; ośmieszyli demokrację i na
                pewno przysporzyli niechętnych aktualnemu porządkowi. Nie piszę
                ustrojowi bo cóś tak podobnego w wykazie ustrojów nie istnieje.
              • Gość: TT Re: Wypad za Przemyśl !!! IP: *.mcon.pl 29.03.09, 22:00
                kalendarz rozgrywek był znany od dawna i skoro klub nie przygotował
                odpowiednio stadionu to powinien ponieść konsekwencje - co do
                decyzji prezia to była nie przemyślana i dała pseudokibicom okazję
                do zadymy - dziwię się że nie mamy fachowca od bezpieczeństwa wew.
                na poziomie - moim zdanie i tak obyło sie bez większych problemów a
                to co się działo mogło naprawdę doprowadzić do rozlewu krwi
                • solist Re: Wypad za Przemyśl !!! 30.03.09, 00:19
                  mamy fachowców, przemyski sztab antykryzysowy to prężnie działająca komórka :>
                • Gość: nick Re: Wypad za Przemyśl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 10:21
                  Myślę, ze dobrym pomysłem byłoby w Rynku wywieszenie zdjęć tych wszystkich kiboli, żeby rodzice, sąsiedzi i nauczyciele ich rozpoznali !!!!
                  Nie wiem komu przyszedł pomysł, aby prezedyent pokrył koszty zniszczeń jakich dokonali pseudokibice !!! To jakaś paranoja ! Czy wy KIBOLE myślicie, że prezydent podjął taką decyzję sam ??? To była decyzja napewno po wielu konsyltacjach i z tego co wiem to największym problemem był sam stadion, który nie jest przygotowany do DERBÓW !!! (czyt. zadymy).
                  I jeszcze jedno za takie zniszczenia to kary nie w postaci grzywien czy aresztu, ale prace na rzecz miasta !!!!
    • Gość: antykmiot Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.09, 09:30
      A może my zwykli mieszkańcy wystawimy zbiorowy rachunek tym bandytom
      za zdewastowane mienie nie tylko podczas ostatniego derby, ale za
      to, które dokonują na codzień: zniszczone beznadziejnymi napisami
      elewacje budynków, wyrwane ławki, zniszczone kubły, samochody,
      przystanki,itd. itp.?
      • Gość: emeryt Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 11:40
        Brawo dla prezydenta!
        Hołotę trzeba niszczyć i napiętnować ,a najważniejsze nie dać się zastraszyć.
        Szkody niech za nieletnich pokrywają rodzice ,a pełnoletnich niech zagonią do
        robot publicznych.
        Jeśli rodzice nie mają z czego płacić ,niech też zasuwają w robotach publicznych!
        • Gość: pysio Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 213.25.24.* 30.03.09, 15:38
          jakiej odpowiedzialności wymagać od młodzieży gdy władze są
          nieobliczalnie nieodpowieszialne? Który antymłodzian nie wnerwi się
          gdy przyjdzie coś załatwić do zadufanego urzędasa a ten wyrażnie go
          olewa. Nie chce wysłuchać jego racji. I na komiec woła policję.
          Konia z rzędem temu kto po takim traktowaniu idzie do domu, zmawia
          paciorek i lulu.
          • Gość: jobrave Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.zone2.bethere.co.uk 30.03.09, 17:20
            Pysio, to wszystko prawda, ale zrozum jedną rzecz - z chuligaństwem trzeba
            zrobić porządek! Nie można się rozczulać nad ludźmi, którzy świadomie niszczą
            mienie, napadają na niewinnych ludzi. Z niektórych wypowiedzi wynika, że policja
            nie powinna w ogóle interweniować, czyli powinna pozwalać na demolki, żeby
            zaniedbana młodzież mogła sobie powetować swoje frustracje. Na tej samej
            zasadzie można rozgrzeszać wszystkich przestępców, bo każdy z nich miał na pewno
            różne problemy - albo rodzice byli zbyt źli, lub nadopiekuńczy, w szkole
            nauczyciele byli zbyt ostrzy, lub tolerancyjni. Nadmierna liczba basenów, lub
            hal sportowych również mogłaby być przyczyną bandyckich zadym - zbyt wielka
            liczba atrakcji tez moze spowodować agresję.
            • Gość: pysio Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 213.25.24.* 30.03.09, 18:11
              To co napisałeś jest prawdziwe i też tak myślę.Ale na tym proteście
              nie wszyscy to stoprocentowi chuliganie i zadymiarze.Wiem jak to
              jest . Złapani zostają ci co przeważnie mieli nieszczęście się tam
              znależć lub tacy którzy byli przekonani zze nic złego nie robia.
              Poszli po prostu protestować.Prawdziwi zadymiarze na ogół mają
              swoje sposoby żeby nie dać się złapać.Ja jestem zatym żeby
              najsurowiej ukarać tego co pierwszy rzucił kamieniem.Można go nawet
              wykastrować aby obniżyć mu temperament.Zasada jest podobna; A
              najdzielniej biją króle a najgęściej giną chłopy. Chodzi mi głównie
              o tych co tam poszli z głupoty a nie chęci rozrabiania.Stawianie
              wszystkich na równi to pomysł barbarzyński.
              • Gość: czytelnik Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.ptvk.pl 30.03.09, 18:16
                Spokojnie Panowie. Jest monitoring, są zdjęcia. Wszystko się na pewno wyjaśni
                kto z kim kiedy po co i jak.
              • Gość: stara wiara Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 18:38
                Panie Pysio ,a co z tymi, ktorzy znależli sie w rynku przez przypadek np.z
                dziećmi mogli zginąć przez frustrację jakiegoś gnojka.
                Uczmy dzieci odpowiedzialności,od małego .
                Tylko ,że większość tych gnojkow wywodzi się z patologi albo z dobrobytu gdzie
                rodzice robią interesy i mają w nosie co wyrośnie z ich dzieci,
                Potem płacz i lament gdy jest już za póżno
                • Gość: pysio Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 213.25.24.* 30.03.09, 18:55
                  No właśnie o tym pisałem .Ci co są tam z przypadku równie dobrze
                  mogą zarobić i od jakiegoś gnojka jak i zomowca. Dlatego jestem za
                  ucywilizowanym Załatwieniem takiej sprawy.Młodzież jest pozbawiona
                  wiadomośco o praktycznej stronie życia i często działa z pobudek
                  emocjonalnych. Ale dorośli czyt. władza, powinni postępować
                  rozważnie. Wysyłanie zomo do poskromienia dzieciaków to krok
                  głupi,nierozważny i ryzykowny.Widziałeś jakie mieli pały i
                  karabiny.Zomo strzela a pan bóg kule nosi.Taki dzieciak nie ma
                  pojęcia za co jest katowany przez jakiegoś bysia z zomo.
                  • Gość: morda Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.09, 19:34
                    pysio! Tobie jednak na mózg padło, jakie zomo? Jakie dzieciaki? Jakie katowanie?
                    Czy jak z pobudek emocjonalnych spowodowanych, czytaniem Twoich durnych postów
                    dam Ci w mordę, "bo jestem pozbawiony wiadomości o praktycznej stronie życia" (
                    nie miałem kiedy jej poznać, bo najpierw byłem młodym żulem, a potem starym i do
                    tego zalkoholizowanym), to też mnie usprawiedliwisz i zwalisz na władzę???
                    • Gość: pysio Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 213.25.24.* 30.03.09, 19:50
                      Morda jesteś typem pozbawionym kręgosłupa moralnego.Dla ciebie żeby
                      coś zrozumiecnajlepsze to danie w mordę. Spróbuj sam to sobie
                      zrobić kupując potężny młot a zobaczysz że świat jest inny niż
                      twoje wyobrażenia o nim.
                      • Gość: jobrave Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 89.195.82.* 30.03.09, 23:28
                        To dobrze Pysio, ze jesteś człowiekiem wrażliwym i - jakkolwiek - w pewnych
                        sprawach masz rację, to tu się mylisz. Młodzież ma o wiele lepszą praktyczną
                        wiedzę o zyciu niż starsze pokolenia, chociażby z tego powodu, że ma większy
                        dostęp do informacji. Weźmy np. kiboli -potrafią się doskonale zorganizować, są
                        świetnie skomunikowani ze sobą, mają własne strony internetowe, kręcą filmy,
                        potrafią często zrobic wspaniałe widowisko, wykonać świetna oprawę plastyczną.
                        Doskonale wiedzą też, że nie można bić, zabijać, demolować, gwałcić itp. itd.
                        Słyszą o tym w domu, a jeśli nie, to w szkole, na religii itd. Jedynym wyjątkiem
                        mogą być osoby upośledzone. Tolerowanie przez ostatnie 20 lat chuligaństwa, nie
                        tylko na stadionach, sprawiło, że teraz mamy poważny kłopot, gó...arze bija
                        nauczycieli, zakładają im wiadra na głowy, dziesięciolatki ubrane jak zdziry,
                        łażą po ulicach z fajkami w gębach i browarami w łapach, klnąc przy tym gorzej
                        od szewców ze znanego porzekadła. Wiem po sobie, że gdybym nie był trzymany za
                        ryj przez rodziców, to w wieku 18. lat byłbym zdegenerowanym moralnie i
                        fizycznie typem, ponadto w przeszłości, szkoła również trzymała ucznia za pysk
                        nakazując chodzenie w fartuchach, czy w niewyróżniającym się ubraniu ubraniu i z
                        tarczami na rękawie. Po południu i wieczorem tzw. trójki składające się z
                        nauczycieli rodziców, zaglądały do knajp i kawiarni sprawdzając, czy uczniowie
                        nie chleją. Chlali, ale nie taki stopniu, jak obecnie, a na pewno nie w
                        podstawówce, nie licząc pojedynczych przypadków. Wprowadzony później liberalny
                        model wychowania, który na Zachodzie juz dawno się nie sprawdził, sprawił, że
                        jest tak, jak jest. Nie znaczy to, że jestem zwolennikiem zimnego wychowu, ale
                        państwo nie może sobie pozwolić na pobłażliwość również w stosunku do
                        młodocianych, bo wiadomo: czym skorupka za młodu... Nie potrzeba mieć jakiejś
                        niezwykłej wyobraźni, żeby zdać sobie sprawę, co mogło zdarzyć się na rynku,
                        gdyby policja nie interweniowała - jestem przekonany, ze nie skończyłoby się na
                        rzucaniu kamieniami i połamaniu ławek. Jedyny błąd o jaki mozna mieć pretensje
                        do sił porządkowych, że nie rozproszyły kiboli, zanim doszli do rynku. Czas
                        zmienić skompropmitowne metody wychowacze, w szkołach wprowadzić jasny i
                        skuteczny system kar i nagród, tak jak to było w przeszłości i nie ma to nic
                        wspólnego z sytemem sowieckim, bo ten o którym pisałem obowiązywał również w II
                        RP.
                        • Gość: Dedal 1 Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.mcon.pl 31.03.09, 01:39
                          Przed chwilą jakiś haker(???) przerwał mi w połowie pisanie..... W skrócie : bilet na stadion - w jedną stronę (świadomy, wolny wybór - niech nad tym czuwa policja).Dookoła wysoki mur, by nie epatować wrażliwych, zwł. dzieci.W środku - samorząd "nidobitych" organizuje sprzątanie (truchła + fekalia - z przeznaczeniem na ewent. pożywienie).Kto chce obejrzeć tzw. mecz - lokalna tv. ( w domku, spokojnie, przy piwku lub gorzałeczce, też i kawusi o różnych odcieniach).Natomiast KIBICE (sic!) - po (jw) uiszczeniu opłat (na potrzeby miasta i jego mieszkańców i konserwację murów), niech się sami, demokratycznie wybiją do ostatniego (sami wybrali - chcieli).Dla spokojniejszego i bezpieczniejszego życia pozostałych.
                          • Gość: jobrave Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 89.195.192.* 31.03.09, 02:18
                            Jaka szkoda, że to nierealne.
                            • Gość: xyz Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.cable.ubr01.soli.blueyonder.co.uk 31.03.09, 04:31
                              Z komentarzy TVN-24 o przemyskiej zadymie musi intrygować taki
                              rodzynek,poświęcony tak wspaniałym, ideowym wrecz ''kibicom'',brutalnie
                              zaatakowanym przez policję:
                              --------

Ponad 30 letni ktryminalista, nauczyciel historii i włascicel baru to dopiero
                              małolaty. Wyrostki robiły za tło prawdziwych zadymiarzy, którzy bez względu na
                              to czy stadion był otwarty czy zamknięty poszli zmierzyć się między sobą. Gdy na
                              drodze stanęła policja wtedy oni stali się celem. Swoją drogą to jak ma
                              zachowywać się młodzież skoro pseudo-nauczyciel a zarazem pseudo-kibic staje z
                              wyrwaną kostką brukową przeciwko stróżom prawa???
                              ---=
                              Czy moze ktos powiedziec, co to za gieroje - TRIO: doświadczony oprych,
                              nauczyciel i własciciel jakiejs speluny? Czy nie warto blizej im sie przyjrzec?
                              • Gość: niuniu Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 06:36
                                pieprzenie
                                • Gość: pysio Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 213.25.24.* 31.03.09, 12:59
                                  Zgadzam się z twierdzeniem że szkolnictwo w nowej szacie
                                  skompromitowało się doszczętnie. I nie chodzi tu tylko o wychowanie
                                  sensu sticte ale i o wiedzę. W zasadzie to młodzież jest
                                  pozostawiona sama sobie.Duża część rodziców ogłupiona propagandą
                                  serwowaną przez m.edukacji wierzy że to prawda i nie ma pojęcia o
                                  rzeczywistości. Ja bym się przyjrzał przemyskim szkołom pod kątem
                                  skonfliktowania z prawem i tam zarządził czystkę.
                                  • Gość: Andi2 Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 213.25.166.* 31.03.09, 15:15
                                    Po tej sobocie jedyne zastrzeżenia mam do policji. Była za
                                    łagodna!!! Jakby tak po tej akcji paru(set) g...rzy wylądowało z
                                    połamanymi rączkami to może na następny raz zastanowili by się czy
                                    wziąć do ręki kamień. Dla małolatów karą mogą być prawdziwe roboty
                                    interwencyjne, sprzątanie miasta (czytaj: psich g...), a dla
                                    rodziców takich przygłupów kary finansowe takie, że na następny raz
                                    jak będzie mecz to zamkną ich w piwnicy. Wielkie brawa dla Chomy,
                                    chociaż wiele jego decyzji mi się nie podoba to tym razem uważam, że
                                    postąpił bardzo dobrze. Rzeczywiście w Przemyślu (Polsce) brakuje
                                    taich ludzi jak burmistrz NY - Giuliani. Jeżeli nie będzie
                                    prawdziwego przestrzegania prawa w codziennym życiu, a podrostki
                                    myślą że im wszystko wolno to nie ma się co dziwić, że póżniej rosną
                                    takie mutanty które nie odróżniają rzucenia kamieniem dla zabawy od
                                    zabicia kolegi ze szkoły bo krzywo się popatrzył, albo miał szalik w
                                    nieodpowiednim kolorze.
                                    • Gość: pysio Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 213.25.24.* 31.03.09, 17:59
                                      jak na sadystę to pięknie top ukąłeś. Zwłaszcza ten zwrot o
                                      połamanych rączkach szczególnie mnie rozczulił. A potem przyszła
                                      refleksja; Jestes taki sam jak ci rozrabiacze i dodatkowo oglupiony
                                      propagandą majaca usprawiedliwić bohaterski postępek zomo.
                                      Widziałeś te karetki? Twój sen o maltretowaniu dzieci chyba się
                                      spełnił.Może będą komunikaty o rannych. Wtedy będziesz miał
                                      pewność. I to cię będzie rajcować.
                                      • Gość: RastaMan Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.09, 18:32
                                        Panie Jo, gdyby policja nie interweniowała na rynku NIC by się nie działo, po
                                        prostu wszyscy poszliby normalnie na stadion i nie było by problemu, to
                                        prewencja była współorganizatorem tej "bitwy", żeby to zrozumieć też nie trzeba
                                        miec jakiej wybujałej wyobraźni
                                        • Gość: jobrave Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.zone2.bethere.co.uk 31.03.09, 19:04
                                          Panie Rastaman, poczytaj Pan trochę na temat psychologii tłumu, a po drugie
                                          policja, oraz inne służby porządkowe są ustawowo zobowiązane do rozpraszania
                                          nielegalnych zgromadzeń. I tyle
                                          • Gość: RastaMan Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.09, 19:18
                                            Nie muszę czytać żadnych książek psychologicznych, przyjdź przed każdym meczem
                                            Polonii na rynek i zobacz sam, że wszyscy w spokoju zbierają się i idą na
                                            stadion. A co do rozpraszania nielegalnych zgromadzeń, nie można było rozpraszać
                                            nas pod stadionem tylko w samym centrum miasta? Zakaz był na wejście na mecz a
                                            nie pod stadion, dlaczego więc policja najpierw broniła zaciekle wejścia na
                                            Sanocką a po zamieszkach rozpłynęła się w powietrzu i spokojnie udaliśmy się w
                                            kierunku stadionu, nawet nie próbowaliśmy wchodzić tylko spokojnie stanęliśmy
                                            przy siatce od strony wyciągu i wszyscy kibicowaliśmy. Tam nikt nam już nie
                                            przeszkadzał, jakoś nikt się nie kwapił, żeby rozpraszać "nielegalne
                                            zgromadzenie". Więc po co była ta cała szopka? To była prowokacja, żeby pokazać
                                            jacy kibole Polonii są agresywni, a tego wszystkiego można byłoby uniknąć
                                            puszczając nas przynajmniej tam gdzie sami się w końcu dostaliśmy.
                                            • Gość: pysio Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 213.25.24.* 31.03.09, 20:45
                                              Po pierwsze protest był spontaniczny i nie miał głównego
                                              organizatora. Po drogie; zgłosić legalne zgromadzenie było za późno
                                              bo prezio ogłosil swoja decyzję tuż przed meczem. Na tym też
                                              polegała część prowokacji.Dzieciakom stawia się zarzut o
                                              nielegalnym zgromadzeniu. A jakim cudem miało być legalne.I to jest
                                              ta wredność władzy.
                                              • Gość: aaa Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.brnt.cable.ntl.com 31.03.09, 21:01
                                                Jak to w jaki sposob mialo byc legalne? W bardzo prosty. Termin meczu byl znany
                                                od ladnych kilku miesiecy wiec chetni mogli zlozyc wniosek o zgode na zgromadzenie
                                                • Gość: kaska Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 22:25
                                                  Droga Aaa czy Ty aby myślisz choc trochę co piszesz, a może pracujesz u p.Prezydenta? Kilka, jak piszesz miesięcy temu, nikt nie wiedział że mecz będzie bez udziału kibiców!!!Więc po co zgoda na zgromadzenie?A skoro wiedziały władze kilka miesięcy temu to dlaczego wtedy nie sprawdziły stanu technicznego obiektu? I nie podjeły stosownej decyzji dużoooo wcześniej??? Oj coś się pultasz w dyskusji, więc lepiej nie zabieraj głosu bo teraz sama udowodniłaś, że trzeba było myśleć wcześniej, ale na URZĘDZIE!!!
                                                  • Gość: aaa Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.brnt.cable.ntl.com 31.03.09, 23:17
                                                    Jesli juz to Drogi aaa. Do swojej plci jestem dosc przywiazany. Po adresie IP
                                                    widac, ze nie jest on nie tylko nie przemyski ale nawet nie polski. Trudno
                                                    dojezdzac do pracy jakies dwa tysiace kilometrow codziennie.
                                                    A teraz nauka czytania ze zrozumieniem sie klania.
                                                    Nie napisalem ze kilka miesiecy temu bylo wiadomo, ze mecz odbedzie sie bez
                                                    kibicow, tylko ze kilka miesiecy temu bylo wiadomo, ze taki mecz sie odbedzie.
                                                    Skoro sa tacy porzadni to powinni wiedziec, ze na zgromadzenie potrzebna jest im
                                                    zgoda wlasciwych instytucji. Natomiast jesli tego nie wiedzieli, bo takiego
                                                    zgramadzenia nie planowali to oznacza ze zebrali sie nielegalnie w celu
                                                    zrobienia zadymy, wiec interwencja policji byla jak najbardziej sluszna.
                                                    To nie Prezydent Przemysla mial podjac dzialania wczesniej, tylko organizator, w
                                                    tym przypadku Polonia. Prezydent jedynie, zreszta na wniosek policji, podjal
                                                    decyzje o rozegraniu meczu bez obecnosci kibicow. I bardzo slusznie zreszta
                                            • Gość: Szyderca Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.dynamic.thecloud.net 31.03.09, 22:06
                                              Jobrave ty to masz mozg, szkoda ze mieszkasz w UK i takie brednie piszesz. Na tym skoncze swoja wypowiedz. Powiem krotko w 2012 wiadomo co nas czeka, nie potrafimy zorganizowac meczu na szczeblu 4 ligi. To jest smiechu warte!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                              • Gość: jobrave Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.zone2.bethere.co.uk 31.03.09, 22:30
                                                Ja tam nie żałuję, że mieszkam w UK, przynajmniej nie muszę oglądać latającego
                                                bruku, ławek i koszy na śmieci. Rynek, to nie łąki za "Polonią", przy tak dużej
                                                koncentracji "kapturasów" wystepowało duze zagrożenie dla porządku w miejscu
                                                publicznym, zadaniem policji było wyeliminowanie zagrożenia, a ponieważ
                                                zrobiono, to zbyt delikatnie i niefachowo doszło do demolki. Trzeba było od razu
                                                zapie...ać na bagna za Polonią i nie zahaczać o rynek, bo z tego co wiem,
                                                żadneych meczy, poki co, w rynku sie nie rozgrywa. A 2012 ma byc koniec świata,
                                                więc już sie nie przejmuj tym, czy potrafimy zorganizować meczów, czy nie. Do
                                                zobaczenia na Sądzie Ostatecznym.
                                                • Gość: RastaMan Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.09, 23:09
                                                  Jo nie wiedzialem ze jesteś świadkiem jehowy, oni przepowiadają koniec świata co
                                                  5 lat:D Nie moglismy odrazu zap*****lać na bagna za Polonią bo nie umożliwiła
                                                  nam to policja, nie zahaczaliśmy o rynek tylko na rynku była zbiórka, tak jak
                                                  większość czuwajczyków zbiera się na Popielowie tak Polonia zbiera się na rynku,
                                                  zawsze tak było i zawsze tak będzie. Szliśmy w kierunku stadionu, kto nam
                                                  zagrodził drogę z pałami w ręku? Policja. Więc niech nikt od nas nie oczekuje,
                                                  że podkulimy ogon i rozejdziemy się do domów w jednym z najważnieszych dni w
                                                  historii naszego klubu, za dużo pieniędzy i zaangażowania kosztowały nas te
                                                  derby, żebyśmy od tak zaakceptowali chorą decyzję pseudoprezydenta, osiągneliśmy
                                                  swoje i dotarliśmy na "bagna pod Polonią" i na tych bagnach kibicowaliśmy naszej
                                                  drużynie, która na koniec meczu gorąco nam podziękowała, szkoda tylko, że doszło
                                                  do niepotrzebnych konfliktów i że nie udało się nam zaprezentować oprawy nad
                                                  którą ultrasi pracowali tyle czasu
                                                  • Gość: aaa Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.brnt.cable.ntl.com 31.03.09, 23:24
                                                    Skoro zawsze sie zbieracie na rynku to powinniscie sie cieszyc, ze was policja
                                                    poprzednimi razami nie rozpedzila. Mam nadzieje, ze teraz odpowiednie sluzby nie
                                                    beda dopuszczac do takich zgromadzen
                                                  • Gość: RastaMan Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.09, 00:18
                                                    Na szczęście nie Ty o tym decydujesz, za komuny nas nie rozpędzali i teraz też
                                                    nie będą. Zresztą Twoja wypowiedź nie zasługuje na komentarz, jak Ci się nie
                                                    podoba, że ludzie się zbierają w grupę przed meczem żeby iść w pochodzie na
                                                    stadion to wyjedź do Chin, tam zobaczysz jak wygląda Twoja upragniona kontrola
                                                    państwa nad społeczeństwem. Wszyscy na tym forum traktują nas na równi z
                                                    mordercami. Oczywiście, było parę zabójstw z nożem w ręku w naszym mieście na
                                                    tle "klubowym", ale to były wyjątki, żadna ze stron nie jest z tego dumna, to
                                                    jest w naszych szeregach potępiane. W każdej społeczności są jakieś wyjątki i
                                                    szczególne przypadki, które odbiegają od normy, ale u nas widzi się tylko te złe
                                                    strony. Niech ktoś z szanownego grona forumowiczów przyjdzie kiedyś na mecz i
                                                    zobaczy jak pięknie prezentują się nasze oprawy. A że bijemy się z fanami innych
                                                    klubów? Oni wyrażają na to zgodę więc nie widzę w tym nic złego, tym bardziej,
                                                    że ustawki są zawsze na pewnych zasadach, których się nie łamie(gołe pięści, bez
                                                    sprzętu itd). Pewnie nie jeden z Was podnieca się galami boksu, więc jaki macie
                                                    problem? A co do bezpieczeństwa na meczach to są trybuny dla fanatyków i osobne
                                                    dla ojców/matek/dzieci, na te sektory nie wchodzimy nigdy. Ale oczywiście zawsze
                                                    trzeba znaleźć sobie kozła ofiarnego
                                                  • Gość: aaa Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.brnt.cable.ntl.com 01.04.09, 00:38
                                                    No niestety nie ja o tym decyduje. Za komuny czy do 1989 roku rzeczywiscie was
                                                    nie rozpedzali, bo was po prostu nie bylo na tym swiecie (z korzyscia dla niego
                                                    zreszta). Po cholere mam jechac do Chin? W koncu to nie w Chinach pseudo kibice
                                                    demoluja moje rodzinne miasto. Ale ty mozesz sie przejchac np. do Anglii i
                                                    zobaczyc, ze najwierniejsi fani tutejszych klubow nie zbieraja sie w
                                                    kilkusetosobowe grupy i nie maszeruja przez pol miasta.
                                                    Wcale sie nie dziwie, ze was traktuja jak mordercow, bo zgodnie z tym co
                                                    napisales w swoim poscie takimi mordercami moralnie (a niektorzy z was takze i
                                                    fizycznie) jestescie.
                                                    wasze piekne oprawy zdarzalo mi sie juz widziec. K...y i ch..e latajace jak
                                                    skowronki, transparenty z obrazliwymi haslami, rzucanie kamieniami czy
                                                    fragmentami wylamanych lawek.
                                                    W kazdej spolecznosci sa zle elementy. To sie zgadza. tylko zdrowa spolecznosc
                                                    te zle elementy stara sie usuwac ze swojej tkanki. Wy wrecz przeciwnie- czynicie
                                                    z nich swoich idoli, do ktorych rownacie.
                                                    Chyba zartujesz piszac, ze nie wchodzicie na sektory w ktorych sa ojcowie,
                                                    matki, dzieci. wielokrotnie widzialem jak w pogoni za zwolennikami druzyny
                                                    przeciwnej potrafiliscie gonic po calym stadionie, traktujac jak wroga kazda
                                                    napotkana osobe.
                                                    Na zadnym stadionie nie powinno byc miejsca dla fanatykow- tacy powinni siedziec
                                                    albo w wiezieniu ale w zamknietym zakladzie psychiatrycznym.
                                                    A co do ustawek to zupelnie sie zgadzam. Nawet popieram zglaszane tu (albo w
                                                    podobnym watku) propozycje. Powinno sie was spedzic w jakies ogrodzone miejsce i
                                                    wypuscic tylko ostatniego ktory przezyl.
                                                  • Gość: Dedal 1 Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.mcon.pl 01.04.09, 00:39
                                                    DO (P.T.) RASTAMANa : Jeśli tak bardzo kochacie sport i markę drużyny, z którą się identyfikujecie (dotyczy to kibiców obu zresztą "drużyn"), to przede wszystkim sami potrenujcie lub znajdzcie w rodzinie, bądż wśród znajomych, takiego kogoś, kto zastąpi tych.......wstydo-ligowych zawodników.Możecie wspomódz jakże ukochane z.p.(za przeproszeniem) drużyny także swoją pracą i wynikjącymi z niej gratyfikacjami..... Możecie też - dla kochanej drużyny - popełnić indywidualne lub zbiorowe harakiri (w następstwie wygranego lub przegranego meczu - pretekst nie ważny, liczy się drużyna, którą trzeba szanować itp. itd.)
                                                  • Gość: RastaMan Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.09, 01:03
                                                    Dedal daruj sobie ten sarkazm, jesteśmy z drużyną na dobre i na złe, harakiri
                                                    powinna popełnić przynajmniej 1/3 zgorzkniałych, zakompleksionych użytkowników
                                                    tego forum. aaa, przed 1989 większości z nas nie było na świecie, ale byli inni,
                                                    którzy zbierali się przed meczami w jednym miejscu(na rynku) bo zawsze tak było.
                                                    Co do demolowania to napisałem kilka postów wyżej, co do transparentów, ja jakoś
                                                    widzę zawsze ładnie i starannie zaprojektowane graficznie flagi i sektorówki z
                                                    godłem Polonii itp, co do wulgarnych pieśni zgadzam się, aczkolwiek są one
                                                    obecne praktycznie na wszystkich meczach, też w innych krajach, między innymi w
                                                    Anglii, którą podałeś za przykład, i uwaga - tam też kibice się najpierw
                                                    zbierają przed meczem. Jesteś w szoku? To ochłoń i przyjmij to do wiadomości. Co
                                                    do wchodzenia na "spokojne" sektory, w naszym mieście na pewno tego nie
                                                    widziałeś. Ustawki? Nie jesteśmy bydłem, żeby nas "spędzać", sami potrafimy się
                                                    zorganizować(w miejscu w którym nikt nam nie będzie przeszkadzał). Do ostatniego
                                                    który przeżył mówisz? Więc przyjmij też do wiadomości, że bijemy się zawsze do
                                                    momentu do póki ktoś nie jest w stanie wstać, nie zabijamy się, na nieszczęście
                                                    dla was.
                                                  • Gość: aaa Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.brnt.cable.ntl.com 01.04.09, 01:37
                                                    Jakos nie pamitam, zeby za komuny w Rynku zbierali sie pseudo kibice. Zreszta po
                                                    1989 roku tez jakos te zbiorki nie rzucaly sie w oczy a na kazdych derbach
                                                    bylem. Nie mam niestety zdjec tych transparentow ale wiem, ze sa one w archowach
                                                    niektorych przemyskich fotografow.
                                                    Jalos nie zdarzylo mi sie uslyszec wulgarnych spiewow na stadionie Chelsea,
                                                    Fulham, Arsenalu czy nawet bodajze III- ciologowych Watford, Brentford, czy
                                                    kultowego w Zachodnim londynie QPR-u.
                                                    I nie zdarzylo mi sie zauwazyc, zeby banda zakapturzonych wyrostkow zbierala sie
                                                    na Leicester Square a pozniej maszerowala na oddalony o kilka mil stadion Rangersow.
                                                    Cala twoja (wasza) mentalnosc objawia sie w tym fragmencie:

co do wulgarnych pieśni zgadzam się, aczkolwiek są one
                                                    > obecne praktycznie na wszystkich meczach, też w innych krajach, między innymi w
                                                    > Anglii, którą podałeś za przykład

Usprawiedliwianie swoich zachowan tym, ze cos jest w innym kraju.

To dlaczego nie robicie tego co jest w iinym kraju, czyli tego, ze kazdy kibic
                                                    przychodzi na stadion ubrany w koszulki klubowe? Tego, ze zaden kibic nie
                                                    wybiera sie na stadion z lbem zakrytym kapturem i zaslonieta twarza?
                                                    Napisze ci dlaczego. Dlatego ze dla was jedynym celem jest zrobienie zadymy i
                                                    nic wiecej.
                                                    Moze w waszym miescie tego nie widzielm , jak sie gonicie po sektorach ale w
                                                    Przemyslu mozna to bylo zauwazyc jak najbardziej.

Jestescie gorsi niz bydlo, bo bydlo jest wyuczalne, nawet krowy ucza sie, ze nie
                                                    wolno sie zblizac do ogrodznia pod napieciem a was niczego nie nauczylo to, ze
                                                    wasi idole zamordowali kilku zwolennikow innej druzyny.

Wiem, ze sami potraficie sobie zorganizowac taka ustawke. Rzecz w tym, ze ona
                                                    konczy sie kilkoma siniakami czy zlamaniami. Dlatego lepiej byloby was spedzic
                                                    jak bydlo w jedno miejsce i wypuscic tylko tego ktory przezyl.

No i na koniec. Ani nie jestem sfrustrowany ani zgorzknialy ani tym bardziej
                                                    zakompleksiony. Nie mam powodow ani do jednego ani do drugiego ani do trzeciego.
                                                    Natomiast mam powody, zeby tak pisac bo kilkoro moich niezaangazowanych
                                                    znajomych ucierpialo w waszych burdach. I, co najistitniejsze nie zdarzylo sie
                                                    to wczle na stadionach.
                                                  • Gość: jobrave Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 89.195.2.* 01.04.09, 01:44
                                                    Ok Rastaman, przyznaję, ze to, co napisałeś w ostatnim poście, jest
                                                    logiczne, momentami słuszne i nawet rozsądne. Rzeczywiście, jeśli
                                                    panował wcześniej usankcjonowany przez wszystkie strony zwyczaj,
                                                    zbierania się wszystkich kibiców "Lonii" w rynku i nigdy nie
                                                    dochodziło tam do zadym, to akcja policji nie miała uzasadnienia,
                                                    mogli was przepuścić i obserwować co się dzieje w drodze na stadion.
                                                    Jeśli jednak tym razem policja zachowała się nietypowo, to znaczy, że
                                                    wystąpiły jakieś specjalne okoliczności, które ją do zmiany
                                                    zachowania zmusiły. Być może z rozpoznania operacyjnego wynikało, że
                                                    szykuje się jakaś zadyma (wówczas możecie mieć pretensję jedynie do
                                                    policyjnych kapusiów, których w waszych szeregach na pewno nie
                                                    brakuje), może być też inna ewentualność - policja uznała, że
                                                    sytuacja jest wyjątkowa z powodu wprowadzono zakazu w zw. czym
                                                    reakcja kibiców może być inna niż zazwyczaj i stąd ta akcja. Tak, czy
                                                    owak powinniście byli się rozejść i umówić się w innym miejscu, z
                                                    którego wspólnie moglibyście udać się w okolice stadionu. Rozumiem
                                                    wasz żal (wcale nie sobie nie kpię), ze sporo waszych przygotowań
                                                    poszło na marne, bo derby to wielkie święto kibiców i nie odbywają
                                                    się przecież co tydzień. To wszystko jednak nie usprawiedliwia tej
                                                    całej rynkowej zadymy, mam tu na myśli waszą reakcję.Wycofanie się i
                                                    zebranie w innym miejscu nie świadczyłoby o tchórzostwie, lecz o tym,
                                                    że jesteście ludźmi poważnymi, kibicami z prawdziwego zdarzenia. Nie
                                                    miałem okazji oglądać na żywo waszego kibicowania, ale sporo
                                                    oglądałem na You Tube, albo na "Nowiny 24" (już nie pamietam
                                                    dokładnie) i owszem podziwiałem wasza inwencję, naprawdę było, to
                                                    widowiskowe i fajnie było popatrzeć - oznacza, to więc, że nie
                                                    jesteście jakimis tumanami pozbawionym mózgu, lecz raczej ludźmi
                                                    inteligentnymi. Mam świadomość, że krew nie woda, że młodość nie
                                                    zawsze idzie w parze z rozsądkiem, też mi się zdarzało w przeszłości
                                                    nieraz dostać pałą, ale sami widzicie, jakie są teraz skutki waszego
                                                    zachowania - społeczeństwo zobaczyło tę ciemniejszą stroną
                                                    kibiocwania (jesli tak można to okreslić) i teraz będzie juz za tym,
                                                    żeby was gnębić. Mieszkam niedaleko Queens Park i często widuję
                                                    pochody kibiców, którzy idą na mecz swoich Rangersów, owszem wyją
                                                    niemiłosiernie, hałasują, ale wśród nich są też 80. letnie babcie i
                                                    matki z niemowlakami. Nieraz chodzę na mecze, szczególnie jak są
                                                    rozgywki o Puchar Anglii, bo wtedy przyjażdżają drużyny z
                                                    Premiership. Nieco dalej mam Fulham, a czasem jedżę na mecze
                                                    Arsenalu, który już jest w dalszej dzielnicy Londynu, ale zaręczam
                                                    wam, że takie rzeczy się nie zdarzają. Owszem czasem dojdzie do
                                                    pojedynczych wybryków, ale to naprawdę rzadkość. Czy nie możecie
                                                    wyeliminować ze swojego grona świrów? Wystarczy spuścić im
                                                    wpierd***ol.
                                                  • Gość: Szyderca Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 82.132.136.* 01.04.09, 04:48
                                                    Jobrave a pamietasz jak rok temu HeadHunters zaatakowali w pubie Spursow??? W anglii jest to samo, tylko na mniejsza skale i nie pokazuja tego tak w mediach. Zreszta wystarczy pogrzebac na typowych forach angielskiJobrave a pamietasz jak rok temu HeadHunters zaatakowali w pubie Spursow??? W anglii jest to samo, tylko na mniejsza skale i nie pokazuja tego tak w mediach. Zreszta wystarczy pogrzebac na typowych forach angielskich kibicow. ostatnio Millwall dymilo na meczu wyjazdowym z Luton.

Do aaa: jak gra Arsenal czy inny klub w Londynie, czesto ulice sa zablokowane i nikt nie robi z tego wielkiego problemu.
                                                    Nie wiem dlaczego takie wielkie haloo zrobilo sie wokol tego tematu. Na calym swiecie sa grupy chuliganow i walcza miedzy soba. To bylo jest i bedzie. Jesli ktos mowil ze w latach 89 nie bylo w Przemyslu fanow....poprostu troszke pozniej to do nas przyszlo. Ale juz w tych latach cos sie dzialo, tylko na mniejsza skale.

Wszystkim obroncom milicjantow zycze zaliczyc wyjazdowy wyjazd. Nie mowie tutaj o Przemyskich klubach....obojetnie, zobaczycie wtedy prawdziwe oblicze naszych strozow prawa. Wiekszosc awantur zaczyna sie z czystej prowokacji.

Nie chce napisac ze kibice nie sa winni, sa tak samo jak i bandyci w niebieskich mundurach:-).ch kibicow. ostatnio Millwall dymilo na meczu wyjazdowym z Luton.

Do aaa: jak gra Arsenal czy inny klub w Londynie, czesto ulice sa zablokowane i nikt nie robi z tego wielkiego problemu.
                                                    Nie wiem dlaczego takie wielkie haloo zrobilo sie wokol tego tematu. Na calym swiecie sa grupy chuliganow i walcza miedzy soba. To bylo jest i bedzie. Jesli ktos mowil ze w latach 89 nie bylo w Przemyslu fanow....poprostu troszke pozniej to do nas przyszlo. Ale juz w tych latach cos sie dzialo, tylko na mniejsza skale.

Wszystkim obroncom milicjantow zycze zaliczyc wyjazdowy wyjazd. Nie mowie tutaj o Przemyskich klubach....obojetnie, zobaczycie wtedy prawdziwe oblicze naszych strozow prawa. Wiekszosc awantur zaczyna sie z czystej prowokacji.

Nie chce napisac ze kibice nie sa winni, sa tak samo jak i bandyci w niebieskich mundurach:-).

• Gość: Szyderca Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 82.132.136.* 01.04.09, 04:53
                                                    Jobrave przeczytaj "30 Years of Hurt", "Top Boys", wtedy zrozumiesz jak dzialaja hooligans w Uk;-).

Goraco Pozdrawiam.
                                                  • Gość: pysio Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 213.25.24.* 01.04.09, 06:53
                                                    Igrzysk i chleba to starożytne hasło. Brak jednego lub drugiego
                                                    zawsze wywoływało zamieszki.I na tej podstawie Prezio gdyby miał
                                                    trochę oleju we łbie to nie zakazywałby oglądania meczu. Ale on
                                                    wolał się oprzeć na innej zasadzie , mianowicie podejrzeniach!
                                                    Inteligencja w systemie IQ na pewno ujemna.
                                                    Na marginesie; Przy braku chleba zabieranie igrzysk to....
                                                  • Gość: Andi2 Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 213.25.166.* 01.04.09, 10:54
                                                    Jobrave, chylę przed Tobą kapelusza. Zgadzam się prawie w całości z
                                                    tym co napisałeś. Pozostałych (łącznie ze mną) ponoszą emocje. Może
                                                    dzięki temu że jesteś stosunkowo daleko od tych wydarzeń to
                                                    potrafisz je chłodno skomentować. Co do innych to już pozwolę sobie
                                                    mieć inne zdanie. RastaManie jeżeli sam przyznajesz, że napier...
                                                    się z innymi jest rzeczą normalną, bo wyrażają na to zgodę, to chyba
                                                    z Tobą jest coś niewporządku. Nie ma takiego przyzwolenia zarówno w
                                                    polskim prawie jak i w zwyczjnym ludzkim zachowaniu, bo pomiędzy
                                                    udziałem w bójce a morderstwem nie ma wyraźnej granicy i jeżeli
                                                    przyłożysz komuś kamieniem, deską czy gołą pięścią to musisz się
                                                    liczyć z tym, że ktoś może tego nie przeżyć. Takie twierdzenie tylko
                                                    wpływa na utwierdzenie w prawidłowości podjętej przez Chomę decyzji.
                                                    Co do "pysia" to z Twoich wypowiedzi można wysnuć wnioski jakobyś
                                                    był pedagogiem lub chciałbyś nim być. Zgadzam się że wychowanie
                                                    dzieci przez pas pociąga za sobą w następstwie agresję i moje
                                                    wcześniejsze wypowiedzi o połamanych rączkach, chciałbym żebyś uznał
                                                    za przenośnię. Co nie znaczy jednak że zmieniłem swoje zdanie.
                                                    Uważam że są sytuacje kiedy jest potrzebna silna ręka. Przed meczem
                                                    było wiadomo, że "kibice" czytaj KIBOLE są nastawieni na rozróbę i w
                                                    takiej sytuacji zgody na ich obecność na stadionie nie mogło być. I
                                                    nie jest to równoznaczne z tym że wyrażono zgodę na zebranie się w
                                                    innym miejscu. Jeżeli istniała możliwość zakłócenia porządku to
                                                    działania policji są w pełni usprawiedliwione. A jeszcze jedna
                                                    sprawa Panie "pysiu" wszystkie Twoje posty nastawione są wyraźnie na
                                                    obrażenie prezydenta i wszystkich którzy się z Tobą nie zgadzają.
                                                    Jak już pisałem nie zgadzam się z wieloma jego decyzjami i może na
                                                    tym stanowisku powinien zasiąść ktoś inny, jednak nie znaczy to że
                                                    będę pisał o jego ujemnym IQ. Myślę że jakbyś przedstawił konkretne
                                                    zarzuty, to nie tylko ja potraktował bym Ciebie za osobę z którą
                                                    warto rozmawiać.
                                                  • Gość: pysio Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 213.25.24.* 01.04.09, 12:09
                                                    ajednak trochę zmieniłeś ton? Powiedz mi za co ja mam kochać
                                                    prezydenta. Nic kompletnie dla mnie nie zrov\bił dobrego a wręcz
                                                    przeciwnie wiele jego posunięć to zwykłe szykany.
                                                    co do rozprawiania się z krnąbrną młodzieżą;W latach 60-tych
                                                    postanowiono wziąść się za młodziez i wybić jej z głowy idee
                                                    hippisów. Kto miał długie włosy / Było to równoznaczne z
                                                    dzisiejszym kapturem/ Ten był łapany przez zomo i na komendzie
                                                    spuszczano mu baty a dużej części strzyżono krzyż na głowie.
                                                    Odniesienie jest jasne i nie wymaga komentarzy. Naglę komuś odbiło
                                                    na urzędzie że młodzież należy przywołać do porządku. Uzyto przy
                                                    tym najbardziej chamskiej metody bo prowokacji. Jeśli chodzi o to
                                                    że można doznać kontuzji to chyba jest jasne że poszkodowanych jest
                                                    kilka razy więcej ale po stronie protestujących czy gapiów. Może Ty
                                                    tak mi wytłumaczysz po prostu jak odpisać na posty które logiki nie
                                                    mają i wręcz podżgaja do bicia dzieci a jest to zabronione prawnie.
                                                    To jeszcze jeden dowód że prokuratura jest na pasku prezia.
                                                  • Gość: mysio Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 17:25
                                                    porównanie kaptura do długich włosów hipisów uznam za prima
                                                    aprilisowy żart...
                                                    zwalanie całej winy na prezydenta jest niesłuszne. w pierwszej
                                                    kolejności zawinił klub, który nie przygotował stadionu mimo, iż
                                                    było jeszcze trochę czasu. zabezpieczenie ze strony służb
                                                    porządkowych też było kiepskie. ale to nieusprawiedliwia wandalizmu
                                                    i łamania prawa.
                                                  • Gość: pysio Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 213.25.24.* 01.04.09, 17:58
                                                    Nie wiem ile ty masz lat mysio ale zapewniam cię że ci z ciężkim
                                                    dzieciństwem a było ich bezspornie więcej niż dzisiaj - mówili
                                                    dokładniutko to samo co dzisiejsi zwolennicy twardej ręki. Różnica
                                                    jest tylko taka; Dawniej było można a dzisiaj podpada to pod
                                                    paragraf o podżeganiu. Możesz sie nie martwić. Jak wiele paragrafów
                                                    tak i ten- są martwe.
                                                    na margonesie; Wolę spotkac chuligana ale takiego
                                                    swojskiego.Śmierdzącego i coś tam bełkotającego niż gnojka w białym
                                                    kołnierzyki i takichze rękawiczkach który puści mnie i moją rodzinę
                                                    z torbami w świetle prawa i glorii prężnego biznesmena.
                                                  • Gość: mysio Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 22:44
                                                    ale tak właściwie to o co ci chodzi? o udowodnienie, że chuligani w
                                                    kapturach to to samo co długowłose dzieci kwiaty? a może o to, że
                                                    karać chuliganów nie wolno bo to okrutne? albo może chodzi o to, że
                                                    dawniej to można było (ale co?) a dzisiaj to już podżeganie (ale do
                                                    czego?) czy może jednak chcesz nas przekonać, że nic się nie stało?
                                                    no i kto tu jest winny?
                                                  • Gość: Dedal 1 Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.mcon.pl 02.04.09, 01:33
                                                    Ja tu tak skromnie, w odniesieniu do w/w postów (częściowo tez do mojego)
                                                    1.nawet na igrzyska "rozumni" patrzą ze zrozumieniem
                                                    2.Jobrave ! zaraz w imieniu wielu P.T.forumowiczów złożę Ci hołd, wspominając jedynie, że sztuką jest być filozofem wśród mędrców....( a tak w ogóle- to pisz Januszku więcej"na trzeżwo" - cytat z Ciebie; znamy się od stu lat, a kim ja jestem, to Ci powiem przy najbliższym spotkaniu lub - gdy będę znał kontakt)
                                                    3.czasem może warto nie wydać komuś "chleba" aby nie miał siły iść na "igrzyska"
                                                    4.do Rasta.. jeszcze raz : nie czyń drugiemu, co Tobie nie miłe - nie nakłaniaj do tego - nie staraj się tego w żaden sposób tłumaczyć- chyba, że sam bardzo lubisz byc bitym po (cyt) mordzie i następnie o k o p y w a n y m nierzadko do "oddzielenia się duszy od ciała" (lub in: zdechnięcia, co dla niektórych jest bardziej miarodajne - za przeproszeniem pozostałych naczelnych).
                                                  • Gość: pysio Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 213.25.24.* 02.04.09, 06:58
                                                    Mysio czy ty musisz być przewrotny?Każdy umiejący czytać wiedziałby
                                                    że nie chodzi oto że krytykowani są tacy sami lecz o to że
                                                    krytykanci są tacy sami. Jestem pełen podziwu dla pasjonatów
                                                    sportu,choćby tak dziadowskiego jak w Przemyślu. I nie mogę wyjść z
                                                    podziwu jak władze mogą w chamski sposób zabijać tą pasję.To co się
                                                    dzieje w Londynie to też protest przeciw próbie unifikacji świata.
                                                    Też dosyć krwawo tłumiony. Ludzie to indywidualiści i nie da się
                                                    ich sprowadzić do indywiduum o mentalności cyborga.
                                                  • Gość: mysio Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 07:59
                                                    pasjonatów sportu? to rzucanie kamieniami to jakiś sport?
                                                  • Gość: kibic Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.09, 09:10
                                                    Kchciałbym wyjaśnić że po pierwsze primo uprawiamy sport popularny na całym
                                                    śfiecie, znaczy się napie...nke kibicofsko, trenowały my spokojnie na mieście
                                                    przed miszczostfami okręgu w rzucie cegłofką a tu sie policja, znaczy psy hauhau
                                                    napatoczyły to i zadyma być musiała, za to są dodatkowe punkty w miszczostfach.
                                                    po drugie primo wszyscy my som dzieci pokrzywdzone, ja na ten przykład mam
                                                    zaśfiatczenie że mamusi wypadłem z wuzeczka na głufke.
                                                    po tszecie primo wszystkiemu winny jest prezydent, czyli Kaczynski chyba, bo on
                                                    nam zakazał kulturalnego mordobicia na stadionie, mieli my uż niezbędnik kibica
                                                    przyszykowany, ja na ten przykład pałe, a koledzy to nawet bejspole zanabyli
                                                    po czfarte primo za rok znowu derby, szykujemy my most pontonowy, odciąc sie
                                                    znowy nie damy, trzeba będzie to i amfibie zbudujemy abo i łóć podwodna, mozecie
                                                    to potem fszystko ludziska skamerowac i powiedziec ze to taka rekonstrukcja,
                                                    Tremopile, Troja, Czystu, te klimaty. Pozdrófka dla ziomala Pysio, adwokat mówi
                                                    że będzie apelować!
                                                  • Gość: RastaMan Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.09, 12:08
                                                    Jakże inteligentny post, w stylu debili z forum onet.pl. Dedal, z Twojego
                                                    rozumowania wynika, że trzeba zakazać uprawiania boksu i wszystkich sztuk walki,
                                                    przecież ich też to boli. Póki obie strony się zgadzają nie widze w tym nic
                                                    złego, zakazy dotyczące ustawek potwierdzają tylko, że żyjemy tylko w pozornie
                                                    wolnym kraju, jedni odreagowują skacząc na linach, inni grając w szachy a my
                                                    bijąc się i nikogo nie powinno to interesować, policja jawnie ogranicza naszą
                                                    wolność osobistą. A wracając do zadymy na rynku, na początku leciały tylko
                                                    kamienie, ale kiedy policja wyciągneła broń gładkolufową i zaczeła strzelać do
                                                    nas jak do kaczek(często na oślep, przez co ucierpiało kilka postronnych osób, a
                                                    jeden z nas dostał gumową kulką w oko i leży w szpitalu) puściły nam nerwy i
                                                    poleciały kosze na śmieci, ławki i bruk. Że to państwowe? Na policję też idą
                                                    państwowe pieniądze, i co z tego mamy? Te łajzy nie potrafiły się zorganizować,
                                                    kiedy falami na nich napieraliśmy głupieli i cofali się potykając o własne nogi,
                                                    wyglądało to żenująco. A więc jeszcze raz - bijemy się - nasza sprawa, nikomu
                                                    nic do tego póki nie cierpią osoby postronne.
                                                  • Gość: aaa Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.brnt.cable.ntl.com 02.04.09, 14:15
                                                    A wracając do zadymy na rynku, na początku leciały tylko
                                                    > kamienie,

No to chyba juz rozwiales wszelkie watpliwosci...
                                                  • Gość: RastaMan Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.09, 15:16
                                                    Jakie wątpliwości? Nikt nie miał zamiaru iść do domu tylko na mecz a policja
                                                    agresywnie nam to uniemożliwiała. Bardzo trudno walczy się z opancerzonym i
                                                    uzbrojonym psem, jedyne co mogliśmy zrobić to walić z dystansu, ta dyskusja robi
                                                    się trochę bezsensowna, wy nigdy nie zrozumiecie naszych zasad, nie zgodzimy się
                                                    na ograniczanie naszej wolności, prezydent nie jest dla nas żadnym autorytetem -
                                                    wręcz przeciwnie i nie będziemy szanować jego chorych decyzji. Tyle.
                                                  • Gość: aaa Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.brnt.cable.ntl.com 02.04.09, 15:27
                                                    No przeciez doskonale wiesz, ze na mecz nie mogliscie isc, bo mial byc rozegrany
                                                    bez udzialu publicznosci.Jak wiec mogliscie miec zamiar pojsc na mecz. Prosty i
                                                    logoczny wnisek jest taki, ze zebraliscie sie w Rynku w celu zrobienia zadymy a
                                                    wlasciwej jej sprowokowania, bo jak sam napisales, zaczeliscie od rzucania kamieni.
                                                    Po prostu jestescie banda chuliganow i nie ma co do tego dorabiac jakiejs
                                                    ideologii na temat wolnosci.
                                                    Masz racje. Nikt normalny nie zrozumie, ze wolnosc to obrzucanie innych
                                                    kamieniami czy kostka brukowa, wyzywanie przeciwniko, czy latanie z "bejsbolami"
                                                    po stadionie.
                                                    W jednym sie zgadzamy: co do ustawek. Tyle, ze ja wrecz zrobilbym z tego
                                                    obowiazek. Szybciej spoleczenstwo by sie was pozbylo.
                                                  • Gość: jobrave Re: Do Dedala1 IP: 89.195.72.* 02.04.09, 12:00
                                                    Prawdę mówiąc tylko raz pojawiłem się tu w stanie nietrzeźwym (choć
                                                    wrażenia Forumowiczów mogą być inne). Niestety wiek i nadmiar pracy
                                                    nie pozwala mi na to, żebym pił tak często jak bym chciał. Nie
                                                    aspiruję do roli "filozofa wśród mędrców", bo na tego pierwszego mam
                                                    za słaby intelekt, a na drugiego jestem za głupi. Mimo tych braków
                                                    uważam, że -jak inni- mam prawo się tu pojawiać jeśli mam coś, w
                                                    miarę konkretnego do powiedzenia. Kontakt ze mną: jobrave@gazeta.pl,
                                                    albo przez Naszą Klasę. Miło mi, ze się znamy, więc tym chęteniej
                                                    nawiążę kontakt. Pozdrawiam gorąco.
                                                  • Gość: pysio Re: Do Dedala1 IP: 213.25.24.* 02.04.09, 19:05
                                                    Nie wiem aaa czemu się dziwisz że o wolność trzeba walczyc? Pokaż
                                                    choć jeden przykład że byłoinaczej. Może wolność przyniesoina na
                                                    bagnetach moskiewskich oswobodzicieli to też wolność. Prawdziwa
                                                    wolność to - to że wewłasnym kraju mogę pooglądać mecz jak też
                                                    wystapienie prezydenta. Każdej władzy która dostaje do ręki różne
                                                    zabawki marzy się ukształtować ludzi na bezwolnych i ślepo
                                                    posłusznych. Można śmiało powiedzieć że każda władza marzy o
                                                    dyktacie.Klasyczni dyktatorzy juz prawie wyginęli ale na ich
                                                    miejsce pojawili się nowi- pseudo demokraci i manipulatorzy.
                                                    Niedługo i oni zostaną rozgryzieni przez społeczeństwa i pójdą w
                                                    odstawkę.
                                                  • Gość: wiosna.ludów Re: Do Dedala1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 19:07
                                                    Masz rację pysio! Jedna taka dyktatorka-manipulantka właśnie upada!
                                                    Niech żyje wiosna!
                                                  • Gość: jobrave Re: Do Dedala1 IP: *.zone2.bethere.co.uk 02.04.09, 19:26
                                                    Jesli juz miałaby wydarzyć się jakaś zadyma, to na skalę Wiosny Ludów właśnie, z
                                                    wieszaniem różnych bankierów, aferzystów i polityków. Rewolucje były, są i będą
                                                    potrzebne.
                                                  • Gość: aaa Re: Do Dedala1 IP: *.brnt.cable.ntl.com 02.04.09, 19:29
                                                    Ja sie nie dziwie, ze o wolnosc trzeba walczyc.
                                                    Jest to rozmywanie tematu. Nie mowimy tu o wolnosci tylko o bandzie debili, dla
                                                    ktorych celem jest robienie zadymy.
                                                    Przy okazji: oni walczac o sowja wolnosc ograniczaja moja. A czy ich wolnosc
                                                    jest wazniejsza od mojej?
                                                  • Gość: pysio Re: Do Dedala1 IP: 213.25.24.* 02.04.09, 21:40
                                                    Nie wiem ile masz lat ? Ale może sobie przypomnisz albo zapytaj
                                                    starsze osoby jak wyzywano za komuny tych co chcieli normalnie żyć.
                                                    Co prawda na przykładzie Przemyśla widać wyrażnie że walke trzeba
                                                    dalej kontynuować. Bandy wyrostków -chuliganie sprać im dupska ...
                                                    Dosłownie to samo co dzisiaj. Oszołomy byli są i będą.Wolność ale
                                                    jaka... Pytał swego czasu wieszcz. Zadaj sobie to pytanie aaa.
                                                  • Gość: mysio Re: Do Dedala1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 22:08
                                                    "Oszołomy byli są i będą"

nic dodać nic ująć. proponuję założyć nowy wątek, pod takim właśnie
                                                    tytułem i niech będzie to wątek zbiorowy dot. między innymi porównań
                                                    chuliganów do hipisów, chuliganów do walczących z komunizmem,
                                                    chuliganów do represjonowanych ofiar reżimu, chuliganów do obywateli
                                                    Sparty, chuliganów do ..... a tu wypowiadajmy się na temat. a może
                                                    lepiej już nic nie mówmy, bo to szkoda gadać.
                                                  • Gość: pysio Re: Do Dedala1 IP: 213.25.24.* 02.04.09, 22:20
                                                    Mysio jesteś wyjątkowo odporny na fakty a z każdego twego postu
                                                    wyziera tęsknota za inteligencją.Ile razy mozna tlumaczyć że kazdy
                                                    zryw ku wolności ma takie same początki.Okrzyk " na belweder" był
                                                    początkiem powstania listopadowego.a zresztą chyba szkoda zdrowia.
                                                  • Gość: mysio Re: Do Dedala1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 22:26
                                                    o czym ty mówisz? bo ja o chuliganach demolujących miasto a ty
                                                    porównujesz ich wyczyn do "zrywu ku wolności".
                                                    a jakie, według ciebie, są fakty? konkretnie, jasno, w temacie, tak
                                                    abym ja, mysio o małym rozumku, mogła pojąć...
                                                  • Gość: jobrave Re: Do Dedala1 IP: 89.195.201.* 03.04.09, 01:33
                                                    Zgadzam się - porównywanie zwykłych chuliganów do hipisów,czy
                                                    uczestników demonstracji antykomunistycznych, to delikatnie mówiąc
                                                    nadużycie. Hipisi nie byli agresywni m.in. z powodu ideologii, którą
                                                    wyznawali: Make love, not war, natomiast potyczki z ZOMO odbywały się
                                                    wówczas kiedy atakowało ono pokojową demonstrację, były to oczywiście
                                                    demonstracje nielegalne, ale łamanie niektórych przepisów prawa było
                                                    właśnie formą protestu przeciwko komunistycznemu zniewoleniu. Jednak
                                                    zakaz meczu, to zupełnie co innego.
                                                  • Gość: Dedal 1 Re: Do Dedala1 IP: *.mcon.pl 03.04.09, 01:35
                                                    Do P.T. Rasta ..- już ostatni raz - czy lanie się po mordach jest wyrazem (cyt.) "wolności osobistej", czy raczej KULTURY (nie tylko) OSOBISTEJ ??? Co do ofiarności i miłości dla ukochanego klubu ( własnae ćwiczenie, płatności na rzecz rozwoju i odpowiednich zawodników oraz pokazu cierpienia w wyniku porażki- aż do harakiri, czyli totalnego pogrążenia się w cierpieniu dla miłości i solidarności z Największą Wartością) nie wspomniałeś nic...
                                                  • Gość: aaa Re: Do Dedala1 IP: *.brnt.cable.ntl.com 02.04.09, 22:21
                                                    A co ma normalne zycie do demolowania Rynku? No chyba, ze takie zadymy to dla
                                                    ciebie cos normalnego.
                                                    No wlasnie: wolnosc , ale jaka i czyja?
                                                    Taka, ze kazdy moze robic co mu sie zywnie podoba?
                                                    Jesli tak, no to Choma postapil zgodnie z prawem do swojej wolnosci, wydajac
                                                    zakaz, policja postapila zgodnie z prawem do swojej wolnosci palujac te bande.
                                                    Pysio, chbya nie bedziesz mial do nikogo ppretensji, ze broni swojej wolnosci?
                                                  • Gość: pysio Re: Do Dedala1 IP: 213.25.24.* 03.04.09, 06:59
                                                    Jestem zdumiony tak przewrotną interpretacją faktów. Wszak to
                                                    prezio wydał zakaz i rozpoczął całą awanturę. Naprawdę t
                                                    rzeba być zaślepionym albo urzędowo zaślepionym żeby tego nie
                                                    widzieć.
                                                    Zgadzam się że paralele mogą być nieadekwatne. Chodzi cały czas o
                                                    to że tłumiąc protest władza ma bardzo rzadko rację.
                                                    aaa czy chcesz dołączyć do oszołomów? Władze obowiązuje prawo i
                                                    obowiązek postępowania zgodnie z nim. Prezio złamał i prawo i dobre
                                                    obyczaje. A co osiągnął. Przysporzył sobie i temu reżimowi
                                                    totalnych wrogów.
                                                    Tak na marginesie; wolność to świadomy wybór między zlem a dobrem a
                                                    nie między prawem czy widzimisie władz.
                                                  • Gość: aaa Re: Do Dedala1 IP: *.brnt.cable.ntl.com 03.04.09, 07:43
                                                    Pysio moglbys napisac w ktorym momencie Choma zlamal obowiazujace prawo?
                                                    Wybor miedzy czyim zlem a dobrem? Twoim? Moim? Jego? Ich?
                                                    Wedlug mnie dobrym czynem byloby wybicie wszystkich szalikowcow. Rozumiem, ze
                                                    zgodnie z Twoja logika mam do tego swiete prawo i moge olac widzimisie wladz,
                                                    ktore uwazaja zabojstwo za przestepstwo?
                                                  • Gość: pysio Re: Do Dedala1 IP: 213.25.24.* 03.04.09, 10:07
                                                    a choćby celowo póżne ogłoszenie decyzji aby nie mozna było
                                                    zalegalizować protestu.Postanowienie oparte na podejrzeniu bez
                                                    oparcia w faktach.Użycie broni palnej przeciw
                                                    nieletnim.Bezpodstawny zakaz obejrzenia imprezy sportowej wszystkim
                                                    mieszkańcom i chętnym.Uniemożliwienie kibicom udania się z miejsca
                                                    zbiórki na mecz.Rozpaczliwe próby usprawiedliwienia to żałosne
                                                    memento. Sprowokowanie zamieszek.
                                                  • Gość: aaa Re: Do Dedala1 IP: *.brnt.cable.ntl.com 03.04.09, 10:17
                                                    Czy Ty Pysio czasami myslisz? I umiesz czytac ze zrozumieniem?
                                                    O ile pamietam z doniesien prasowych odpowiednie sluzby wizytowaly stadion
                                                    Polonii i otrzymywaly zapewnienia, ze wszystkie problemy zostana rozwiazane.
                                                    Ostani wizytacja byla chbya na tydzien przed meczem i po niej wydano zakaz.
                                                    Kiedy wedlug Ciebie ten zakaz mial zostac wydany? Pol roku przed meczem?
                                                    Co do uzycia broni przeciwko nieletnim:
                                                    1. Nikt nie ma czole napisane ile ma lat.
                                                    2. Jesli nieletni stwarza zagrozenie dla czyjegos zdrowia lub zycia, to kazdy
                                                    normalny czlowiek bedzie sie cieszyl, ze odpowiednie sluzby ( w tym przypadku
                                                    Policja) uzywaja wszelkich dostepnych srodkow.
                                                    Co do sprowokowania zamieszek, to juz nawet RastaMan napisal, ze kibole zaczeli
                                                    rzucac kamieniami, wiec o czym Ty piszesz?
                                                    Co do uniemozliwienia obejrzenia meczu chetnym, to pretensje nalezy kierowac do
                                                    zarzadu Polonii. W koncu to oni nie przygotowali stadionu.
                                                  • Gość: RastaMan Re: Do Dedala1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.09, 23:55
                                                    Fragment rozporządzenia dotyczącego organizowana imprez masowych
                                                    "Termin załatwienia"
                                                    Organizator imprezy występuje z wnioskiem o wydanie zezwolenia nie później niż
                                                    14 dni przed planowanym terminem rozpoczęcia imprezy. Burmistrz Miasta wydaje
                                                    zezwolenie na przeprowadzenie imprezy masowej w terminie 7 dni od złożenia
                                                    wniosku przez organizatora imprezy. "

^ - skopiowane ze strony rywali z zasania
                                                    Także według przepisów Chomoniewiadomo złamał prawo. aaa, kamienie poleciały po
                                                    tym, jak policja używając siły zagrodziła nam drogę, nie przekręcaj faktów. W
                                                    trakcie meczu stadion był już wysprzątany, po tej całej inspekcji władze klubu
                                                    wzięły się do roboty i w ciągu trzech dni zrobiono porządek, jednak decyzji nie
                                                    cofnięto. Ciekawe dlaczego? Po prostu prezydent i policja chcieli pokazać nam
                                                    nasze miejsce w szeregu. Dedal, to, że lanie się po mordach(w Twoim mniemaniu)
                                                    mija się z kulturą nie ma kompletnie żadnego znaczenia, w takim razie gale boksu
                                                    zawodowego oglądają same chamy i prostaki. Tu chodzi o wolność osobistą, skoro
                                                    obie strony wyrażają na to zgodę(i są pełnoletni) to nikt im nie powinien tego
                                                    zabraniać. To takie proste, a jednak wiele osób nie umie(albo nie chce) tego pojąć.

• Gość: pysio Re: Do Dedala1 IP: 213.25.24.* 04.04.09, 06:41
                                                    AAA przeczytaj sobie swoje pytania i zastanów się ile tam jest
                                                    rzeczowości a ile złośliwości i insynuacji? Trudno polemizować na
                                                    poziomie wirtualnej rzeczywistości. Najbzdurniejsza rzecz to -
                                                    niemożność odróżnienia nastolatka od dorosłego??? Muru głową nie
                                                    przebiję.Czas pokaże kto w tym sporze miał rację.
                                                  • Gość: mysio Re: Do Dedala1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 08:35
                                                    dajcie spokój, robicie z tego walkę o wolność, szukacie winnych
                                                    wszędzie, tylko nie w sobie. gdyby klub przygotował stadion, było by
                                                    po sprawie. gdyby kibole byli kibicami, również nie byłoby problemu.
                                                    tak na marginesie, decyzję prezydenta uważam za błędną, ale nie
                                                    wszystko da się tym i tylko tym usprawiedliwić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka